2021-08-08 100 浏览
呢間新式茶餐廳以白色為主調 幾幅漫畫作點綴😆 晚餐主要有意粉🍝 扒類🐄 滑蛋飯 🍳同埋石鍋烏冬▫️美國極級牛肩胛火山烏冬 用石鍋裝住嘅烏冬Jar Jar聲 夠晒熱辣辣💥 牛肩胛係牛經常運動嘅地方 肉質結實有彈性 肉汁亦相當豐富🐮 有4️⃣個湯底可以揀 小編就揀咗黑蒜豚骨湯🦴 經長時間熬製嘅豚骨湯底味道鮮甜濃郁 加埋黑蒜味道更加突出😋▪️北海道咖喱豚肉汁+忌廉奶油雞肉汁滑蛋蓋飯炒得嫩滑嘅雞蛋🥚鋪係白飯面 再加上香濃嘅咖喱汁同鮮香滑溜嘅忌廉汁真係撈飯一流👍🏻 醬汁仲可以3️⃣揀二 十分抵食😍▫️三色醬炸薯條三色醬嘅芝士味十分濃郁🧀 如果可以落多啲醬就更加好🤣 薯條嘅薯味突出🍟 炸耐少少應該會更加香脆可口🤤

▫️美國極級牛肩胛火山烏冬

三色醬炸薯條
北海道咖喱豚肉汁+忌廉奶油雞肉汁滑蛋蓋
北海道咖喱豚肉汁+忌廉奶油雞肉汁滑蛋蓋飯
三色醬炸薯條
北角炮台山一帶有不少茶餐廳,「茶東西」用了全白裝潢,就像漆黑中嘅螢火蟲一樣,屹立在辦公大樓的地下位置。餐廳牆身用左卡通漫畫佈置,感覺年輕,而且餐牌都有唔少同傳統茶記唔一樣既選擇!到訪時正值下午茶同晚餐交界,可以選擇的餐點不少~🚩滋味菠蘿黃金蝦漢堡配美式粗薯條$46|ᴛᴇᴀ sᴇᴛ✣ 座低既時候仲係tea time,揀左最鍾意既蝦漢堡,雖然係茶餐廳,都絕無欺場,一樣會烘過漢堡包皮,菠蘿好大片而且好乾身,唔會水滴滴,蝦餅比較乾身少少,菜用左沙律菜,顏色好靚。餐單寫左配美式粗薯條,但係最後配左蕃薯條,雖然都好食,但係就唔係我期望果樣野😂✣ 下午茶冇得轉特飲有啲可惜,只可配咖啡、茶。🚩滑蛋蓋飯配北海道咖喱豚肉汁、忌廉奶油雞肉汁$55|ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ✣ 朋友叫左滑蛋蓋飯,佢話滑蛋炒得唔錯,咖喱豚肉料都好多,覺得咖喱比較好食啲。🚩話梅啤酒花蜜糖汽泡茶+$18|ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ✣ 另外+$18 可以嗌特飲,之前都未試過飲啤酒花既飲品,飲落真係有少少啤酒味,但係就冇酒精成份,小朋友都飲得😛🚩邪惡咸蛋醬雞中翼$48|ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ sɴᴀᴄᴋs✣ 雖然係即炸,熱辣辣咁上檯,但係咸蛋醬同雞

