2023-04-21 39 浏览
呢間舖名聽就聽得多,今日行過附近,都有唔少人等緊,除左有local街坊客仲有好多遊客。見佢除左出名既雞之外,都有其他餸。第一次食,一定要叫出名既餸同埋一個小菜🤭 見其他食客都係咁叫,一齊share. 呢啲上菜好快,店員好友善、勤快。一人豪華套餐 - $93套餐抵食,有一人或二人,雞或者滷水既選擇。我地揀左華茶雞飯+雞腎,飯轉雞湯米(+$5.0),跟餐送雞湯白菜同老火湯。兩款雞,華香雞係白切雞,係呢到既皇牌之一,白切雞就算雞胸部分都好滑,雞皮爽口,特別欣賞佢既蔥蓉,切到非常細緻。茶白雞就係用左烏龍茶去浸制既,茶味濃,亦有鼓油既香甜,咁岩有雞髀食,啖啖肉,正!雞腎都好爽口。 跟餐既雞湯米同白菜,湯頭都好清甜,味道適中。 老火湯今日係眉頭雞腳湯。今餐真係由內到外既全雞餐。潮式沙茶牛腩 - $60呢個都係好多人介紹既小菜,上到枱熱辣辣係滾果隻,佢仲用一個木桶裝住,打卡用岩晒。沙茶味非常濃郁, 牛腩夠晒稔, 仲有勁多蔥、莞茜、韭菜等, 好香。 跟餐配黃油飯一碗, 有香料味, 配上沙茶汁, 都好Match. 凍檸茶 - 跟餐$3/淨飲$18天氣開始熱, 嘆返杯凍檸茶就最岩, 係正宗茶餐廳風味, 解

一人豪華套餐 - $93

潮式沙茶牛腩 - $60

凍檸茶 - 跟餐$3/淨飲$18
天氣開始熱, 嘆返杯凍檸茶就最岩, 係正宗茶餐廳風味, 解渴!
2023-04-20 37 浏览
華香雞灣仔駱克道368-374號百齡大廈地下G2號舖經開灣仔發現一間老字號餐廳,雙拼雞同鹵水拼盤都好正!😍深度體驗套餐這個二人餐非常豐富,華香雞拼茶香雞,大廚處理得很好,醃製得恰到好處,夠入味,雞肉新鮮,皮香肉滑,沒有雪味和血水,邪惡少少,一定要連皮食。食到中段,可以點香蒜醬汁和薑蔥蓉提升層次。套餐配的黃薑飯,香氣四溢,口感煙韌,一定要試,我將薑蔥蓉撈埋黃薑飯一齊,味道好夾,推薦。🤤👍🏻金牌鹵水拼盤配料有豬手(皮夠煙韌,補充膠質)、豬耳(爽口彈牙)、腩肉(好有層次,皮、脂肪、肉的比例很好)、雞腎(夠爽口,細細粒,容易食)、鹵水蛋(咸度適中,蛋味香濃)。鹵水拼盤真材實料,沒有味精,食完唔洗灌水,正呀喂!😁雞湯清甜,菜心新鮮,剛好中和了其他菜式的濃味。老火湯足料夠大碗,配料新鮮。華香雞真材實料、沒有味精,回頭率高。😎🤘🏻

