2022-03-03 199 浏览
返工前同老公, 仔仔過黎午餐. 難得時間尚早, 所以未需要排隊, 直入便可. 我們點了兩個午餐, 另加一個甜品.枱與枱之間都算闊落。我地點左手撕赌漢堡 同溫泉蛋肉醬長通粉醬汁甜甜地,真係豬肉絲咁,不過食既時候有少少論盡,因為好散,上面又有蛋汁。但好食既。另外再叫多一個名叫 "Just Mango",甜品外型好可愛,其實係一個芒果MOUSSE 蛋糕
返工前同老公, 仔仔過黎午餐.
難得時間尚早, 所以未需要排隊, 直入便可.
 我們點了兩個午餐, 另加一個甜品.
枱與枱之間都算闊落。

我地點左手撕赌漢堡 同溫泉蛋肉醬長通粉

2022-01-18
2022-02-27 273 浏览
Beans 荳子進駐屯門已有一段時間,終於有機會去食到一次lunch ! 原來而家食lunch set 叫「我想和你無所事事」嘅飲品有得減8蚊!【手撕豬仔骨漢堡】$94手撕肉嘅漢堡係第一次食,都幾特別,屬於偏甜嘅BBQ醬味道,肉質易咬,配搭埋焦糖洋蔥、太陽蛋、蕃茄、生菜,食落都幾清新。薯條如果脆d就更加好!【黑松露軟殼蟹意大利粉】$86黑松露味唔會太濃,同忌廉平衡得啱啱好,意粉軟硬適中,亦夠掛汁,係軟殼蟹細咗些少,放咗一陣都重係脆身,整體都係一碟好食嘅意粉👍🏻【熱Latte】$30(原價$38)【芝士奶蓋銀毛茉莉】$20(原價$28)

【手撕豬仔骨漢堡】$94

【黑松露軟殼蟹意大利粉】$86

【熱Latte】$30(原價$38)

【芝士奶蓋銀毛茉莉】$20(原價$28)
2022-02-26 534 浏览
《BEANS荳子》屯門市廣場一期UG層UG42號舖上個月頭的週年紀念日,因為疫情都冇特別搵餐廳慶祝;見到係屯門市廣場同Donki同一層既BEANS開左,想試下,又見多人,就買外賣算了。千島醬蟹棒蟹籽pizza,味道正正常常,批底較厚,唔算太impressive:黑松露軟殼蟹意大利粉,醬汁味道香濃:松露醬薯條,最鍾意食香口嘢~隨餐附送嘅薑茶:慶祝紀念日梗係要食下甜品,叫咗兩款自家製蛋糕🍰“Just Mango”,唔太甜,清新芒果味:“Taste of Autumn”,都係好清新嘅栗子蓉蛋糕:個人覺得佢嘅甜品比主食出色~
《BEANS荳子》
屯門市廣場一期UG層UG42號舖

