其實住荃灣咁耐都覺得呢頭食飯選擇都唔少,甜品位於路德圍居多,晚晚都會集結一大堆放工夜遊人士排隊,但老實又係咪真係咁好味,又未必喎!我只是覺得在店內環境來說比起其他舊式糖水店坐得舒服,有靚裝修...不過太多人等位都未必有多時間比你傾下計~如果飯後想搵個地方坐下傾一陣,可以考慮既~~但不需要對食物期望太高~如果要排隊我才不會吃呢~

焞蛋+雪糕
士多啤利窩夫
香蕉窩夫
如果要排隊我才不會吃呢~
2014-11-05
$50 (宵夜)
  • 未試到有特別
2014-12-06 3110 浏览
It was my dayoff and delighted for having lunch with my son who is studying nearby this restaurant. No need to queue. Staff is courteous. Portion of salad was appropriate. Spaghetti was hot and al dente☺. However, the rose latte was too sweet for me.....It was pre-sweetened with rose-flavoured syrup or sweetener. Staff should have alert guest before ordering for such special coffee. I would suggest syrup serve on side. Watch out... if you dislike sugar in coffee like me, simply order regular coffee. Nevertheless, a good place for a quick lunch.
scallop spaghetti
rose latte
chocolate mousse cake
caesar salad
2014-11-26
2014-12-06 2476 浏览
已經不是第一次光顧此店,真的值得再試!點了雞奕和薄餅,味道一般!不過飲品質素一流:Red Bean Green Tea Smoothies: 綠茶味濃,紅豆夠,沙冰滑!Rose Latte:玫瑰味好香,咖啡好滑,正!

Red Bean Green Tea Smoothies

Rose Latte:玫瑰味好香,咖啡好滑,正!
2014-11-07
Red Bean Green Tea Smoothies
2014-12-02 2035 浏览
初次黎荃灣, 當然要拜訪下荳子 Beans環境簡潔舒適, 氣氛輕鬆叫左-----------焦糖咖啡Cafe LatteGreen tea combo $88---內有綠茶心太軟, 紅豆配綠茶慕思, 綠茶雪糕紅豆糕食後感:Green tea combo----綠茶心太軟綠茶味濃,甜了點綠茶雪糕係正常超市買既雪糕味道紅豆配淡味綠茶慕思味道剛好整體Green tea combo 構思好, 但因為太多綠茶野, 真係頂唔太順 紅豆糕---- 味道係淡味中式紅豆糕, 外層係大菜糕,無增加中間紅豆糕任何口感味道,再配正常超市買既抹茶雪糕, 失望焦糖咖啡同Cafe Latte--咖啡味可以 焦糖咖啡優勝點, 因為有淡淡焦糖甜味總結:氣氛好過食品, 不過重點係非繁忙時間
初次黎荃灣, 當然要拜訪下荳子 Beans

環境簡潔舒適, 氣氛輕鬆

叫左-----------
焦糖咖啡
Cafe Latte
紅豆糕
Cafe Latte
Cafe Latte, 紅豆糕
Green tea combo $88
Cafe Latte (上), 焦糖咖啡 (下)
食後感:
Green tea combo----
綠茶心太軟綠茶味濃,甜了點
綠茶雪糕係正常超市買既雪糕味道
紅豆配淡味綠茶慕思味道剛好

焦糖咖啡同Cafe Latte--
咖啡味可以
焦糖咖啡優勝點, 因為有淡淡焦糖甜味

總結:氣氛好過食品, 不過重點係非繁忙時間

2014-06-24
2014-12-01 2249 浏览
係荃灣行街行到有啲餓,就即刻上openrice 睇下附近有咩好食啦!下午兩點幾去到,有tea set,包一杯野飲,特飲就加錢~deluxe all day breakfast ~$9x三文魚,煙肉,茄汁豆都可以,腸仔就偏咸少少,啲菇炒得好香幾好味,炒旦亦算滑,最正係圈圈donut形既waffle,外脆內軟!熱辣辣好味道!^^rose latte? ~3x有少少失望,可能見好多人都話好好味,太大期望,但我飲落去又唔太覺有玫瑰味,就係正常咖啡一杯,拉花亦有點化開…忌廉蟹肉蟹棒蟹子意粉 ~$7x意粉夠咬囗,味道幾好

