2020-12-15
久違了嘅少女 cafe 記得好耐之前嚟過一次 但係果次真係上嚟食咗件甜品就走 冇乜特別印象今次約好朋友嚟食lunch 店員安排咗一個靠窗光猛嘅L位大枱 啱晒我哋影相坐低左慢慢睇menu 諗好食咩之後就出去俾錢落單lunch set 包餐湯湯碗勁靚髒髒黑糖珍珠鮮奶淨係見到個樣都已經大叫左10次勁靚!上面嘅朱古力粉配埋勁厚身嘅奶泡 香濃得來有好滑~好鍾意芝芝抹茶沙冰連大愛抹茶嘅朋友都大讚呢一個抹茶香味十足 濃得黎又唔會苦澀 牛油果龍蝦肉配有機黎麥沙律跟蛋白卷健康之選~沙律同蛋白卷上面嘅百香果汁 酸酸甜甜好開胃牛油果醬下面收埋咗勁多龍蝦肉配上多士 yummy 荷蘭汁煙三文魚牛油果Benedict 賣相一樣出眾!切開半生熟嘅蛋黃 流落去份量勁多嘅煙三文魚同埋牛油果醬上面超級邪惡有機10穀飯配海鮮番茄汁冇預計佢嘅份量咁驚人 等我哋仲放肆地叫咗三個上枱熱辣辣 並且傳來你係流晒口水嘅茄汁香味海鮮一啲都唔馬虎 有大蝦有青口仲有蜆肉呢度嘅食物擺盆真係好有心思明白到食物除咗香味 賣相都一定令人食慾大增!重點係佢嘅嘢食質素都相當高相機食先之後連我個肚都大滿足呀
但係果次真係上嚟食咗件甜品就走 冇乜特別印象
坐低左慢慢睇menu 諗好食咩之後就出去俾錢落單