招聘中
$18,000-$19,000
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
呢間cafe長期都好受歡迎~ 排隊基本上係指定動作🤧 #🍎👧🏽 weekend中午去食 最後排咗半個鐘左右就有位了😭💛▪️豪華英式全日早餐 🍳🥓($118)黑松露炒蛋勁香🤩 煙肉係炸嘅 偏油 烤蕃茄好厚 仲保持到爽脆感😋 另外仲有豬肉腸 煙三文魚 茄汁豆同炒雜菌~ 窩夫造型特別😆可惜係淋身的 唔係預期的質感👧🏽好少食All Day breakfast (因為擔心唔夠飽🤫)但今次俾個窩夫吸引咗 所以叫個Deluxe版🤣果然好豐富喔~食完都幾飽哈哈 (⭐評分:6.5/10)▪️原隻波士頓龍蝦🦞 配牛油軟包+薯條+龍蝦湯 ($178)望落超大份🙀龍蝦連個鉗都拆埋肉 肉質都算爽口~牛油包好香🤤 隔咗陣先食仲好脆👍🏼 略嫌龍蝦湯凍咗有啲腥🤧 食完個包加埋薯條真係超飽🙈 (⭐評分:6.5/10)▪️炸龍脷魚柳配薯條🐟·辣蕃茄醬🌶($138)魚柳非常厚肉🤩 炸得好脆 入面超級熱!!脆漿夠薄 肉質嫩滑 薯條份量適中 配埋個辣蕃茄醬又幾特別 好滿意的fish and chips💕(⭐評分:7.5/10)跟餐包一杯飲品☕️亦可以轉飲「我想和你無所事事」手搖飲品 (所有飲品都有減$8優惠🤩)▪️黑糖薑母茶<

▪️豪華英式全日早餐 🍳🥓($118)
豪華英式全日早餐

原隻波士頓龍蝦 配牛油軟包• 薯條• 龍蝦湯(小)

▪️炸龍脷魚柳配薯條🐟·辣蕃茄醬🌶($138)
魚柳非常厚肉🤩 炸得好脆 入面超級熱!!
炸龍脷魚柳配薯條 配 辣蕃茄醬

▪️黑糖薑母茶<熱>
▪️珍珠鮮奶祈門紅茶<熱> (原價$24)
▪️終需有日龍穿鳳梨柳丁鐵觀音🍍🍊<熱> (原價$32)

薑母茶嘅薑味好濃~
黑糖薑母茶<熱>
奶茶嘅茶味較重 珍珠好軟熟🤤🤤
水果茶好香菠蘿同柳丁味 茶底唔會澀
珍珠鮮奶祈門紅茶/終需有日龍穿鳳梨柳丁鐵觀音

兩杯飲品冇改甜度都啱啱好 呢個價錢好抵飲👍🏼
(⭐評分:7/10)

---------
🏝環境:8/10
🛋服務:7/10
💲價錢:6.5/10
💥翻兜指數:7/10
✨CP值:7/10
午餐
原隻波士頓龍蝦 配牛油軟包• 薯條• 龍蝦湯(小)
炸龍脷魚柳配薯條 配 辣蕃茄醬
黑糖薑母茶<熱>
珍珠鮮奶祈門紅茶/終需有日龍穿鳳梨柳丁鐵觀音
  • 炸龍脷魚柳配薯條 · 辣蕃茄醬
2020-11-07 124 浏览
Beans嘅意粉同埋意式燴飯都好出名不過個人都係最鍾意佢哋嘅意粉黑松露軟殼蟹意粉咁多意粉之中最鍾意呢個 好重忌廉同黑松露嘅味 軟殼蟹炸得好香脆 一搣開食到啖啖蟹肉 配一杯嘢飲價錢唔貴 食物質素好 環境靚
Beans嘅意粉同埋意式燴飯都好出名
不過個人都係最鍾意佢哋嘅意粉

