2023-02-24 30 浏览
▪️京都抹茶玉露 (L) $30 加奶蓋 $8抹茶香濃醇厚😝抹茶同牛奶嘅比例啱啱好建議抹茶控叫無糖咁就可以感受到抹茶本身嘅茶澀味🥰如果叫微冰會比較好啲冰太多會影響咗奶蓋嘅味道味道:7/10性價比:7/10▪️咖啡奶蓋 (L) $38 咖啡味好濃咖啡係偏多奶個隻奶蓋係芝士奶蓋🤤奶蓋份量都幾厚建議叫微冰就啱啱好🥰味道:7/10性價比:6/10🔸伯爵盒子 $36伯爵味幾清新好重忌廉味中間嗰層係蛋白蛋糕好可惜冇黑糖所以只能夠叫伯爵盒子味道:7/10性價比:6/10-人均消費:~$50-整體味道:7/10性價比:6/10-#茶茶Go📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖
▪️京都抹茶玉露 (L) $30

整體味道:7/10
#茶茶Go
📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖
2023-02-24 21 浏览
登打士街咁多街飲品店黎講,朋友話呢間沖得幾出色,款式多之餘,仲真材實料,所以今晚收工就帶左我去試。〈紫暮落雪葡萄〉🍇我一向都好鍾意飲有芝士奶蓋既飲品,黎到呢度又點會唔試下呢,個芝士奶蓋係偏濃稠,好有口感! 葡萄味都好重,好清新!〈金煌芒果酸奶〉🥭酸奶系列係新出既,朋友話上次黎都未有,所以都試左芒果口味,芒果味超濃郁,感覺就好似食緊甜品咁,酸奶既份量好多,飲飲下都覺得超飽肚,值得一試!〈紫菜肉鬆小方〉🍰呢款甜點重點推介!! 真係好好味! 外表就好似平時食既紫菜肉鬆多士咁,但呢款就換成蛋糕,味道一樣咁夾呀!!!! 除左滿滿既紫菜肉鬆鋪係上面之外,蛋糕入面仲有沙律醬,必食之選!

〈紫暮落雪葡萄〉🍇

〈金煌芒果酸奶〉🥭

〈紫菜肉鬆小方〉🍰
2023-02-21 41 浏览
我是小店支持者,連鎖的貢X、XX亭我即有多渴望珍奶也不會幫襯,被我視為嘥quota之作!所以見到不是四圍都有的小店,我比較慷慨會想支持一下,當然好喝會持續支持的。而我個人覺得他的地理位置很有威脅,周遭的茶店都頗有名氣,但本著小店支持者之名,我就在這點了逮丸芋頭2號及XXXX➡️逮丸芋頭2號 $45。其實逮丸芋頭 1、2、3號分別是芋泥鮮奶配黃金珍珠、芋圓或黑珍珠,愛芋圓的我就點了2號了。芋泥名顯不能揀甜度,但也不覺得過分甜,配上芋圓,對芋控來說實在太治癒了。➡️岩燒黑糖珍珠奶茶 $29。性價比高,茶味及奶味都很平均,而珍珠也有點驚喜,本以為小點入貨的珍珠比較似車軚,但這家還好,有q彈,軟硬度適中。➡️豆乳盒子 $38。可以說是其貌不揚,但味道不錯,不太甜已經加分了,也因為不太甜,所以吃出淡淡豆乳味雖然這店不是甚麼名店,沒有人龍,但客人卻是一個接一個,應該是常客吧!所以說,小店總是充滿驚喜的,而茶gogo的驚喜是正面的。..味道:😍😍😍😍抵食:😋😋😋😋📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖

味道:😍😍😍😍
抵食:😋😋😋😋

📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖

2023-02-20 64 浏览
之前曾經嚐過這間店的飲品、盒子和蛋糕,質素高,味道好,尤其肉鬆小方做得出色,這次來到,晚餐已經吃飽了,所以打算買不同口味嚐嚐作翌日的早餐。上一個客人我看見都是買小方的,但到我的時候只剩下四盒原味肉鬆小方,其他口味已經售完了,於是我一口氣把剩下的四盒帶走,職員還細心問我們要不要餐具。我給自己留了一盒,剩餘的就給了其他朋友。朋友們吃過都大讚好吃👍,有機會要再嚐嚐其他口味啊!♡肉鬆小方(四件)$36 🥢必點🥢由於我翌日才吃的關係,放了在冰箱,口感會比較濕潤一點,喜歡鬆軟口感的建議大家都是盡早吃呢~不過味道我覺得就沒有什麼影響。小方表面放滿肉鬆,肉鬆份量很足夠,蛋糕的質感,包裹着非一般的沙拉醬汁,十分滋味啊!

之前曾經嚐過這間店的飲品、盒子和蛋糕,
質素高,味道好,尤其肉鬆小方做得出色,
這次來到,晚餐已經吃飽了,
所以打算買不同口味嚐嚐作翌日的早餐。

肉鬆小方

上一個客人我看見都是買小方的,
但到我的時候只剩下四盒原味肉鬆小方,
其他口味已經售完了,
於是我一口氣把剩下的四盒帶走,
職員還細心問我們要不要餐具。

我給自己留了一盒,剩餘的就給了其他朋友。
朋友們吃過都大讚好吃👍,有機會要再嚐嚐其他口味啊!

♡肉鬆小方(四件)$36 🥢必點🥢
由於我翌日才吃的關係,放了在冰箱,
口感會比較濕潤一點,
喜歡鬆軟口感的建議大家都是盡早吃呢~
不過味道我覺得就沒有什麼影響。
小方表面放滿肉鬆,肉鬆份量很足夠,
蛋糕的質感,包裹着非一般的沙拉醬汁,
十分滋味啊!
肉鬆小方
旺角周圍都係茶飲店, 今次再推介「茶茶Go」, 主打台式飲品, 仲有人氣肉鬆蛋糕同芋泥盒子蛋糕食🍰 我哋一行4人, 所以叫咗4款飲品, 一路行街一路嘆凍飲, 感覺好爽!🍍春滿金旺鳳梨 - 綠茶底加上鳳梨汁, 揀咗微甜, 鳳梨果味香甜, 裏面仲有粒粒鳳梨果肉, 綠茶味清香, 同鳳梨味好夾ꕀ 果茶味道真係好清爽, 推介👍🏻 🥭金煌楊枝甘露 - 小店人氣飲品之一🌟 裡面有西柚果肉、芒果果肉同啫喱, 好足料!芒果味同椰汁味好香🥭🥥, 好似飲緊杯凍楊枝甘露咁!🍵松印桂花烏龍 - 入口有陣陣桂花嘅清香, 烏龍茶味夠濃🍵夏夜白桃烏龍 - 散發住淡雅白桃味同烏龍香氣, 果香與烏龍茶融合為ㄧ體

🍵松印桂花烏龍 - 入口有陣陣桂花嘅清香, 烏龍茶味夠濃

2023-02-19
  • 金煌楊枝甘露
2023-02-19 37 浏览
旺角終於去番之前人迫人嘅景況😎諗住尋回青春嘅味道,我地決定周圍去掃街搵美食,行經登打士街見到台灣過江龍 「茶茶GO」諗住買杯嘢飲🧋,見到海報介紹盒子蛋糕好想試下,點知下午三點幾已經沽清😮😮見雪櫃嘅甜品都所剩無幾,即刻就下單試另一款人氣之選-紫菜肉鬆小方😋紫菜肉鬆小方 $38一盒有4件都幾有份量,每件小方都沾滿肉鬆同紫菜碎,完全搵唔到有一絲空隙,保正你每一口都食到肉鬆,小方正體其實係海綿蛋糕,雙層蛋糕中間沾滿蛋黃醬,軟綿綿唔係空氣蛋糕反而好鬆軟濕潤😋😋金煌楊枝甘露 $42想清爽啲嘅可以揀以水果為主材料嘅金煌楊枝甘露😆,如果想奶味重啲嘅可以好似小妹咁揀果物芝士舞霜😋😋紅柚果肉酸甜無苦澀味,芒果粒粒加上芒果蓉嘅天然甜味唔使加糖都夠哂,另外仲有隱藏版啫喱加添口感☺️楊枝芋露白珍 $40🧋芋頭控必選推介,份量絕對超價,差唔多有成三份次一杯都係芋泥,而且芋泥打的超綿滑,除咗芋泥外,仲有芒果🥭肉同白珍珠,前者香甜可口,白珍珠煙煙韌韌食唔停口,加埋用上鮮牛奶🥛,無論奶香感定口感都一流