千島醬蟹棒蟹子帆立貝pizza

黑松露軟殼蟹意大利粉,醬汁味道香濃:
黑松露軟殼蟹意大利粉

松露醬薯條,最鍾意食香口嘢~

隨餐附送嘅薑茶:
薑茶

慶祝紀念日梗係要食下甜品,叫咗兩款自家製蛋糕🍰

“Just Mango”,唔太甜,清新芒果味:
Just  Mango

Taste  of  Autumn

個人覺得佢嘅甜品比主食出色~
2022-01-09
20 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
千島醬蟹棒蟹子帆立貝pizza
薑茶
Just  Mango
Taste  of  Autumn
  • 自家製蛋糕
近期疫情嚴重~已經少左好多出街食飯~😥😥不過係屋企煮得多~真係好悶…而且廚藝有限😅一個星期總有幾日~放工後~都會懶懶地唔想煮順便買個外賣返屋企食就算😋😋今次~去左▶️Beans買外賣平日6點後~🕕🕕外賣主餐牌全部都有七折~真係好抵!!🤩🤩▶️Lobster Roll(7折後$145.6)原隻波士頓龍蝦拆肉後夾在牛油軟包內~麵包甜甜的~軟硬適中~就算外賣返到屋企都仲有外脆內軟既感覺~包內龍蝦肉超級多~食落都幾彈牙~😋😋麵包面上~仲放左2邊已經拆哂殼既龍蝦鉗~啖啖肉咁真係好正~拆完肉既龍蝦頭會跟埋比你~龍蝦頭裡面仲有唔少膏可以食架~除左主角龍蝦包外~跟餐仲會有個小龍蝦湯~薯條~沙律菜同埋飲品~小龍蝦湯香味濃郁~好味道😋係略嫌細碗左D~細碗到第一眼我以為個兜係醬汁黎架~🤣🤣薯條係粗薯黎既~正!而且份量都好多~飲品方面~哩排天氣咁凍~飲返杯熱既黑糖姜母茶就真係岩哂啦~👍👍
近期疫情嚴重~已經少左好多出街食飯~😥😥
不過係屋企煮得多~真係好悶…而且廚藝有限😅
一個星期總有幾日~放工後~都會懶懶地唔想煮
順便買個外賣返屋企食就算😋😋
今次~去左▶️Beans買外賣
平日6點後~🕕🕕
外賣主餐牌全部都有七折~真係好抵!!🤩🤩
▶️Lobster Roll(7折後$145.6)

原隻波士頓龍蝦拆肉後夾在牛油軟包內~
麵包甜甜的~軟硬適中~
就算外賣返到屋企都仲有外脆內軟既感覺~
包內龍蝦肉超級多~食落都幾彈牙~😋😋
麵包面上~仲放左2邊已經拆哂殼既龍蝦鉗~
啖啖肉咁真係好正~
拆完肉既龍蝦頭會跟埋比你~
龍蝦頭裡面仲有唔少膏可以食架~
小龍蝦湯香味濃郁~好味道😋係略嫌細碗左D~
細碗到第一眼我以為個兜係醬汁黎架~🤣🤣
薯條係粗薯黎既~正!而且份量都好多~
飲品方面~哩排天氣咁凍~
飲返杯熱既黑糖姜母茶就真係岩哂啦~👍👍
2022-02-18
30 分钟 (外卖自取)
  • 龍蝦包
2022-02-22 160 浏览
之前有係青衣堂食過Beans, 見身邊嘅朋友對呢間嘢嘅評價好壞參半。 據說意粉普通但價錢貴又要排好耐隊。我自己之前就係食牛排嘅,味道唔差但係覺得同價位可能要更好嘅選擇。 不過今次就唔係評論正餐, 而係佢嘅蛋糕。聞說佢嘅朱古力蛋捲份量係但味道有驚喜,今次就係網上訂左個sister cake 試試。 揀左綠茶戚風蛋糕, 1.2LB, 淺嚐嘅話8個人都夠食。賣相行簡潔路線, 冇華麗浮誇嘅裝飾,亦冇綠茶嘅氣味。當你以為佢話曬綠茶口味,裡面應該係有令人振奮嘅綠茶醬,咁就會失望啦佢主要係又威風蛋糕同cream組成, 另外有紅豆蓉, 綠茶軟朱古力 。 但係佢有嘅特色,就係紅豆蓉同埋綠茶朱古力係一篤篤嘅,並以梅花間竹形式分布喺蛋糕中間。姐係唔係每個蛋糕切件都有齊兩個醬,我就咁啱食到夠有紅豆嘅蛋糕。 佢嘅紅豆蓉好甜同食到紅豆粒, 但係就另我懷疑佢蓋過晒綠茶蛋糕嘅味道。 如是我嘗試只係食綠色部分嘅海棉蛋糕,結論係佢係一個綠色嘅原味蛋糕,而唔係綠茶蛋糕。朋友話綠茶軟朱古力茶味濃, 可惜我試唔到。如果你係綠茶控,我就建議你唔好買, 因為你有50%食唔到綠茶味。另外佢有配埋一d類似篤篤糖嘅脆脆。不過我個人就麻麻