價錢唔貴 食物質素好 環境靚
2020-11-01 246 浏览
After a day of intensive studies with our little monster on Saturday for prepping his upcoming exams, wifey and I decided to take a little break and we picked BEANS as our lunch venue.Having been to quite of few BEANS restaurants before, this one in Telford Plaza offers one of the most chilling experience. It’s a spacious restaurant with a high ceiling so it wasn’t noisy at all even when it’s fully occupied.Drinks are good with some funny gimmick in the names to laugh about. (是諗但泰式奶茶)Appetizers

Appetizers & pizzas: Quite a few choices and most of the them offer a sweet accent to the taste. You should love the choices if you have the similar kind of tongue as HongKongers and Japanese.

Main courses: Our selections of the day. Good as usual and the Lobster roll is a must-have! A full one-person portion of lobster with crispy fries and a fine sip of lobster soup for HK$178. What a tasty good deal!

Finally, gotta finish off a nice and chilling meal with their homemade cakes!

That’s it for now but for sure we’re gonna come back for the other tasty dishes & funny drinks!

2020-11-01
2020-10-24 7887 浏览
無啦啦約食飯, friend提議食beans.... 但係我驚排隊排好耐, 但係個friend話佢去排隊先,咁我梗係去啦, 唔駛我排隊但係個friend都係晏咗d先去, 我去到都未入得, 不過佢條隊都郁得幾快, 我都係等咗10~15 mins就入得~ 而家d位都好疏, 兩個人都會俾4 人枱你, 坐得好舒服。 佢嘢飲可以加錢叫我想和你無所事事, 如果唔係武漢肺炎, 我會揀我想和你無所事事, 可以食完之後一路行一路飲, 但係而家戴住口罩, 邊行邊飲真係好唔方便.我揀咗the backyard breakfast, 個friend揀咗黑蒜蜆肉帆立貝意粉, 再加咗個車打芝士薯條我個backyard breakfast好豐富, 好滿足樣樣都好好食。 個黑蒜意粉都好好味, 好多黑蒜, 意粉都好andante, 啱啱好食親beans都覺得好好食,有friend排隊真係一流

我個backyard breakfast好豐富, 好滿足
樣樣都好好食。 個黑蒜意粉都好好味, 好多黑蒜
, 意粉都好andante, 啱啱好

食親beans都覺得好好食,有friend排隊真係一流
熱黑糖薑母茶
the backyard breakfast
2020-10-22
熱黑糖薑母茶
the backyard breakfast
2020-10-21 414 浏览
每次嚟到都一定會嗌黑松露軟殼蟹意粉🦀🦀入邊有好多蘑菇醬汁好多好濃唔會怕啲意粉好乾 或者食到後面就冇味不過當日啲冬菇有一陣好淡嘅酸味 之前食過咁多次都冇 可能只係咁岩呢一批菇有啲古怪🤨🤨軟殼蟹好脆好香 仲有成三大嚿 好滿足🤤仲嗌咗千島醬蟹棒帆立貝薄餅🍕個薄餅同平時嘅厚批有啲唔同食落有種麵包嘅感覺 而批邊就係脆卜卜 比較似餅乾千島醬嘅味好夠 pizza嘅表層芝士同批中間夾咗好多洋蔥同蘑菇口感豐富 但蟹柳就略嫌唔夠 如果可以再多啲餸就好啦😍
每次嚟到都一定會嗌黑松露軟殼蟹意粉🦀🦀
口感豐富 但蟹柳就略嫌唔夠 如果可以再多啲餸就好啦😍
千島醬蟹棒帆立貝薄餅
千島醬蟹棒帆立貝薄餅
2020-10-21 307 浏览
💛💛💛 長期都好熱門嘅黃店今日難得放假就嚟到九龍灣分店食下午茶 之後再去買享樂冰心包💛💛痴線! 埋單 所有嘢食同嘢飲都只係$127! 好癲呀! 又打卡able 又好味 又係黃店! -招牌Oreo麻薯留心吐司💛 $58真係好好味好邪惡! 連埋嘢飲都只係$58 點玩呀😍😍 就算減緊肥都想食10個! -single bones with french fries $58一咸一甜 perfect for afternoon snacks😍就算係Set嘅嘢飲都唔會揸流攤! 個心心拉得好靚 😍 令一杯嘢飲被係ice Americano💛💛如果你去放平日 一定要食佢個下午茶餐! 因為真係好抵食💛
💛💛💛 長期都好熱門嘅黃店