滋味菠蘿黃金蝦漢堡配美式粗薯條

🚩滋味菠蘿黃金蝦漢堡配美式粗薯條$46|ᴛᴇᴀ sᴇᴛ
✣ 下午茶冇得轉特飲有啲可惜,只可配咖啡、茶。

話梅啤酒花蜜糖汽泡茶

🚩話梅啤酒花蜜糖汽泡茶+$18|ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ
邪惡咸蛋醬雞中翼

✣ 雖然係即炸,熱辣辣咁上檯,但係咸蛋醬同雞翼就分開左兩樣野,原本期望係好似黃金蝦咁上,咸蛋黃醬份量絕對唔少,但係醬可以再濃味少少。
滋味菠蘿黃金蝦漢堡配美式粗薯條
話梅啤酒花蜜糖汽泡茶
邪惡咸蛋醬雞中翼
2021-08-01 83 浏览
《經濟實惠新茶記😆》———————————————-#茶東西 🇭🇰-lunch time時間咁啱喺炮台山AIA Tower 附近,竟然見到呢間新開嘅茶記,性價比極高,抵食夾大份,絕對係糧尾恩物😚-🍛 呢款招牌嘅滑蛋蓋飯可以自選醬汁,忌廉奶油雞肉汁同北海道咖喱豚肉汁,三併蓋飯絕對無得輸,尤其個滑蛋炒得好creamy☺️ 另外仲加錢添食咗個自家製吉列蝦堡,外皮香脆,口感彈牙🦐-🐷 黑蒜蔥油厚切豬扒太陽蛋飯超麻甩邪惡,豬扒大大塊,煎得一啲都唔韌,肉質嫩滑,配搭埋蔥油,再吉穿上面隻大陽蛋,流埋蛋汁,撈飯一流~-⭐ 參考價錢︰滑蛋蓋飯加自家製吉列蝦堡:$70黑蒜蔥油厚切豬扒太陽蛋飯:$56🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$70
《經濟實惠新茶記😆》
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$70
2021-07-18
2021-08-01 150 浏览
見到公司附近開左間裝修簡約、以白色做主題嘅新餐廳🍽而且望下出面個餐牌價錢都合理就約朋友放左工試下.🌟滑蛋蓋飯 (忌廉奶油雞肉汁+北海道咖喱豚肉汁) ($55)呢個滑蛋蓋飯有d似日式嘅蓋飯仲可以係3種汁當中選2種份量幾大 滑蛋正常發揮個人比較鍾意咖喱汁 味道較豐富惹味🍛我地仲加左$20 流心芝士雞排芝士做到少少流心嘅效果不過雞排係薄切 唔係想像中嘅厚雞排🤔.🌟泰式冬蔭功軟殼蟹意粉 ($88)冬蔭功味意粉平日比較少見所以想試下咩味 🍝果然將冬蔭功湯嘅味道濃縮成意粉汁呢個意粉都幾辣 份量亦都好多軟殼蟹亦都炸得酥脆😌.🌟英式啤酒炸魚薯條 ($78)呢個炸魚好有驚喜😋有2大件肉質嫩滑嘅炸魚除左炸魚之外仲有薯條同麻醬沙律如果有更多沙律醬就更好🤪

見到公司附近開左間裝修簡約、以白色做主題嘅新餐廳🍽
而且望下出面個餐牌價錢都合理

我地仲加左$20 流心芝士雞排
芝士做到少少流心嘅效果
不過雞排係薄切 唔係想像中嘅厚雞排🤔
流心芝士雞排

🌟泰式冬蔭功軟殼蟹意粉 ($88)
泰式冬蔭功軟殼蟹意粉

冬蔭功味意粉平日比較少見所以想試下咩味 🍝
果然將冬蔭功湯嘅味道濃縮成意粉汁
呢個意粉都幾辣 份量亦都好多
軟殼蟹亦都炸得酥脆😌
🌟英式啤酒炸魚薯條 ($78)
英式啤酒炸魚薯條

呢個炸魚好有驚喜😋
有2大件肉質嫩滑嘅炸魚

除左炸魚之外仲有薯條同麻醬沙律
如果有更多沙律醬就更好🤪
2021-08-01 32 浏览
北角近年真係開左好多新式餐廳,咁啱俾我發現左呢間新嘅冰室,身為試食專員嘅我又要try try喇🤣 不過要提提,weekend餐廳都多人排隊,要齊人先可以入座啊!一坐低,見到個menu全部野都好吸引,而且價錢親民!真係有好野都想試,揀左好耐最後我同朋友叫左兩個菜黎share,揀左西式嘅egg benedict同港式嘅雞扒飯🤤雞扒飯真係超有驚喜!我都好中意鹹蛋醬,但之前真係冇試過雞扒飯配鹹蛋醬,冇諗過咁樣嘅配搭原來都好好食!雞扒煎得好香,外脆內軟,鹹蛋醬又唔會搶左雞扒嘅味道,好好味🤤 而個飯都好特別!雞油飯入面撈左紅棗,令到個飯好香!呢個lunch真係recommend💯冰室都有egg benedict食🤣 上碟嘅賣相好靚,兩隻蛋都好大粒,底下仲有超大片嘅煙三文魚🤤 仲配有好多沙律菜!一切開隻蛋,d汁就留哂出黎,十分吸引🤤 麵包都好脆!不過記得要趁熱食!

