2023-04-16 25 浏览
深圳火熱嘅肉鬆小貝,香港都食到啦,味道有90%似㗎成日都見到個個上深圳打卡,唯有去旺角止下口癮先京栗紫薯雪見沙$35見到個名又有栗子又有紫薯咁得意,試吓先唔好睇佢細細杯,但係因為有切栗子蓉同紫薯,所以好飽甜度岩岩好,加咗少少鮮奶,更加好飲紫菜肉鬆小貝$38肉鬆小貝即係肉鬆蛋糕,個蛋糕應該佔上蛋漿再焗蛋香味好濃,外層全部都係肉鬆,加埋蛋黃醬,邪惡得來真係好食。芋泥肉鬆盒子$42芋泥同肉鬆呢個係世界上最完美嘅配搭加埋個蛋糕再加多少少cream,係一個完美嘅甜品
深圳火熱嘅肉鬆小貝,香港都食到啦,味道有90%似㗎
成日都見到個個上深圳打卡,唯有去旺角止下口癮先

京栗紫薯雪見沙$35
見到個名又有栗子又有紫薯咁得意,試吓先
唔好睇佢細細杯,但係因為有切栗子蓉同紫薯,所以好飽
甜度岩岩好,加咗少少鮮奶,更加好飲

紫菜肉鬆小貝$38
肉鬆小貝即係肉鬆蛋糕,個蛋糕應該佔上蛋漿再焗

芋泥肉鬆盒子$42
芋泥同肉鬆呢個係世界上最完美嘅配搭
加埋個蛋糕再加多少少cream,係一個完美嘅甜品

• 紫菜肉鬆小方
  • 芋泥肉鬆盒子
2023-04-13 30 浏览
嵐山烏龍烤奶奶味香濃、好滑、好味叫左無糖,加左珍珠(有甜味)已經好夠味 nice題外話:男店員態度超級差落單、問問題都好無禮貌我第一反應係,唔休做?令我諗住加單買肉鬆蛋糕卻步左不是要求100分態度正常已足夠嵐山烏龍烤奶奶味香濃、好滑、好味叫左無糖,加左珍珠(有甜味)已經好夠味 nice題外話:男店員態度超級差落單、問問題都好無禮貌我第一反應係,唔休做?令我諗住加單買肉鬆蛋糕卻步左不是要求100分態度正常已足夠
嵐山烏龍烤奶
奶味香濃、好滑、好味
叫左無糖,加左珍珠(有甜味)
已經好夠味 nice

題外話:
男店員態度超級差
落單、問問題都好無禮貌
我第一反應係,唔休做?
令我諗住加單買肉鬆蛋糕卻步左

不是要求100分態度
正常已足夠

嵐山烏龍烤奶
奶味香濃、好滑、好味
叫左無糖,加左珍珠(有甜味)
已經好夠味 nice

題外話:
男店員態度超級差
落單、問問題都好無禮貌
我第一反應係,唔休做?
令我諗住加單買肉鬆蛋糕卻步左

不是要求100分態度
正常已足夠
2023-04-13
2023-04-13 19 浏览
今日和朋友去旺角逛街,看到這間很有特色的飲品店,不但賣不同特色的飲品,還賣一些特色的小食,喜歡飲手搖飲品的我們當然就是二話不說去幫襯這間小店🫶我與好友便點了一杯金煌楊枝甘露、一杯珍珠芋泥奶茶和紫菜肉鬆小方吃💛金煌楊枝甘露的口感同味道也很豐富,有香滑的愛玉凍、爆汁西柚肉、新鮮又甜嘅芒果粒和椰奶芒果汁。芒果真的很鮮甜美味,而且好香椰奶味,整體清新好透心涼,很適合在炎熱的天氣下飲這清涼的飲品😛珍珠芋泥奶茶的黑糖珍珠很重黑糖味,彈牙咬口,而且奶茶口感很香濃幼滑 ,而芋泥份量剛剛好,不會很甜,而且幼滑香濃,飲下去口感十足😋❣️紫菜肉鬆小方表面鋪有滿滿的肉鬆與紫菜,咬下去蛋糕便口水即溶化,鹹甜皆宜,質感超級鬆軟,值得一試👍📍 茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖

📍 茶茶Go (旺角)
2023-04-12 18 浏览
蛋糕甜品的潮流常常轉變。之前的古早和巴斯克已有點過時,今期最流行的可說是蛋糕盒子和肉鬆小貝。不少茶飲店都加配這幾款網紅甜品,茶茶GO質素相當不錯。🧡黑糖伯爵盒子($36)底層是茶香濃郁的伯爵奶茶戚風蛋糕,又香又軟;中間是厚厚的伯爵奶茶味豆乳忌廉,清爽不油膩;新鮮現做的黑糖珍珠另上,自己倒入蛋糕表面。一次過體驗三種不同口感。🧡紫菜肉鬆小貝($38/4件)外層是裏滿肉鬆的戚風蛋糕,中間夾一層沙律醬餡料,一咬爆漿,層次豐富,滋味飽滿。肉鬆和蛋糕的鹹甜滋味讓人一個接一個。🧡原味巴斯克($25)🧡金旺鳳梨梳打($29)

蛋糕甜品的潮流常常轉變。
之前的古早和巴斯克已有點過時,
今期最流行的可說是蛋糕盒子和肉鬆小貝。
不少茶飲店都加配這幾款網紅甜品
茶茶GO質素相當不錯。

🧡黑糖伯爵盒子($36)
底層是茶香濃郁的伯爵奶茶戚風蛋糕,又香又軟;
中間是厚厚的伯爵奶茶味豆乳忌廉,清爽不油膩;
新鮮現做的黑糖珍珠另上,自己倒入蛋糕表面。
一次過體驗三種不同口感。

🧡紫菜肉鬆小貝($38/4件)

🧡原味巴斯克($25)
🧡金旺鳳梨梳打($29)

2023-04-11 560 浏览
台灣特色飲品小店🌸春滿鳳梨 $42🌟🌟🌟🌟🌟滿滿鹹香濃郁既芝士奶蓋,還有好多鳳梨碎,每一口都飲到鳳梨,再連埋鳳梨沙冰一齊飲,又有另一個口感。🌸OREO抹茶沙冰L $36 🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁抹茶味,但沒搶晒Oreo味道,就算溶左雪,抹茶味都沒有淡到味,超正呀!🌸芋泥肉鬆盒子 $42🌟🌟🌟🌟🌟第一層係鹹鹹地甜甜地既肉鬆,第二層係芋泥味道既忌廉,第三層係鬆軟蛋糕,第四層滑口既芋泥,底層都是蛋糕,整啖一次過食晒咁多層,個口感真係好滿足呀!======詳情======茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #春滿鳳梨 #鳳梨 #芋泥肉鬆盒子 #芋泥 #肉鬆 #oreo #抹茶 #沙冰 #茶gogo
台灣特色飲品小店

🌸春滿鳳梨 $42🌟🌟🌟🌟🌟

🌸OREO抹茶沙冰L $36 🌟🌟🌟🌟🌟

🌸芋泥肉鬆盒子 $42🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======
茶茶Go (旺角)
================

2023-04-09
午餐
  • 芋泥肉鬆盒子
  • Oreo抹茶沙冰
  • 春滿鳳梨
2023-04-02 24 浏览
旺角小食林立,到處都有好野食,同時都有好多奶茶舖,好多岩曬香港人口味的飲品。今次來到茶茶go 買了兩杯野飲,相比起好多奶茶舖來講,茶茶go的出品認真不錯, 值得推薦。點了一杯夕燒十八紅玉奶蓋+蘆薈和一杯orea 黑糖珍珠奶茶,夕燒十八紅玉是紅茶茶底,加了蘆薈在茶裡更添口感,最喜歡這裡的奶蓋,超級濃郁夠黏稠,是我喜歡認為及格的奶蓋,做得十分好,奶蓋控值得一試喔。Orea黑糖珍珠奶茶也是超級好喝,有orea 碎碎口感,加上煙韌黑糖珍珠,點型珍珠奶茶控之選。另外也點了一個小甜品:芋泥肉鬆盒子,滿滿的一盒芋泥蛋糕,厚厚的芋泥,芋泥控必食。
2023-03-04
2023-04-02 63 浏览
超愛盒子甜點!🥰♪(^∇^*)芋泥肉鬆盒子和豆乳盒子都是我最愛嘅甜品之一,今次可以係呢度買到,超方便😍.芋泥肉鬆盒子是*^o^*包裹著綿密芋泥和鹹香肉鬆,口感香甜,肉鬆可口,味道鮮美,😚是許多人喜愛的口味之一。.豆乳盒子,濃郁豆香,Y(^_^)Y餡料口感清香,豆乳香滑,☀清新之選非常適合夏天食。.包裝成一個個盒子,❤衛生方便,送禮自食都好唔錯。#yaumatei #mongkok #desserts