-招牌Oreo麻薯留心吐司💛 $58
真係好好味好邪惡!
連埋嘢飲都只係$58 點玩呀😍😍
就算減緊肥都想食10個!

如果你去放平日 一定要食佢個下午茶餐! 因為真係好抵食💛
2020-10-21 163 浏览
因為我哋比較早嚟 所以竟然唔使等位都幾好卷·山政小山園呢個不得了,係獲上乘製茶工藝A級評定既抹茶卷蛋蛋糕部分食落有綠茶淡香都幾濕潤,唔會好乾忌廉綿滑,回甘帶甜,無論係抹茶控定普通人都會中意既口味底部既紅豆唔會死甜,茶涷細細舊中和返飽膩感,十分正紅桑子醬·雲呢拿吉士拿破崙好少餐廳會有切件長條型既拿破崙食$42既質素黎講值得一試首先酥皮香脆,雖然個人覺得面頭果塊glaze 太多好似嘉頓麥芽餅但配埋無咁甜既吉士就剛剛好雲呢拿味偏淡,有少少比紅桑子醬搶左不過整體來講完成度已經幾高
因為我哋比較早嚟 所以竟然唔使等位都幾好

卷·山政小山園
呢個不得了,係獲上乘製茶工藝A級評定既抹茶卷蛋
蛋糕部分食落有綠茶淡香都幾濕潤,唔會好乾
忌廉綿滑,回甘帶甜,無論係抹茶控定普通人都會中意既口味
底部既紅豆唔會死甜,茶涷細細舊中和返飽膩感,十分正

紅桑子醬·雲呢拿吉士拿破崙
好少餐廳會有切件長條型既拿破崙食
$42既質素黎講值得一試
但配埋無咁甜既吉士就剛剛好
雲呢拿味偏淡,有少少比紅桑子醬搶左
不過整體來講完成度已經幾高
2020-10-19
2020-10-18 4902 浏览
2020年9月20日。晴。九龍灣。呢日去睇《天能》,燒腦之前要先食啲嘢11點去到都要等位,好彩好快就有位~好耐之前去過荃灣嘅分店食甜品,覺得裝修好有文青feel,甜品都幾高質!今日入到九龍灣店就覺得裝修冇咁特別,不過都舒服嘅~坐咗卡位,隔籬有盞好靚嘅燈~鮮奶拿鐵,$29(跟餐嘢飲減$8)男朋友嗌嘅咖啡~每朝一杯醒神咖啡!牛油果蟹肉意大利飯,$118份量唔算多,但女仔嚟講都夠㗎喇~不過一上枱個芝士味有啲奇怪,同埋牛油果好似得個色,食唔到完整嘅牛油果肉,牛油果味亦唔濃另外蟹肉都唔多,反而磨菇唔少嘅~白桃梳打,$22(跟餐除咗店內飲品,仲可以揀「我想和你無所事事」飲品,都可以減$8,一齊壯大黃色經濟圈!)白桃味香濃,唔假~梳打又夠晒解渴~呢個配搭非常好!本來諗住嗌呢個可以外賣攞入戲院飲,但忘記咗疫情關係,戲院入面唔飲得嘢。。。豪華英式全日早餐,$118呢個製作需時,等到得番好少時間,要趕住食去晒佢去睇戲!所以如果趕時間記住唔好嗌呢個!但係味道係好嘅~我好鍾意佢個waffle,雖然佢個樣同質地都唔似waffle,但係質地軟綿,蛋味又香,好似食緊蛋糕咁~下次再幫襯嘅話,我會嗌有waffle嘅Al
2020年9月20日。晴。九龍灣。
呢日去睇《天能》,燒腦之前要先食啲嘢
11點去到都要等位,好彩好快就有位~
今日入到九龍灣店就覺得裝修冇咁特別,不過都舒服嘅~

