係尖沙咀行到攰攰地,係時候搵個地方買杯特色飲品抖抖先~經過金巴利街,一於再次幫襯呢間「茶跡」,佢地既特色手搖台式飲品,用料豐富,大大杯性價比十足~———————————————————🔹烏龍鮮奶茶烏龍茶係我既至愛~茶式香醇濃郁,搭配鮮奶,入口幼滑順喉,而且甜度可按個人喜好調配,好貼心~———————————————————🔹招牌手打香水檸檬茶用左近期大熱既香水檸檬調制,檸檬香氣好突出,而且仲加入左椰果粒,口感一流~茶底就用上四季春,味道甘香入口清新,好夾檸檬,飲落夠哂解渴,每啖都滲出獨特檸檬皮既香味,值得一試~———————————————————總結茶飲店主打既台式手搖飲品款式夠哂多,更經常推出時令新飲品,每次黎都有驚喜~飲品方面,值得一讚佢地既茶底制作出色,每款茶既味道香濃,大推~
🔹烏龍鮮奶茶
🔹招牌手打香水檸檬茶
總結

2023-04-19
2023-04-23 81 浏览
👍🏻招牌手打香水檸檬茶 $36見係招牌就試一試,香水檸檬汁香氣濃郁、果皮味道清甜,無苦澀味。加上檸檬係店員一手一腳逐吓打,檸檬既香味更加突出,椰果甜甜的,口感較豐富,可以輕鬆補充維他命C添!⭐️手打檸檬茶一定要盡快飲,先可以品嚐到最新鮮的茶底帶點澀澀口感!🐻環境開放式沖嘢飲,可以睇住店員一下一下打檸檬。飲品店內有埋座位提供,一共有三張枱有二隻大公仔打卡添。仲有提供糖水同小食,行街行到攰可以黎坐下輕食下。
👍🏻招牌手打香水檸檬茶 $36

🐻環境
開放式沖嘢飲,可以睇住店員一下一下打檸檬。
飲品店內有埋座位提供,一共有三張枱有二隻大公仔打卡添。
仲有提供糖水同小食,行街行到攰可以黎坐下輕食下。
2023-04-18
$30 (其他)
2023-04-22 23 浏览
今日去左尖沙咀Shopping,經過韓國街就落雨,見到呢間擺左兩個大公仔喺門口吸引左我既視線,就行左入去飲杯野,順便避一避雨先😊我就叫左一杯招牌手打香水檸檬茶($36),真係有好新鮮既檸檬香味,好解渴,朋友仔就叫左杯手打檸檬芒果茶($38),加埋芒果既甜味真係飲完勁香呀🥰🥰🥰店入面擺滿左mirror 既poster,鍾意鏡粉既fans又有個地方可以打吓啦🤣🤣🤣呢度重提供左幾款小食😋😋

呢度重提供左幾款小食😋😋

2023-04-20 24 浏览
茶跡🥤🥤經過尖沙咀韓國街,發現一間新開的台式茶飲店,可供堂食或外賣,小店地方闊落,除了一般台式飲品外,還有數款小食供應。招牌手打香水檸檬茶$36 手打檸檬茶採用香水檸檬,香水檸檬獨特馥郁芳香,味道香濃,帶點香芧香,混合香濃茶底,不會過分酸澀,清爽解膩。配上粒粒爽口Q彈椰果,多重口感,感覺新鮮芝士奶蓋四季春 $28 四季春茶底香濃,可是芝士奶蓋未算十分岀色,缺少了咸香的精髓,特別要求半糖,整體不過不失茶跡📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
茶跡🥤🥤

招牌手打香水檸檬茶$36

芝士奶蓋四季春 $28

茶跡
📍尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

尖沙咀韓國街新開左間台飲店,有位置可以堂食,除左台式飲品,仲有多款台式小食,經過都可以入去嘆個台式下午茶呀🤩.🥤招牌手打香水檸檬茶🥤:💰$36叫左微糖,每杯都真係人手打爆檸檬汁架,好專業既員工,辛苦晒🫡杯底有甜甜椰果,香水檸檬係唔酸,會有獨特香味,小編覺得係好味版檸檬茶🍋真心推薦👍🏽🥤芋頭芋圓烏龍鮮奶茶🥤:💰$35都係叫微糖(熱飲),因為通常叫芋圓飲品都係熱飲較好,覺得芋圓仲keep到軟念念!好多細細粒雙色芋圓,好煙韌,同都較多煮到好念既粒粒芋頭,口感帶少少芋頭絲,呢杯奶味較重,用鮮奶整奶茶係飲得出架!

