2020-08-18
雖然荳子有好多分店,但唯獨九龍灣哩度,先可以一次過品嚐「荳子」同「我想和你無所事事」。預左就算兩三點黎到都係要等位,一等就起碼20分鐘🕔餐廳空間大,夠光猛,店員服務態度都唔錯👌🏻叫咗主菜一個意粉同一個薄餅,兩者份量都多,一個人未必食得晒一道,好在抑壓住想加小食嘅衝動,如果唔係就會變咗大晒鬼🙈🙈🙈🦀🍝 黑松露軟殼蟹意大利粉 $102黑松露意粉超級香,反而食落嘅黑松露味比聞到嘅少,醬汁另外加左黑椒同木耳碎,可以增加口感之餘,驟眼睇同松露幾可亂真😂意粉硬度適中,唯獨軟殼蟹炸得好重油益味,好油,不討好😟🐷🍕 慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 $92手工薄餅邊夠脆!提醒返唔食洋蔥嘅朋友千祈唔好叫呢個!因為拉斯芝士🧀嘅底下就係滿滿嘅洋蔥絲,個人覺得洋蔥同手撕豬嘅味道幾夾,特別係燒烤汁好惹味!只係如果豬肉可以多番啲就好...😕😫😫😫🍫🥛 濃過特濃可可拿鐵 $29🍓🥛 好馬不吃回頭草莓拿鐵 $29最後兩杯手搖飲品名稱都好特別,特別係「好馬不吃回頭草莓拿鐵」,特別有感。嗌左少甜,所以最底層嘅草莓醬比較少,味道係好滑好香嘅草莓牛奶,冇怪味;相反特濃可可拿鐵就唔夠重味,可能太多牛奶味,朱古力味冇定企。整體中上,
🦀🍝 黑松露軟殼蟹意大利粉 $102
🐷🍕 慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 $92
🍫🥛 濃過特濃可可拿鐵 $29
🍓🥛 好馬不吃回頭草莓拿鐵 $29
整體中上,如果唔洗排咁耐絕對會再挑戰👍🏻