包裝成一個個盒子,❤衛生方便,送禮自食都好唔錯。

#yaumatei #mongkok #desserts
2023-04-02 49 浏览
好耐冇試過響旺角行街啦,今日旺角好熱鬧,行得耐有啲口渴,經過呢間茶茶GO,個名好得意,入去買杯嘢飲。原來呢度除咗有嘢飲買之外,仲有啲蛋糕同甜品。金煌楊枝甘露 $36呢杯嘢飲係佢哋嘅銷量冠軍排行表之一,顏色都幾靚。入面有西柚肉,芒果布甸,芒果汁,淡奶,成杯飲品好清新,芒果味都好夠,呢杯楊枝甘露足料,飲得好舒服。飲完飲品,我仲買咗甜品蛋糕返屋企食。芋泥肉鬆小盒子$42小盒子有四層,最底層係薄蛋糕,然後一層厚嘅芋泥,上面再有一層薄蛋糕,然後上面有層微咸cream cheese咁嘅類似物體,跟住上邊再灑左啲肉鬆,好豐富。cream cheese 芋泥綿密香滑仲有啲芋頭粒加上我最多嘅肉鬆,食呢個做下午茶,好滿足。紫菜肉鬆小貝$38呢款蛋糕係鹹蛋糕,濕潤嘅海綿蛋糕每面舖滿咗肉鬆同紫菜,味道鹹香,每件蛋糕都係一個小方塊,食起上嚟好方便。唔好睇佢細細一件,都幾飽肚。

金煌楊枝甘露 $36

飲完飲品,我仲買咗甜品蛋糕返屋企食。

芋泥肉鬆小盒子$42

紫菜肉鬆小貝$38
2023-04-01 55 浏览
台灣|茶茶Go |旺角—————————————🫶🏼 逮丸芋頭2號 $45雖然甜度固定咗 但唔會過甜芋泥份量好多同埋好細滑入面有好多細細粒嘅芋圓整體口感好豐富—————————————🫶🏼 OREO 黑糖珍珠奶茶 $36好重嘅Oreo 味 好香滑每一啖都會飲到Oreo珍珠有咬口 唔會太冧🤍—————————————🫶🏼 芋泥肉鬆盒子 $42芋泥好細滑 甜度啱啱好 完全唔會過甜加埋肉鬆 一鹹一甜 好夾食完好夠飽————————————📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖————————————Overall 💗💗💗💗
台灣|茶茶Go |旺角

📍旺角登打士街43P-43S號鴻輝大廈地下9B號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗
2023-03-29 52 浏览
肉鬆小貝呀, 我好想念你呀。而家唔洗再戴口罩,可以放心在街上掃小食, 係路邊食都唔會比人白眼或者要罰5000了。去了旺角登打士街拮完小食, 見口渴再去了買手搖飲品, 同朋友行到見到間賣台式飲品的點了杯黑糖珍珠奶茶,大大杯好香茶味同奶味,黑糖喝下甘甜迷人$25 原味巴斯克同$15 椰子奶凍,好靚呀,一件獨立透明盒盛起,仲有些cream 擠在面,入口即溶化開的甜味。椰子奶凍好滑另外仲叫了盒肉鬆小貝 $38 , 佢一盒有4件, 用透明硬膠盒裝住, 好大塊呀, 是蛋糕中間有一層薄薄的CREAM, 而6面都舖了層豬肉鬆, 肉鬆日感濕潤甜甜地, 同個蛋糕非常之夾, 一食便深深愛上, 食1-2塊剛剛好。除了肉鬆小貝, 仲有其他甜品好似芋泥盒子

