食飽飯特別想搵嘢飲,Happy Friday一於放縱下,珍貴嘅quota梗係留俾茶茶GoOREO黑糖珍珠奶茶($36) - OREO同黑糖味都好出,又唔會搶,同奶茶好夾,OREO保持到脆,珍珠有咬口,味道有層次,口感好豐富招牌黃金比例芋頭鮮奶 - 逮丸芋頭2號(小芋圓)($45) - 芋頭同鮮奶呢個配搭好好,互相帶到大家嘅味道出嚟,芋圓又香又Q彈,高質巧克力味巴斯克($35) - 朱古力同芝士味又香又濃,口感順滑,勁邪惡手搖飲品同甜品嘅選擇都好多,下次經過應該又會忍唔住破戒

手搖飲品同甜品嘅選擇都好多,下次經過應該又會忍唔住破戒
2024-05-07 63 浏览
台式飲品癮突然發作😆就target咗哩間公司附近嘅茶茶Go🎯每次金魚記憶嗌野飲個腦都只係得返杯飲品名少糖、少冰、加蘆薈......全部都唔記得曬次次都要店員問先記得不過今次俾完錢先記起,點解今次完全無人問嘅?🤔GG啦😰肯定會偏甜後來發現係我怪錯人😂今次係嗌黃金比例芋頭鮮奶系列入面嘅逮丸芋頭1號(白玉珍珠)佢用4.3牛乳,固定甜度,仲一定係凍飲🧊所以店員聽到名都已經知係點,無需再多詢問飲之前一定要搖均成杯,務求令飲品唔好分層先係最佳體驗😋飲第一啖好驚喜🤩首先佢唔會係甜得過份,唔似有落咗糖水咁其次佢嘅牛奶唔會好膩,唔似坊間黑糖珍珠奶茶飲完好無胃口而且佢仲係少有地加芋頭粒,而唔係加芋泥😍基於哩3個條件,即刻成為我心目中嘅芋頭飲品排行榜第1位🥇
台式飲品癮突然發作😆
就target咗哩間公司附近嘅茶茶Go🎯
每次金魚記憶嗌野飲個腦都只係得返杯飲品名
少糖、少冰、加蘆薈......全部都唔記得曬
次次都要店員問先記得
不過今次俾完錢先記起,點解今次完全無人問嘅?🤔
GG啦😰肯定會偏甜
後來發現係我怪錯人😂
今次係嗌黃金比例芋頭鮮奶系列入面嘅逮丸芋頭1號(白玉珍珠)
佢用4.3牛乳,固定甜度,仲一定係凍飲🧊
所以店員聽到名都已經知係點,無需再多詢問
飲之前一定要搖均成杯,務求令飲品唔好分層先係最佳體驗😋
飲第一啖好驚喜🤩
首先佢唔會係甜得過份,唔似有落咗糖水
其次佢嘅牛奶唔會好膩,唔似坊間黑糖珍珠奶茶飲完好無胃口
而且佢仲係少有地加芋頭粒,而唔係加芋泥😍
基於哩3個條件,即刻成為我心目中嘅芋頭飲品排行榜第1位🥇
2024-05-07
2024-03-19 74 浏览
朋友都知道我是重度芋圓愛好者,介紹了這間茶茶GO給我,聽說香港分店更是首間增設烘焙部,由多名資深烘焙師主理,大部分都曾於台灣受訓過,所有製作的口味都保留台灣風味。今天經過灣仔看到分店,試了兩款招牌飲品逮丸芋頭2號 內有手工芋泥、小芋圓及鮮奶等這間的芋頭牛奶十分足料,店員加入大量的芋泥及芋丸甜不膩。芋泥軟滑,芋丸軟糯,牛奶味香濃,推介楊枝甘露 內有芒果汁芒果肉西柚肉椰奶等幾種材料攪拌一起的楊枝甘露沙冰,清清甜甜,十分開胃~好飲之餘仲有咬口 推介另外店內還設有芝士蛋糕肉鬆小貝和幾種熟食小食~