灣仔駱克道368-374號百齡大廈地下G2號舖

經開灣仔發現一間老字號餐廳,雙拼雞同鹵水拼盤都好正!😍

深度體驗套餐

金牌鹵水拼盤

華香雞真材實料、沒有味精,回頭率高。😎🤘🏻
2023-04-20
2023-04-20 29 浏览
經過見到呢間寫住始創於1988年既飯店。😲😲門面玻璃掛左好多雞🐔,望落好新鮮,仲有唔少街坊買外賣,所以就入左去試下呢間老字號廣東傳統飯店~餐廳唔大,裝潢古色古香🏮,座位唔多,大概容納20人左右。雞飯係呢到既招牌菜,餐廳話佢地既雞全部都係每日新鮮整🤩,唔怪之得眼見枱枱都叫啦。 ✨️深度二人套餐($238)-🥣老火湯x2-係花生眉豆雞腳湯,唔會好咸,係不加味精既湯水,大大碗仲有啲湯既材料一齊上,啲肉煲到淋哂架,係足料老火湯! -🐔華香雞併茶香雞半隻🐓-🐔華香雞雞肉好嫩滑,好香雞味,係用白鹵水汁浸製,少少咸味,唔會過咸,剛好! 🐓而茶香雞既特別之處係用秘製醬油同烏龍茶🫖燻製,幾特別,雞肉一樣好嫩滑。重點係華茶雞配上佢個自家製醬油,上面有生蒜,好香蒜味,鍾意蒜既朋友實鍾意🧄!而佢個🫚薑蓉真係蓉黎架,薑蔥都整得好碎,好香,完全提升左啲雞既味道! -🍖鹵水拼盤-有豬手,豬耳,豬五花,雞腎,雞蛋。平時小編好少食鹵水,今次黎到傳統飯店就點都要試下啦~特別鍾意佢既豬手🍖,好有膠質,肉質幾淋,亦入哂味,口感唔錯。🥩豬五花都好入味,帶啲肥肉幾香😋。 -🍚白飯+🫚黃薑飯-好少好少地方會有黃薑飯,原來餐廳既飯係用
經過見到呢間寫住始創於1988年既飯店。😲😲

餐廳唔大,裝潢古色古香🏮,座位唔多,大概容納20人左右。

✨️深度二人套餐($238)
-🥣老火湯x2-

深度二人套餐

-🐔華香雞併茶香雞半隻🐓-

華香雞併茶香雞半隻

-🍖鹵水拼盤-
有豬手,豬耳,豬五花,雞腎,雞蛋。
平時小編好少食鹵水,今次黎到傳統飯店就點都要試下啦~
豬五花都好入味,帶啲肥肉幾香😋。

鹵水拼盤

-🍚白飯+🫚黃薑飯-
好少好少地方會有黃薑飯,原來餐廳既飯係用雞湯煮,唔怪之得白飯黃薑飯都咁香。
尤其是個黃薑飯好重黃薑味,而且煮到粒粒分明,又唔硬,幾唔錯~而且黃薑係好有抗炎活血作用,係有益架,不過易燥熱既人就食少啲~

-🥬雞湯白菜-
大大碟,好香,原來用雞湯煮架,如果煮得再淋啲會更啱小編口味😛

💡除左招牌雞飯外,仲有各式各樣既🐮牛腩, 🐟魚頭,爐魚,白鱔飯/煲,有咁多魚既款式, 尤其係白鱔,餐廳真係好少見!小編見唔少街坊同遊客都有食鱔煲,相信幾唔錯,下次帶長輩黎食先!

💡餐廳所有食物都標榜不加味精,雞精,糖精,醋精,香精,大家可以放心食,係食材既新鮮同師傅既傳統功架!👍
2023-04-17
深度二人套餐
華香雞併茶香雞半隻
鹵水拼盤
  • 烏龍茶香雞
  • 黃薑飯
  • 招牌華香雞
2023-04-19 74 浏览
已經超過30年無再試過華香雞啦!以為這間店已消失,原來在灣仔是有分店的,所以專程去試下這雞的味道!叫了半隻華香雞、一個清湯腩飯、一個蒸鱔飯,期待的雞有點失望,沒什麼雞味,有點生,牛腩算ok ,但有啲韌,蒸鱔唔係太新鮮!湯冇乜味!整體來講只係一般,唔係好明點解食評是一面倒的好評!

整體來講只係一般,唔係好明點解食評是一面倒的好評!

清湯腩、蒸鱔
2023-04-07
用餐时段
餐廳:華香雞(老字號,始創於1988年)地點:灣仔駱克道菜式:中菜餐牌:雞,牛腩,滷水,魚類如白鱔鱸魚魚頭,蠔仔煲,蔬菜,配餸,小食同飲品。另外都有飯餐套餐。潮式沙茶牛腩煲 $98潮式沙茶牛腩係用木桶形既熱煲滾住上枱,冬天食好啱。大部分都係牛腩,好少牛筋。牛腩半肥瘦,都算淋,不過食埋肥膏都幾肥。牛筋都淋。其他配料有洋蔥絲同蔥,西芹,同少少芫荽。個潮式沙茶汁味道唔辣,好惹味。豉汁鱸魚煲 $98薑蔥鱸魚煲有大大個魚頭連上身肉砍件,面頭都好多豆豉,好香。魚肉非常滑溜,魚皮薄而滑。真係要好小心食,有唔少骨。蔬菜基本上同牛腩煲一樣。小店座位唔多,平日夜晚好忙碌,超多人外賣同堂食,等左好多個字先有位。
餐廳:華香雞(老字號,始創於1988年)
地點:灣仔駱克道
菜式:中菜