點了杯黑糖珍珠奶茶,大大杯好香茶味同奶味,黑糖喝下甘甜迷人

椰子奶凍好滑

除了肉鬆小貝, 仲有其他甜品好似芋泥盒子
呢間係位於油麻地嘅一間台式小食店 除咗有多款手搖飲品 仲有蛋糕添🤩價錢親民 又好食🥰.📌黑糖伯爵盒子 $36係伯爵茶cream同海綿蛋糕互相間住 比例十分好🙌🏻伯爵茶cream好好味 茶味好出 甜度適中 一啲都唔膩🍵夾埋蛋糕食真係一流❣️另外用個杯裝住黑糖珍珠 可以按照自己口味去加😆珍珠嘅黑糖味好香 食落煙煙韌韌 令整體口感更豐富🖤.📌豆乳盒子 $38面頭係一層濃郁豆乳cream 下面就係海綿蛋糕加cream😝就咁睇面頭嗰層豆乳Cream好杰好甜 但食落好順滑好易入口 豆乳味好出 甜度又適中💛望落都幾多cream咁 但海綿蛋糕同忌廉嘅比例好好👍🏻海綿蛋糕食落唔算好鬆軟 不過配埋軟滑輕盈嘅忌廉食 口感即時upgrade🆙不過個cream食得多就會有啲膩🤏🏻.📌蟹黃肉松小貝(四件) $38蛋糕嘅外圍用左大量肉鬆包住 金黃色賣相相當吸引😍蛋糕食落好濕潤 口感唔算太鬆軟 偏實淨 唔關唔關事雪過👀食落蛋香味幾濃 甜甜地🥚肉鬆係甜肉鬆 一絲絲 帶點韌勁 好有咬口😚蛋糕入面係薄薄一層蛋黃醬 多左啲creamy嘅口感🤍整體配搭得好match💯但冇乜蟹黃味 感覺同原味係一樣🫣

📌黑糖伯爵盒子 $36

📌豆乳盒子 $38

📌蟹黃肉松小貝(四件) $38
蟹黃肉松小貝(四件)
💙旺角·茶茶GO💙⁡夜晚同朋友喺旺角食完飯 未盡興要買野飲經過登打士小食街 太多選擇 間間都好吸引最後揀咗茶茶GO 除咗有手搖飲品 仲有自家甜點櫃心郁郁嘅朋友好似未食晚飯咁忍唔住就愈買愈多 話太多都想試😂😂😂⁡🌈岩燒黑糖珍珠奶茶(熱) $24黑糖味道香濃 珍珠的口感非常Q彈有嚼勁而且奶茶濃郁 喝起來非常舒服飲晒成杯都唔會覺得确喉 ⁡🌈夏夜白桃烏龍(熱) $21白桃的味道幾出 茶嘅味道再重少少會更好非常開胃 清爽而且不會太甜 提神又解渴☺️⁡🌈紫菜肉鬆小方(4件) $38自家出品小點心 麵皮非常鬆軟 鋪滿肉鬆+紫菜 口感豐富🤤以為係4小件 點知大大盒份量十足好足料小方即係入面嘅戚風蛋糕內層仲有淡淡蛋黃醬 食到濃郁嘅蛋香味😋😋⁡🌈黑糖珍珠盒子 $36蛋糕偏濕潤軟熟 入口食到好rich嘅層次伯爵茶+cream清新不膩 低糖唔太甜另一個幾貼心嘅位係珍珠另上 👍🏻👍🏻而且本身個盒已經爆到裝唔到怕甜/唔想食珍珠嘅人可以自己調節份量⁡🌈芋泥肉鬆盒子 $42以為一鹹一甜會溝唔埋九唔搭八但低甜度嘅芋泥+肉鬆鹹香真係唔錯幾夾芋頭蓉口感綿密幼滑 食完都唔覺得好滯👌🏻⁡P.S. 可能接近9點 好多味道嘅盒子都賣
💙旺角·茶茶GO💙

