2022-04-06 354 浏览
屯門店新開左個幾月🌝終於一試一直以黎都聽到Beans但印象中間間分店都好旺場😗🍤香煎大蝦龍蝦汁意粉🍝意粉唔會煮到淋哂😶有啲咬牙的意粉最好食😋汁唔會太多 但又夠掛哂係啲意粉度👍🏼大蝦肉質彈牙😋唯獨唔係好食到係龍蝦汁🧐🍔手撕豬仔骨漢堡,焦糖洋蔥🧅太陽蛋,薯條蛋可以轉熟蛋🥚不過我中意太陽蛋咁個漢堡可以再多埋個蛋汁😌個豬仔骨肉幾好味😋重點啲肉唔會煮到鞋哂兼痴牙😆汁酸酸甜甜好開胃🤤焦糖洋蔥🧅食唔到焦糖味🌝即使你睇到中間有pat糖係度😶跟餐有薯條但我鍾情黑松露醬😗加+$28加多份黑松露醬薯條😆黑松露醬好香😋😋🍕千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅冇違反商品說明條例🤣係蟹棒唔係cheapcheap蟹柳🤣蟹棒都幾多😌帆立貝又唔會柴同韌但個薄餅底濕得濟😭邊皮又唔多夠脆😶個薄餅係軟熟⋯但⋯我唔中意食🌝Raspberry Lover 💕食左咁多野其實都好飽本身諗住仲食唔食得落但女人呀~就有第二個胃🤣我覺得冇嗌錯呢個蛋糕🍰食飽飽仲想食甜品🍮呢件蛋糕酸微微😚好開胃🤪食左反而清減左啲肥膩感😝飲品叫左檸檬蜂蜜比長輩👴🏼我自己飲「分手咪食回頭草莓益力多梳打🥤」佢地啲飲品名好正😆要有既味都齊哂🌝但隻隻味都係好啖⋯益力多可以再多返啲

屯門店新開左個幾月🌝終於一試

有啲咬牙的意粉最好食😋
汁唔會太多 但又夠掛哂係啲意粉度👍🏼
大蝦肉質彈牙😋
唯獨唔係好食到係龍蝦汁🧐

🍔手撕豬仔骨漢堡,焦糖洋蔥🧅太陽蛋,薯條
蛋可以轉熟蛋🥚不過我中意太陽蛋

食飽飽仲想食甜品🍮
呢件蛋糕酸微微😚好開胃🤪
食左反而清減左啲肥膩感😝

飲品叫左檸檬蜂蜜比長輩👴🏼
我自己飲「分手咪食回頭草莓益力多梳打🥤」

佢地啲飲品名好正😆
要有既味都齊哂🌝
但隻隻味都係好啖⋯
益力多可以再多返啲🤪

整體黎講 食物係幾好食😌
不過⋯要我排好耐隊去食
我就未必再食住😶
(少人排隊會食架💕)
畢竟 屯門仲有好多好野食😝
2022-04-06
2022-04-06 242 浏览
ෆ⃛ Beans ෆ⃛相信大家對Beans 都唔陌生 見到佢啲分店越嚟越多,以前去到荃灣同綠色線個邊先食到,而家易搵咗好多喇(੭•̀ᴗ•̀)੭♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Mixed berry waffle $68 ♪ 同我哋平時食嘅窩夫好唔同,唔係格仔餅而係冬甩形狀的🍩食落係偏濕潤鬆軟,冇平時個啲咁脆。仲配有果醬同乳酪,加埋雜莓食酸酸甜甜(´▽`)而桔造型嘅雪糕其實係益力多雪葩!食落都幾重益力多味的但偏甜(•ㅂ•)ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.25 / 5 Oreo麻糬流心吐司 $72 ♪ 應該係Beans其中最signature嘅食物之一(ฅ•̀ㅁ•́ฅ) 吐司係真係超級流心,一切就湧出嚟xd 吐司非常脆卜卜,加埋流心同雪糕食啱啱好♢ 麻糬好大塊而且好QQ的,上而仲有啲棉花糖同埋士多啤梨🍓係罪惡同幸福感都200%嘅甜品!ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25 / 5 黑松露薯條 +$25 ♪ Afternoon toast tea set仲可以加配小食,黑松露薯條應該係唔會出錯嘅選擇•̀.̫•́✧︎ 薯
ෆ⃛ Beans ෆ⃛