潮式沙茶牛腩煲 $98

豉汁鱸魚煲 $98

2023-04-18
等候时间
40 分钟 (堂食)
豉汁鱸魚煲
🌸作為灣仔地膽,一直知道灣仔有間好出名,主打茶香雞嘅老字號 - 華香雞,屹立不倒喺灣仔35年,當晚食飯亦見到好多老熟客幫襯👍🏻 不愧為老字號🙆🏻‍♀️-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍱 特式四寶套餐 $75(華茶雞飯+滷豬耳+滷腩片)華茶雞即係雙拼華香雞同茶香雞,兩種雞都係呢間店嘅主打鎮店雞👍🏻華香雞用左白滷水汁烹調,滷水味浸到入雞骨,但係雞肉依然好嫩滑,好好味🫢茶香雞好有驚喜❗️用左自家滷水汁同烏龍茶燻製,食落有少少炭香味,真係好好味🤤就算佢唔係比雞髀肉,都唔會覺得好柴,好想再繼續食!🥰👍🏻-麻辣魚頭煲 $98魚頭煲好有驚喜❗️估唔到除左做雞,呢度其他菜式都好好味🤩 麻辣係港式麻辣,魚頭好足料,舊舊都好多肉,餐廳哥哥話用左一個半魚頭黎整🙆🏻‍♀️ 而且食落一啲都唔腥,比起好多大排檔仲出色💕-老字號不愧係老字號,屹立不倒必定有原因,道道菜色都有讚無彈,小編肯定之後必定會再幫襯🥰👍🏻-📍 華香雞 (灣仔)@wahheungchicken 灣仔駱克道368-374號百齡大廈地下G2號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸-#hkfoodie #foodbi
🌸

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍱 特式四寶套餐 $75
(華茶雞飯+滷豬耳+滷腩片)

麻辣魚頭煲 $98

📍 華香雞 (灣仔)
@wahheungchicken
環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_wanchai #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #灣仔美食 #灣仔黃店 #灣仔好去處 #華香雞 #燒味飯 #魚頭煲
灣仔華香雞是一間有40多年歷史的老字號燒臘中菜館,以其招牌的華香雞和茶香雞聞名。我今次去試了他們的一人豪華套餐,套餐入面有華茶雞飯、鮮雞腎、雞湯白菜,另外還加了一客潮式沙茶牛腩飯轉雞湯米粉。華茶雞飯是華香雞和茶香雞的拼盤,兩款雞肉都嫩滑多汁,肉質細緻。華香雞是用秘製白滷水浸製而成,味道清淡而香氣十足。茶香雞則是用秘製醬油混合烏龍茶燻製而成,味道濃郁而帶有茶香。飯我只係要普通嘅白飯亦可以加錢轉黃薑飯。鮮雞腎切得比較厚,帶有少許脆邊。雞腎很新鮮,沒有腥味。雞湯白菜嘅白菜很新鮮,煮得爽口而不爛。雞湯清甜而不油膩,可以中和一下其他菜式嘅油膩感。滷水豬腩肉係我額外加點的一道小食,豬腩肉份量都算多,煮得好腍好入味。滷水味道香濃,帶有點甜味和五香味,和豬腩肉很配。潮式沙茶牛腩飯將飯加錢轉雞湯米粉,他們的牛腩都非常出色。牛腩很大塊,但卻很軟腍,不用太用力就可以咬斷。潮式嘅沙茶醬很濃郁,帶有點點嘅辣味和花生味,和牛腩很配,而米粉是用雞湯煮過的,很滑溜而不會黏在一起。