Green Tea Chiffon Cake
賣相行簡潔路線, 冇華麗浮誇嘅裝飾,亦冇綠茶嘅氣味。

另外佢有配埋一d類似篤篤糖嘅脆脆。不過我個人就麻麻,又痴牙又好甜。
整體蛋糕一般。
2022-02-20 239 浏览
Beans新開咗屯門分店,當然要去食下喇。星期六中午去等咗一個鐘到,同其他分店繁忙時間差唔多喇,都係無得攞飛,要乖乖地企係到等。叫咗三個主食同三杯飲品。一開始嚟咗個黃金蟹肉意粉,真係好有鹹蛋黃嘅味道,但就蓋過咗蟹肉同意粉味,得返鹹蛋黃好鞋嘅口感⋯之後嚟咗牛肉漢堡(叫咗五成熟)嚟到好大份,啲薯條睇落都唔係淋曬嘅。但佢塊包係似烘過5秒左右,完全無烘乾身,所以已經俾啲蛋液同醬汁整到個包軟曬,肉扒切開亦係已經全熟咁,條醃青瓜係原條上,酸到我完全感覺佢係個罐到好新鮮咁夾出嚟再放上去,無任何開胃作用,唔知餐廳自己有無試過味。到The Backyard Breakfast,嚟到呢一刻我所有嘅期待感已經無曬,有個waffle唔似waffle嘅好厚實嘅物體,好普通嘅煎腸、bacon、mushroom 甚至嚟到已經唔係熱,但個哈密瓜係好甜,稱得上係成餐最好食嘅。已經開始食咗45分鐘,所有飲品都係未到,淨係可以叫同事俾幾杯清水,再催咗次,終於有杯熱特濃朱古力,個樣好靚,一飲…係自己屋企求其沖仲濃過佢。等多20分鐘,再催多2次終於杯凍鮮奶綠茶到喇,嗯…就係好普通嘅味道…跟住叫個柚子芝士慕絲芝士蛋糕甜品可以上喇
已經開始食咗45分鐘,所有飲品都係未到,淨係可以叫同事俾幾杯清水,再催咗次,終於有杯熱特濃朱古力,個樣好靚,一飲…係自己屋企求其沖仲濃過佢。等多20分鐘,再催多2次終於杯凍鮮奶綠茶到喇,嗯…就係好普通嘅味道…跟住叫個柚子芝士慕絲芝士蛋糕甜品可以上喇,同時我再催咗2次杯熱伯爵latte,係講緊已經等咗超過1小時,仲係話出緊嚟㗎喇見到整緊,10分鐘後我仍然未見到我杯飲品,最後我叫佢其實如果未整不如幫我取消佢,就5分鐘後終於見到。係有好輕微嘅伯爵茶反而佢嘅香料味更重,雖然係latte但唔係smooth係稀…等咗我超過1小時就係咁…個蛋糕係唔差嘅,見到其他人都有叫甜品個樣都好大份好靚大家可以試下嘅。
我唔知係因為星期六繁忙時間所以有甩漏同延遲,定係佢午餐嘅水準就係咁…希望下次有機會再去可以有改善到。
2022-02-18 132 浏览
@beans_cafe_hk 終於唔使出到去,屯門都有Beans🎉雖然我地黎咗兩次,兩次都Last order咗冇得堂食😢😢今日買返杯野飲慰藉下心靈先Hazelnut latte $33(外賣有9折😗)好香濃既咖啡味,但又好易入口,唔會太甜加上淡淡hazelnut ge 香味🥰🥰下次真係要一早黎,次次都勁多人排隊,想食呀😭😭☺️📍 荳子 (屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG層UG42號舖

@beans_cafe_hk

Hazelnut latte $33(外賣有9折😗)