坐咗卡位,隔籬有盞好靚嘅燈~
鮮奶拿鐵

鮮奶拿鐵,$29(跟餐嘢飲減$8)
男朋友嗌嘅咖啡~
每朝一杯醒神咖啡!
牛油果蟹肉意大利飯

牛油果蟹肉意大利飯,$118
份量唔算多,但女仔嚟講都夠㗎喇~
另外蟹肉都唔多,反而磨菇唔少嘅~
白桃梳打

白桃味香濃,唔假~梳打又夠晒解渴~
呢個配搭非常好!

豪華英式全日早餐,$118
呢個製作需時,等到得番好少時間,要趕住食去晒佢去睇戲!
所以如果趕時間記住唔好嗌呢個!
下次再幫襯嘅話,我會嗌有waffle嘅All Day Breakfast系列~
2020-09-20
鮮奶拿鐵
白桃梳打
2020-10-17 283 浏览
🍝黃金蟹肉意大利粉😋法式焦糖燉蛋今日去咗beans食午餐,估唔到而家仲要排隊😫,都等左15mins!裏面有啲梳化位,環境好舒服😎。咁我就叫咗呢個意粉,賣相非常好🤩,竟然有一個蟹蓋喺意粉上面!(但其實入面乜都冇😂,名副其實只係一個裝飾lol)意粉裏面嘅蟹肉🦀都算多,感覺上係真蟹肉,唔係蟹柳!個醬汁好creamy,意粉都好掛汁😛!但我就食唔出佢有鹹蛋黃味,有啲失望😢。跟餐仲會送一杯飲品,我叫咗檸檬蜂蜜,都幾好飲😆。之後我仲叫咗個焦糖燉蛋🤩,不得不說依個真係好高質!依家講起都好想再食😭!食落好香蛋味好creamy,食食吓仲會見到有啲雲呢拿籽,真材實料😍。我覺得媲美到paul lafayet🤪!隔離仲有一件小蛋糕同埋雜果👍🏻。推介推介~我見到佢仲有同「我想和你無所事事」一齊買台式飲品,大家有興趣都可以嗌番杯😗!
🍝黃金蟹肉意大利粉
😋法式焦糖燉蛋

2020-10-14 276 浏览
因為每間分店對我嚟講都唔算好就腳所以今次嚟到九龍灣,點都要試吓特登諗住比午市早少少嚟排隊會無咁多人點知都等咗好耐😖係Lunch set度加咗一個芝士薯條 -25薯條份量一般,芝士醬都香濃,仲略嫌有啲唔夠食到尾會唔太夠醬千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 -72雖然細細個,但都幾厚底而且料足Pizza底外脆內軟,唔錯黑松露軟殼蟹意大利粉 -76好香黑松露味軟殼蟹唔會食到成口油,幾好跟餐飲嘅檸蜜無特別加叫特飲,不過今日天氣有啲熱,呢個Size就唔太夠飲😅香草梳乎厘 -52嚟到嘅時候我同個fd都打個突,因為我哋2個都一齊諗錯咗以為自己係叫梳乎厘pancake不過錯有錯著,幾好食,唔會太甜
因為每間分店對我嚟講都唔算好就腳
所以今次嚟到九龍灣,點都要試吓
特登諗住比午市早少少嚟排隊會無咁多人
點知都等咗好耐😖

係Lunch set度加咗一個芝士薯條 -25
薯條份量一般,芝士醬都香濃,仲略嫌有啲唔夠
食到尾會唔太夠醬

千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 -72
雖然細細個,但都幾厚底而且料足
Pizza底外脆內軟,唔錯

