🥵大熱天時,喺韓國街發現有得坐嘅手搖飲品店,即時入去抖一抖,買杯嘢食消消暑。🔅招牌手打香水檸檬茶 $36 店員即場壓爛檸檬取汁,同平日飲開嘅檸檬茶唔一樣,佢有淡淡嘅香茅味,聞得到清香,入口微微帶酸,感覺清爽,好有夏天感覺🔅葡萄益力多 $30益力多系列可以免費加爆珠,葡萄味嘅珠珠係口中爆開,好過癮,而且佢帶微酸,啱啱好中和益力多嘅甜度邊飲邊發現鋪頭有唔少打卡位置,有Mirror牆,又有兩隻大公仔係門口添📸

🔅招牌手打香水檸檬茶 $36

🔅葡萄益力多 $30

2023-07-09 23 浏览
👌🏻各大連鎖肥仔水都飲唔少,有時都想發掘下新味道 🧚‍♂️ 係金巴利街呢間台式飲品店,行過見到好多本地歌手既應援物,而且少見地有座位比客人好 Chill 地歎茶,於是行入去一圈叫左兩杯試一試 😜🥤 白桃益力多 ( $ 30 )店鋪可以免費加配爆珠,所以雖然叫左個少甜少冰既白桃益力多,但咬完粒爆珠都係好甜 🤣 白桃味算濃,成杯飲落都幾 Refreshing ~🧋 芋頭芋圓烏龍鮮奶茶 ( $ 35 )芋泥愛好者必試❗️有熱有凍可以選擇,凍飲一杯都成 700 ml,同樣叫左少甜少冰,奶同茶既味道調得岩岩好,香醇中帶點甘味,飲落唔會話好濟肚,一杯都有唔少色彩繽紛既芋圓芋頭 😍 ▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️茶跡 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
👌🏻
芋頭芋圓烏龍鮮奶茶

🥤 白桃益力多 ( $ 30 )

🧋 芋頭芋圓烏龍鮮奶茶 ( $ 35 )

茶跡 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
2023-07-07
芋頭芋圓烏龍鮮奶茶
2023-07-06 30 浏览
早幾日喺尖沙咀食完飯之後諗住買杯嘢飲,咁啱經過呢間台式飲品舖頭,入邊有好可愛嘅兩隻大公仔可以影相✨飲品價錢大概$2x至$3x,尖沙嘴區嚟講算幾抵飲,而且仲見到宵夜時段有優惠添!我係叫咗兩杯嘢飲,其中一杯係「手打香水檸檬茶」,比起一般嘅檸檬茶多咗檸檬皮嘅香味,但係唔會覺得苦澀👍🏻另外一杯點咗「烏龍奶茶」🧋,茶味唔算好龍,但係比起一般紅茶好飲,烏龍茶嘅香味慢慢滲出🫶🏻...📍 茶跡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
📍 茶跡 (尖沙咀)
2023-07-03 39 浏览
呢排天氣咁熱,成日心思思想買番杯凍冰冰既野飲~最近聽好多人都介紹呢間係尖沙咀既茶跡,早幾日同fd係尖沙咀行街經過就入左去試~黑糖珍珠鮮奶拎上手d黑糖係暖既😌叫左少甜所以飲落去都唔會太甜👍🏻另外飲得出奶味好香濃,唔會比黑糖味搶哂~d珍珠都好有咬口,唔會好甜!擺左陣再似d珍珠都唔會變硬,好飲😋葡萄益力多益力多既飲品好少會唔好飲😂只係睇d配料夾唔夾同好唔好食~朋友揀左葡萄益力多,一粒粒既葡萄原來係爆珠,咬開一鼓香甜既葡萄味就衝左出黎!本身葡萄味同益力多都幾夾,所以成杯野都唔錯,又唔會太甜👍🏻

