招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2018-07-03 312 浏览
Meeting up with a friend who lives in the Tseung Kwan O area, we decided to have dinner here at Beans. I've been here before and thought the food was decent enough. Especially the cake!Beans is pretty popular. Originally from Tsuen Wan, it's now expanded to several locations throughout Hong Kong. Serving cafe style food for the masses.They seemed to have something new on the menu from the last time I was here so decided to give it a try. Peking Duck Bun ($118). What was that?This is what it was.

This is what it was. A tiny little white bun that was actually a mantau bao with slices of roast duck skin sandwiched in between. Lots of hoison sauce filled it up. Instead of the spring onions and cucumbers that are found in Peking Duck, they had coriander and carrot slices. It taste pretty good (except for the bun as it was a bit on the dry side). It was a bit small and I would have wanted  a bigger size as this cost over $100. But otherwise, it was pretty good. It came with a side of fries and salad. Both ok but not fantastic.
2018-06-22
2018-06-24 482 浏览
抹茶怪又岀動了👹.✨抹茶流心吐司 🍞 Green Tea Lava Toast黑麻麻的吐司 外殼脆卜卜吐司上面有抹茶雪糕、雜莓、棉花糖粒、杏仁片一刀切開 內裡的抹茶流心餡即刻流岀香脆的吐司沾上抹茶醬再加抹茶雪糕.✨泡沫鮮奶綠茶 Green Tea Latte 🍵一杯我最愛的熱飲每喝一口都是滿足感雖然送到時 只是和暖的溫度但是喝一口再加上抹茶吐司的多重口感😋實在太開心啦🤗.✨The Backyard Breakfast 重點是班尼狄蛋加上巴馬火腿和蜜瓜🍳再配上✨法式焦糖燉蛋拿鐵🍮☕️脆甜的焦糖面 加上咖啡香好夾的配搭啊😜
抹茶怪又岀動了👹
黑麻麻的吐司 外殼脆卜卜
吐司上面有抹茶雪糕、雜莓、棉花糖粒、杏仁片
一刀切開 內裡的抹茶流心餡即刻流岀
好夾的配搭啊😜
泡沫鮮奶抹茶
The  Backyard  Breakfast
2018-06-23 315 浏览
本身想試佢個earl grey toast,諗住排隊都要30分鐘先入到去,咁就試埋正餐。叫左個蟹肉意粉,成個蟹蓋放係意粉上面,唔知有冇重用,個樣太乾淨。意粉冇咩味,唔知係咪冇落鹽。佢係忌廉汁,食到忌廉味,有蟹子,但冇蟹肉,似係用蟹柳煮意粉,感覺似食緊蟹柳意份。咁既價錢食蟹柳意粉....另外仲叫左個burger, 正正常常,份量都足夠。但係唔值呢個價錢(加上要排隊)食完正餐之後,完全對佢甜品冇哂興趣. 唔會再食

另外仲叫左個burger, 正正常常,份量都足夠。
但係唔值呢個價錢(加上要排隊)

食完正餐之後,完全對佢甜品冇哂興趣. 唔會再食
第二次黎食飯了🤗老實講,我係為左杯creme brulee lattee而黎既😍明知要等位都要黎😆上次食左carbonara,覺得好乾👎🏻所以今次試其他,試左個黃金蟹肉意粉同燒豬手,野飲就例牌creme brulee latte,朋友就叫左杯莫卡沙冰豬手唔錯👍🏻👍🏻片脆肉嫩,係個汁就偏酸,黑醋味太重,點mustard一流👍🏻意粉今次好好多,唔會好乾,仲有隻蟹蓋扮下野😂莫卡沙冰就一般般,有朱古力味,但好似冇糖咁。。🤔Creme brulee latte❤️❤️正,咖啡重手d就更正喇😘
第二次黎食飯了🤗
明知要等位都要黎😆

上次食左carbonara,覺得好乾👎🏻

意粉今次好好多,唔會好乾,仲有隻蟹蓋扮下野😂

莫卡沙冰就一般般,有朱古力味,但好似冇糖咁。。🤔

2018-06-18
  • Creme  brulee  latte
2018-06-16 233 浏览
話說今日同男朋友諗住去食一直都想食既Beans,因為成日好多人排隊,見食評都幾好,之前成日好多人排隊都無機會食,今次心血來潮想試下。排左一陣就有得食,員工態度都幾好因爲我比較看重員工服務態度我地分別點左一個蕃茄意粉同墨汁意飯外觀都幾好係細碟左d食落就同我地本身期待既有所參差蕃茄意粉淨係食到酸味,d牛柳又少又細片,食左等於無食,成碟野無咩特別至於碟墨汁意飯仲衰,成碟野d味分開晒又唔夾,d海鮮無咩味,我都唔知食梗咩?本身想食埋甜品都唔想食了。加埋杯咖啡合共食左190港幣杯咖啡可以睇得出咖啡師有用心製作係好味既。總括黎講真係有d失望,覺得廚師無用心煮,唔值依個價錢,衰d講不如食麥當勞好過又話一分錢 一分貨,食完心痛真係唔知d食評係米打手定我地唔好彩食左唔好食果幾款,應該唔會再去伏了👋
排左一陣就有得食,員工態度都幾好
因爲我比較看重員工服務態度
我地分別點左一個蕃茄意粉同墨汁意飯
外觀都幾好係細碟左d