今天經過灣仔看到分店,試了兩款招牌飲品

逮丸芋頭2號 內有手工芋泥、小芋圓及鮮奶等

楊枝甘露 內有芒果汁芒果肉西柚肉椰奶等

另外店內還設有芝士蛋糕肉鬆小貝和幾種熟食小食~
2024-03-17 319 浏览
今日朋友帶我嚟灣仔食嘢 經過呢間茶茶Go 見到就忍唔住想買手搖🫢 睇睇menu 都有好多選擇呀 主要既奶茶、奶蓋、咖啡、牛乳、沙冰等等都有 但我一眼就睇中左呢個強勢登場既 逮丸芋頭! 揀好野飲落左單 即叫即整 等咗一陣就有啦😬 逮丸芋頭1號 $45拎到嘅時候淨係個樽已經覺得好qq好啱打卡😍 呢個有三款唔同嘅揀 有白玉珍珠、小芋圓、同埋黑糖珍珠 咁我今次揀咗呢個芋頭1號係白玉珍珠 原來係用蔗糖整嘅珍珠 食落煙韌 相比起黑糖珍珠 我覺得呢個冇咁甜 幾好😌 芋頭綿密 加埋牛奶 真係好夾!雖然佢嘅甜度固定 手搖飲開走甜嘅我都唔會覺得過甜 好好味😋 珍珠奶茶奶凍 $34呢杯揀咗走甜 奶茶香滑 珍珠甜甜地 煙靭有咬口 推薦奶凍 滑捋捋好好味😬 呢間手搖店原來仲有嘢食架😍 有紫菜肉鬆小貝 同埋巴斯克蛋糕 好想試佢嘅開心果味巴斯克蛋糕🤤 不過準備去食嘢就冇買到 下次一定要買嚟試下😬 等緊飲品嘅時候 見到佢有厚椰咖啡 做緊試飲價$10😱 差啲忍唔住嗌多杯🤣 整體嚟講 呢間茶茶Go 手搖飲品幾出色 店員服務態度好 一定會再嚟飲佢嘅芋泥😍

但我一眼就睇中左呢個強勢登場既 逮丸芋頭!

揀好野飲落左單 即叫即整 等咗一陣就有啦😬

逮丸芋頭1號 $45
逮丸芋頭1號

珍珠奶茶奶凍 $34
珍珠奶茶奶凍

逮丸芋頭1號
珍珠奶茶奶凍
2024-03-14 54 浏览
灣仔地鐵站行一陣就會見到呢間舖頭有各種嘅台式飲品 但係有別於一般嘅珍珠奶茶呢度嘅飲品都比較有特色金煌楊枝甘露有別於一般嘅芒果汁 呢個楊枝甘露係有少少酸酸地嘅味道再加芒果嘅味甜攪勻啲又會有更加多嘅甜一路飲都覺得好舒服個size都啱啱好 適合一個人飲用逮丸芋頭2號 用一個膠樽載住方便攜帶 芋頭味濃郁 而且好有軟綿綿嘅感覺入邊我嗌咗小芋圓 再多一重咬口呢度仲有其他嘅雪沙,乳酪 而且仲有芝士蛋糕售賣有開心果味完美同埋朱古力味
灣仔地鐵站行一陣就會見到呢間舖頭

攪勻啲又會有更加多嘅甜
一路飲都覺得好舒服
個size都啱啱好 適合一個人飲用

逮丸芋頭2號 用一個膠樽載住
方便攜帶 芋頭味濃郁 而且好有軟綿綿嘅感覺
入邊我嗌咗小芋圓 再多一重咬口

呢度仲有其他嘅雪沙,乳酪
而且仲有芝士蛋糕售賣
有開心果味完美同埋朱古力味
2024-03-10 46 浏览
呢間店係灣仔同旺角都有分店,有小食又有TIRAMISU盒子、芋泥盒子果D,味道睇黎都算特別。飲品既款式都算特店,我叫左杯BERRY特飲,裡面真係好多BERRY,加埋佢既糖醬,味道唔錯!同埋其他地方少見呢個口味。下次黎就想試埋魚蛋燒賣。同埋甜品,芋泥肉鬆CAKE好特別咁,價錢都唔貴。呢度仲有而家好興既紫菜肉鬆小貝,一盒四件都只係30蚊,算抵吧!巴斯克都幾特別,係開心果味,我樣樣都想試,但一次食唔到咁多。
2024-02-24
2024-03-08 39 浏览
同阿仔行灣仔,經過呢個街口,見到台式飲品店,忍唔住整返兩杯小朋友最愛嘅一定係朱古力🍫揀咗杯▶️朱古力可人$32濃濃嘅香滑朱古力,混合碎冰,涼浸浸嘅感覺,媲美食朱古力雪糕😂媽媽我就鐘意清清地,飲水果茶,呢杯 ▶️春滿金旺鳳梨$36茶底清新,加上菠蘿亦唔會太甜,啖啖果肉🍍每一口都食緊菠蘿咁舖頭位於大街轉角位,人流暢旺同時有售賣香港特色小食,魚蛋燒賣等等而且飲品真材實料,職員用心製作。下次嚟灣仔都要幫襯🤗
同阿仔行灣仔,經過呢個街口,
見到台式飲品店,忍唔住整返兩杯