黑松露軟殼蟹意大利粉 -76
好香黑松露味
軟殼蟹唔會食到成口油,幾好

跟餐飲嘅檸蜜

香草梳乎厘 -52
不過錯有錯著,幾好食,唔會太甜
2020-09-10
  • 千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅
2020-10-13 276 浏览
最近九龍灣德福廣場新開左Beans,經常都好多人排隊,每一次都起碼要排一個鐘頭以上,所以我對佢嘅期望亦都好大,今次終於的起心肝去排隊諗住試下,點知結果都幾失望。依間餐廳價錢唔算好平,每一道菜都過百,今次叫左一個帆立貝蜆肉意粉,黎到既時候真係嚇一嚇,望落去真係好靚,但係份量好似小到幾啖就會食完。咁諗住應該會好食,點知一食落口,意粉非常硬身,完全唔係正常個隻意粉口感。食到最尾仲覺得好有味精既感覺。跟住落黎就叫左一個蝦堡,結果蝦肉非常細粒,粉漿非常厚身,成個感覺就好似食緊炸粉咁,食唔到啲咩蝦味。成個用餐感覺都頗為失望,始終排隊既時間唔短,價錢亦都唔算好平,但食物質素唔成正比,建議大家如果要排隊嘅就唔使試啦😢

2020-03-06
2020-10-12 223 浏览
之前同屋企人幫襯過早餐同午餐,覺得食物同環境都唔錯,所以就介紹朋友黎試試。朋友同我都鍾意甜食,所以叫咗個開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜜糖($88),綠茶窩夫($58)同埋焦糖單骨雞翼($54),窩夫後上。正當我地期待野食來臨之際,竟然發現枱面兩隻碟都有「硬化」既食物殘渣... 雖然知道lunch hour時段好忙,落單都落唔切,但實在抹唔甩,所以都要換過...首先黎既係薄餅,直徑大約8”,分成4件,上面鋪有開心果碎,份量都算合理,配埋蜜糖食味道簡單清新,芝士都有小小拉絲效果,只不過芝士只係集中喺薄餅既中心點,所以基本上食一兩啖就無。薄餅包一杯飲品,叫咗酸酸甜甜既檸蜜。跟住係雞翼,食落有黑椒同蜜糖既香味,辣辣地又甜甜地,好食。就喺我地差不多食曬碟雞翼既時候,個綠茶窩夫就忽然空降咗落我地張枱。明白既,係時候要速戰速決。所以我地就快快手試埋個窩夫,其實外形似迷你冬甩多啲,同一般認知既窩夫好唔同,不過加埋雪糕、紅豆蓉或cream等食又幾好味。差不多食完既時候,帳單亦都自動送上,知道出面仲有一條長長既人龍,所以都立即埋單走人。因為成餐飯最緊要快,所以為咗爭取時間,相都無特別影。結論係,食物同服務都係