下午兩點幾去到,有tea set,包一杯野飲,特飲就加錢~

deluxe all day breakfast ~$9x
deluxe all day breakfast
rose latte? ~3x
忌廉蟹肉蟹棒蟹子意粉 ~$7x
意粉夠咬囗,味道幾好
2014-11-11
deluxe all day breakfast
2014-11-27 2313 浏览
期待已久,终可一試!提議可坐高位,望望街景,而且唔駛望到其他食客食野,眼望望甘。傾計都舒服d。叫左4樣野。1. 煙三文魚沙律三文魚大大塊,無腐味。汁另上,幾好。夠貼心2. 軟殻蟹意粉意粉凍左汁都唔會稠,姑片同洋葱片互相協調,香口有口感,軟殼蟹唔會漿狀。這個竟然系驚喜。3. 原味單骨雞翼香脆可口但不夠野味,可加重調味4.抹茶雪糕紅豆窩夫圈圈代替窩夫有創意,但圈圈浸系雪糕與紅豆之間變左發脹水泡,食落似粉團,雪糕溶得太快,紅豆浸系底好甜,細細個食完都好滯。。。唔加奶做裝飾可減低甜度。-另外有一亮點!! *檸檬蜂蜜*-
期待已久,终可一試!

叫左4樣野。
1. 煙三文魚沙律
三文魚大大塊,無腐味。汁另上,幾好。
夠貼心

2. 軟殻蟹意粉

3. 原味單骨雞翼
香脆可口但不夠野味,可加重調味

4.抹茶雪糕紅豆窩夫

-另外有一亮點!! *檸檬蜂蜜*-
2014-11-26
2014-11-26 3039 浏览
由荳子開業我已經斷定它會成功,簡單地基本供求因素年多前開業附近週邊都沒有這樣餐廳設計,加上衝着年青人心態食物擺位,一切一切都注定它會生存至今..近幾個月更見擴充租上隔離舖位,雖然沒有打通但一脈相承,格局設計亦離不開自然、簡潔採光度十足之大大玻璃窗,另餐廳更見鮮明由內望出街外,或者由街外望入餐室內感覺也頗舒脆餐廳亦擺設上多款小裝飾,更添整體氣氛洋溢看上舒服而又可愛..數月不見,餐牌還換上多個新花款繼有黑松露軟殼意粉,亦有Carbonare韓式年糕、而價錢則由$六十餘元起沒有一成不變之A、B、C餐,抵讚 午市沒有選上澱粉質食物,叫來一碟簡單之香草燒雞凱撒沙律$49.香草味道就真是嚐不到,但嫩滑無比之雞扒肉、就無可置疑加上厚厚級A貨羅馬生菜,與及百搭之日式芝麻沙律酱飽肚但不感膩 餐飲方面可挑選(正價飲品而享減$8.優惠)喚來一杯Rose latte,杯子容量不算很大、約8安士左右玫瑰糖水下,香味源源送致入喉、哪有不好喝之道理?
由荳子開業我已經斷定它會成功,簡單地基本供求因素
年多前開業附近週邊都沒有這樣餐廳設計,加上衝着年青人心態
食物擺位,一切一切都注定它會生存至今..

近幾個月更見擴充租上隔離舖位,雖然沒有打通
但一脈相承,格局設計亦離不開自然、簡潔
採光度十足之大大玻璃窗,另餐廳更見鮮明
由內望出街外,或者由街外望入餐室內感覺也頗舒脆
餐廳亦擺設上多款小裝飾,更添整體氣氛洋溢
看上舒服而又可愛..
數月不見,餐牌還換上多個新花款
沒有一成不變之A、B、C餐,抵讚