食落就同我地本身期待既有所參差

加埋杯咖啡合共食左190港幣
杯咖啡可以睇得出咖啡師有用心製作
係好味既。
又話一分錢 一分貨,食完心痛
蕃茄牛柳意粉
墨汁意大利飯
latte
latte
2018-06-11 349 浏览
每次行過見到都係排長龍,心諗係咪真係咁好味。點知有朋友話想試,唯有拖埋阿女排隊同佢癲。都算唔係等得太耐就有位入去喇。侍應好好,知道我帶BB,熱心地安排合適的位置。到正餐上場,真心推介焦糖雞翼,外面脆卜卜,裡面好入味。(好味到掛住食唔記得影😂)其他意粉同燒乳豬不過不失。*我杯mocha smoothie 都好好味整體唔錯,可以再encore
*我杯mocha smoothie 都好好味
整體唔錯,可以再encore
洋蔥圈
蟹肉carbonara
Mocha  smoothie
燒乳豬
洋蔥圈
蟹肉carbonara
Mocha  smoothie
2018-06-09 283 浏览
唯一好嘅系環境,食物本來冇特別期望,事實都只係不過不失。主要想講服務,好似好多員工,但全部唔識serve等運到, 踢一腳先郁一郁。坐底好耐,唔會問要不要order, 冇比水,食物到明知係share (係小食拼盤)但冇比碟,當然之後也冇再加過水,叫左甜品但被忘記左。.............另外咖啡都只是普通。。
唯一好嘅系環境,食物本來冇特別期望,事實都只係不過不失。

另外咖啡都只是普通。。

Banofee  pie
下午茶
一般不俾差評,但今次真是食得幾難受。同朋友約晚餐,朋友選定Beans,來过一次覺得記憶尚可便再次前來,沒想到打破了所有好印象。今次叫咗一個軟殼蟹意粉,一個開心果豬肉餃,一個蟹肉牛油果tata。蟹肉牛油果tata無功無過,開心果豬肉餃又咸又creamy极为重口,空調開得很大的餐廳環境里馬上就凝結了無法入口。軟殼蟹意粉等咗一個鐘頭別的都吃光还未上菜,旁邊來得晚的桌甜品都上了,催促了三四次。唔應是這個價格應有的食物同服務質素!
2018-06-03 246 浏览
七點令鐘黎食,都係例牌要排隊,不過都唔算要等好耐。今晚嗌咗個單骨蜜糖雞翼、安格斯牛肉漢堡同墨魚汁海鮮意大利飯。蜜糖雞翼大推介!好入味!而且單骨方便食啲。安格斯牛肉漢堡牛肉就麻麻,牛肉冇乜肉味,較硬,但係芝士同塊包係幾好食嘅。至於墨魚汁海鮮意大利飯就不過不失啦。不過食物整體嚟講幾好,而且環境幾舒適,啱哂撐枱腳!服務態度都好好。
2018-05-31 216 浏览
好味!食完會掛住,我住坑口都要專程踩gobee bike 過去食,雖然經常要排隊但係食物質素高價錢又唔貴,基本上樣樣都好食,如果攞埋酒牌襯返杯啤酒仲正,係飲品比較少選擇啲,但係嘢食就樣樣都好味推介推介
2018-05-26 212 浏览
「宇治金時」 ($48)評分;8.5/10.Beans 嘢食出名精緻有心機,今次小試牛刀淨係嗌佢嘅甜品食吓。其實價錢方面比想像中平。呢個價錢其實去糖水舖食 waffle 都係差唔多好欣賞玻璃杯入面芝士燒同綠茶布丁混合嘅設計。望落靚之餘睇得又食得😋 芝士燒似 moose 唔會 creamy 到好似 cheesecake 咁,柑仔嘅酸味亦令甜品更加清新。綠茶碎餅作為點綴好適合,而且增添咗香脆口感👍 餅乾偏向茶味濃但唔甜,好低調咁起到中和作用。雪糕唔算話好驚為天人🤔,但用嚟襯托玻璃杯入面嘅主角又岩岩好。😀 整體上成個配搭感覺都好得宜其實本來想嗌嘅係包括呢個宇治金時在內嘅三色抹茶甜品拼盤,但佢落單時好似誤會咗我意思 (?) 😂 結果俾咗三份一嘅甜品我。不過算啦呢個價錢食到咁精緻嘅甜品都值得嘅
「宇治金時」 ($48)
評分;8.5/10.