下次真係要一早黎,次次都勁多人排隊,想食呀😭😭☺️

📍 荳子 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG層UG42號舖
外卖自取
2022-02-17 206 浏览
早餐8:00開始到10:55 供應。唔知關唔關疫情事,早餐價格非常相宜,$32起,包一杯指定熱飲(檸蜜/美式咖啡/姜母茶)今日試咗兩份早餐,第一份係egg Benedict,(單蛋)、煙三文、黑魚子、沙律。食材好新鮮,雖然只係$34,一啲都hea,超值!另一份係意大利蕃茄湯雞肉丸雜菌長通粉,雞肉丸有4粒,軟硬適中,蕃茄湯好濃,不過似蕃茄汁多啲,雜菌就唔多,加咗一片紫椰菜伴碟,整體味道唔錯,加咗$10就有一份黑松露炒蛋,好抵!
2022-02-16
$50 (早餐)
2022-02-17 181 浏览
屯門beans日日都排長龍。竟然有緣地,唔洗排隊,食到個早餐😌好驚喜哦,我知道唔係間間都有得食哦!🍴牛油果多士:牛油果份量有成半個,好足份量,再配上炒蛋夠嫩滑、沙律菜好新鮮,好清新嘅早餐。🍴炸魚柳早餐:好大塊炸魚柳呀🤩外脆內軟,點沙律醬,美味又再升級,配有雙太陽蛋、炒蘑菇、仲有個包,哩個早餐食到好滿足😋🍴香蕉雜莓法式西多士:哇,食個早餐,食到好似食甜品咁🥰好夢幻感。生果好新鮮,法式多士~兩塊都好厚哦~口感比較軟熟,蛋味十足,配乳酪一齊食,有另一番風味~☕️榛子Mocha:好有榛子味,咖啡又夠香濃👍🏽🫖檸檬生薑茶:薑味好出,天氣凍既話,哩個係唔錯嘅選擇。
屯門beans日日都排長龍。

☕️榛子Mocha:好有榛子味,咖啡又夠香濃👍🏽
🫖檸檬生薑茶:薑味好出,天氣凍既話,哩個係唔錯嘅選擇。
2022-02-12 167 浏览
開工大吉日,新年好呀😊公司請食飯他們說,試試 近期開業不久Beans 豆子餐廳,簡單裝潢,安排了卡位看看餐牌,薄餅、意粉、漢堡、飯 、、等等可供選擇,午餐包含檸蜜、姜母茶或咖啡黑松露軟殼蟹意粉 $86意大利粉軟硬適中,軟殻蟹香脆可口濃味黑松露 及菇 菌,滋味無窮香煎大蝦🍤龍蝦汁意粉 $92開邊大蝦🍤啖啖肉,夠彈牙配合細細粒蝦肉,口感豐富另外加 $28車打芝士薯條嘩啦啦😋我的至愛之一⋯⋯芝味濃略謙 薯條炸得不夠脆啊 美式咖啡☕️,味道一般啦

