2022-11-21 74 浏览
又係將軍澳街坊搵食時間🥳將軍澳南嘅餐廳多到食極都有新野今次黎到近海嘅日本餐廳🎌氣氛有啲似筲箕灣個邊嘅海旁🌃望入去見到店舖坐無虛席 睇黎好高人氣😆.餐廳星期一至五都做緊指定壽司刺身半價優惠🤩我地當然唔執輸要點返幾份壽司食🍣.🌟大拖羅壽司 ($44)大拖羅入口即溶 油脂甘香 有種幸福嘅感覺🥰.🌟赤身壽司 ($19)赤身相比起大拖羅較少脂肪但係就回歸基本步品嚐魚肉嘅鮮味肉質結實新鮮😉.🌟三文魚壽司 ($8)三文魚好厚肉 真材實料油脂亦都好豐富 咁嘅價錢真係超抵食🤪.🌟甜蝦壽司 ($19)甜蝦夠晒鮮甜 而且仲幾大隻🦐.🌟北海道帆立貝壽司 ($29)帆立貝肉質飽滿 非常鮮甜😚.🌟燒賣甲羅燒 ($168)呢set甲羅燒非常精緻 有店員專門幫手燒店員拎左火爐過黎 甲羅燒除左蟹肉、蟹膏同魚籽🦀之外仲加上海膽同生鵪鶉蛋呢款豪華食材!😍將燒好嘅甲羅燒塗上麵包絕對係高級嘅享受配菜仲有海葡萄沙律🥗同蟹籽燒賣值得一提嘅係餐廳用上日式嘅綠色燒賣皮 好有日本風情.🌟安格斯牛肉鍋 ($198)呢個牛肉鍋好抵食 啱晒冬天牛肉雪花分佈均勻🥓 配埋隻生蛋🥚味道好好而且個鍋仲有大量蔬菜🥬、豆腐同埋粉食完一定夠飽😋.聽店員講餐
又係將軍澳街坊搵食時間🥳
將軍澳南嘅餐廳多到食極都有新野
今次黎到近海嘅日本餐廳🎌
氣氛有啲似筲箕灣個邊嘅海旁🌃
望入去見到店舖坐無虛席 睇黎好高人氣😆

餐廳星期一至五都做緊指定壽司刺身半價優惠🤩
我地當然唔執輸要點返幾份壽司食🍣

🌟大拖羅壽司 ($44)
大拖羅入口即溶 油脂甘香
有種幸福嘅感覺🥰
🌟赤身壽司 ($19)
赤身相比起大拖羅較少脂肪
但係就回歸基本步品嚐魚肉嘅鮮味
肉質結實新鮮😉
🌟三文魚壽司 ($8)
三文魚好厚肉 真材實料
油脂亦都好豐富 咁嘅價錢真係超抵食🤪
🌟甜蝦壽司 ($19)
甜蝦夠晒鮮甜 而且仲幾大隻🦐
🌟北海道帆立貝壽司 ($29)
帆立貝肉質飽滿 非常鮮甜😚
🌟燒賣甲羅燒 ($168)
燒賣甲羅燒

呢set甲羅燒非常精緻 有店員專門幫手燒
店員拎左火爐過黎 甲羅燒除左蟹肉、蟹膏同魚籽🦀之外
仲加上海膽同生鵪鶉蛋呢款豪華食材!😍

將燒好嘅甲羅燒塗上麵包絕對係高級嘅享受

配菜仲有海葡萄沙律🥗同蟹籽燒賣
值得一提嘅係餐廳用上日式嘅綠色燒賣皮 好有日本風情
🌟安格斯牛肉鍋 ($198)