黑糖珍珠鮮奶

葡萄益力多
2023-07-01 232 浏览
@caa4.zik1_hongkong_ serves a variety of hand-crafted drinks 🧋 certain series already includes toppings without additional charge 💫 they also serve various street snacks and desserts like fish ball and shumai 🍢@caa4.zik1_hongkong_ 手搖飲料 🧋 有啲飲品系列已經包咗配料 💫 除咗飲品仲有唔同款式小食同甜品 例如魚蛋燒賣 🍢🍋 招牌手打香水檸檬茶 (少冰少糖) HKD$36 signature citron lemon tea with coconut jelly香水檸檬比普通檸檬香氣濃郁 🍋微酸芳香 淡淡香茅味 茶底清新 冇苦澀檸檬茶系列已經包椰果 🥥 彈牙微脆 有嚼勁🍍鳳梨益力多 (少冰少糖) HKD$30 pineapple yakult with popping boba益力多乳酸味濃郁 🥛 菠蘿果肉 菠蘿爆珠 🍍 雙重菠蘿香甜益力多系列已經包爆珠 層次

🍋 招牌手打香水檸檬茶 (少冰少糖) HKD$36

菠蘿果肉 菠蘿爆珠 🍍 雙重菠蘿香甜
益力多系列已經包爆珠 層次豐富

📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖🇭🇰
2023-06-23 68 浏览
係尖沙咀食完韓國野,辣到頂唔順就附近搵野飲。 見到一間有得坐既飲品店。地板藍白格仔磚,牆以黃色及米色磚砌成,型成強烈對比。 係收銀旁仲有2隻大公仔同Anson Lo poster 比無打卡。都幾多人行過入來打一打卡先走。一看之下都幾多茶種簡。 有醇茶系列、芝士奶蓋系列、奶茶類、冬瓜系列、Q感奶茶、手打檸檬茶系列、益力多系列及鮮奶系列。手打檸檬蜜桃茶手打檸檬蜜桃茶,用新鮮檸檬沖製,再加埋蜜桃果肉既香氣及茶香. 一試難忘。芒果益力多超多果肉,好重芒果味,仲有得免費加爆珠。 飲落芒果味,之後帶點益力多味道,兩隻調埋酸酸味味,估唔到咁match 。
地板藍白格仔磚,牆以黃色及米色磚砌成,型成強烈對比。

手打檸檬蜜桃茶

芒果益力多
2023-06-18
  • 芒果益力多
  • 手打檸檬蜜桃茶
2023-06-15 87 浏览
📍尖沙咀《茶跡》炎炎夏日🥵條街成三十幾度行街緊係要整返杯凍飲🥤降溫啦🤣招牌手打香水檸檬茶🍋 入面有椰果 好有口感手打檸檬益力多 酸酸甜甜入面有爆珠👍🏻👍🏻正呀‼️我好鐘意😍#foodie #foodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #instafood #foodlover #foodgasm #eateateat #foodpics #foodpic #foodgram #foodiehk #instafood #foodphoto #hkfoodie #食好西 #香港美食 #假日好去處 #尖沙咀 #台式飲品
📍尖沙咀《茶跡》
炎炎夏日🥵條街成三十幾度行
街緊係要整返杯凍飲🥤降溫啦🤣

招牌手打香水檸檬茶🍋 入面有椰果 好有口感
手打檸檬益力多 酸酸甜甜
入面有爆珠👍🏻👍🏻正呀‼️我好鐘意😍

2023-06-10
  • 手打檸檬益力多
天氣愈來愈熱🥵,一出街就好快溶🫠,但又難容要出外,所以好多時都要一杯凍飲在手🥤。 是日經過尖沙咀,見到這家茶飲店有很多選擇,而且還有少量座位可以休息一下。 手打檸檬蜂蜜特飲近年大熱香水檸檬,香氣滿溢,天氣咁熱最適合飲,入口清新且滋潤,甜味天然, 夠哂解暑☀️ 裡面還有些椰果,好有口感芋頭芋圓奶綠無法抗拒的芋頭芋圓特飲,味道奶滑,好香芋頭味,芋圓有幾種顏色好可愛,食落亦Q彈。店內亦放有很多可愛公仔,及特色擺設,在這裡可以一邊飲,一邊打卡