鮮雞腎切得比較厚,帶有少許脆邊。雞腎很新鮮,沒有腥味。

2023-04-18 20 浏览
華香雞 🐔🍗呢間餐廳開係灣仔同銅鑼灣交界,成立於1988年,都算係間老字號,放工都吸引到唔少附近返工人士同OL黎食晚飯。 一人豪華套餐 ($91)主打華香雞、茶香雞,#鮮雞腎、雞湯白菜,#薑黃飯個餐真係超多野食,大半隻雞,味道唔算濃,食完唔會好口渴,淡淡地幾入味,雞身都好滑!加埋碟菜配雞湯好香口。薑黃飯都好香,望落顏色都好開胃!特色 #四寶套餐 ($78)華茶雞飯、#滷豬耳、#滷腩片呢個餐都有華香雞同茶雞,豬耳真係食到停唔到口,好爽脆入味,腩片唔算好肥但夠入味!呢個價錢食到呢個份量,真係很不錯!有機會大家路過都可以入去試下。
華香雞 🐔🍗

一人豪華套餐 ($91)
主打華香雞、茶香雞,#鮮雞腎、雞湯白菜,#薑黃飯

特色 #四寶套餐 ($78)
華茶雞飯、#滷豬耳、#滷腩片

2023-04-12
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 一人豪華套餐
  • 招牌華香雞
2023-04-17 27 浏览
華香雞雙拼茶香雞夜晚決定食多啲蛋白質,於是就加錢買足半隻雞。開心係可以雙併,一次過食哂兩隻味道。華香雞係黃色皮果種,茶香雞就係啡色果隻。華香雞整得起好食,雞皮滑之餘,皮下面有一層透明滑嘟嘟的啫喱狀膠質,入口口感味道好過癮。雞肉嫩滑。茶香雞有陣淡淡嘅煙燻味道,所以雞肉就乾少少,但吾係鞋身,入口都好味。雞湯白菜一入口好肯定係無味精嘅,雞湯底都幾清,白菜係白菜仔,都煮得幾冧身,份量都幾夠兩個人食,價值只係$25,係我見過最抵食嘅菜。欖角白鱔飯套餐平時吾會自己有心機整白鱔,就一於食一食。欖角的味道其實都吾係太知係咩,但有啲似欖菜炒四季豆果種醬料嘅flavour,味道濃啲啲就襯返白鱔白肉嘅味道。熱奶茶🥤無諗到賣雞嘅鋪頭奶茶都沖得幾好,有茶味、吾會比奶味 cover 哂。

華香雞雙拼茶香雞

外卖自取
用餐时段
  • 華香雞雙拼茶香雞
2023-04-16 27 浏览
最近約舊同事傾開以前成日食既雞飯,本身好耐個間尖沙咀舊址已經冇咗,今日專登去灣仔呢間回味下當年返工食午飯既感覺。我哋一人一個套餐,兩個套餐入邊嘅小食唔同,share一齊食裹面嘅小食,小食有雞腎、豬耳、腩片等,都係滷水既,有d打冷feel, 都幾好味,份量都吾算少。兩個個套餐都可以一次過食晒華香雞同茶香雞,不過一人豪華套餐嘅雞有雞髀,靚過特色四寶套餐,再配黃薑飯,回憶返晒黎。兩款雞既肉依然嫩滑鮮味,十足雞味。招牌華香雞依然係白滷水果浸香味,唔點薑蓉都已經好好味。我個人比較鍾意茶香雞果浸烏龍茶既香味,加上滷水汁焗出嚟既雞味的確係比較好味d,同行朋友就話難分高低喎。黃薑飯都係充滿黃薑味,撈薑蔥蓉用嚟配雞認真好味。另外點咗滷水蛋同醉蛋試吓,滷水蛋同樣夠味,醉蛋好香紹興酒味,糖心蛋食落好香。今次嘅回味都好開心,希望下次可以約多d舊戰友再食過華香雞。