邪惡鹹蛋醬香煎美國雞扒配花雕雞油珍珠米飯

挪威煙三文魚班尼廸蛋配酸種麵包
午餐
邪惡鹹蛋醬香煎美國雞扒配花雕雞油珍珠米飯
挪威煙三文魚班尼廸蛋配酸種麵包
2021-07-31 28 浏览
員工冇禮貌又差又串俾我都唔幫襯抵佢快啲執笠。啲員工奇奇怪怪喺度話自己間野好鬼特別係特別差就有。唔好好似啲人羊群心理走去排隊就係咁樣賴嘢。寧願喺街邊篤腸粉都唔幫襯佢
2021-07-30 49 浏览
有新餐廳🍽係屋企附近開張,梗喺去試下先,入到去餐廳,店員已經熱情招待,瑩瑩扭計都氹到笑返😆,真係好有愛呀❣️.🔸柚子蜜糖雞中翼🍗雞翼炸得香脆可口,加咗柚子蜜糖酸酸甜甜好開胃,食到舔舔脷😋。.🔹三色醬炸薯條🍟醬料多岩哂我呢啲重口味嘅人,薯條係粗身,炸得乾脆唔油膩,加埋醬好惹味.🔸明太子帶子意粉🍝帶子粒有唔少,賣相都唔錯👍,食哂成個意粉都唔會好膩,呢樣做得好好👏。.好味指數:😋😋😋😋4/5推介指數:😋😋😋😋4/5抵食指數:😋😋😋3/5.🍽 茶東西 (北角)📍北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖

🔸柚子蜜糖雞中翼🍗

🔹三色醬炸薯條🍟

🔸明太子帶子意粉🍝
好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋4/5
抵食指數:😋😋😋3/5
🍽 茶東西 (北角)
📍北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖
2021-07-29 73 浏览
見呢間餐廳新開,有日就同同事lunch time去試試~ 人氣度同原址舊鋪差唔多,我地1點去到,要排隊等位,人流都去得幾快,我地大概等左5-10分鐘就有位👍🏽等食期間可以睇下牆身既漫畫,都有寓意架,包括半杯水既故事💦 餵飽個肚之前,滋潤下心靈💕呢度既午餐選擇都幾多,同一般茶記唔同既係呢度有𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩,仲要配𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝 😍 我心大心細,諗緊食呢個好定𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩好,最後問店員意見😛 佢就推介左食物種類豐富d既👇🏽➿ 茶東西全日早餐 ($68)如店員所講,呢度既𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩真係幾豐富,有超長既腸仔、煙肉🥓、炒滑蛋、車厘茄、茄汁焗豆、炒什菌、芝麻醬伴沙律菜🥗 仲有一塊烘得脆卜卜既酸種麵包☺️ 又有薯蓉墊底,份量十足🤭 同事不時懷疑我食唔食得哂🤣 (忙左成朝,當然冇問題🤭)除左常規既Menu之外,每日都會有4款唔同既lunch set,同事就揀左💁🏽‍♀️➿ 蒲燒鰻魚飯配鐵火吞拿魚片 ($68)一上枱就覺得好誇張,因為條鰻魚真係幾長下🤭 鍾意食鰻魚既同事表示整體質素唔錯,鰻魚汁唔會過甜,配燒汁飯底,同少少既辣椒絲,味道岩岩好👍🏽 好

➿ 茶東西全日早餐 ($68)

➿ 蒲燒鰻魚飯配鐵火吞拿魚片 ($68)
一上枱就覺得好誇張,因為條鰻魚真係幾長下🤭 鍾意食鰻魚既同事表示整體質素唔錯,鰻魚汁唔會過甜,配燒汁飯底,同少少既辣椒絲,味道岩岩好👍🏽 好有驚喜既係冇諗過喺呢度都會食到鐵火吞拿魚片,和味啊😋