手打檸檬蜂蜜特飲

芋頭芋圓奶綠

• 芋頭芋圓奶綠
2023-06-11 45 浏览
今日去金巴利街韓國店舖買食材準備今晚韓燒,買到我大汗淋漓,咁岩見到呢間主打檸檬茶,入去買返杯解渴。招牌手打香水檸檬茶香水檸檬同我哋平時嘅檸檬唔同顏色,香水檸檬係黃綠色外皮,果皮好薄,氣味清香,味道酸酸甜甜,店員會手打檸檬再加入獨特香濃茶底,好解渴,本身有椰果,椰果爽口有口感。鳳梨益力多另外朋友揀咗鳳梨益力多,鳳梨份量非常多,好多果肉,同益力多味道10分相配,入面有爆珠,好有咬口。除咗飲品之外餐廳仲會有小食和糖水,環境舒服。

鳳梨益力多

除咗飲品之外餐廳仲會有小食和糖水,環境舒服。
夏天天氣熱,今次同姊妹行街,最想飲杯冰凍茶,為了滿足朋友的慾望,於是來到尖沙咀金巴利街的「茶跡」,享受即叫即製的茶飲。店裡寛敞,設計環境舒適,感覺很潔淨,入面有打卡位拍照,仲有幾張枱可以坐低慢慢飲。飲品款式多,招牌的手打檸檬茶,仲有其他可選如 : 醇茶、奶蓋等。手打香水檸檬茶用上新鮮香水檸檬,沒有任何添加劑,十分健康,檸檬果肉配上清新茶底,入面有鮮椰果肉好爽口,喝後在喉嚨徘徊片刻,消暑解渴真是爽。鳳梨益力多鳳梨配益力多原來好夾,鳳梨濃郁,酸酸甜甜,入口甜而不膩,帶出清新的感覺,不能抗拒它的誘惑。店中另外有賣小食,下次才過來品嚐一番。茶跡(尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

手打香水檸檬茶

鳳梨益力多

店中另外有賣小食,下次才過來品嚐一番。

茶跡(尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
2023-06-07
外卖自取
下午茶
2023-06-07 63 浏览
🍋招牌手打香水檸檬茶賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲品以自家製半透明膠杯連蓋包裝,杯上簡單印有店舖吉祥物圖案,非常可愛別緻❤️茶飲採用的檸檬和青檸都非常新鮮,酸香四溢,不會有苦澀味。內裡加有不少煙韌Q 彈的椰果粒粒,為茶飲增添嚼勁咬口。茶飲清新又解渴,夏日消暑必選❣️環境:🐧🐧🐧🐧🐧店舖以檸檬黃為主調,天花油上一片藍天,並裝上一朵朵白雲燈作裝飾,感覺舒適宜人。店舖門口坐著2隻巨型毛公仔(Ted❣️❣️)打卡切勿錯過🐻💓🐧❣️除了特色飲料,店舖亦提供小食和甜品,有興趣不妨一試❤️🐧❣️店內有免費wifi 提供❤️🐧❤️結語:檸檬茶飲新鮮出色,必試之選。
🍋招牌手打香水檸檬茶

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

茶飲清新又解渴,夏日消暑必選❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️店內有免費wifi 提供❤️

🐧❤️結語:檸檬茶飲新鮮出色,必試之選。

2023-06-06
外卖自取
下午茶
2023-06-07 64 浏览
手打檸檬打卡手搖店🌸招牌手打香水檸檬茶🌟🌟🌟🌟小編揀左少甜,茶底味夠突出,香水檸檬夠香,仲有椰果好有咬口呀!🌸手打檸檬蜂蜜特飲🌟🌟🌟🌟朋友同樣揀左少甜,蜂蜜味夠出,飲落好舒服,好潤喉呀!======詳情======茶跡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食探店 #香港探店 #手搖飲品 #手打檸檬 #香水檸檬 #打卡聖地 #茶跡
手打檸檬打卡手搖店

🌸招牌手打香水檸檬茶🌟🌟🌟🌟

🌸手打檸檬蜂蜜特飲🌟🌟🌟🌟
朋友同樣揀左少甜,蜂蜜味夠出,飲落好舒服,好潤喉呀!