小朋友最愛嘅一定係朱古力🍫
揀咗杯▶️朱古力可人$32
濃濃嘅香滑朱古力,混合碎冰,
涼浸浸嘅感覺,媲美食朱古力雪糕😂

媽媽我就鐘意清清地,飲水果茶,
呢杯 ▶️春滿金旺鳳梨$36
茶底清新,加上菠蘿亦唔會太甜,
啖啖果肉🍍每一口都食緊菠蘿咁

舖頭位於大街轉角位,人流暢旺
同時有售賣香港特色小食,魚蛋燒賣等等
而且飲品真材實料,職員用心製作。
下次嚟灣仔都要幫襯🤗
2024-03-02 27 浏览
灣仔茶茶GO今日放工經過開灣仔,見到幾多人排隊試緊茶茶GO,之前都未試過飲呢個牌子又試吓金煌楊枝甘露見到金煌楊枝甘露喺銷售榜第一,楊枝甘露滿滿芒果同西米,飲落唔會太甜逮丸芋圓2號芋頭系列拎過獎!一杯有超過一半都都係芋泥,入口綿滑實在大滿足,採用鮮牛乳,入口奶香更順滑雪櫃仲有而家人氣大熱肉鬆小貝,巴克斯蛋糕唔同口味舖頭隔離有連埋小食店,食埋魚蛋燒賣一流📍茶茶GO Chachago灣仔灣仔道177-179號保和大廈地下F舖
灣仔茶茶GO

逮丸芋圓2號

雪櫃仲有而家人氣大熱肉鬆小貝,巴克斯蛋糕唔同口味

舖頭隔離有連埋小食店,食埋魚蛋燒賣一流

📍茶茶GO Chachago
灣仔灣仔道177-179號保和大廈地下F舖
2024-03-01 36 浏览
今日同朋友喺灣仔附近行街,行到攰見口渴,就睇吓附近有啲咩好飲。去到灣仔道嗰陣就見到呢一間茶茶GO,見佢選擇都唔少,於是就嗌咗兩杯嚟試吓。見到佢有個飲品排行榜,參考咗之後,我哋分別嗌咗上榜嘅金煌楊枝甘露沙冰,同埋草莓蜜蜜酸奶。先講楊枝甘露沙冰,唔好以為係沙冰就會好淡味,相反非常之濃嘅楊枝甘露味,亦都加咗芒果肉,增加咗口感。同時亦都見佢加咗椰奶,似足楊枝甘露咁。而底嗰度亦都有啲愛玉凍,好好咬口,令成個口感更加豐富。另外朋友叫嗰杯草莓蜜蜜酸奶,評價都唔錯。我試飲咗幾啖,草莓味好濃,一啲都唔係平時好假嘅化學草莓味,而係真係新鮮水果味,而酸奶亦都好好飲,酸味適中,好似飲緊濃郁版Yogurt。成個配搭都好清新。舖頭除咗有茶飲之外,亦都見到佢有個凍櫃擺放一啲巴斯克芝士蛋糕同埋近排大熱嘅肉鬆小貝,有機會我都會想買來試食吓睇吓好唔好味。如果下次再經過灣仔,我會想試吓佢另一大熱嘅芋頭牛奶,望落都幾吸引。

草莓蜜蜜酸奶

草莓蜜蜜酸奶
1K
2024-02-17 95 浏览
店名: 茶茶GO 地址: 灣仔灣仔道93-99號地下D號舖灣仔站A3出口,行4分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4/5同朋友去灣仔食飯,經過轉角位,口渴就一人叫左一杯嘢飲😝隔離仲有啲賣港式小食,下次肚餓嘅話可以幫襯埋,十分方便☺️金煌楊枝甘露❤️❤️❤️❤️$24呢杯係佢哋嘅招牌,楊枝甘露果肉豐富,充滿口感,啖啖芒果香🥭係口中散發,甜度適中😆白桃烏龍芝士奶蓋❤️❤️❤️❤️$36呢個同樣招牌之一,相對地會比較清新,叫左無糖,茶香撲鼻之餘,芝士奶蓋口感亦十分綿密😝
店名: 茶茶GO