➿ 凍檸水; 凍檸茶 (+$3)
叫左少冰,唔記得左叫少甜😛 對我地黎講,甜左少少🤏

整體黎講💁🏽‍♀️
呢度既食物款式幾多元化,值得再訪😀 下次要試下𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩先~
2021-07-28 82 浏览
🐾 茶東西 🐾滑蛋蓋飯 (+流心芝士豬扒)✔️泰式冬陰公軟殼蟹意粉✔️邪惡鹹蛋醬雞中翼(6隻)✔️-滑蛋蓋飯:我哋揀咗北海道咖喱豚肉汁同埋忌廉奶油雞肉汁🥰一上菜我哋兩個都woo😂個蛋炒得好滑🥰咖喱汁好濃郁同埋佢入邊有啲豚肉,唔會話好寡🤭同埋汁嘅份量有好多😂啱曬我宜個食汁怪🥰忌廉奶油雞肉汁就比較普通🤭可能因為咖喱真係太好食🤭入面都有幾舊雞肉🥰同埋我覺得佢好經濟實惠😂如果唔加個個豬扒都只係55蚊🥰-泰式冬陰公軟殼蟹意粉:宜個意粉都係幾喜岀望外🤭冬陰公味好濃😍入面重有好多配料😍個軟殼蟹炸得啱啱好🥰啲意粉仲好有咬口😍正!-邪惡鹹蛋醬雞中翼(6隻):雞翼係普通生炸雞翼口感😍外脆內軟又多汁😍個鹹蛋黃醬又唔係唔鹹😍又有起沙🥰咁邪惡嘅野就啱曬我🥰—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:7/10服務:8/10人均消費:$50-100———————————————▪店舖名稱: 茶東西▪店舖地址:🔸北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖
🐾 茶東西 🐾
滑蛋蓋飯 (+流心芝士豬扒)✔️
泰式冬陰公軟殼蟹意粉✔️
邪惡鹹蛋醬雞中翼(6隻)✔️
滑蛋蓋飯:

泰式冬陰公軟殼蟹意粉:

邪惡鹹蛋醬雞中翼(6隻):

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$50-100
———————————————
▪店舖名稱: 茶東西
▪店舖地址:
🔸北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖
朋友喺北角附近返工,今日約咗佢收工食飯嚟到附近一間新開嘅餐廳,上網睇介紹唔多,見價錢合理,抱住冒險心態一試,估唔到幾有驚喜﹗餐廳/環境簡介|我見上網睇呢度平日最多人分享嘅就係食早餐同Lunch,日頭早嘅嘢比較普通茶餐廳,不過呢間就真係算坐得舒闊、裝修新,大玻璃窗採光多,光猛又多卡位坐。唔知係咪新開關係,店員都特別主動熱心,呢點都值得一讚。食物方面|我哋叫咗一個晚餐加一個意粉兩個女仔食,叫咗一個晚餐Set加一個意粉藍青口配酸種麵包 $108 ( Foodluck推介﹗✨)本身見到藍青口已經好想食😛呢個選擇好吸引,原本都驚得青口唔夠飽,但原來佢兩塊酸種麵包都好大塊🤩而且烘得好好食。加埋呢個藍青口嘅忌廉白酒汁好開胃,除咗有淡而不膩嘅芝士咸香味,質地唔會好稱稠,用嚟點包啱啱好,好驚豔﹗是日餐湯/ 廚師沙律今日嘅餐湯係蕃茄湯,飲落蕃茄味好重好自然,唔死甜,酸酸甜甜嘅蕃茄味作為頭盤好開胃。另外值得一讚「廚師沙律」,平時出面食有啲真係好hea,但呢度竟然有幾塊薄切雞胸肉,我哋都讚咗一下,而且賣相都唔錯,算係有誠意嘅沙律冬陰公軟殻蟹意粉 $88份量好多,兩個人Share食極都仲有咁。一入口第一下覺得都

藍青口配酸種麵包 $108 ( Foodluck推介﹗✨)