結論係,食物同服務都係以前比較好,同朋友不約而同覺得,要排成半個鐘既話,應該無下次,畢竟相類似既餐廳有唔少選擇。
2020-10-10
每次經過九龍灣都看到一條長長的人龍在排隊等候入座⏰,竟然在假日這個黃金時間被草根遇上不用排隊的一刻👀,草根毫不猶豫決定要吃一個休閒的下午茶🍵,很幸運吧✨💛。.很喜歡這個霓虹燈”Water can flow or it can crash. Be water, my friend.”💡💛。.🌿焦糖單骨雞翼($54/8pcs)Caramel Single Bone Chicken Wings雞翼先經高温油炸🔥,再均勻嘅塗上焦糖,令表面有焦香嘅口感🤤,甜而不膩😍,好吃到停不了口 😋!廚師將每隻雞翼破開兩邊🔪,所以總共只有四隻完整的雞翼😂,份量不多,草根妹妹一個就可以把它們吃光光🤩。.🌿Oreo麻糬流心吐司($58)Oreo Mochi Lava Toast 很愛Beans的吐司甜品❤️🍞,切開吐司麵包後🔪,Oreo饀慢慢流出🌋,吐司口感鬆脆,麻糬煙韌,配Oreo一起吃味道剛好👌🏻,可以輕鬆解決🤩,零罪惡感🙌🏻。這個吐司性價比高,推介大家一試😘!.🌿流心抹茶芝士撻($58)Matcha Cheese Tart, Ice Cream, Madeleine這個Combo賣相像月光寶盒🌜🌛,乾冰營造出
焦糖單骨雞翼
🌿焦糖單骨雞翼($54/8pcs)
Oreo麻糬流心吐司
🌿Oreo麻糬流心吐司($58)
Oreo Mochi Lava Toast
流心抹茶芝士撻
🌿流心抹茶芝士撻($58)
這個Combo賣相像月光寶盒🌜🌛,乾冰營造出少許煙霧的效果🧊,有噱頭✨。流心抹茶芝士撻真的非常吸引🤤,抹茶甘香🍵,配上厚身餅底🍪,味道不錯👍🏻!反而自家製瑪德蓮蛋糕比較普通,不過不失。
榛子朱古力
🌿榛子朱古力($39)
Hazelnut Chocolate
🌿特濃朱古力($36)
Premium Chocolate
朱古力味道相當濃郁🍫,朱古力愛好者切勿錯過😍!
香蕉芒果沙冰
🌿香蕉芒果沙冰($46)
Banana Mango Smoothie
沙冰反而令人大失所望😤,香蕉與芒果味道不突出🍌🥭,失望☹️!
卡布奇諾
🌿卡布奇諾($37)
Cappuccino
咖啡味香濃☕️👍🏻。
Menu
2020-10-04
焦糖單骨雞翼
榛子朱古力
卡布奇諾
2020-10-06 272 浏览
德福搵食新去處{豆子}!!!!!!!!!門面美麗,人多實在要排隊,等左2張台後入場,限時90分鐘,理解的,都多人排隊,坐位舒服。今日先點龍蝦湯 ,有香滑濃稠龍蝦湯既樣子和色度, 真材實料的料不算太多,但飯前飲一飲,都算接受,最希望下次飲既時候能夠更熱,湯的確需要熱才算好飲。再點雞翼,話需SPICY CHICKEN WINGS,但大家唔需要怕,因為香口而有點熱氣,但不是太SPICY~所以喜愛雞翼但唔中意辣既愛好者都可以一試,只想下次份量更多~最後一句,都是推介的。
德福搵食新去處{豆子}!!!!!!!!!
門面美麗,人多實在要排隊,等左2張台後入場,限時90分鐘,
理解的,都多人排隊,坐位舒服。
最後一句,都是推介的。
2020-10-05 258 浏览
支持下黃店,今次就揀咗呢間好多人打卡嘅Cafe平日大約夜晚七點嚟到已經見到食飯時間滿滿嘅人龍~好彩佢係有限用餐時間,所以都唔算等得太耐就可以入去食估唔到佢呢間西餐嘅水準都幾高,豬手皮脆肉嫩,夠晒大份,好正芝士薯條都係新鮮炸起,好夠熱,脆卜卜咁好好食!呢間連鎖Cafe嘅咸食絕對有驚喜,估唔到都幾高水準,甜品望落都好吸引但因為太飽所以今次冇試到下次一定會再encore呢間試吓佢個甜品,呢間價錢比起其他西餐來講亦都唔算貴,好值得一試
支持下黃店,今次就揀咗呢間好多人打卡嘅Cafe

估唔到佢呢間西餐嘅水準都幾高,豬手皮脆肉嫩,夠晒大份,好正

芝士薯條都係新鮮炸起,好夠熱,脆卜卜咁好好食!

• 芝士薯條