紫菜肉鬆小方 $38

金煌楊枝甘露 $42

楊枝芋露白珍 $40🧋

• 紫菜肉鬆小方
  • 楊枝芋露白珍
  • 金煌楊枝甘露
2023-02-19 18 浏览
好開心啊!❤終於可以買到佢哋嘅豆乳盒子,同埋新出嘅芝士蛋糕。🥰哩排見到新出嘅🧀cheese cake蛋糕系列,當然要試下!上邊都有好正宗嘅芝士焦香味,😙而且入邊更加加入咗濃郁嘅芝士餡,食起身好香口。而豆乳盒子方面,😍上邊呢就係濃郁嘅豆乳餡,中間係鬆軟嘅戚風蛋糕,充滿住蛋香味,落邊一層係 creamy嘅忌廉餡,🧁底底都係我中意嘅蛋糕。地點幾方便,😉而且款式都好多,menu無論係茶飲,定係甜品都有。✨定期出新品,都會有期待~

旺角呢間台式茶飲店 除左飲品之外仲有個好吸睛既蛋糕櫃 放滿哂唔同款式既蛋糕每次經過都買唔到 有時太早有時就賣哂今次終於成功買到喇 即刻要試下唔同款✎紫菜肉鬆小方 (4件) $38面層加滿肉鬆同紫菜 包住入面就係兩層戚風蛋糕中間夾心就係層甜甜地既蛋黃醬 口感好豐富戚風蛋糕都好鬆軟 食到停唔到口記得第一次食肉鬆小貝係上海食爆紅之後台灣都有好多店鋪有賣估唔到依家係香港都可以買到 豆乳盒子 $38面層既豆乳蓉好滑又夠厚 豆香味濃郁中間就有空氣感滿滿既戚風蛋糕綿密香滑既Cream 但成件事食落又唔會太甜好欣賞呢個盒子蛋糕 而且食起上黎夠哂方便
旺角呢間台式茶飲店 除左飲品之外