🥤招牌手打香水檸檬茶🥤:💰$36

🥤芋頭芋圓烏龍鮮奶茶🥤:💰$35

2023-04-19 9 浏览
漸漸踏入夏天,行街有時都行到岀哂汗💦梗係要適時補充下水份,今次要推介嘅係喺尖沙咀韓國街嘅茶跡,呢間小店最正係有位坐,除左有一般台式飲品🧋還有小食、糖水供應,門口有TED熊仔同兔仔,仲有Anson Lo嘅poster,等野悶悶地可以打下卡📸1️⃣ 招牌手打香水檸檬茶 $36必點當然係呢個招牌檸檬茶🍋有別於普通檸檬茶,小店用左香水檸檬,源自於印度,味道香濃,帶點香芧味,果肉好大粒,但唔似黃檸檬咁酸澀,而茶底就用上台灣四季春,職員一輪暴打後,檸檬仍然保持清香,好清爽解膩😍加埋一粒粒爽口椰果,非常有咬口同層次,整體酸甜適中。2️⃣ 綠茶益力多$25👱🏼特別喜歡益力多飲品,益生菌可以有助維持腸内菌叢平衡,令腸道蠕動正常,配個綠茶一樣好清新,都幾開胃。3️⃣ 香炸韭菜雲吞 $25叫多份小食試下先,炸雲吞有5粒,即叫即炸,外脆内軟,而且韮菜味好香濃,點埋個酸酸甜甜嘅醬汁,非常之夾😋#foodie_couple_hk_sm816

1️⃣ 招牌手打香水檸檬茶 $36

2️⃣ 綠茶益力多$25

3️⃣ 香炸韭菜雲吞 $25

#foodie_couple_hk_sm816
2023-04-19 11 浏览
話說,同朋友約咗喺尖沙咀見面👯‍♀️自己早咗到成粒鐘到嘅關係,天氣咁熱都唔想行嚟行去,所以想揾咗個有得坐吓歇吓嘅地方,本身仲打算搵coffee shop坐低飲杯咖啡,點知又俾我搵到一間茶飲店,環境唔錯又幾乾淨☺️呢間小店仲用廣東歌做主題,小店都支持廣東歌,我緊係都要支持一下啦💕呢度有賣茶又有賣小食,啲小食都幾吸引,不過我就無食嘢啦,揀咗杯嘢飲• 招牌手打香水檸檬茶($36) 🍋酸味好夠,幾開胃,入面仲有大量椰果😂
今日行經尖沙咀金巴利道,見到有間手調飲品店嘅店內痴滿晒Anson Lo 嘅海報同有好多相雖然我唔係佢fans但係都係第一時間俾間店吸引左😂😂今日天氣好熱 所以都順道同朋友買支嘢飲🔸手打檸檬茶非常清爽,加入了新鮮既蒟蒻同青檸,讓茶既口感更加豐富。檸檬茶既味道唔會太甜,而係微酸微甜既口感,超適合夏天解渴。🔸鳳梨益力多加入左爆珠,令飲品既口感好得意。鳳梨既味道好濃郁,但又唔會太甜,令人飲起黎好舒服。🍀總結想係夏天頸渴嘅時候,一路飲嘢一路同Anson Lo 打卡😂茶跡岩曬你🤣

今日行經尖沙咀金巴利道,
見到有間手調飲品店嘅店內痴滿晒

🔸鳳梨益力多

🍀總結

外卖自取
2023-04-17 13 浏览
雖然成日去韓國街但啱啱先發現嗰頭竟然有間手搖店🤣 主打多款特色嘅台式飲品,除此之外亦有小食供應!店內有幾張枱供客人食用,裝潢以黃藍白為主,感覺十分可愛,食完韓國菜不妨過嚟飲返杯茶解解膩~ 店員推介手打香水檸檬茶,係餐廳嘅top1人氣飲品,打開蓋時散發著特別嘅香氣,可能係因為呢個原因所以叫做香水啦🫣 檸檬茶甘甜,清新,天氣熱熱地飲落都幾解渴,果然係招牌菜!另一款係鮮奶烏龍茶,奶香味濃郁,茶底幾出,調配份量恰到好處,唔會蓋過大家~ 加上叫咗少甜,感覺冇咁邪惡🙈 性價比高,可以一試!

🌸知道尖沙咀最近新開左一間台灣珍珠奶茶店,今日食完𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑就去買左杯試下🫢 店內非常之寬敞,裝修帶有少少台式地道懷舊風格👍🏻 店內提供好多款台式飲料同小食,最後小編食完午飯太飽,所以叫左一杯清清地嘅芝士奶蓋烏龍茶就完食🙆🏻‍♀️💕-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🧋芝士奶蓋烏龍茶 $𝟸𝟾小編最中意飲有奶蓋嘅台式飲料🫢 呢杯烏龍茶茶味好重,小編叫左半糖,飲落覺得唔太甜,好清新🙆🏻‍♀️ 同時奶蓋奶味濃郁,正啊🥳💕-📍 茶跡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸-
🌸

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🧋芝士奶蓋烏龍茶 $𝟸𝟾

📍 茶跡 (尖沙咀)

尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
2023-04-12 14 浏览
呢間唔單只係一間茶飲,仲係一間有小食食嘅店舖,店內有幾張枱凳供客人堂食呢兩隻嘢幾似我平時放工返到屋企攤喺梳化嘅時候嗰個樣,如果隔離有多一張凳,可能就會有三隻嘢😂除咗有嘢飲,仲有小食招牌手打香水檸檬茶 $36-點解會叫香水? 因為佢係有一種獨特嘅香味,甜甜地幾幽香,青檸味都好足夠,生津解渴芋泥系列大甲芋頭鮮奶 $38芋泥份量都相當重手,有成三分之一杯,飲落去好香甜,味道唔錯最後仲有一幅特色打卡牆總括嚟講,行過經過都可以試吓

除咗有嘢飲,仲有小食

招牌手打香水檸檬茶 $36

芋泥系列
大甲芋頭鮮奶 $38
芋泥份量都相當重手,有成三分之一杯,飲落去好香甜,味道唔錯

最後仲有一幅特色打卡牆

總括嚟講,行過經過都可以試吓
最近天氣又熱又焗,行街經過尖沙咀韓國街想買泡菜,見到有手打香水檸蜜茶,即刻要買返杯試吓!呢度仲有小食買,而且有座位可以坐底慢慢嘆👍🏻招牌手打香水檸檬茶一款用香水檸檬加台灣四季春茶底的飲品。以往的檸檬茶採用的是黃檸檬🍋,而手打檸檬茶多數採用香水檸檬,聞同飲落都會有香茅味!製作手法係經店員瘋狂暴打後令香氣完全釋出,飲落更清爽解膩🫰🏻手打檸檬百香果茶甜甜嘅百香果、手打檸檬的清爽融合茶的醇香,每一口的清香甜美都驚豔了味蕾!

手打檸檬百香果茶

2023-04-01
外卖自取
  • 招牌手打香水檸檬茶
  • 百香果香水檸檬茶
2023-04-06 23 浏览
尖沙咀韓國街竟然有一間手調飲品店🥤店內嘅空間都好大,有三張枱可以俾人坐低因為除咗有手提飲品之外,小食例如一口酥炸小食或一些炸物,仲有兩款撈麵為主食飲品方面有七個系列:醇茶、奶蓋茶(芝士奶蓋)、奶茶類、Q感奶茶、檸檬茶系列(含椰果〕、益力多系到 (含爆珠)和鮮奶類🔸手打檸檬蜜桃茶 $38🔸手打檸檬葡萄茶 $38同朋友都選擇左手打檸檬🍋系列呢一種天氣飲檸檬嘅飲品最適合喔😌酸酸地甜甜地,飲落去好清涼又醒神🤩望住檸檬係即叫即手打的而且入面都已經有椰果有咬口

尖沙咀韓國街竟然有一間手調飲品店🥤

店內嘅空間都好大,有三張枱可以俾人坐低

🔸手打檸檬蜜桃茶 $38
🔸手打檸檬葡萄茶 $38
同朋友都選擇左手打檸檬🍋系列
呢一種天氣飲檸檬嘅飲品最適合喔😌
酸酸地甜甜地,飲落去好清涼又醒神🤩
望住檸檬係即叫即手打的
而且入面都已經有椰果有咬口
2023-04-05 30 浏览
香港有好多唔同嘅台式手搖飲品店,上次經過尖沙咀呢間裝修黃黃藍藍為主嘅茶跡,同朋友試完都覺得唔差!選擇都幾多,仲有唔同好吸引嘅小食添!🧋鮮奶茶加小丸子叫咗走甜,更加飲得出奶茶嘅味道,我嘅個人口味,奶味可以再濃啲!整體來講係清新嘅,小丸子比到驚喜,口感軟糯,又彈牙!🤩🧋手打檸檬芒果茶 加愛玉手打檸檬確實冇呃人,職員現場好落力咁打!欣賞嘅🤣呢杯真心推介,加埋愛玉真係好夾,嚟緊夏天一定要去再飲😬😬

🧋鮮奶茶加小丸子

🧋手打檸檬芒果茶 加愛玉
2023-04-04 20 浏览
去開韓國街(金巴利街)買嘢食,經過見到有一間台式飲品舖頭,成間舖頭都鮮黃色相當搶眼,有兩隻公仔喺大門口,都幾得意,舖頭仲有幾個位可以坐下,行到熱辣辣又攰,忍唔住去試吓坐吓。招牌手打香水檸檬茶我好少飲台式檸檬茶,見到佢個名寫得咁得意,手打香水檸檬茶,一於試吓,有驚喜呀,真係幾好飲!又解喝又清新,加埋椰果,甜甜酸酸,真係有得飲又有得食!黑糖珍珠鮮奶珍珠煮得好好,有黑糖味,好煙靭有咬口。牛奶加黑糖一齊飲,真係絕配!

黑糖珍珠鮮奶

• 招牌手打香水檸檬茶