今次嘅回味都好開心,希望下次可以約多d舊戰友再食過華香雞。
2023-04-13 16 浏览
我覺有湯飲就好幸福啦!❤️呢間個老火湯好有家的味道👍完全沒有味精喔~而且足料 入面有雞腳豬骨同埋其他配料!仲要大大碗!一人豪華套餐 $91華茶雞飯+雞腎+薑黃飯+雞湯白菜+老火湯一個套餐包晒所有嘢!除咗老火湯 白菜都好掛湯!另外個人喜歡新鮮雞腎 好爽同入味!金牌滷水拼盤 $88包括雞腎豬耳腩肉豬手同埋滷水蛋!除咗雞腎之外 腩肉係半肥瘦 比例好好👍可配上蒜蓉汁華香雞 (灣仔)灣仔駱克道368-374號百齡大廈地下G2號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點
我覺有湯飲就好幸福啦!❤️

一人豪華套餐 $91
華茶雞飯+雞腎+薑黃飯+雞湯白菜+老火湯

金牌滷水拼盤 $88

華香雞 (灣仔)
灣仔駱克道368-374號百齡大廈地下G2號舖

華香雞❣️老字號華香雞係1988年創立,至今仍然保留香港味道。位於灣仔駱克道,距離灣仔地鐵站🚉約7分鐘路程。門面裝潢古色古香,玻璃門仲可以睇住師傅斬料。裡面雖然不大,但都有好多座位。除左有出名既華香雞外,仲有其他不少粵菜。🌟雙拼華香雞茶香雞飯 + 黃薑飯 $63💓烏龍茶香雞🐔烹飪手法相當考功夫,用左煙燻手法㗎秘制醬油&烏龍茶葉🍵炮製而成。入口首先品嚐到煙燻味,其後咬開濃厚茶香味撲出。鹹味最後又帶出些少甜味🤩相當特別。💓招牌華香雞🐔華香雞同茶香雞不同的是用招牌白滷水浸製而成,更加突出雞味。嫩滑程度💯分,💓老火靚湯🥣花生眉豆雞腳湯🥜,d肉離曬骨🦴。每一啖都食到湯料,相當足料!💓黃薑飯色澤金黃,香味四溢,粒粒分明。入口重黃薑味又帶點雞油味。呢個黃薑飯原來係用雞湯煮出來,稱得上色香味俱全!🤤🌟豉汁蒸白鱔🎣 $76白鱔肉質肥美而不膩,豆豉蒜頭層次分明,又不缺乏鱔的鮮味。火候🔥控制得剛剛好,能夠品嚐到鱔既彈性咬口。🌟金牌滷水拼盤 $88豬耳、五花、滷水蛋、雞腎和豬手。全部入味之餘,帶著陣陣五香味。總括而言,店員姐姐相當親切有禮,充滿人情味。性價比高,一個套餐有飯、菜、肉、湯。值得欣賞的是堅持不落味精

🌟雙拼華香雞茶香雞飯 + 黃薑飯 $63
💓烏龍茶香雞🐔
💓招牌華香雞🐔
💓老火靚湯🥣
💓黃薑飯

🌟豉汁蒸白鱔🎣 $76

🌟金牌滷水拼盤 $88

總括而言,店員姐姐相當親切有禮,充滿人情味。性價比高,一個套餐有飯、菜、肉、湯。值得欣賞的是堅持不落味精,保留原汁原味的香港味道。
2023-04-13 13 浏览
#chowweisik鹹最近連續幾餐都係食雞今次就喺灣仔試吓經過見到舖頭企理乾淨唔會令我諗起平時嘅燒味飯頹頹的🥹就決定好今晚晚餐~一🐾 一人豪華套餐|$88豪華套餐組合非常豐富包括:華香雞+茶香雞、鮮雞腎、上湯白菜、老火湯、+$3薑黃飯。一🐾 特色四寶套餐|$75包括:華香雞+茶香雞、滷水豬耳、腩片、上湯白菜、老火湯一嗌完套餐冇耐就即刻上咗自家熬製老火湯好有屋企嘅感覺~茶香雞入口充滿淡淡茶香煙燻味道雞皮充分吸收晒煙燻味道爽脆唔會過肥☺️華香雞睇返先知,原來係用白滷水製作有淡淡的鹹香味☺️黃薑飯粒粒分明,配有淡淡的黃薑味道建議可以加錢轉啊~另外跟餐嘅上湯菜心 冇油 唔會過𣺉✨如果下次經過銅鑼灣灣仔又想食粵菜嘅絕對會再嚟返呢間食個套餐,滿足下~ 個人私心終於茶香雞多啲,鍾意嗰種煙燻味道性價比非常高 值得推薦🐈
#chowweisik鹹

