2016-04-30 311 浏览
今日和阿女返大陸玩2日,返去玩之前先在樓下商場餐廳吃午餐,阿女推介新開茜廊,我反正未去過,而且在樓下好方便,自從商場裝修1年之後,而家裝修完之後餐廳選擇多過以前,我同阿 女行到去餐廳時先禁飛拎位,有店員走出來帶我們入座,我們点咗1個套餐2份食,阿女叫了流心蛋卡邦尼意粉(74元),個餐好抵食呀,已經有包/湯/飲品/意粉,十分夠食,亦都避免浪費情況,我同阿女不是大食的人,1個午餐夠2個人食,這裡的環境好好 ,店員服務亦都OK,至於食品好好味,羅宋湯整得好好飲,酸辣味十分平衡,卡邦尼意粉又是十分好味,意粉整得好入味,味道不會太咸,奶茶都好飲,價錢亦可以接受
奶茶
流心蛋卡邦尼意粉
羅宋湯/蒜容包
  • 羅宋湯
2016-04-29 419 浏览
天水圍,對我黎講都真係幾遠!不過要去探個朋友,禁先入去,一年一次禁大把!入到去天水圍,朋友話要醫肚先,經過見到間餐廳係門口派野食,我估應該係新開做promote啦!超多人!睇下個餐廳名,原來係我之前係九龍灣食過個間,完全睇唔出!因為D裝修好唔同!好,就試下!入左餐廳,原來都幾大,差唔多坐滿!睇下個午餐餐牌,好似又太heavy,全部都係焗飯、焗意粉個d!睇黎睇去都唔知食咩好之際,俾我睇到有個ALL DAY BREAKFAST ($68),都OK啦價錢!即叫!跟手叫多左個Caser Salad ($68) share!D 野食黎到,個ALL DAY BREAKFAST味道都OK,講真禁既價錢,出面應該食唔到!不過呢,如果個蕃茄大隻D就好啦!Caesar Salad D 菜都幾新鮮,唔錯!有個朋友就order 左卡邦尼流心蛋意粉 ($75)套餐,其實計落佢個個抵食D!不過係星期日食個 ALL DAY BREAKFAST,個人開心晒!
All Day Breakfast
Caesar Salad
2016-04-24
All Day Breakfast
Caesar Salad
2016-04-26 366 浏览
平時去開KLN BAY果間,見屋企附近開左,就去試下。入面嘅環境唔錯,卡位夠大又寬敞,很快就有服務員來招待我地,我叫咗2個晚餐,BB豬同野菜意粉,羅宋湯,凍檸茶,BB豬皮脆有肉汁好新鲜like唔太咸味道啱啱好wow,野菜意粉呢個配搭幾FRESH,羅宋湯夠熱味道濃郁,正!仲有件蒜茸包脆卜卜都唔錯。最衰今次試唔到個特飲,下次一定再來試!!!
2016-04-24 269 浏览
屋企附近最近有商場翻新後重開,見到有間茜廊餐廳裝修唔錯,附近亦無類似的餐廳,所以入去試下,雖然要排隊等位但我覺得如果D食物好食等一陣又何妨呢?一家四口入去坐低覺得面嘅環境唔錯,卡位夠大又寬敞,很快就有服務員來招待我們,我叫咗2個晚餐,BB豬同西冷牛排,羅宋湯,凍檸茶,BB豬皮脆有肉汁好新鲜唔太咸味道啱啱好,西冷叫咗5成熟,夠腍又不會太生唔錯,羅宋湯夠熱味道濃郁,正!仲有件蒜茸包脆卜卜都唔錯,最好係凍飲自己落糖水,隨自己口味落糖幾好,跟住講下D服務員,個個都有禮貌,好笑容,對小朋友又有愛心,好似返咗屋企食飯咁,總括來講我一定再來
唔太咸味道啱啱好
,西冷叫咗5成熟,夠腍又不會太生唔錯
,羅宋湯夠熱味道濃郁,正
,跟住講下D服務員,個個都有禮貌
,好笑容
,對小朋友又有愛心
,好似返咗屋企食飯咁
,總括來講我一定再來
2016-04-22 336 浏览
是咁的,見到新開去試試,係門口攞左飛,坐係門口到等人帶位,點知有人可以飛都唔攞就叫佢入去坐低,咁我做咩要攞飛先,部機放出黎做咩?算,我企係身望住佢地一陣,知道有人等就叫我地入坐,入到去點知冇人講邊張枱坐低,我問又冇人理,所以就坐落一張空枱到,點餐點左個日本薄餅同芝士吞拿魚焗住意粉,飲凍央同凍檸茶,我再同佢講要多兩隻碟,用黎同我家姐share啦,邊知黎到隻碟邊係崩嘅,算,叫侍應換個隻,點知第二隻有污穢野痴左係碟到,都放上枱,開始有火,唯有抹一抹用啦,上野飲時放低左我杯凍央,咁佢係要自己落糖水既,我落完糖水攪均緊既途中個呀姐突然攞返起杯野話唔好意思搞錯左,杯野係隔離枱嘅,點知我望佢放左隔離枱個男人話我唔係飲呢樣野嘅,跟住又諗左陣又放左杯野落野,再係隔離場冇啦啦攞多杯檸檬茶過黎,我家姐就話想換過杯新嘅,咁大佬呀,冇啦啦係人場枱攞杯野過黎,點知有冇飲過,換杯新嘅好正常姐,個侍應話下要換個杯呀,但係冇飲過傢喎,但係佢連枱號都未背熟囉,最後我都係堅決叫佢換過杯,結果飲落兩杯都好水,冇咩味,野食就一般般,冇咩問題,最後食完觀察左陣發覺原來佢地新人要掛新手牌係心口,但係上野飲個個姐姐係冇,姐係佢係舊人啦,啲新人仲好過舊人囉,離哂譜,呢間野食一次就夠,唔會回頭。
2016-04-17 382 浏览
今日和屋企人行完街之後順便行下樓下商場,樓下商場自從2年前翻身裝修,到了今年先開番 ,商場内全面大執位,發現有一間西餐廳,我就來了這裡吃晚餐,我叫咗芝土火腿寬意粉(40元),飲品要凍咖啡,另外,又幫屋企人叫外賣,我講番自己的套餐,芝士火腿寬意粉味道幾好,芝士味好重呀,意粉份量適中,女生都夠食,凍咖啡要自己加奶加糖,可以因應自己的須要而加. 凍咖啡都OK,環境亦幾好,地方夠大而且座位亦坐得舒適,服務就一般 ,可能是新開,有不少服務要改善味道芝土火腿寬意粉,芝士味好夠,意粉煮得好好味,份量亦適中凍咖啡,我覺得咖啡都OK,有些小咖啡苦澀味,可以接受服務:可能是新開 ,叫一份外賣要等15分鐘,另外,埋單都要等10分鐘,堂食反而不用等太耐. 店員的反應好似慢咗些小環境:的確幾好 ,地方亦夠大,座位亦坐得舒適價錢:今時今日屋邨不會有平野 40元來講. 的確貴咗些小,亦可以接受到

芝土火腿寬意粉,芝士味好夠,意粉煮得好好味,份量亦適中

凍咖啡,我覺得咖啡都OK,有些小咖啡苦澀味,可以接受

環境:的確幾好 ,地方亦夠大,座位亦坐得舒適

2016-04-17
  • 芝士火腿寛意粉