開工大吉日,新年好呀😊公司請食飯
他們說,試試 近期開業不久
Beans 豆子餐廳,簡單裝潢,安排了卡位

黑松露軟殼蟹意粉 $86
意大利粉軟硬適中,軟殻蟹香脆可口
濃味黑松露 及菇 菌,滋味無窮

香煎大蝦🍤龍蝦汁意粉 $92
開邊大蝦🍤啖啖肉,夠彈牙
配合細細粒蝦肉,口感豐富

另外加 $28
嘩啦啦😋我的至愛之一⋯⋯芝味濃
略謙 薯條炸得不夠脆啊

美式咖啡☕️,味道一般啦

2022-02-07
午餐
2022-02-06 262 浏览
這間店試過堂食很好味,今次就試試叫外賣!前菜/小食:酸菜及三角薯仔。酸菜的酸度適中,不會過酸,配豬手好食,令豬手感覺不會太膩,亦有開胃作用。三角薯仔味道都OK!但可能因為外賣放在盒子內焗住,口感上應該會堂食再好一點!水牛芝士PIZZA:這款PIZZA的厚薄適中,味道亦好味。芝士份量算多,有幾粒番茄增加口味!德國豬手:豬手是今次外賣最驚喜的一道菜。本來本身不特別喜愛食豬手,但這個豬手外皮很脆,內裏的肉烤得夠軟淋,亦沒有一般豬手的蘇味!👍 這點令豬手加分不少!軟淋的豬肉加上香脆外皮,好食!👍飲品:熱蜜糖檸檬。好味道!蜜糖甜絲絲,甜得來感覺健康!👍甜品:2款蛋糕都好食!不得不說這店的蛋糕不但味道好,口味層次亦豐富,每次食落口都有幾種味道混雜!拿破崙這款甜品本身就口感豐富,脆口酥皮層加吉士及軟滑忌廉,味道不太甜又適中,加上士多啤梨酸酸甜甜,味道不會輸!👍😋而粉紅色的慕士蛋糕,亦是夾雜著酸酸甜甜的口味,中間有一少塊蛋糕,面頭有可愛裝飾,視覺及味覺都有相當享受!😋在家也能食到德國豬手,整體都是很不錯的一餐外賣!
這間店試過堂食很好味,今次就試試叫外賣!

前菜/小食:
但可能因為外賣放在盒子內焗住,口感上應該會堂食再好一點!

水牛芝士PIZZA:

德國豬手:
豬手是今次外賣最驚喜的一道菜。
軟淋的豬肉加上香脆外皮,好食!👍

飲品:
熱蜜糖檸檬。
好味道!蜜糖甜絲絲,甜得來感覺健康!👍

甜品
2款蛋糕都好食!

在家也能食到德國豬手,整體都是很不錯的一餐外賣!
  • 德國豬手
03.02.2022 年初三荳子Beans想試荳子Beans很久了,但每次想起要排長龍,又沒有訂枱安排,就打消了念頭。終於最近屯門分店開張了,不用排隊,安坐家中,叫外賣午餐慢慢享受。豪華英式全日早餐$153(窩夫,煙三文魚,煙肉,豬肉腸,蕃茄,茄汁豆,黑松露炒蛋,什菌)這個英式全日早餐和 The Backyard Breakfast大家都讚好,後者加了煙三文魚班尼狄蛋,其他一樣。看來份量不多,但其實疊在一起,有煙三文魚,長長煙肉兩片、豬肉腸,大大個蕃茄,茄汁豆,黑松露炒蛋,什菌…..好豐富呀,吃得很飽很滿足。蕃茄好大個,多汁好吃;煙肉不會太乾和太鹹,平時不愛煙肉的我也可以接受;煙三文魚捲成一朶花,黑松露炒蛋好香黑松露味,喜歡黑松露的一定大愛,還有什菌、豬肉腸和茄汁豆,難怪稱之為豪華英式全日早餐。窩夫:圓圓的窩夫來到還是暖,少少淋咗,但加上甜甜的忌廉幾好味,相信堂食更好味。Americano(Hot)美式咖啡(熱)早餐包幾款飲品,凍/熱檸、薑茶或凍/熱美式咖啡,可惜咖啡沒有其他選擇,因為本身餐牌很多飲品選擇,若可加錢轉其他會更好。平常不愛喝黑咖啡,多會點有奶的Mocha或Latte,但這

03.02.2022 年初三
荳子Beans

豪華英式全日早餐$153
豪華英式全日早餐$153、美式咖啡、另加沙律

豪華英式全日早餐,窩夫另上

窩夫

Americano(Hot)美式咖啡(熱)

平常不愛喝黑咖啡,多會點有奶的Mocha或Latte,但這份早餐份量不少,還有甜甜的窩夫,喝Americano中和一下,其實也是不錯的選擇。

Kale and Quinoa Salad羽衣甘藍藜麥新鮮沙律
早餐可加$33有黑松露/車打芝士薯條,或沙律,本來好想試黑松露薯條,相信一定好香好吃,但始終外賣薯條會變淋,太可惜了,所以只叫了沙律。
羽衣甘藍藜麥新鮮沙律