最近連續幾餐都係食雞
今次就喺灣仔試吓
經過見到舖頭企理乾淨
唔會令我諗起平時嘅燒味飯頹頹的🥹
就決定好今晚晚餐~

🐾 一人豪華套餐|$88
豪華套餐組合非常豐富

🐾 特色四寶套餐|$75
包括:華香雞+茶香雞、滷水豬耳、腩片、上湯白菜、老火湯

嗌完套餐冇耐就即刻上咗
自家熬製老火湯
好有屋企嘅感覺~

茶香雞入口充滿淡淡茶香煙燻味道
雞皮充分吸收晒煙燻味道
爽脆唔會過肥☺️

華香雞睇返先知,原來係用白滷水製作
有淡淡的鹹香味☺️

黃薑飯粒粒分明,配有淡淡的黃薑味道
建議可以加錢轉啊~

另外跟餐嘅上湯菜心 冇油 唔會過𣺉✨

個人私心終於茶香雞多啲,鍾意嗰種煙燻味道
性價比非常高 值得推薦🐈
2023-04-13 12 浏览
眾所周知我係雞味濃嘅fans 近排喺灣仔比我搵到一間新嘅餐廳 @wahheungchicken 拍得住我的最愛去到叫咗個二人餐係真係飽到阿媽都唔認得可以好肯定兩個男人去都未必食得晒首先會有個老火湯絕對唔係味精 湯料非常足飲完唔會口渴嗰種唔少得一定係有佢嘅雞係由招牌華香雞同埋烏龍茶香雞組成招牌就係白滷水浸出個味招牌本身已經好食但係烏龍茶香雞隔離,非常之遜色佢嗰個茶嘅煙熏味10分重係齒頰留香 姐非常之喜歡兩種雞都好滑另外一碟都係好大碟嘅滷水拼盤入面有豬手 雞腎 豬耳 雞蛋 腩肉片加埋隔籬嗰個秘製醬汁10分惹味 一定要夾埋黃薑飯食食咗咁多肉,仲嚟多碟菜成餐飯滿足至極
眾所周知
唔少得一定係有佢嘅雞
係由招牌華香雞同埋烏龍茶香雞組成
招牌就係白滷水浸出個味
招牌本身已經好食
但係烏龍茶香雞隔離,非常之遜色
佢嗰個茶嘅煙熏味10分重
係齒頰留香 姐非常之喜歡
兩種雞都好滑
另外一碟都係好大碟嘅滷水拼盤
入面有豬手 雞腎 豬耳 雞蛋 腩肉片
加埋隔籬嗰個秘製醬汁
10分惹味
一定要夾埋黃薑飯食
食咗咁多肉,仲嚟多碟菜
成餐飯滿足至極
2023-04-12 13 浏览
細個住係荃灣老豆成日都買華香雞比我食,自從搬左出去住就無再食過。今日同女朋友係灣仔行開街睇Openrice見倒有華香雞,二話不說去重拾一下兒時味道。坐低直接叫左個深度二人餐。華香雞+茶香雞係呢度招牌,勁好彩抽中倒一隻雞脾。兩款雞肉質都好嫩滑,隻雞唔係超級肥個D肥到好多肥膏,反而佢半肥瘦令到食落無油膩感。另外薑蓉亦唔會喧賓奪主,同埋個蒜蓉鼓油同個雞真係好夾,係出面好少食呢個組合。滷水拼盤呢個滷水拼盤樣樣都滷得好入味,最重要係雞腎真係有驚喜,通常食燒味店雞腎都九成係硬過石頭,今次係滷得入味得黎,又幾淋。另外個肥豬肉 7成肥3成瘦,但係食落一D都唔肥膩。
坐低直接叫左個深度二人餐。

滷水拼盤

另外個肥豬肉 7成肥3成瘦,但係食落一D都唔肥膩。
2023-04-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 滷水拼盤