芋頭蓉口感綿密幼滑 食完都唔覺得好滯👌🏻

P.S. 可能接近9點 好多味道嘅盒子都賣晒
下次決定早啲去試埋其他味道🥹

2023-03-20
5 分钟 (外卖自取)
$50 (宵夜)
  • 紫菜肉鬆小方
  • 黑糖伯爵盒子
台式飲品在旺角的選擇實在太多,每次都會㨂一間未飲過既,偶然都會遇到伏店,一係就太甜,一係就無乜味,一係就味道太假,今次就比我搵到間味道好心意的飲品店。飲品選擇眾多,如果揀來揀去都揀唔到,可以參考下本季最Top銷售榜,我今次就試吓春滿金旺鳳梨,問番店員,原來呢杯係配四季春茶底嘅!另外,我仲叫了兩客店員推介的紫菜肉鬆小貝同蟹皇肉鬆小貝。春滿金旺鳳梨🍍- 比想像中好飲,不太甜,甜度挺合我的口味,仲食到大量小碎粒的菠蘿肉,配上四季春的淡淡茶味,非常清甜和解渴。紫菜肉鬆小貝和蟹皇肉鬆小貝 - 其實望到個配搭,肉鬆+美乃滋醬+戚風蛋糕,已經知道難食極有限,一拎返屋企已經比屋企人一人一舊搶哂黎食,果然真係好食到完全唔夠喉,下次要買多幾盒。

2023-03-19
2023-03-18 27 浏览
今日去旺角逛街,夏天到了,疫情放鬆了,可以肆無忌憚咁飲奶茶!經過登打士街茶茶Go,同朋友一起嗌左店鋪招牌飲品:逮丸芋頭1號和2號,雖然價錢貴左一點點,但勝在份量足,甜度適中,對於我哋呢啲想飲又怕肥人群講,會是種好選擇!而且珍珠和芋圓煙煙韌韌,有嚼勁,還唔會太甜。底部有份量勁多綿密滑溜啲芋泥,搭配鮮奶,口味杠杠滴!成杯飲哂,勁寶肚!白玉珍珠奶茶:可以調試甜度,嗌左少甜少冰,白玉珍珠同逮丸芋頭1號珍珠一樣,唔甜又有嚼勁!奶香味濃,味道都不錯!
平時最鍾意去旺角登打士街附近掃街🤩😍食完啲街頭小食之後點少得整返杯台式手搖呢🤤🤤肥仔必飲囉!呢間喺旺角登打士街街嘅台式手搖店除咗有唔同款嘅台式飲品之外,仲有好多特色嘅蛋糕甜品😍例如最熱門嘅盒子蛋糕同紫菜肉鬆小貝🤩見到都好想食呀!🌟京都抹茶玉露 (凍/ L) $30呢杯好有驚喜!因為十間手搖有九間嘅抹茶都係冇乜味同勁稀…一係就加到勁甜🥲但呢間好好飲!我哋叫咗半甜,佢飲落去係好濃厚嘅奶味,而且抹茶嘅濃度啱啱好,唔會太苦,亦都好易入口💚飲落又唔會好甜🤤真心有驚喜呀!🌟逮丸芋頭3號 (凍 / M) $45呢杯簡直係肥仔之選🤣🤣滿滿嘅碳水🥰芋泥同珍珠差唔多佔咗半杯,撈埋之後每一啖都係芋泥同珍珠🤣超肥!但好鍾意呢杯嘅原因係因為佢嘅芋泥同鮮奶係融合得好好👍🏻芋泥唔會搞到一嚿嚿,飲落去好smooth💜而且芋泥味道天然,唔會係死甜嗰啲!同埋佢嘅珍珠係黑糖珍珠,煙靭得來充滿着黑糖味😍好飲呀🤤🌟芋泥肉鬆盒子 $42一場嚟到點可以唔試佢嘅盒子蛋糕呢?呢個芋泥肉鬆盒子蛋糕係佢哋嘅招牌之一,個人覺得佢份量已經算比網店嘅大一點,最上層係肉鬆,跟住有一層慕絲忌廉,然後就係大量芋泥同海綿蛋糕🤩大大啖食落去,口感十足🤤忌

🌟京都抹茶玉露 (凍/ L) $30

🌟逮丸芋頭3號 (凍 / M) $45

🌟芋泥肉鬆盒子 $42
一場嚟到點可以唔試佢嘅盒子蛋糕呢?呢個芋泥肉鬆盒子蛋糕係佢哋嘅招牌之一,個人覺得佢份量已經算比網店嘅大一點,最上層係肉鬆,跟住有一層慕絲忌廉,然後就係大量芋泥同海綿蛋糕🤩大大啖食落去,口感十足🤤忌廉同芋泥一樣咁滑,所以食落冇違和感,不過肉鬆可以再多啲就好啦~

總括來講,覺得如果喺旺角附近掃街嘅話,必定要嚟呢間試試佢其他盒子蛋糕呀😍👍🏻而且佢嘅手搖飲品都幾好飲💜推介呀!

加一服務費:❎

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:茶茶Go (旺角)