呢個牛肉鍋好抵食 啱晒冬天
牛肉雪花分佈均勻🥓 配埋隻生蛋🥚味道好好

而且個鍋仲有大量蔬菜🥬、豆腐同埋粉
食完一定夠飽😋

聽店員講餐廳可以包房 啱晒三五知己開party
而且仲有好多唔同種類嘅sake

又有扭蛋同圖書俾小朋友玩 係一間親子友善餐廳~
2022-11-21 30 浏览
三文魚壽司、 山葵八爪魚軍艦、玉子壽司、腐皮壽司、原條穴子壽司而家有一週年慶祝優惠所以刺身同壽司都有半價優惠,超級抵食! 我地嗌左咁多款壽司而質素都好高,唔會因為平左而將貨就價。三文魚好新鮮而且冇咩筋,食落有鮮味又唔腥! 腐皮壽司本身都有調味,食落甜甜地好開胃! 穴子壽司都係新鮮整,肉質幾嫩!海老天婦羅呢個真係好抵食,炸漿好薄而且蝦肉全部都大大隻,肉質彈牙又唔會梅! 加上係新鮮即制,熱辣辣勁惹味!六味真蠔個人覺得呢個真係鎮店之寶,因為6款蠔都各有特色而且真係超級新鮮,食左咁多隻都唔會有腥或臭味,即使係芝士燒蠔都食得出蠔既鮮味! 成個set由擺盤到食材同埋份量都係超值,加上有唔同既醬汁可以自己揀,鍾意食蠔既一定要試!安格斯牛肉鍋另一個日式餐廳既重點,牛肉好嫩滑而且仲有牛味,加上壽喜燒醬汁好香濃,食落有甜同咸既層次,最後再嗌多個烏冬,索哂湯汁又唔會過咸!日本燒牛肉石鍋飯見到隔離台嗌我地又忍唔住,熱辣辣石鍋飯再加上海量牛肉同埋配菜,就算本身好飽都忍唔住食左幾啖!

而家有一週年慶祝優惠所以刺身壽司都有半價優惠,超級抵食! 我地嗌左咁多款壽司而質素都好高,唔會因為平左而將貨就價。三文魚好新鮮而且冇咩筋,食落有鮮味又唔腥! 腐皮壽司本身都有調味,食落甜甜地好開胃! 穴子壽司都係新鮮整,肉質幾嫩!

海老天婦羅

六味真蠔

日本燒牛肉石鍋飯

將南大橋就黎開通,呢排都有開燈,爸媽話都想睇下所以帶佢地過黎海邊行下然後黎佢地食過番尋味既花樂食晚餐~壽司/刺身呢度星期一至五都有刺身壽司半價真係抵到暈!質素同賣相都超出佢既定價!性價比極高!所以一黎已經ORDER左至愛既三文魚壽司、玉子壽司、芥末八爪魚軍艦同三文魚刺身!好欣賞呢度既壽司刺身冇因為特價而HEA做,相反擺盤仲要勁有心思又靚!!安格斯牛肉鍋另一必點之選就係安格斯牛肉鍋,而家天氣涼涼地最岩就係食呢個!牛肉份量好多,又唔會太肥,湯底好濃,配上雞蛋同胡麻醬,另外我地加$28叫埋烏冬,加埋入去食真係完美~鍋入面有大量蔬菜~索哂D湯汁真係又健康得黎又美味!燒羊架、大蝦天婦羅燒羊架勁香,咬落軟稔一D都唔韌,有羊味而冇SO味,而大蝦天婦羅好大隻,炸得香脆但唔油膩!大蝦爽口彈牙,加天婦羅汁黎食咸咸地好正!六味真蠔最後係重頭戲六味真蠔,$268有6款蠔真係想問邊度搵?分別有3款生蠔同三款熟蠔,唔同既蠔都有唔同既醬汁去配黎食,仲有海葡萄沙律,酸酸甜甜勁開胃。店員將六味真蠔上檯時都有建議我地由邊隻食起同邊款蠔配邊款汁,服務態度非常好,令人覺得好貼心!總括黎講呢間店真係冇得輸~無論位置、環境、食物

壽司/刺身

燒羊架、大蝦天婦羅

六味真蠔

總括黎講呢間店真係冇得輸~無論位置、環境、食物同服務都非常優越,值得ENCORE再ENCORE!臨走發現原來新出左2人餐係主menu冇既!下次可以同老公黎撐下檯腳先!
2022-11-20 27 浏览
喺將軍澳海邊發現咗一間質素非常高嘅日本餐廳。 輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)$108沙律入邊有 lady finger 同 超甜嘅車厘茄 Very nice 👍🏻 平目魚邊 油份重 , 油香四溢! 松葉蟹肉海鮮茶碗蒸 $88份量多, 超足料, 低食! 壽司八貫盛盒 $298擺盤非常精美,CP 值極高。 Tora 新鮮,軟綿綿, 貴價貨。 牡丹蝦又大隻又新鮮,爽脆鮮甜。 最驚喜係呢個蟹肉三文魚子迷你丼蟹肉非常多,幾乎半碗都係蟹肉。 非常滿足。
喺將軍澳海邊發現咗一間質素非常高嘅日本餐廳。

輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)$108
沙律入邊有 lady finger 同 超甜嘅車厘茄
Very nice 👍🏻

平目魚邊 油份重 , 油香四溢!

松葉蟹肉海鮮茶碗蒸 $88

份量多, 超足料, 低食!

壽司八貫盛盒 $298

擺盤非常精美,CP 值極高。

Tora 新鮮,軟綿綿, 貴價貨。

牡丹蝦又大隻又新鮮,爽脆鮮甜。

最驚喜係呢個蟹肉三文魚子迷你丼
蟹肉非常多,幾乎半碗都係蟹肉。

非常滿足。

今次同朋友二度再訪《花楽》日式高質餐廳,第一次係去食靚靚high tea ,無論食物質素同擺設都好吸引。 所以就決定帶朋友過嚟食晚餐,花楽位置於將軍澳海旁,環境優美前面係單車徑,食完可以散下步,好舒服🥰。💕餐廳星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司仲低至8蚊1件,好抵食呀😍⭐刺身三文魚腩2切,賣相好靚好吸引,魚腩鮮甜,肉質緊緻,重點係半價優惠,只係21蚊咋😍之後再encore 😋⭐壽司一上枱賣相好靚😍 散叫左三文魚壽司、深海池魚膽壽司、金目鯛壽司、日本牡丹蝦壽司、日本海膽軍艦、中拖羅壽司⭐擺碟賣相真係好靚,有好多🌷花花🌸做襯托。👉繼續三文魚壽司半價,好新鮮低食,不斷encore😍,金目鯛雪白魚身、幼嫩鮮甜。中拖羅肉質清爽,油脂豐厚。日本牡丹蝦新鮮爽甜,仲有日本海膽軍艦,好鮮甜賠creamy呀!⭐燒賣甲羅燒🦀👧🏻小篇最愛甲羅燒,每一次食日本料理都會叫,蟹膏味濃郁,入邊仲有海膽,鮮味十足,仲有個蟹籽燒賣飯,點啲甲羅燒上去味道好夾.仲有另一種食法就係可以放上已烘嘅法包 ,咬上creamy又脆口,口感好正🥰。沙律味道新鮮爽甜。⭐安格斯牛肉鍋🐂壽喜燒湯底濃郁,可以當湯飲,份量好大,牛肉香濃

今次同朋友二度再訪《花楽》日式高質餐廳,

💕餐廳星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司仲低至8蚊1件,好抵食呀😍

刺身

壽司

⭐燒賣甲羅燒🦀

⭐安格斯牛肉鍋🐂

壽喜燒湯底濃郁,可以當湯飲,份量好大,牛肉香濃沾上蛋汁令牛肉變得嫩滑。可以當打邊爐食很多配菜,包括娃娃菜,豆腐、金菇、娃娃菜等。仲有gas爐keep住熱度,冬天食暖笠笠。