相信大家對Beans 都唔陌生

 Mixed berry waffle $68 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.25 / 5
Mixed berry waffle

 Oreo麻糬流心吐司 $72 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25 / 5
Oreo麻糬流心吐司

 黑松露薯條 +$25 ♪
Afternoon toast tea set仲可以加配小食,黑松露薯條應該係唔會出錯嘅選擇•̀.̫•́✧︎ 薯條夠脆而且食得多甜品食返鹹食可以中和返٩۶

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
黑松露薯條

 藍柑檸檬梳打 (set) ♪
Afternoon toast tea set仲包一杯$40野飲,或者以減$8優惠享用「我想和你無所事事」嘅嘢飲,但因為食得太多嘅關係所以冇嗌特飲ε-(´∀`; )梳打飲落都好fresh 一啲都唔甜膩!

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
藍柑檸檬梳打

✎ 總括:流心吐司必試!

ෆ̈ 荳子 (屯門市廣場) (屯門)
✇ 地址:屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG層UG42號舖

Follow ig ♡☞ eatwithnnat
2022-03-31 280 浏览
呢排天氣時熱時冷突然 又落大雨,搞正食野胃口都唔係咁好要搵食確係有點困難。去到屯門市廣場周圍行下睇下有咩食醫下個肚,見到黎呢間西餐廳門面幾舒服,座位又好闊落咁所以入去試下。當日午餐點左個碟沙律同長通粉普普通通冇咩特別,不過勝在坐得舒服同侍應都好有禮貌。如果對食西餐要求唔太高,價錢唔貴再加埋環境舒服可以一試,不過份量再多少少就更加好之後睇完人地D食評如果下次再去食既話一定會試下軟殼蟹黑松露意粉同蛋糕甜品睇落好似唔錯咁。
呢排天氣時熱時冷突然 又落大雨,搞正食野胃口都唔係咁好
普普通通冇咩特別,不過勝在坐得舒服同侍應都好有禮貌。

之後睇完人地D食評
如果下次再去食既話一定會試下軟殼蟹黑松露意粉同蛋糕甜品
睇落好似唔錯咁。
午餐
喺疫情入邊呢真係呢要食外賣咁又要又好味嘅外賣又平又抵呢咁就一定係Beans莫屬42蚊抗疫價外賣夠晒飽一個肉醬意粉 一杯薑母茶我重加左錢15蚊有黑松露薯條28蚊就有件cake外賣包裝得好好乾淨企理重可以坐係入面等外賣唔會攰等15分鐘就得啦127蚊全家有得食咁就開心晒
喺疫情入邊呢真係呢要食外賣
127蚊全家有得食
咁就開心晒

2022-03-22
2022-03-20 462 浏览
在第五波疫情底下,稍為人多或唔夠空間的餐廳已唔敢去,這間餐廳算係枱與枱之間有些空間感了,日系的環境很舒適,首選都是坐卡位,枱面大些。雖然疫情嚴重,但這間依然大有捧場客,每次也要排隊等位的。食物方面,質素唔錯,軟殼蟹黑松露意粉,份量剛好,軟殼蟹份量唔少,意大利粉好creamy,好香黑松露味呢!另外也叫了車打芝士薯條一份,不過唔吸引。另一份午餐揀了手撕豬仔骨漢堡,肉質太老了,伴菜的洋蔥和薯條份量很多。附上的飲品也有好幾款選擇。加$28 可以揀精緻的蛋糕甜品,今次選了just mango & raspberry lover ,同樣好美味。