======詳情======
茶跡 (尖沙咀)
================

• 招牌手打香水檸檬茶
今日去尖沙咀食完飯行行下就見到呢間飲品店!見佢室內有少量位置坐 飲品選擇都好多~▪️招牌手打香水檸檬茶($36)呢杯檸檬茶唔會太酸 甜到啱啱好有青檸同檸檬喺入面🍋本身有埋椰果粒所以每一啖都好有咬口 而且飲品十分清新✨▪️芒果益力多($28)可能用咗幾支益力多🤣因為成杯唔會好淡有少少急凍芒果肉粒 仲有大量芒果味爆珠所以飲呢杯益力多唔會好齋😋鍾意飲益力多嘅人一定要叫益力多系列.✍🏻整體:店舖位置喺韓國街嗰度 所以地點都好方便!夏天行到熱真係好適合買翻杯消暑~☀️.📍茶跡 尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
今日去尖沙咀食完飯行行下就見到呢間飲品店!
見佢室內有少量位置坐 飲品選擇都好多~

▪️招牌手打香水檸檬茶($36)
呢杯檸檬茶唔會太酸 甜到啱啱好
有青檸同檸檬喺入面🍋本身有埋椰果粒
所以每一啖都好有咬口 而且飲品十分清新✨

▪️芒果益力多($28)
可能用咗幾支益力多🤣因為成杯唔會好淡
有少少急凍芒果肉粒 仲有大量芒果味爆珠
所以飲呢杯益力多唔會好齋😋
鍾意飲益力多嘅人一定要叫益力多系列

✍🏻整體:
店舖位置喺韓國街嗰度 所以地點都好方便!
夏天行到熱真係好適合買翻杯消暑~☀️

📍茶跡
2023-05-31 29 浏览
茶跡 夏日炎炎~禁岩係尖沙咀行街🛍️發現左呢間位於韓國街後面茶飲店🥤店內空間感大👍🏻更設有座位🪑叫左兩杯茶飲🧋都係即叫即製。招牌手打香水檸檬茶 $36 用上新鮮香水檸檬🍋見到店員係現切檸檬果肉配上清新茶底入口酸甜清新~非常消暑。布丁鮮奶茶 🧋$30 可用自選茶底 : 包括紅茶、綠茶、烏龍茶我簡左紅茶茶底~佢地奶茶飲落清香帶點微香茶味~甜度適中👌🏻配埋布丁口味一流📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
茶跡

用上新鮮香水檸檬🍋
見到店員係現切檸檬果肉配上清新茶底
入口酸甜清新~非常消暑

。布丁鮮奶茶 🧋$30
可用自選茶底 : 包括紅茶、綠茶、烏龍茶
我簡左紅茶茶底~佢地奶茶飲落清香
帶點微香茶味~甜度適中👌🏻
配埋布丁口味一流

📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
  • 招牌手打香水檸檬茶
👩🏻‍🍳茶跡🧑🏻‍🍳Caa4Zik1👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🍽️手打檸檬茶︰新鮮檸檬,nice!🍽️芋頭芋圓奶綠︰芋圓幾好咬口。見佢有賣小食,下次試下先。📍地點:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
👩🏻‍🍳茶跡🧑🏻‍🍳
Caa4Zik1

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

🍽️手打檸檬茶︰新鮮檸檬,nice!

🍽️芋頭芋圓奶綠︰芋圓幾好咬口。

見佢有賣小食,下次試下先。

📍地點:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