2008-01-05 17 浏览
d 牛肚好似橡筋咁, d 湯又冇味, 又逼, 又細碗, 好普通咋wo, 千祈唔好信出面d 明星相呀!
2008-01-03 41 浏览
一向每個星期幫襯幾次否則成身唔舒服,之前工展會係側邊舉行,所以見到一連幾個食評都話失水準,個段時間的確係差左少少,今日因元旦補假直情無開,即管試試大利,湯咸,腩唔夠味又唔夠淋,河粉又碎濕濕,蘿蔔超硬又無咩味,幾個阿姐態度超惡劣,價錢又貴少少,垃圾。比起華姐,少了一份街坊feel的親切感,超級有禮貌和真誠的服務,便宜的價錢,坑腩同爽腩均出色,湯底又清又好味,次次飲哂先走,仲要一d都唔咸,無得彈。

2008-01-02 15 浏览
今日下午黎左華姐食lunch,其實好耐之前已經黎過一次,不過已經無咩印象,今次叫左碗爽腩米($22)。需然成間舖都唔算好多人,不過都成10分鐘到先送到。唔緊要,慢工出細貨,好食就得。爽腩米:爽腩係帶筋膜既部份,食落個口感爽爽地,連埋筋膜下連住既脂肪一齊食,甘香味美。肥的部分鬆化,廋的部份雖然有咬口,但都唔會痴哂牙。高水準!!!湯底則更出色,清甜味鮮,帶微微的牛味,喝得出無落味精,而且油都唔多滴。絕對唔係某些店舖的味精湯底之可比。服務方面:值得一讚,由其係華姐同埋一位四眼哥哥,本應只係叫左碗牛腩米,途中醒起想試下爽腩,同佢講話轉,佢都好樂意,唔會話露出不悅既眼神。

2008-01-01 6 浏览
D阿姐勁有禮貌...醉雞我覺得好味..BF話唔夠醉湯腩Ok ..但最好味係豆漿..haha
D阿姐勁有禮貌...
醉雞我覺得好味..BF話唔夠醉
湯腩Ok ..但最好味係豆漿..haha
2008-01-01 17 浏览
i simply love wah jeh\'s 清湯腩! the soup is very tasty and u wont feel thirsty afterwards.. MSG may be added but i think it\'s not a lot so it\'s acceptable. Other dishes like curry beef and potato is just so so ...but this shop is still highly recommended!

2007-12-31 13 浏览
很多人在外等侯,原來多是外賣,入內亦有位,服務很有禮貌,真是不錯.點了清湯牛腩河,牛腩很入味,很有口感;再來淨蘿蔔,蘿蔔很淋,不過未夠入味,滲汁多一點更好.看到很多人都叫醉雞,亦叫了一個醉雞菜飯,雞很滑,亦發出陣陣酒香味,飯也不錯,值得一試.油菜都不錯.

2007-12-26 14 浏览
今次的經驗令我要再次對佢留下評語.22號考完試, 下午5點幾o黎到, 食客不多, 叫左碗腩伊同豆漿, 很快便有得食.牛腩依舊, 可是當嚐了一啖湯後, 就覺得唔對路. 再試真d, 發覺湯的味道同前幾次明顯有幾大分別. 這次的湯只剩下咸味, 那些鮮味, 牛味都消失了, 非常另人失望... 跟之前相比, 這次絕對不值得比笑臉. 希望下次去的時候佢地能夠回復應有的水準.
今次的經驗令我要再次對佢留下評語.

2007-12-25 16 浏览
上次食過大利,完全不合心意。行過天后,經過見到華姐,點可以唔幫襯吓 ?人多到企出門口,好誇張。一個人易揾位,冇有怕...例牌叫坑腩河。先喝一口湯,味依舊濃郁,但望上去卻好像冇以前咁清澈,但比起隔鄰嘅大利,已嬴咗九條街...坑腩食落冇渣,不俗...依舊係一碗有水準嘅腩河,值得捧場...

人多到企出門口,好誇張。一個人易揾位,冇有怕...

坑腩食落冇渣,不俗...

依舊係一碗有水準嘅腩河,值得捧場...
2007-12-24 17 浏览
以前經常光顧現在少來但也要來讚一讚服務態度很好華姐十分親切呢=)食物當然不錯首推介:排骨菜飯雲吞擔擔麵價錢也很便宜只是人很多很多時要等位啊
以前經常光顧
現在少來
但也要來讚一讚
服務態度很好
華姐十分親切呢=)
食物當然不錯
首推介:
排骨菜飯
雲吞擔擔麵

價錢也很便宜
只是人很多很多時要等位啊
2007-12-22 16 浏览
1. 牛腩雙拼牛筋份旺好少....湯味精2. 豆漿好粉....冇咩豆味..3. 油菜...比較好..因為唔係考咩功夫..
1. 牛腩雙拼牛筋份旺好少....湯味精

2. 豆漿好粉....冇咩豆味..

3. 油菜...比較好..因為唔係考咩功夫..
2007-12-20 12 浏览
昨天去的,叫了坑腩伊,坑腩昨地,感覺味道好過九記(服務態度更好太多了),和大利差不多.惜侍應哥哥端麵時,成隻手指浸落湯道,有些倒胃,看見其它食客好滋昧一羹一羹飲腩湯,good luck to them!
2007-12-19 15 浏览
琴日行開走去試,d湯就真係幾正ge,正過九記添囉!九記依家用晒味精,真係唔及呢度好味。十分欣賞佢d清湯!不過其他就麻麻~
2007-12-15 18 浏览
以前係叫大利清湯腩...後來搬左去隔離鋪位...改名做華姐清湯腩.....所以大家唔好去錯! 華姐清湯腩先係幾十年來好愛歡迎ge老鋪!我最鍾意ge係雲吞擔擔麵!我未食過最正統ge擔擔麵...所以唔敢比評語...但係我自己真係幾鍾意佢呢度呢一碗!

2007-12-09 50 浏览
男友之前見咁多好評,一向愛腩嘅佢,見今日過開對面海就提議去食華姐清湯腩。彈嘅地方幾乎無,地方係細d但係又乾淨招呼又好,唯一係呢隻清涉腩同我哋想像中有d分別,應該叫“上湯”至啱。因為佢味夠一d都唔“清”,但係唔係話佢有味精喎…我食完一d都唔渴嘢都唔使飲一杯…男友前後食左兩碗添,一碗爽腩河一碗紫菜河加腩汁。

男友前後食左兩碗添,一碗爽腩河一碗紫菜河加腩汁。
2007-12-08 19 浏览
今日行完工展會去食華姐清湯腩,是第二次光顧,見華姐燙了個靚髮, 不論熟客與否華姐同樣主動打招呼。座無虛席,需等候約五分鐘才可安座。清湯腩$22碗,一家四口來了坑腩河、爽腩河各二碗,自製雙拼....湯底清甜,坑腩味美,爽腩甘香....但爽腩份量有點兒不足,坑腩份量一碗多一碗少.....是生意太好原故吧! 可理解! 蘿白清甜無渣,荳漿香濃少甜! 正!下次一定再來!

下次一定再來!