2022-02-10
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2022-03-19 260 浏览
改名真係好重要但係呢個名就夠吸引人我想和你無所事事其實返工日日都好忙每個人都營營役役咁樣生活放空同無所事事都係好正並唔係不是生產沉澱同休息係為左行更長嘅路今日要咗杯冬瓜鮮奶茶加黑糖珍珠因為太多人排隊唔會入去食啦但都係離不開beans😂😂😂😂😂
改名真係好重要
因為太多人排隊唔會入去食啦
但都係離不開beans
😂😂😂😂😂
2021-12-27
10 分钟 (外卖自取)
2022-03-19 233 浏览
我真係好着迷對於屯門開咗beans我真係好開心但由於佢日日都有四五行人龍我係唔會排隊食㗎就算疫情嗰個人龍都係照有只要有邊日冇人龍就會衝入去食㗎啦感覺就係我要食晒佢嘅所有產品為止😋😋😋😋咁佢真係有值得支持嘅地方環境靚好食賣相好睇青春今日我就叫咗個焦糖蛋同埋朱古力蛋糕再加錢叫多個黑松露薯條飲咗一凍杯玫瑰伯爵鮮奶消費乜嘢?享受😎消費緊嘅係開心視覺同個肚仔享受真係好活好當下嘅感覺Enjoy myself
我真係好着迷
真係好活好當下嘅感覺
Enjoy myself
2022-01-13
2022-03-19 245 浏览
今日心血來潮,好想食窩夫就叫咗個豪華英式早餐,外賣自取,但返到屋企才發覺比少咗個窩夫,順間成件事so sad但黑松露蛋,味道香濃又滑,整體上都唔錯嘅,就係差個窩夫就更加完美
外卖自取
2022-03-18 284 浏览
悠閑的日子,今日入去屯門一日遊,下午嚟到屯門市廣場UG新開嘅Beans荳子屯門分店,食Tea,我order左法式蘋果酥,入口鬆脆,好香蘋果味,淡淡果肉,仲配有雲尼拿味雪糕加配芝士薯條,粗身的薯條,食落有充實嘅口感,飲品方面,就order左玉桂茶,茶味好香,與玉桂的香味非常配合。餐廳環境舒適,係一個放鬆自己,Hea下嘅好地方。
餐廳環境舒適,係一個放鬆自己,Hea下嘅好地方。
2022-03-16 190 浏览
每次行過屯市都會特登去睇吓beans 呢一層只要唔使排隊就有一個魔力吸引入去好想坐低食件cake服務好周到安排位置好快自助落單好方便隨便行入去今次食咩好呢又係打卡甜品🍮🍮🍮🍮🍮柚子芝士蛋糕外型係芝士嘅形狀真係好得意😎你以為佢係完全係芝士蛋糕味?其實入邊係柚子同埋少少檸檬嘅味道甜酸度適中好開胃絕對係一試再試嘅Signature甜品🍮每次黎完Beans 食嘢都會開心環境好乾淨完全有自己獨處嘅空間疫情中自己一個人食都安全🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
每次行過屯市
又係打卡甜品
🍮🍮🍮🍮🍮
外型係芝士嘅形狀
真係好得意😎
你以為佢係完全係芝士蛋糕味?
其實入邊係柚子同埋少少檸檬嘅味道
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2022-02-12
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2022-03-16 154 浏览
自從屯門開咗BEANS之後只係見到人龍狂排隊等極都未到我有得食疫情中人流少咗放工可以去食個Tea 不用排隊爽好多真係想日日食😂😂😂今次食Apple crumble配玫瑰伯爵甜味適中又夠脆,雪糕配得好好味😋伯爵玫瑰勁香☺️一個人食完呢個Tea都可以唔使食晚餐真係好想自己一個人靜靜地relax下午茶呢個地方真係打卡又靚落樓只係$80係自由嘅氣息依家六點之後仲有疫情抗疫餐$42就有個餐真係好抵希望香港疫情盡快好返啦💪🏻💪🏻💪🏻
自從屯門開咗BEANS之後
只係見到人龍狂排隊
等極都未到我有得食
疫情中人流少咗
放工可以去食個Tea
不用排隊爽好多
真係想日日食😂😂😂