中間就有空氣感滿滿既戚風蛋糕
綿密香滑既Cream 但成件事食落又唔會太甜
好欣賞呢個盒子蛋糕 而且食起上黎夠哂方便

2023-02-12 24 浏览
. CHACHAGO 茶茶Go公司附近嘅茶茶GO真係我最近lunch最鍾意食嘅野,外賣攞返公司只係20分鐘💁🏻‍♀️……….👾 肉鬆小方($36)每次都係我必買嘅小食!!其實肉鬆小方係蛋糕黎嘅💁🏻‍♀️中層有一層甜甜地嘅🥚蛋黃醬,外面就充滿肉鬆😆……….👾巴斯克蛋糕🍰($42)面層有焦香,內層帶點流心,lunch食一件已經好飽肚,而且夠快😆有時放工真係會行去買一件返屋企,然後聽日帶返公司當lunch😌……….👾岩燒黑糖珍珠奶茶($29)呢間嘅手搖飲品真係算抵飲!! 平時飲開都係$38起,但呢度竟然$30有找!!而且茶底都唔錯💁🏻‍♀️……….上次過去好想試下泰式奶凍冰沙 & Lotus焦糖芝士蛋糕🥹但咁岩無曬😞如果餐廳可以提供Lunch menu就好喇😙買一件巴斯克蛋糕/肉鬆小方可以加配飲品💁🏻‍♀️……….個人覺得不論巴斯克蛋糕🍰/肉鬆小方都唔會太甜💯整體都好好食🤤……….
CHACHAGO 茶茶Go
……….
👾 肉鬆小方($36)
……….
👾巴斯克蛋糕🍰($42)
……….
👾岩燒黑糖珍珠奶茶($29)
2023-02-02
2023-02-09 137 浏览
其實旺角登打士街真係好多小食飲品店,今次身為hellosss嘅我決定揀呢間貼滿Ian poster 嘅茶茶Go 😆 睇清楚個menu 仲有我最愛的芋泥呀😍😍😍 今次來個甜品餐😊芋泥肉鬆盒子 $42肉鬆配芋泥一直都是很好的配搭,呢個盒子做得很細緻,肉鬆係最上層,跟住就有一層芋泥味嘅cream,之後有一層薄薄的蛋糕夾住幼滑而甜度適中的芋泥,而最底層嘅蛋糕都可以保持到乾身,令成個感覺很有層次,啖啖食都感到滿足👍🏻櫻羽水果甘露 $36香濃茶底配有橙肉、奇異果粒🥝及百香果,飲落去酸酸甜甜好清新,加上夠晒冰凍,好飲👍🏻紫菜肉鬆小方 $38/4件一盒四件小蛋糕,紫菜肉鬆鋪到滿滿係蛋糕面,望落去有啲似西多士,但食落去係鬆軟嘅戚風蛋糕,蛋糕夾住蛋黃醬,令蛋糕濕,值得一試👍🏻朱古力碎碎蛋糕卷 $36/件濃濃朱古力味的蛋糕夾住朱古力碎碎係中間,甜度剛好🥰 來緊情人節可以再買來同情人一齊歎🤎

芋泥肉鬆盒子 $42

2023-02-08
櫻羽水果甘露
朱古力碎碎卷
2023-02-09 16 浏览
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/阿肥🦁阿瘦🐰經常都會去登打士街掃街🤣,喺芸芸咁多間茶飲店之中,覺得呢一間都幾唔錯🤤。飲品嘅選擇非常之多🥤,果茶、沙冰、奶茶、奶蓋等等,仲有啲比較少見嘅款式,總有一款啱你心水!另外見佢仲有甜品🍮同埋小食賣,下次再去試吓先🤣!而且價錢方面都算合理~🧋泰式奶凍沙冰 $34平時一般台式飲品店都比較少有泰式奶茶💁🏻‍♀️,比較鍾意飲甜野嘅阿肥🦁就覺得甜度啱啱好,有泰式奶茶嘅香味,入口幾順滑😌。奶凍有奶香味🍼,令成杯飲落更加豐富👍🏻。🍍春滿金旺鳳梨 $36呢杯飲落就清新啲✨,非常之解渴!菠蘿味自然,而且有真材實料👍🏻,食到粒粒菠蘿肉🍍!唔怪得佢係成間店銷量Top 10🔥。💸人均消費:$35
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/