2018-05-22 284 浏览
行完山到附近搵野食,呢個餐廳好多朋友都提過,但次次見到條人龍就唔想食,今晚見到人少少就試下,價錢貴但食物質素中規中矩,有少少失望😞凍朱古力👍🏻👍🏻👍🏻朋友叫既,朱古力味濃唔係得個甜字,有驚喜!孜然雞翼👍🏻👍🏻👍🏻一入店,聞到隔離枱叫左呢度小食,就忍唔住叫左,果然冇失望,十分惹味!黑松露燒春雞👍🏻有啲失望,因為一上菜,聞唔到黑松露既香氣,食落去黑松露味又唔重,只係普通既燒春雞,扺讚既係佢有好多菜同薯仔,均衡飲食!意大利豬肉雲吞👍🏻好普通既白汁雲吞,好既地方係佢有西蘭花同蘑菇,繼續努力!
凍朱古力👍🏻👍🏻👍🏻
朋友叫既,朱古力味濃唔係得個甜字,有驚喜!
孜然雞翼👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露燒春雞👍🏻
意大利豬肉雲吞👍🏻
好普通既白汁雲吞,好既地方係佢有西蘭花同蘑菇,繼續努力!
2018-05-22 176 浏览
星期六日出街食飯,排隊等係指定動作。等候時間約需30分鐘。由點餐到食物🍝出場也需要10-15分鐘。食物外觀及味道也不錯,但食物份量少得可憐 (比一個女士拳頭👊🏻更小,大家都在🏃🏻‍♀️keep fit?) ,吃完後,胃部仍覺空虛之前平日有set lunch比較抵食

之前平日有set lunch比較抵食
2018-05-22
午餐
2018-05-17 275 浏览
「Beans 荳子」的人龍長年累月都排長龍,有次和「莆田」更邊排,排了許久都等不了,卒之去了莆田。今次到沙田看家俬,難得算早,排了大半個小時,終於吃到。比起「Simply Life」,「荳子」比較大碟,菜式味道賣相都非常不錯,而檸蜜和冰茶是各自特式。沙律 - 新鮮!軟殼蟹黑松露意粉 - 非常讚!軟殼蟹很脆口,一隻分兩半,2人share剛好。碟子放下已聞到黑松露香,配上意粉,非常好吃!牛柳絲意大利飯 - 牛柳絲一般,不夠淋,味道一般。凍檸蜜 - 非常貼心,拌匙是木的,不用鋼鐵,不會令蜜糖失效。夠蜜糖味!好喝!紅桑子拿破侖 - 非常好味,幾次來都是選這個甜品!其他的蛋糕不太吸引。凍檸蜜跟set,蛋糕加$25,沙律加$20/28,埋單只要$290。好味又不貴,內裹裝修又green又young,怪不了長龍不斷!

沙律 - 新鮮!

牛柳絲意大利飯 - 牛柳絲一般,不夠淋,味道一般。

2018-05-13
  • 黑松露軟殼蟹意粉
  • 凍檸蜜
  • 紅桑子拿破侖
2018-05-13 370 浏览
今晚去將軍澳食母親節晚餐,本身想去另一間,但因為太多人所以改估食Beans, 去到時都已經有人龍,但好似都唔係太多人就改排呢間呢間之前已經食過,不過係荃灣店,印象幾好今次又encore la六個人叫左五個餐,再加一個沙律一個芝士薯條,超飽同滿足跟餐加$20叫嘅芝士薯條,比想像嘅普通跟餐+$20凱撒沙律,呢個幾抵蕃茄汁牛柳絲意粉,呢個好夠蕃茄味,而且上枱時都仲熱,好好味小食拼盤竟然咁大盤,個肉醬薯條出奇地夾同好食,蜜糖雞翼好好味,d蜜糖多到吉起時都難,會痴實隻碟窩夫好正,出奇地香蛋味,外層又夠脆,仲有兩款醬自己揀,個鴨我唔太識欣賞,但好似話好和好正,其實我個人覺得太淡all day breakfast, 好豐富呢個pizza係最普通但總括黎講真係讚多過彈,有機會要再encore

六個人叫左五個餐,再加一個沙律一個芝士薯條,超飽同滿足

芝士薯條

跟餐加$20叫嘅芝士薯條,比想像嘅普通

凱撒沙律

跟餐+$20凱撒沙律,呢個幾抵

蕃茄汁牛柳絲意大利粉

蕃茄汁牛柳絲意粉,呢個好夠蕃茄味,而且上枱時都仲熱,好好味

Beans小食拼盤

法式油封鴨腿,火陽蛋,窩夫

all day breakfast, 好豐富

千島醬蟹棒蟹子帆立貝pizza

呢個pizza係最普通

但總括黎講真係讚多過彈,有機會要再encore
2018-05-13
庆祝纪念