香草味道就真是嚐不到,但嫩滑無比之雞扒肉、就無可置疑
加上厚厚級A貨羅馬生菜,與及百搭之日式芝麻沙律酱
飽肚但不感膩
餐飲方面可挑選(正價飲品而享減$8.優惠)
玫瑰糖水下,香味源源送致入喉、哪有不好喝之道理?
题外话/补充资料: 放眼將來前景還是光明的, 只要還未見異軍入侵。
午餐
2014-11-23 2297 浏览
早聞這家的all day breakfast 和甜品是不錯,但開業以來都係長長的人龍,一直的唔起心肝黎試。直到朋友提議 weekday 來食晚餐就即管試試運氣啦。出奇地不用排隊,來到不足10 分鐘已獲安排入坐先來鹹點。烤雞凱撒沙律 - 雞肉依然軟滑juicy, 選用的菜新鮮,入口爽脆,再配上芝麻醬,清新開胃,yummy!來到豈能不試其All day breakfast? 叫了一個 Light version, 味道未有想像中的出色就是正正常常的味道。Toast 是厚切的,但烤得未夠香脆,口感介乎軟和脆之間。。。好奇怪,其他的如scrambled egg未有想像中的香滑,蕃茄也烤得未夠火喉。。。香辣番茄青口意粉 - 因為all day breakfast 失望後再來一個驚喜。這兒的茄汁帶點酸配上適中的辣度,正!而意粉煮得剛好,做到 al dente 的效果,yummy!!!!! 最後當然要來一個甜品啦。甜品選擇多,花多眼亂。。。最後決定一試waffle! 和外間的食店相比,這兒的 size 比較 mini, 但這樣更好,因為不會撐著肚子。綠茶與紅豆是天衣無縫的配合,而且waffl

最後當然要來一個甜品啦。甜品選擇多,花多眼亂。。。最後決定一試waffle! 和外間的食店相比,這兒的 size 比較 mini, 但這樣更好,因為不會撐著肚子。綠茶與紅豆是天衣無縫的配合,而且waffle 做到外脆內軟,想起都令人回味!
綠茶紅豆waffle
Light all day breakfast
香辣番茄青口意粉
烤雞凱撒沙律
綠茶紅豆waffle
香辣番茄青口意粉
烤雞凱撒沙律
2014-11-18 2830 浏览
今次有幸跟住友人到訪荃灣既Beans食晚飯,又可以大飽口福喇!此店分成兩間舖,當我地十時多到逹既時候,其中一間門外已經掛上closed既牌,而另一店門外則依然有人排住隊,我地三個人係外面等緊位既時候已經熱烈討論食啲咩好,到入座既時候就可以毫不猶豫咁order想食既野 可能因為呢邊食店較多,所以last order既時間為十一點,比平日所食既店舖晚一點,岩哂我呢啲唔係番朝九晚五既上班人士放工出黎覓食食物上菜既速度好快,第一個黎既係deluxe版既all day breakfast,呢道菜既賣相好豐富,入面既腸仔好好食,好juicy,而個冬甩形既waffle加上cream係食都唔錯,但其餘既食物都係普普通通,個菇既味亦都比較淡,所以如果唔係為影相,其實唔叫都得~之後既蟹肉意粉真係唔錯,唔駛加芝士粉都已經夠入味,另外意大利粉同餸既比例幾乎係一比一,而每條意粉都沾上醬汁,所以每一啖都好rich,只係份量如果可以多啲就更好喇!小食拼盤入面有芝士肉醬薯條同三種不同口味既單骨雞翼,焦糖味既一款肉質較其餘兩款嫰,所以我地都另外order多一客,而其餘兩種味道本人則覺得普通咸點仲有兩款pizza,分別為
蟹肉意粉
小食拼盤
焦糖單骨雞翼
咸點仲有兩款pizza,分別為巴馬火腿及芝士千島醬三文魚味,而本人因為一向喜歡千島醬所以較欣賞後者既味道,不過如果下次再有機會光顧此店,本人應該會寧願order多個意大利粉rather than pizza喇
又到左甜品既時間,一場黎到又點可以錯過佢地既甜品

