2022-05-09
the one and only one 中國風嘅茶飲😝每次行過都好多人幫親,記得佢啱啱開無耐已經試過一次,個時係試芝麻麻糬!結果梗係麻麻🤣🤣🤣所以一直無再試過!!今日見企位個邊無咩人,行到又攰攰地口痕就試多次啦!原來而加仲有蛋糕食🤣🤣🤣雪糕,多元化咗好多😍價錢方面就好似無咩大改變啦🤣🤣麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 $39麻糬進步咗好多,今次係煙煙韌韌㗎,而且都好多粒!!杯野飲好啱打卡,佢用芋泥畫咗啲好似水墨畫嘅圖案係杯,再倒鮮奶入去!!奶綠方面,唔會好甜好飽嘅感覺,有茉莉嘅清令成件事好舒服!再叫咗杯焦糖芝士芒芒茶 $44好清新!!上面嘅芝士其實係奶蓋黎,就咁飲就有啲太heavy,溝咗黎飲就好舒服😝夏天啱唒!!佢其實都有啲類似沙冰㗎!見佢有低脂gelato!!!好吸引就一於試下少見嘅鐵觀音😚我哋叫咗cone!好新鮮脆卜卜!!仲要有蝴蝶酥,芝麻曲奇係面做裝飾👍🏼👍🏼賣相得!不過茶味道唔太夠!!無鐵觀音嘅清同茶味!!唯有係texture 搭救!!質地係真gelato!有拉絲感👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼少有!!價錢黎講少貴,要$43一球🙈🙈
今日見企位個邊無咩人,行到又攰攰地口痕就試多次啦!
麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 $39
見佢有低脂gelato!!!
好吸引就一於試下少見嘅鐵觀音😚