#cc_將軍澳推介
——————————————————

💕Encore指數:4.5/5
💕環境:4.5/5
💕推介指數:4.5/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍花楽
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
#花楽 #甲羅燒🔥🦀️蟹蓋 #海膽 #海膽控 #抹茶 #抹茶スイーツ #抹茶控 #麻薯 #將軍澳美食 #日本
2022-11-16 34 浏览
平時都比較少去開將軍澳戈邊,今次去開發現海邊長廊戈邊好多餐廳同酒吧。行到攰戈時就搵左依間日式餐廳《花樂》。餐廳半開放式設計,門口嘅坐位可以帶埋竉物。佢地仲有提供私人客房,有一間仲要有紅葉🍁設計,好靚呀。白身魚水菜沙律配芥末XO醬(7切) $118白身魚本身味道較清爽,魚脂味唔會太重,好適合同埋沙律一齊食用。可以配合埋交濃味嘅醬汁芥末XO醬,咁就會更加有層次。辛口吞拿魚他他佐脆片 $128帶少少辛口嘅吞拿魚刺身粒放係日本米飯上面,配以炸蕃薯片。吞拿魚酸酸甜甜加埋少許辣味其實口感好清新,好適合做前菜。燒賣甲羅燒 $168店員會親自係你面前製作甲羅燒,將三文魚籽、海膽、蟹肉、蟹膏放入松葉蟹蓋上面,最後再打上一隻鵪鶉蛋。燒熟就可以攪拌均勻咁食用。另外仲配上法包、沙律同埋魚籽燒賣壽司,可以根據自己嘅口味再作配搭。六味真蠔 $268顧名思義係六款唔同嘅蠔料理:分別係柚子伴日本蠔(刺身)、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同埋岩鹽海膽蠔。每一款都各有特色,首先日本蠔刺身生食海水味會重好多,柚子嘅酸味又可以帶出鮮味。濃味嘅就一定要揀芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔,原來同一款蠔根據唔同嘅煮法,都會有唔同嘅味

白身魚水菜沙律配芥末XO醬(7切) $118

辛口吞拿魚他他佐脆片 $128

燒賣甲羅燒 $168

六味真蠔 $268
顧名思義係六款唔同嘅蠔料理:分別係柚子伴日本蠔(刺身)、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同埋岩鹽海膽蠔。每一款都各有特色,首先日本蠔刺身生食海水味會重好多,柚子嘅酸味又可以帶出鮮味。濃味嘅就一定要揀芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔,原來同一款蠔根據唔同嘅煮法,都會有唔同嘅味道。

最後當然到左刺身同埋壽司嘅環節,分別叫左赤貝、深海池魚、赤身、油甘魚壽司、三文魚腩壽司同埋深海池魚壽司。每一款竉好新鮮,個人最鍾意油甘魚壽司,魚脂味重食落又爽口,好值得推介。其實啲刺身壽司呀都係單點嘅,但佢哋會排得好靚!

依排餐廳做緊優惠,星期一到五可以半價享用刺身同埋壽司,想試嘅朋友就唔好執輸啦。

人均300左右晚餐(4個人食)

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
今次介紹依間將軍澳區嘅日式餐廳《花樂》真係相當有驚喜。日式餐廳好少會用半開放式設計,咁佢依間就可以帶埋狗仔坐係出面,可以望住外面海邊長廊嘅風景都幾寫意。首先當然會食左前菜先,推介白身魚水菜沙律配芥末XO醬(7切) $118平時食開沙律都係三文魚、吞拿魚居多,佢哋用白身魚真係好特別。食落爽口味鮮、加埋XO醬就會更加鮮味。辛口吞拿魚他他佐脆片 $128佢地嘅吞拿魚他他用左粒狀,所以口感會更加豐富。特別在於吞拿魚有少少辛辣,味道好新鮮。燒賣甲羅燒 $168依款真係打卡一流,甲羅燒會係客人面前新鮮燒製。蟹蓋上面加入三文魚籽、海膽、蟹肉、蟹膏最後再打隻鵪鶉蛋,燒熟又攪拌就可以食。建議配埋法包同埋燒賣壽司一齊食,味道會更加豐富。六味真蠔 $268一種蠔試下六種唔同嘅煮法,分別係柚子伴日本蠔(刺身)、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同埋岩鹽海膽蠔。建議先從味淡嘅柚子伴日本蠔,蠔身飽滿又充滿海水味。三杯酢啫喱蠔就酸酸地,鮮味突出。再到濃味嘅芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔,層次好豐富。最後當然到左刺身同埋壽司嘅環節,分別叫左赤貝、深海池魚、赤身、油甘魚壽司、三文魚腩壽司同埋深海池魚壽司。每一款竉好新鮮,個