今次食Apple crumble配玫瑰伯爵
甜味適中又夠脆,雪糕配得好好味😋
伯爵玫瑰勁香☺️
2022-02-21
伯爵玫瑰
Apple crumble
  • 黑松露醬薯條
相信大家愈來愈多身邊既朋友中左招,但退後諗一諗,其實無想像中咁恐怖 🥶 香港人除左自救,都要互相撐住 💪🏻 Beans荳子大家都認識吧,就算唔堂食,不如都外賣自取支持下佢哋!💛 今次分享番🐻係佢唔同分店試過既好西啦 😋⁡🐻推介‼️✨「The Backyard Breakfast」✨「慢煮紅酒牛脷.忌廉薯蓉」✨「燒豬仔骨.薯條.新鮮沙律」✨「德國燒豬手.煙肉薯仔.酸椰菜.黑醋燒汁」✨「卡邦尼黑松露煙肉意大利粉」✨「黑松露軟殼蟹意大利粉」⁡整體來說,每次見到食物上枱一刻一定會心心眼 😍 擺盤靚靚又新鮮豐富,而且食物飲品選擇好多,有些分店仲有埋 我想和你無所事事 既手調飲添 😋 如果有多個胃,不妨食埋佢地既home made cake 🍰

🐻推介‼️
✨「The Backyard Breakfast」
✨「慢煮紅酒牛脷.忌廉薯蓉」
✨「燒豬仔骨.薯條.新鮮沙律」
✨「德國燒豬手.煙肉薯仔.酸椰菜.黑醋燒汁」
✨「卡邦尼黑松露煙肉意大利粉」
✨「黑松露軟殼蟹意大利粉」

• The Backyard Breakfast
  • 燒豬仔骨.薯條.新鮮沙律
  • 德國燒豬手.煙肉薯仔.酸椰菜.黑醋燒汁
2022-03-09 231 浏览
叫左 野菌芝士奄列 配酸種面包原本都係俾個價錢吸引都等左頗耐先有得拎 田因為openrice 個預計取餐時間似乎係無咩意義 同埋佢真係好多單本身有少少唔耐煩但番到屋企開嚟食個刻真係 驚喜萬分尤其是個野菌 佢分開裝入個紙杯度我就咁 不出嚟食食ge時候內心有幸福的感覺。而且份量好多,唔好以為個餐得三樣野唔抵其實超滿足我琴日都係食beans外賣(窩夫個餐)係覺得無咩特別。今次係驚為天人。終於明白點解每日lunch都咁多人心甘情願排隊食。
叫左 野菌芝士奄列 配酸種面包
原本都係俾個價錢吸引
本身有少少唔耐煩
但番到屋企開嚟食個刻
真係 驚喜萬分
尤其是個野菌 佢分開裝入個紙杯度
我就咁 不出嚟食
食ge時候內心有幸福的感覺。
而且份量好多,唔好以為個餐得三樣野唔抵
其實超滿足

終於明白點解每日lunch都咁多人心甘情願排隊食。
外卖自取
2022-03-04 302 浏览
收工經過市中心,發現了屯門原來開左beans,仲推出埋防疫優惠餐👍🏻👍🏻 抵x1000 主餐加飲品 <$50 內😜「芝士肉醬溫泉蛋長通粉」份量剛好,肉醬與長通粉比例剛好,味道也剛好,可惜的是 回到家已凍了「外賣就是這樣不好了」🥲「熱檸檬蜜糖水」外間加以檸檬會「却」口,但這個不會,而且蜜糖夠香甜😌備註:🔺地方寬敞,下次要試下堂食😋🔺外賣品質品錯,膠盒裝盛,飲品紙杯夠硬(熱飲都夠大杯👍🏻)

備註:
🔺地方寬敞,下次要試下堂食😋
🔺外賣品質品錯,膠盒裝盛,飲品紙杯夠硬(熱飲都夠大杯👍🏻)

2022-03-03 378 浏览
因為疫情,唔少商場食肆都生意大減。之前在商場消費滿指定金額,就再美食券,所以今日襯早早地,就在6點禁堂食前黎食個early dinner.估唔到5點仲有LUNCH SET,所以叫左一個黑松露軟毇蟹意大利粉 $86 同一個手切肉眼扒 $288呢個好重黑松露香,味道濃郁,又有好多菇菌在意粉入面。軟穀蟹炸得又脆又軟。好好食。牛扒肉質都算鬆軟有牛肉味道。價錢算中上。食店內每張枱上均有一張打氣咭,可以隨便請客人為現在的醫療團隊打打氣。 很有意思!

同一個手切肉眼扒 $288

牛扒肉質都算鬆軟有牛肉味道。價錢算中上。

2022-02-18