2006-08-29 136 浏览
今日和他來了這裡食晚飯..食左..豬扒雲吞湯麵--好味..冇乜味精..又大碗鎮江排骨菜飯--個排骨ok多油..不過味道都ok..豆漿--好味好大杯可惜冇晒ci飯..食到飽飽兩人都係四十蚊..好扺啊
今日和他來了這裡食晚飯..食左..
豬扒雲吞湯麵--好味..冇乜味精..又大碗
鎮江排骨菜飯--個排骨ok多油..不過味道都ok..
豆漿--好味好大杯
可惜冇晒ci飯..
食到飽飽兩人都係四十蚊..好扺啊
2005-12-20 103 浏览
我好同意前一位朋友所寫, 只想提一提此店的蔥油餅真的很香及好味..此店在上西環有三分店...有二間有糖水食,....但老實說.....不要試.. 你會後悔
我好同意前一位朋友所寫,
只想提一提此店的蔥油餅真的很香及好味..
此店在上西環有三分店...
2005-12-19 51 浏览
一睇店名就知道呢度的鍋貼一定係有D 野o既...... 冇錯! 的確係與別不同! 每一天店員都會新鮮泡製數大盤,煮鍋貼的過程由放鍋貼到煮熟,你都可以一眼睇晒! 只要一盤鍋貼煮熟後,食客就會不停落order, 堂食加埋外賣,不過十多分鐘就會賣晒! 鍋貼的size 比起一般的大! 而且有肉汁... 底部亦不會太焦。奇怪的就係只賣$2 一隻,買五仲要送一,其他食物亦好平! 大大碗的雲吞湯麵+ 香脆的炸豬排只賣$15, 粢飯$7, 呢間野仲賣大包,我的意思係佢地賣的包比起市面上的大得多,有煎豬肉包、奶黃包、全麥包... 等都係$2 一大個,還有其他基本上海美食及甜品等... 其實只要拿$20 入去一定食得飽。 估唔到呢間咁細又冇咩裝修的店原來係咁抵食,今次真係要多謝友人的好介紹!

食物幾出色, 雲吞, 鍋貼, 炸排骨, 炸雞翼, 菜飯...等都好正. 環境okay, 但店較細, lunch 很多時很逼, 坐得較辛苦.很多時, 一班人O.T.時會買些小食頂肚.服務okay, 不過不失.價錢便宜, 十幾廿蚊, 很抵食.

很多時, 一班人O.T.時會買些小食頂肚.

服務okay, 不過不失.

價錢便宜, 十幾廿蚊, 很抵食.

2005-11-30 32 浏览
第一次坐係度食lunch,同男友食左雞翼菜肉雲吞麵,好食呀,好鍾意d雲吞,成碗麵唔覺有味精,所以好有住家feel..仲食左個榨菜肉絲飯,但脆異地竟然係用叮叮盒裝住然係叮比我地食,不過o甘平都算啦..兩個人夾咪食左三十幾蚊,超扺=)!仲有呢度d鍋貼同ci飯都好好食架,有時媽媽行過都會買番黎比我食..
2004-09-03 34 浏览
我覺得呢度o既鍋貼好正~~個底又脆卜卜!! $2 個真抵食~不過都幾油下...
我覺得呢度o既鍋貼好正~~
個底又脆卜卜!! $2 個真抵食~
不過都幾油下...
2004-05-22 37 浏览
利宛在西營盤區至少有三間,以平價抵食得招徠,食物水準不失禮,所以長期都好多人幫襯,堂食固然多人等位,外賣都有時要排長龍。呢度舖面不太大,坐十多人已經覺得迫,但又周不時都坐滿人。來過幾次都係食炸排骨麵,排骨即叫即炸熱辣辣,同都係分開上,不會浸腍了炸排骨。排骨唔算厚,但唔韌,當然受過鬆肉粉的催殘,但都算入味,通常一塊斬開六、七小件,唔使成塊咬;麵是粗身的上海麵,舖面還有不少的冬菜、炸蒜粒、蔥花等,亦通常搭兩三條菜,雖然賣得平但一點也不馬虎;湯底當然不過爾爾,但以份量計係一定食得飽。排骨麵賣12蚊,平得沒話可說。還不夠飽可以再叫鍋貼、豬肉包及饅頭等,統統都只賣兩蚊,所以通常在這裡食到飽都不用廿蚊。實在係經濟抵食的選擇!
呢度舖面不太大,坐十多人已經覺得迫,但又周不時都坐滿人。
實在係經濟抵食的選擇!
(非会员)
2004-05-18 28 浏览
見到佢o係西環都開咗幾間分店, 於是就入去試下, 12點咁上下去到, 都唔算好多人. 我order咗鍋貼, 担担面同埋蔥油餅, d鍋貼最快o黎到...因為應該唔係最新鮮整起個批. 雖然唔係好夠熱但係味道唔錯, 佢唔算油膩, 都幾大隻, 買五送一, 都係十蚊, 真係幾抵食, 個担担就要等十分鐘咁上下, 一o黎見到佢個面有辣椒油, 仲以為佢俾錯咗酸辣面我, 點知原來佢o既担担面唔係一般既担担面(可能我攪錯担担面既定義la), 佢仲有少少碎豬肉係面, 味道唔錯, 都無乜辣味, 不過個湯應該落咗味精, 唔係話好好飲, 不過overall都ok. 最後o黎o既係蔥油餅, 初初仲以為佢唔記得攞o黎, 但原來佢好似見我就o黎食完d面同鍋貼先攞俾我, 佢個蔥油餅應該係啱啱整起, 幾脆又唔油, 又鬆化, 幾有口感, $4一個仲同你切開六小份, 確實幾細心總括而言, d食物質素唔錯, 但係等o既間就耐咗少少, 如果可以快d, 佢應該可以做多好多生意.