味道: 4/5

金煌楊枝甘露❤️❤️❤️❤️

白桃烏龍芝士奶蓋❤️❤️❤️❤️
2024-02-04 42 浏览
趕時間要返屋企追劇,匆匆經過灣仔VTC附近附近,就喺大街交叉位巧遇呢間台式飲品店。求其合眼緣咁樣就點咗佢哋嘅招牌飲品,有嵐山烏龍烤奶和夏夜白桃烏龍芝士奶蓋,這兩款飲品都有濃郁的芝士味和清甜的口感深受我哋喜愛。蛋糕的部分,睇到呢個紫菜肉鬆小盒子蛋榚幾靚仔好吸引,這款蛋糕層次分明,口感鬆軟濕潤,充滿了紫菜肉鬆的風味。除了以上的招牌飲品和蛋糕,茶茶go也提供其他台式味道的小吃和飲品,下次一定要試埋其他嗰啲。

2024-02-01
宵夜
2024-02-04 28 浏览
星期五lunch time專程跟google map去買野飲。當時同兩個同事企係鋪頭前面落order,店鋪檯面部外賣機突然開始print一張大單(張單忘落去比較長),戴眼鏡短頭髮嘅服務員跟手就打斷我地order,舉高雙手交叉示意「店鋪現時停止接街單」,然後就轉頭走入後廚無再出來。覺得好失望同無被尊重

覺得好失望同無被尊重

2024-01-25 39 浏览
天氣好凍,忍唔住行過買杯熱飲品。暖住對手又暖下個身。路過灣仔呢個當眼轉角位,就同朋友叫杯熱飲。間舖好得意,一分為二既。佢個邊就賣飲品。本身仲有個甜品櫃,見到有唔同款式甜品。不過今日我地就無試喇。飲品都有唔同類型,有咖啡,水果茶,牛乳入茶等夏夜白桃烏龍好香既白桃咪,飲落去順口夠茶味。白玉珍珠奶茶(少甜)白玉係好似珍珠咁,不過係透明狀黃黃地色,一樣有咬口,不過無珍珠咁甜。本身奶茶係偏重奶味多少少既奶茶,滑身。

飲品都有唔同類型,有咖啡,水果茶,牛乳入茶等

夏夜白桃烏龍
好香既白桃咪,飲落去順口夠茶味。

白玉珍珠奶茶(少甜)
2024-01-23 26 浏览
今日超級凍呀!所以食完飯就去咗買一杯熱朱古力加芋圓~ 咁凍飲杯熱朱好warm~加左芋圓食,好有咬口!而且唔會好甜的😀另外叫左芋圓3號❤️❤️飲落唔會好甜,芋泥好多!黑糖珍珠都幾彈牙,好飲呀🫶🏻🫶🏻店內仲有好多人氣蛋糕同各式小食,品類繁多,價格相宜!#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

另外叫左芋圓3號❤️❤️飲落唔會好甜,芋泥好多!
黑糖珍珠都幾彈牙,好飲呀🫶🏻🫶🏻

店內仲有好多人氣蛋糕同各式小食,品類繁多,價格相宜!

2024-01-22 19 浏览
食完Dinner,想買返杯嘢飲,經過灣仔道馬路口,見到呢間茶茶GO,好似之前睇過blogger朋友介紹,一於試吓!逮丸芋頭2號 $45芋泥丶小芋圓丶鮮奶,見到多人推介列為必試產品,原本想走甜,但原來呢杯係固定甜度,飲落我都唔覺得佢好甜,特別鍾意軟綿嘅芋泥金煌楊枝甘露 $36芒果沙冰丶椰漿丶西柚肉丶寒天條,真係好似食緊楊枝甘露,好味!除咗有多款飲品之外,小店仲有盒子蛋糕丶巴斯克蛋糕丶肉鬆小貝,口味都唔少㗎!

逮丸芋頭2號 $45

金煌楊枝甘露 $36