朱古力飯tart係一個幾特別既甜品黎,個質感有啲似將杰身既意大利飯加入朱古力醬及拖肥然後壓實,所以口感好rich~聽老板講呢個甜品都係新研發出黎既,應該只係兩天前開始售賣,大家去到都不妨一試
香焦拖肥蛋糕,焦糠蛋白及vanilla 雪糕都係一個唔錯既套餐選擇,首先每樣甜品既份量都好大,尤其係件蛋糕,佢個cream味道唔會漏,加埋甜甜地既香蕉食真係一絶
香蕉拖肥蛋糕、焦糖蛋白布甸配香草雪糕
焦糖香蕉waffle配vanilla雪糕呢個必食!佢個香蕉上既焦糖燒到脆面,配埋本身已經帶有甜味既香蕉一齊食真係甜上加甜,岩哂我口味,而個waffle都做到外脆內軟,加埋香草雪糕一齊食都係冇得彈,但唯一唔好處係個雪糕融得太快
焦糖香蕉waffle配香草雪糕
呢個有紅豆糕,apple crumble 同綠茶雪糕既套餐中既紅豆糕有三件,但只是一般既貨式,而apple crumble既饀雖然好食,但可惜外皮太厚太硬,所以用叉拮落去既時候個皮已經四分五裂,而唔係同入面既饀黏埋一齊,此處有點不足
呢兩杯飲品既質素都係麻麻,因為佢個質感唔夠rich,味道亦都唔夠濃唔夠突出,有待改善
總括而然,本人都好欣賞老闆對食物所花既心思,而且大部份食物既質素都係中上等級,不失為三五知己好友既聚腳點!
2014-11-17
蟹肉意粉
小食拼盤
焦糖單骨雞翼
香蕉拖肥蛋糕、焦糖蛋白布甸配香草雪糕
焦糖香蕉waffle配香草雪糕
2014-11-17 1993 浏览
因知道這間cafe常有很多人排隊,於是我們便六時半就到達cafe,果然不用排隊。 cafe有2個店面,我們進入其中一個店面,想要2人枱,但只有沙發矮枱了,我們不想坐矮枱,怕吃東西時會很辛苦,便問waitress有沒有正常高度的坐位,waitress卻叫我們自己過隔離店面問,令人奇怪2個店面不是同一家cafe的嗎?我們點了All Day Breakfast 和。All Day Breakfast賣相很吸引,而意粉的醬汁剛剛好,每條意粉都可沾上醬汁,但又不會太多,酸加上微辣的味道很開胃。  兩者份量也足以讓女士們吃飽。可惜跟餐的姜茶有點淡,沒有了一般姜茶那種驅寒作用。之後的甜點,我們點了綠茶味的沙冰和心太軟。 不得不讚的是,由主菜到甜品,賣相都很美,很吸引人呢。先說沙冰,一開始直接用飲管吸了一口,居然沒有甜味,後來攪渾了,才有一點點甜味,但作為飲品,這樣的甜度我們覺得己足夠。心太軟是由綠茶雪糕伴著上的,雪糕的綠茶味很香。心太軟在切開時,先有一些白色半透明的巧克力流出來,我和朋友都覺得太甜,而且味道好像有些怪,但後來把整個心太軟打開,裏面綠色的巧克力卻好吃很多,還滿適合跟外面那層綠茶蛋糕

All Day Breakfast
辣茄汁青口意粉
隨餐姜茶
綠茶沙冰
心太軟是由綠茶雪糕伴著上的,雪糕的綠茶味很香。心太軟在切開時,先有一些白色半透明的巧克力流出來,我和朋友都覺得太甜,而且味道好像有些怪,但後來把整個心太軟打開,裏面綠色的巧克力卻好吃很多,還滿適合跟外面那層綠茶蛋糕配合著吃呢。
綠茶白朱古力心太軟
也許是我們點不對甜品吧,雖然這cafe好像是甜品比較出名,但我卻覺得意粉比較好吃,值得一試。
题外话/补充资料: 可能因店面細的關係,當每枱客都在談天時,感覺有點吵,不似一般CAFE方便細細聲傾計。 員工經驗可能不足吧,點餐時沒給任何反應,我們也不知她到底聽不聽到我們點什麼,上餐又忘記給餐具…
2014-11-15
辣茄汁青口意粉
立體咖啡的盛行,令各個女生明明不愛咖啡的也莫明愛上飲咖啡叫咖啡來喝當然小妹也絕對是那些立體咖啡超感興趣.可是總是要排隊排到天昏地暗就不好吧......由其這一間位於荃灣的BEANS 荳子由朋友的推介開始,直到雜誌的介紹就是令到該餐廳排得瘋了不過早前我的姊妹淘突然地說起想到這間餐廳試一下當天也很幸運,竟然不需要等位就可以直入去囉!進入餐廳後你發現這間餐廳樓底很高不像是一般的餐廳感覺有一點像有家的感覺,有一些普通枱加一些矮枱子可以享受咖啡的這夜的姊妹淘我們幾個點了三個的意粉及一個Pizza 來說就等我為大家介紹一下我們點的幾款晚餐吧首先要介紹的,也是小妹最喜歡的其中一款意粉它就是【忌廉汁鮮蟹肉蟹棒件蟹子意大利粉】$78對呀,那個意粉名字真的夠長但係我很喜歡它的汁很喜歡它的整個配合,也許第一道吃的意粉我就是完全把它吃光光的呢,因為我覺得它吃完不會太過"流"嗎但是別要問我是不是真的蟹肉做成的唷xdd也許真的要問問店員是否是真的唷!第二款就是我好友極力推介的意粉它是就【蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉】 $58又是一個很長的名字,不過我很喜歡這樣起碼你食起上黎,你都知道有咩食材係入面好似我呢d 乜都話