是日餐湯/ 廚師沙律
今日嘅餐湯係蕃茄湯,飲落蕃茄味好重好自然
,唔死甜,酸酸甜甜嘅蕃茄味作為頭盤好開胃。
是日餐湯
廚師沙律

冬陰公軟殻蟹意粉 $88
份量好多,兩個人Share食極都仲有咁。一入口第一下覺得都真係有啲辣喎
,唔食得辣嘅朋友仔要留意~呢都不錯。呢款嘅冬陰公係香辣多過酸嘅,軟殻蟹嘅「肉感」爭少少,偏瘦咗少少,但整體味道我個人覺得呢個價錢都唔錯同合理,係辣油多咗少少~但整體唔錯,再食多次都會叫

熱情果冷泡烏龍 $18
飲品嚟講,呢款酸咗少少,不過飲落唔算好甜,茶味都好突出

奇異果冷泡烏龍 $18
本身驚好伏,但飲落又唔會好難入口,奇異果味偏淡啲,係後期慢慢滲返出嚟,不過好係唔算太甜,估唔到烏龍味又幾夾。
奇異果冷泡烏龍

食後評|整體體驗其實幾好,推一有少少尷尬係佢哋碟設計都好大,係影相靚啲,但張枱又未去到好大,好似一人餐嘅沙律餐湯同主菜如果一次過上齊已經放滿張二人枱,場面有啲搞笑,不過都係好少嘅意見,可能就要注意上菜時間要控制到一樣舡完再一樣,就好考驗餐廳嘅功夫。如果可以可能都要物色吓多啲細啲、慳位啲啲嘅餐具。
是日餐湯
廚師沙律
2021-07-26 122 浏览
呢間茶餐廳好似係新開,裝修偏向純白風,menu中西日合璧,都幾特別///🍴招牌熱狗+美式粗薯條 $38熱狗有德國豬手片,菠蘿莎莎醬,冬蔭功醬第一次食熱狗係用猪手🤣切好晒一片片,唔會食得好呢hea,猪手都幾淋,又唔會太鹹菠蘿莎莎醬甜甜地,都幾夾,同埋好啱夏天食😇另外個醬我就食唔出冬蔭公味啦😅😅唔講我以後係普通沙律醬粗薯條夠粗又夠熱焫焫,下午茶黎講份量都幾多!!+$10 有碟和風沙律,比我想像中大碟,味道正常///🍴邪惡咸蛋黃醬炸雞髀+美式粗薯條 $38炸髀本身已經好吸引🙈仲要加埋咸蛋黃醬🙈🙈🙈超級邪惡!!!!!炸髀都幾大隻,同埋算幾滑&juicy,都唔錯~~如果咸蛋黃可以再濃味啲就更好啦☺️///下午茶餐連埋熱野飲, 齋啡比平時茶餐廳有誠意👍🏼///星期日下午茶時間去等咗5-10分鐘,坐位有少少迫不過呢個價錢同埋份量,我覺得都幾抵食😇😇😇
🍴招牌熱狗+美式粗薯條 $38

熱狗有德國豬手片,菠蘿莎莎醬,冬蔭功醬
菠蘿莎莎醬甜甜地,都幾夾,同埋好啱夏天食😇
另外個醬我就食唔出冬蔭公味啦😅😅唔講我以後係普通沙律醬
粗薯條夠粗又夠熱焫焫,下午茶黎講份量都幾多!!
+$10 有碟和風沙律,比我想像中大碟,味道正常

🍴邪惡咸蛋黃醬炸雞髀+美式粗薯條 $38

///
下午茶餐連埋熱野飲, 齋啡比平時茶餐廳有誠意👍🏼
星期日下午茶時間去等咗5-10分鐘,坐位有少少迫
不過呢個價錢同埋份量,我覺得都幾抵食😇😇😇
2021-07-26 92 浏览
食好東西系茶記都可以揾到👍🏻行經炮台山,見到新開茶餐廳排隊喎,師奶仔心態唔執輸排埋一份試吓冇死,點知有驚喜!新裝修,乾淨簡潔坐得舒服👍🏻我食蒽油雞扒撈丁加杯凍檸茶,唔太油丁麵夠味吾太咸,雞扒勁大塊吾硬夠juicy😊另外哥哥叫左個好得意嘅飯,滑蛋蓋飯😊中間系滑蛋,左右兩邊揀左番茄燴牛肉汁加北海道咖喱豚肉汁,再加配一件吉列炸雞扒,份量十足,哥哥話好食,番茄燴牛肉汁內肉碎非常多,真係大滿足!
食好東西系茶記都可以揾到👍🏻