辛口吞拿魚他他佐脆片 $128

燒賣甲羅燒 $168

六味真蠔 $268

依排餐廳做緊優惠,星期一到五可以半價享用指定刺身同埋壽司,三文魚壽司低至$8一件,想試嘅朋友就唔好執輸啦。

花楽 (將軍澳)
2022-11-11 48 浏览
花楽今日去開將軍澳南開餐,見到花楽岩岩好有位,上次食完下午茶都覺得唔錯,今次當然唔好放過啦。餐廳環境裝修好靚,木系日式風格,感覺好舒服,而且餐牌亦有好多選擇。壽司八貫盛台 ,而三文魚腩就好厚身非常新鮮。日本牡丹蝦大隻彈牙,超好味。另外劍魚腩、油甘魚、中拖羅魚香味新鮮。另外仲有一碗三文魚籽蟹糕蟹肉食落啖啖蟹糕蟹肉真係好享受!松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯,一上台都已經好吸引了,難得既材料甘多都好夾。主角甲羅燒既蟹膏味好濃配新鮮既海膽,入口即溶。飯上面仲有滿滿既蟹子,配飯口感同味道都十分尚好。柚子雪芭賣相一流,食落都好吸引,因為我最鍾意係個柚子味,入邊仲有粒粒柚子肉同埋食落都唔會好甜,仲有好清新嘅感覺。p.s 所有壽司、刺身係星期一至五刺身都半價優惠,岩既朋友要試下啦,餐廳好似仲有全新菜式二人套餐,啱晒二人撐枱腳,望落都好唔錯每一款擺盤都好靚岩哂比我打卡,而且味道都好唔錯,甜品賣相都好吸引。#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followfo
花楽

p.s 所有壽司刺身係星期一至五刺身都半價優惠,岩既朋友要試下啦,餐廳好似仲有全新菜式二人套餐,啱晒二人撐枱腳,望落都好唔錯

#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes#breakfast #yummy #goodmorning #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #foodphotography #foodlover #ig_mood #hongkongfoodie
《安格斯牛肉鍋》🍲🥓吹住微微既海風食Sukiyaki 別有一番風味牛肉份量算多 牛肉味好濃郁而且爽口彈牙食之前再加少少蛋汁 完美地昇華左牛肉既口感🥚鍋中配料種類多 有菜、京蔥、洋蔥、粉絲、金菇、冬菇同豆腐另加一個烏冬 sukiyaki汁索晒入烏冬入面 又彈牙又好味.《刺身》🐟- 金目鯛- 油甘魚- 中拖羅全部都好新鮮 而且仲係厚切入口即溶又鮮甜 非常滿足.《壽司》🍣- A5和牛壽司- 北海道帆立貝壽司壽司大件 而且擺盤方面都好精緻A5和牛入口即溶 心都融化帆立貝好鬼鮮甜 值得一試!!.《輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷》香脆既軟殼蟹 配上芝士加牛油果🥑賣相非常吸引 再係上面加少少蟹籽 食之前再點少少沙津 口感滿分擺盤亦花了不少心思 有多款唔同既花做裝飾.餐廳最近推出左星期一至五指定壽司同刺身半價優惠三文魚壽司仲低至$8一件 好抵食另外餐廳仲推出主餐牌無提供既全新菜式二人套餐下次有機會實會再過黎

《安格斯牛肉鍋》🍲🥓
吹住微微既海風食Sukiyaki 別有一番風味
牛肉份量算多 牛肉味好濃郁而且爽口彈牙
食之前再加少少蛋汁 完美地昇華左牛肉既口感🥚
鍋中配料種類多 有菜、京蔥、洋蔥、粉絲、金菇、冬菇同豆腐
另加一個烏冬 sukiyaki汁索晒入烏冬入面

- A5和牛壽司
- 北海道帆立貝壽司
壽司大件 而且擺盤方面都好精緻
A5和牛入口即溶 心都融化
帆立貝好鬼鮮甜 值得一試!!

《輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷》
餐廳最近推出左星期一至五指定壽司刺身半價優惠
三文魚壽司仲低至$8一件 好抵食
另外餐廳仲推出主餐牌無提供既全新菜式二人套餐
下次有機會實會再過黎
花楽 多款壽司、刺身半價 餐廳推出咗新優惠,星期一至五既午市晚市同下午茶時段都有指定壽司及刺身半價,三文魚壽司低至$ 8/件,三文魚腩刺身$21 2切。而全新既二人套餐,包括咗一啲主餐牌冇既菜式🌟三文魚壽司🍣 $8@🌟金目鯛壽司 🍣$29@🌟北海道帆立貝壽司🍣 $29@🌟大拖羅壽司 🍣$44@🌟日本海膽軍艦 🍣$44 @我地叫咗幾款壽司同刺身,上面係半價之後既價錢,又真係幾抵食。三文魚、金目鯛正常, 帆立貝、大拖羅同日本海膽都好食,帆立貝幾鮮甜,大拖羅好肥美,海膽份量都算多刺身🌟三文魚腩2切🐠 $21🌟油甘魚腩2切 🐟$39兩款魚腩刺身都好正,好厚切又夠肥美,食落口感味道都好好。🌟燒羊架(1本)$68表面燒至焦香,中間都仲幾粉嫩,唔會過熟,本身有少少味,但點埋個醬汁會好食啲🌟松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯🦀🍚 $198用石鍋既型式上,黎既時候石鍋仲好熱,所以下面既飯會有飯焦。本身飯有啲蟹籽同紫菜。再撈埋甲羅燒上面既蟹肉、蟹膏、海膽同三文魚籽落去飯到。啖啖都好鮮味,三文魚籽又帶啲咸香。📍花楽 (將軍澳) @hanaraku_hk 將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
花楽 多款壽司刺身半價

餐廳推出咗新優惠,星期一至五既午市晚市同下午茶時段都有指定壽司刺身半價,三文魚壽司低至$ 8/件,三文魚腩刺身$21 2切。而全新既二人套餐,包括咗一啲主餐牌冇既菜式

🌟三文魚壽司🍣 $8@
🌟金目鯛壽司 🍣$29@
🌟北海道帆立貝壽司🍣 $29@
🌟大拖羅壽司 🍣$44@
🌟日本海膽軍艦 🍣$44 @
我地叫咗幾款壽司刺身,上面係半價之後既價錢,又真係幾抵食。三文魚、金目鯛正常, 帆立貝、大拖羅同日本海膽都好食,帆立貝幾鮮甜,大拖羅好肥美,海膽份量都算多

刺身
🌟三文魚腩2切🐠 $21
🌟油甘魚腩2切 🐟$39
兩款魚腩刺身都好正,好厚切又夠肥美,食落口感味道都好好。

🌟燒羊架(1本)$68

🌟松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯🦀🍚 $198

📍花楽 (將軍澳) @hanaraku_hk
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
將軍澳南一帶好多特色餐廳 沿住海邊行見到呢間日本料理 餐廳佈置充滿日式風情 令人感覺好舒服入座時店員介紹原來最近做緊壽司、刺身半價又幾抵食喎 可以叫多幾件壽司食🍣壽司🔸三文魚腩🔸油甘魚腩🔸芥辣八爪魚🔸帆立貝🔸海膽🔸中拖羅擺得好靚 好多花花圍邊 壽司上嘅刺身都好新鮮 拖羅好厚切 大啖放入口好滿足大愛海膽軍艦 味道鮮甜 口感軟綿綿帆立貝好大粒 鮮味十足🍢厚燒牛舌串燒燒得好靚 微微帶焦香最好味厚度剛好 食落爽口彈牙 完全唔韌又juicy🐟鹽燒油甘魚鮫呢度燒物真心不錯 燒得好靚好香口魚質肥美甘香 油脂夠多肉質幼滑簡單用鹽燒將魚油迫出 配上燒得香脆嘅魚皮 啖啖滋味🥘安格斯牛肉鍋壽喜燒湯底好惹味 個鍋亦好豐富 好多配料食仲有一碟肥牛另上 仲提供左蛋漿同芝麻醬食落更加滋味~ 特別喜歡佢嘅葛粉索晒湯汁 味道一流🦀松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯蟹蓋入面有蟹膏、三文魚子同海膽 同石鍋飯拌勻後食味道濃郁飯底本身入面有蟹籽同紫菜等配菜加埋一齊食口感更有層次🦀紫菜茶漬飯茶漬飯湯底好好味 加上面頭鋪滿海膽飯入面仲有從松葉蟹絲 食落份外鮮甜
將軍澳南一帶好多特色餐廳