立體咖啡的盛行,令各個女生明明不愛咖啡的

也莫明愛上飲咖啡叫咖啡來喝

當然小妹也絕對是那些立體咖啡超感興趣.

可是總是要排隊排到天昏地暗就不好吧......

由其這一間位於荃灣的BEANS 荳子

由朋友的推介開始,直到雜誌的介紹就是令到該餐廳排得瘋了

不過早前我的姊妹淘突然地說起想到這間餐廳試一下

當天也很幸運,竟然不需要等位就可以直入去囉!
進入餐廳後你發現這間餐廳樓底很高不像是一般的餐廳感覺

有一點像有家的感覺,有一些普通枱加一些矮枱子可以享受咖啡的
這夜的姊妹淘我們幾個點了三個的意粉及一個Pizza 來說

就等我為大家介紹一下我們點的幾款晚餐吧

首先要介紹的,也是小妹最喜歡的其中一款意粉

它就是【忌廉汁鮮蟹肉蟹棒件蟹子意大利粉】$78

對呀,那個意粉名字真的夠長但係我很喜歡它的汁

很喜歡它的整個配合,也許第一道吃的意粉

我就是完全把它吃光光的呢,因為我覺得它吃完不會太過"流"嗎

但是別要問我是不是真的蟹肉做成的唷xdd

也許真的要問問店員是否是真的唷!
第二款就是我好友極力推介的意粉

它是就【蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉】 $58

又是一個很長的名字,不過我很喜歡這樣

起碼你食起上黎,你都知道有咩食材係入面

好似我呢d 乜都話唔食既,可能就知它唔係岩我心水就可能唔食啦

今次這個長通粉簡單說就是肉醬長通粉嗎

但係加左溫泉蛋又好似成件事變得沒有那麼酸

沒有那種吃下口很滯既感覺,所以本身我是不喜歡吃肉醬類的食品

但是它卻是很不錯的,我也蠻喜歡
第三道要介紹的就是Pizza ,要留意這兒的Pizza 是只有6"

大約只有四塊的Pizza 的

而今次我們點選了【千島醬三重芝士三文魚Pizza 】$78

這個的確蠻好吃的唷,因為它的芝士很濃嗎

加上它焗蠻岩岩好的,就是有一點熱氣吧xd
由於有朋友吃不到Pizza 就叫多一個意粉來說吧

和風珍寶蜆肉意粉 $88

我個人認為這個比較日式一點,

可是它不算太過吸引小妹的味雷

也許當天吃得開始蠻夠的嗎,所以不算太吸引了
吃過了主菜即使吃得蠻飽嗎,女生對甜品總是上心的

這次我們吃了三款甜點,包括有這個法式"登"蛋

把焦糖放在蛋上燒一燒,做成那個燒過的樣子

配以雲里拿雪糕的配搭也是不錯的
第二個就是這個朋友指明想試的綠色窩夫

可是嗎....最後得到的就是這個好似泡泡餅的樣子

但是它的綠茶雪糕非常好吃!!

加埋d 紅豆超棒超棒的!!!
最後要說就是這個梳乎里嗎,設計很美

像一個小小的盆栽嗎?

梳乎里可以選擇不同的味道而我們就是揀選原味的

吃下肚的算是不錯的,就是它的樣子說真的是很不錯的

也是我最喜歡的甜品,也是吃下最多的嗎
每點一個晚餐也會有一杯指定的餐飲

就好似有檸蜜跟薑茶等等,我很喜歡這個杯子跟小匙

如果有時間我會想坐在這兒一個下午吧
而朋友就點選了這兒的綠茶Lattee , 吃下去很濃的很有綠茶的味道

就是飲喝一杯熱的綠色雪糕一樣吧,單叫$38 /杯
今次終於來到這個餐廳,最終也沒有叫到任何一杯的立體咖啡嗎

一來就是晚上,二來就每一枱就只有一杯咖啡

所以就情願不叫就沒有爭的空間?