經常來到北角覓食 經過發現了新餐廳 價錢晚市來說很吸引 決定來試一試😛 -🔻🔻🔻🔻🔻✨ 美國特級牛肩胛火山烏冬 ($88)用石鍋盛著的火山烏冬 由於保持到高溫 在放上餐桌時也是”blublublu”的狀態🤪打卡一流~ 我們選了大阪黑蒜豚骨湯 味道有點像某即食麵牌的黑蒜油味道😂😂 驚喜位是烏冬彈牙且掛湯 牛肉份量也不少👍-✨ 邪惡鹹蛋醬雞中翼($48 6隻)只可說真的很邪惡沒錯🤣 毫不吝嗇的鹹蛋醬覆蓋香脆的雞翼 咸蛋香味濃郁 但吃第3隻時便帶點膩感 小食多滋味!🤣 建議與三五知己一齊分享-✨芝士肉醬焗薯條 ($58)超大一碗焗薯條🍟! 雖然說是小食 但卻是正餐的份量吧😂 芝士滿佈在肉醬上 沾上薯條確實惹味🤪-🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:白色簡約裝潢 加上插畫 環境乾淨企理🔸價錢:性價比高之選👍 平均消費每人$100以下🔸服務:職員會不時問有什麼需要 可能是新餐廳帶點緊張😂🙈🔸等候時間:周一晚上7:00無需等候🔸回頭度:到北角附近閒逛/工作時 想有高cp值之選 可以到這間試試!-📍茶東西 (北角)🗺 北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 美國特級牛肩胛火山烏冬 ($88)

✨ 邪惡鹹蛋醬雞中翼($48 6隻)

✨芝士肉醬焗薯條 ($58)

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:白色簡約裝潢 加上插畫 環境乾淨企理

🔸價錢:性價比高之選👍 平均消費每人$100以下
🔸服務:職員會不時問有什麼需要 可能是新餐廳帶點緊張😂🙈
🔸等候時間:周一晚上7:00無需等候

📍茶東西 (北角)
🗺 北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下3-4號舖
2021-07-23 43 浏览
牛肩胛鮮嫩多汁 牛肉味好香好正 又有口感!牛肩胛肉點埋個黑醋醬油 酸甜酸甜 唔錯唔錯!唔會干爭爭又唔會太過軟綿綿 。個薯蓉好滑口好香奶油味 好啱我口味,好難得係呢區有間食扒餐咁有質素 ,而且價錢重唔貴。朋友叫咗個卡邦尼意粉 可惜無影到相 !呢個卡邦尼意粉係我食過最正宗ge煮法 並唔係坊間果d茶記快餐 全用cream煮。意外地好好食 又係一個新驚喜 本身重諗住會係好普通一個卡邦尼。值得推介 值得再試再幫襯!利申 :鋪面細細 座位有限 都等咗一陣(有需要搭枱)
牛肩胛鮮嫩多汁 牛肉味好香好正 又有口感!
個薯蓉好滑口好香奶油味 好啱我口味,
並唔係坊間果d茶記快餐 全用cream煮。意外地好好食

利申 :鋪面細細 座位有限 都等咗一陣(有需要搭枱)
2021-07-23 28 浏览
好開心琴日發掘到高cp值既新型茶餐廳🥳 啱啱開張冇耐✨ 環境闊落坐得好舒服🤍我地分別食左:✨忌廉奶油雞肉汁x北海道咖喱豚肉汁 滑蛋蓋飯 (+流心芝士吉列雞扒)($55+20)✨火山牛肩胛石鍋烏冬($88)我最鍾意滑蛋蓋飯粒粒分明嘅珍珠米,冇諗過喺非日式餐廳食到🤣 石鍋烏冬裡面既牛肉都係一樣咁有驚喜,好高質🥳 不過湯底就偏濃味,食開淡口味嘅朋友可能揀第二樣好啲!最後飲埋香橙水果茶🍊🍹非常滿足keke

我地分別食左:
✨火山牛肩胛石鍋烏冬($88)

最後飲埋香橙水果茶🍊🍹非常滿足keke