羽衣甘藍藜麥新鮮沙律,醬汁好好味,藜麥和沙律菜多些更好。

荳子甜品是大家喜愛食品之一,可惜午市未有供應,上網看據說晚市才有供應。自家製甜品有Just Mango、Taste of Autumn 、Rock & Roll 、YUZU 、Green World 、Mix Berries Mille 、Raspberry Lover,我尤其想試Yuzu有柚子芝士慕絲,焗伯爵茶芝士蛋糕。

本來想致電加Remarks,因為沙律不想太多醬汁,網上外賣平台落單時又不可加remarks,當打電話到餐廳,自動飛至留言,類似說餐廳很忙碌,沒有訂枱服務,若有需要留言,三日內回覆……幸好來到個沙律醬汁已經預早分開,而且整個包裝很整齊;窩夫用紙袋裝好,忌廉也自動另上;咖啡裝在飲品盒上,不會打翻;如果這份全日早餐能放在大一些盒子裏,相信賣相會更漂亮。

外賣食物來說,味道算是不錯,還是暖的,但期待有天去餐廳堂食,相信味道更勝一籌。

2022-02-03
外卖送餐
豪華英式全日早餐$153、美式咖啡、另加沙律
豪華英式全日早餐,窩夫另上
窩夫
羽衣甘藍藜麥新鮮沙律
  • 豪華英式全日早餐
2022-01-23 320 浏览
叫外賣冇餐具都算仲要冇飲管,叫蛋糕都可以等15分鐘先拎到。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2022-01-01 1186 浏览
見到有新開店子,當然要走入去試試。平日夜晚放工後,已經要排隊等入座。佢暫時開1100-1600及1800-2200兩段時間,晚上6點已入了第一轉客人,所以門外等入座都要些時間,我們大約都等了45分至1小時左右。滿心期待的等。不負所望,打開餐牌,好多都想試,最後選了一個意粉及一個ALL DAY BREAKFAST。因為是大約夜晚8點入座,跟餐甜品選揀不多。剛見到門外還有的幾款想試的蛋糕,到點餐時已經無貨了。餘下1,2款,就點了抹茶那款。黑松露軟殼蟹意大利粉只見賣相已相當吸引,叫下軟殼蟹,外脆內軟,👍👍好食。意粉都好多菇類,黑松露味道鮮明,汁的濃度剛好,不太傑身或液態,掛在意粉上。車打芝士薯條這款是跟餐加錢的小食,有黑松露或車打芝士2款口味。既然意粉選了黑松露,這款就來個車打芝士。芝士味香濃!!ALL DAY BREAKFAST這款比想像的更好食。相片沒有影到有HAM,卷起被遮住了!蜜瓜好甜,配HAM是一絕,水波蛋下的煙三文魚大塊,估唔到連包邊都係脆。最意想不到,是平平無奇的DONUT,好好食!👍 全碟一點HEA的感覺都沒有!食到好飽肚!抹茶蛋糕好濃郁的抹茶味,入面抹茶蕨餅軟韌,好有咬口!
見到有新開店子,當然要走入去試試。
平日夜晚放工後,已經要排隊等入座。

芝士味香濃!!

ALL DAY BREAKFAST

抹茶蛋糕
好濃郁的抹茶味,入面抹茶蕨餅軟韌,好有咬口!

總括來說都好滿足!
回頭率高,值得再食!👍👍
Green World
Green World
  • ALL DAY BREAKFAST
2021-12-28 1811 浏览
屯門新店Beans開張,28/12早上11am排隊等候約10分鐘進店,環境舒適沒有壓迫感,上菜速度約10分鐘 可接受範圍 食物方面今次叫咗安格斯牛肉漢堡套餐+龍蝦湯 最後甜點
屯門新店Beans開張,28/12早上11am排隊等候
食物方面今次叫咗安格斯牛肉漢堡套餐+龍蝦湯 最後甜點