這次我對這夜的晚餐有80分吧,環境是不錯的

野食也是不錯的,可是坐位就是有點不同

當時我們5個人已給我們兩張枱,等了很久有人離開

想要多一張枱也吃東西都好像不太想的樣子

加上甜品只是一兩款比較吸引,其實的不算太特別

所以再來的機會是飲杯咖啡吧?

2014-11-03
  • 忌廉汁鮮蟹肉蟹棒件蟹子意大利粉
  • 蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉
  • 千島醬三重芝士三文魚Pizza
  • 梳乎里
2014-11-15 1516 浏览
已經好一段時間沒有在 open rice 寫食評了…我已經由一個人妻…變成一個準媽媽了。在這一段比較休閒的待產日子裡…希望可以有多一點時間去享受更多美食…記低囡囡在我的肚子裡吃過什麼好味的食物。相信好多住荃灣的朋友仔都有留意到 hit 了一輪的 beans…想試好耐…但是見到條人龍就放棄了。不知是否因為在隔離多開了一間分散人潮…今日居然只需排兩張枱大約15分鐘就到了。終於一嘗所願試到了…順便慶祝肚子裡的囡囡八個月生日…飲品先到…我點的是黑糖薑母茶…味道好鐘意呀! 而且又唔會太甜…好啱孕媽媽在冬天裡飲用。老公點的是凍咖啡…不過有點失望…這個我沒有試…聽聞好苦喎!再來…是忌廉汁蟹肉蟹棒意粉 ( $78 ) 意粉煮得啱啱好…煙煙 un un 好好味…而且忌廉汁又唔會太膩…蟹肉和蟹棒都不過不失…只嫌份量少了一點唔夠喉呀! 焦糖單骨雞翼 ( $42 ) 甜度剛好呀! 而且上碟時仲好熱辣辣…好香呀! 單骨雞翼都食得好方便…不過有兩隻雞翼size細得好過份…又係唔夠喉呀!!再上桌的是加餐的蝦餅 ( $15 ) 好抵食呀! 好鐘意 Beans 所有食物都是熱辣辣的。最後到的三重芝士三文魚薄餅 ( $7

想試好耐…但是見到條人龍就放棄了。

終於一嘗所願試到了…順便慶祝肚子裡的囡囡八個月生日…

老公點的是凍咖啡…不過有點失望…這個我沒有試…聽聞好苦喎!
最後到的三重芝士三文魚薄餅 ( $78 ) 這個絕對是老公點俾囡囡食的…因為有芝士和三文魚…對於一個芝士狂熱份子嚟講…芝士味都算ok…但可以再濃啲! 而三文魚份量都不少…但略嫌鹹了少少,好在批底都做得幾好味幾脆口呢…
值得一提的是…全店免加一喎! 依餐只係 $213 埋單…就試到咁多款食物…都幾抵食呢。

孕期只剩低個多月…真係要多享受二人世界拍拖食飯的時光…

题外话/补充资料: 全店免加一…但服務卻超好…值得表揚呀! 亦順帶一提…記得帶 cash 去幫襯呀!
2014-11-14
庆祝纪念
生日
  • 焦糖單骨雞翼
2014-11-09 2053 浏览
聽同事說附近有間經常排長龍既甜品鋪,有日得閒就走去朝聖下。過到去見到有兩間beans拍埋一齊,查詢後知道原來兩間都無分別,只係唔同裝修,但係就要分開排隊。剛好排隊既地方對住太陽,排得好幸苦,外面既太陽扇完全遮唔住。加上餐廳係落地玻璃,又西斜到正,餐廳入面既客都擺d遮係檯遮住,睇到都覺得幸苦。等左20分鐘左右,忽然隔離鋪既人問有無三位,佢地本身條隊就無,點知排我地後面有家三口就話有,就即刻沖左過去,侍應就比左佢地入去。我想講我地有都趕唔切,雖然係遲左一步,但係唔係話分開排既咩?點解又可以排一半去第二間到,就算係可以,唔係應該問左最前既客人先咩?另外,我排果間鋪頭既侍應哥哥一直比2位既客入去,排我地後面有4對2位都入晒去,唯獨是前面3/4人就等左勁耐。其實點解唔安排座位時都留d比3/4人?本身入面得一張好長既檯,亦都唔係fix死得兩個人既位啊。人流管制同安排座位方面真係要好好加強。但係值得一贊係侍應都好有禮貌,態度非常好。等左半個鐘多d終於可以入去~我同同事叫左一個breakfast同carbonara。All day breakfast 擺設得幾靚,食物方面不過不失,我幾欣賞有cream
聽同事說附近有間經常排長龍既甜品鋪,有日得閒就走去朝聖下。