🧋泰式奶凍沙冰 $34

🍍春滿金旺鳳梨 $36

💸人均消費:$35
2023-02-06
2023-02-09 15 浏览
小柔超愛的奶茶店——茶茶go, 旺角也有分店,得閒經過都可以飲返杯,真係好方便啊。茶茶go 除左有不同茶類,還有咖啡,沙冰等等,還有我最愛的奶蓋,實在太棒了。這次我就點了一杯「春摘不知春」$23是四季春茶底,這個茶底特別香,喝起來有淡淡茶的甘香,再加了奶蓋$8,奶蓋是厚厚的濃郁的一層,每喝一口茶都配有奶蓋,而且奶蓋超級濃郁有口感,奶蓋控比試哦。另外這裡還有不同的甜品,點了紫菜肉鬆小方(4件)$38和黑糖伯爵盒子$36。肉鬆小方口感鬆軟,肉鬆搭配紫菜好好吃,飯後吃當零食吃也不錯。黑糖伯爵盒子更是伯爵味的tiramisu,絕對是飯後甜品最佳拍檔,茶茶go除了點喝的,甜品也值得一試啊。
2023-01-29
2023-02-08 21 浏览
去旺角就梗係要掃街啦,食到口喝就一定要買嘢飲,經過茶茶Go就比佢貼左支持Ian嘅應援poster吸引到,今日就決定飲呢間啦!春滿金旺鳳梨 $36鳳梨味道好出,就咁睇都會見到啲鳳梨肉係到,唔會太甜。今日天氣唔算好凍,一杯凍冰冰嘅凍飲真係透心涼啊!夏夜白桃烏龍 $21女仔越大就越養生,就算天氣熱辣辣都淨係可以飲熱飲嘅我無緣透心涼凍飲啦。減緊肥嘅我簡左白桃烏龍,走甜之後都唔會好寡好甘,白桃味好香好濃,茶味又唔會好苦。呢杯真係超正!蟹黃肉鬆小方 $38味道好特別,真係食得出有蟹黃嘅味道,面頭嘅肉鬆令到口感更加豐富。咬開小方中間有甜甜地嘅醬就係蟹黃啦,唔會太甜有啲鮮味,細細份同朋友share唔會好飽,做下午茶岩晒!見到佢地重有其他甜品選擇,例如豆乳盒子咁都好吸引啊!有時間可以再戰!

春滿金旺鳳梨 $36

夏夜白桃烏龍 $21

蟹黃肉鬆小方 $38

2023-02-04
下午茶
去旺角食完午餐,行街行到咁上下又想買杯嘢飲,見到呢間小店唔單止飲品款式多,仲有盒子蛋糕、肉鬆小方買,甜品控唔好錯過。<蟹黃肉鬆小方> $38/4香港好少地方有得買肉鬆小貝。肉鬆小方切開做四件,每件size都好大份。肉鬆鋪滿於蛋糕表面,蛋糕用上戚風蛋糕,質感鬆軟,內裏夾着蛋黃醬,口感濕潤。不過蟹黃味口味唔算突出,建議點原味。<芋泥肉鬆盒子> $42面頭有層肉鬆,配搭大量芋泥。芋泥口感綿滑,蛋糕唔算乾身,與芋泥肉鬆鹹鹹甜甜既配搭得宜。<楊枝芋露白珍> $40幾有趣嘅混搭。楊枝甘露mix芋泥加珍珠,飲品幾足料&無糖更能品嚐芋泥天然的甜味,白珍口感軟爛,如果再煙韌d更佳。
<蟹黃肉鬆小方> $38/4
蟹黃肉鬆小方
蟹黃肉鬆小方
<芋泥肉鬆盒子> $42
<楊枝芋露白珍> $40
楊枝芋露白珍
下午茶
2023-02-06 16 浏览
旺角既飲品舖真係多不勝數,眼花撩亂都唔知揀邊間好🤣,今日行到過黎好景中心果邊條街,見到有間台式飲品舖茶茶GO有埋甜品就一於試下,認真唔錯✨✨紫菜肉鬆小方 $38面層加滿肉鬆,裏面係戚風蛋糕加左一層蛋黃醬,令口感冇咁單調,蛋糕好鬆軟豆乳盒子 $38面層超厚重豆乳,忌廉同豆香味重,成個蛋糕好潤滑春滿金旺鳳梨🍹 $36見到呢杯係舖頭既本季TOP飲品就叫後試下,飲落好清新,仲有果肉咬咬下諗住過黎買飲品,點知甜品都唔差,有驚喜👍🏼

紫菜肉鬆小方 $38

豆乳盒子 $38
面層超厚重豆乳,忌廉同豆香味重,成個蛋糕好潤滑

春滿金旺鳳梨🍹 $36

諗住過黎買飲品,點知甜品都唔差,有驚喜👍🏼