等左半個鐘多d終於可以入去~
我同同事叫左一個breakfast同carbonara。

All day breakfast 擺設得幾靚,食物方面不過不失,我幾欣賞有cream chesse附上。分量較少。

carbonara無影相。麵al dente 但係無密特別。

最後叫了一個綠茶紅豆panna cotta。panna cotta好有奶味,加上紅豆同綠茶雪糕十分可口,擺設非常用心,呢個值得一試!

總括來講,如果來食甜品都不錯,價錢中上,最好唔好係2-3點呢段時間來...太陽晒到都無心情。
2014-11-07 1898 浏览
是晚友人為我慶生,我選擇了此店。由早前一間店到現在擴張至兩間相連店,終於有機會去拜訪。時間七點鐘,兩鋪既食客不多,我選擇去鋪面稍為大些少既新店,全因店內裝潢更有格調。想入餐廳之際,但我居然揾唔到個入口…因為好難分辨店內既木板裝潢同木門入口!店員見我眼望望,就出手打救,並指示開自動門既按鈕。睇左一輪餐牌,樣樣都好吸引,但因為唔太肚餓,卒之同友人點左:1)All Day Breakfast Deluxe、2)抹茶吐司、3)Rose Latte1) All Day Breakfast Deluxe:All Day Breakfast一向都係最吸引既一款食物,亦容易成為眾人目標,因為材料豐富,難食極都有限。但今次認為呢份All Day Breakfast既炒菇比較乾身同淡味;炒蛋都比較乾;腸仔全屬同一類,會比較單調,起碼坊間有店鋪混合多款腸以供客人選擇;其他食物只屬一般。 不過,唯獨個鬆餅令我喜出望外!!!一開始以為係又乾又硬,點知食落…十分鬆軟而不乾,新鮮烘製果然係唔同D!如果可以,淨係單點呢份鬆餅都唔錯! 2) 抹茶吐司:吐司搽上綠茶粉加錬奶,配上終茶雪糕球,一凍一熱都唔錯,但始終欠缺

All Day Breakfast Deluxe
2) 抹茶吐司:吐司搽上綠茶粉加錬奶,配上終茶雪糕球,一凍一熱都唔錯,但始終欠缺什麼…
Green Tea Toast
3) Rose Latte:配上拉花既Rose Latte充滿玫瑰味,飲一啖,感覺好舒服。

题外话/补充资料: 餐廳並無Skimmed Milk供應
2014-10-16
庆祝纪念
生日
All Day Breakfast Deluxe
  • 鬆餅
2014-10-31 2079 浏览
egg benedict, 醬太少唔夠出味,蛋可以再生少少,底菜係生菜唔係波菜失色不少,包整得太脆,好似食餅咁,要外脆內軟先好食。千島醬三文魚 pizza ,批邊好脆,啲料唔係好夾味。deluxe all day breakfast, 似bagel 既物體幾好食,蛋太老冇蛋香,腸好食似台灣腸。carbonara , 再多啲忌廉好味啲,有點干。原來跟餐有得揀黑糖薑茶,檸蜜同咖啡。不推薦薑茶,味道唔夠薑正常水平既心太軟。但冇限家用餐時間好好,可以同朋友慢慢邊食邊傾,thanks A. B.
內軟先好食。
千島醬三文魚 pizza ,批邊好脆,啲料唔係好夾味。
carbonara , 再多啲忌廉好味啲,有點干。
原來跟餐有得揀黑糖薑茶,檸蜜同咖啡。不推薦薑茶,味道唔夠薑
正常水平既心太軟。
题外话/补充资料: 抵食