仲有一碟肥牛另上 仲提供左蛋漿同芝麻醬
食落更加滋味~ 特別喜歡佢嘅葛粉
索晒湯汁 味道一流

🦀松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
蟹蓋入面有蟹膏、三文魚子同海膽
同石鍋飯拌勻後食味道濃郁
飯底本身入面有蟹籽同紫菜等配菜
加埋一齊食口感更有層次

🦀紫菜茶漬飯
茶漬飯湯底好好味 加上面頭鋪滿海膽
飯入面仲有從松葉蟹絲 食落份外鮮甜
2022-11-07 32 浏览
日式美食一直是我最鐘愛的菜式,所以今天和朋友下班之後在將軍澳逛街,恰巧發現了在將軍澳海濱的這一間日式餐廳,於是決定進來和朋友一起大快朵頤。看了菜單以後,我們馬上點了幾道自己以前鐘愛的菜式,決定品嚐一下這裡的大廚是否有不錯的品味和手藝。黑豚肉酱油鍋真的味道不錯,壽喜燒的美味加上濃郁的湯底,吃到嘴裡。唇齒留香,而且肉質非常鮮嫩,搭配美味的蔬菜,可以說是秋冬季節非常不錯的一道料理。松葉蟹肉海膽甲羅燒是這家店的特色菜餚,美味的海鮮搭配米飯吃到嘴裡真的是一級的享受,讓人吃了一口之後還想再吃下一口。七味阿波美雞心出人意料得美味,搭配特色蘸料吃到嘴裡,讓人察覺得出雞心的美味和烹調的用心。厚燒玉子壽司也令我印象深刻,因為雞蛋的鮮甜和壽司的美味結合在了一起,讓我真的一口就吃掉了一整個。非常喜歡這道別緻的菜式。梅子茶渍飯鮮甜可口,可以品嚐到濃郁的雞湯和鮮美的米飯,食材入口非常滿足。京野菜軟殼蟹米紙沙律卷用健康又美味搭配獨家柚子醬,清香可口,沁人心脾。總而言之,這真的是一件令我印象深刻的日式料理餐廳,星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件, 好希望下次可以再和朋友漫步在美麗的將軍澳海濱,品

總而言之,這真的是一件令我印象深刻的日式料理餐廳,星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件, 好希望下次可以再和朋友漫步在美麗的將軍澳海濱,品嚐美味的日式佳餚。
呢排成日去tko搵食😋發意左呢間令我去完想快啲再encore 嘅居酒屋坐低冇耐,店員好主動同有禮咁推介是日推介menu 比我同埋話我知餐廳做緊咩promotion我朋友未到,慢慢睇餐牌諗住等就睇下店員講嘅刺身半價優惠👀所有壽司🍣、刺身係星期一至五刺身都冇半價優惠,三文魚壽司最抵食 $8就食到 必order trytry😍我哋揀左14件壽司🍣三文魚 🍣$8 (叫左4件😎)金目鯛赤身油甘魚池魚帆立貝平時唔多鍾意食魚類 因為有時會中伏,唔敢叫咁多魚但今次每款魚都好好味 🤤😋係有種果然係日本魚生呀!夠鮮甜 唔會冇味 有口感👍🏻凍凍地食完諗住去海濱行吓決定揀食完會暖笠笠嘅壽喜燒☺️ 有睇下我出post嘅朋友都知我鍾意打邊爐🍲🤪驚唔夠飽再加左烏冬 原來入邊壽喜燒有好多粉絲啲料都好足,其實可以唔使加烏冬另外加左個茶漬飯 心血來潮想食😝三文魚茶漬飯 小巧精緻 食完好滿足 每一款擺盤都好靚 岩哂比我打卡味道都好唔錯係好正宗嘅壽喜燒風味 唔會死甜 打埋蛋點淥一陣就得嘅安格斯牛肉 正🙀😽好軟熟餐牌仲有啲套餐可以揀 下次黎先試 甜品都好吸引 不過我想食果款sold out .
呢排成日去tko搵食😋
發意左呢間令我去完想快啲再encore 嘅居酒屋

我朋友未到,慢慢睇餐牌諗住等
就睇下店員講嘅刺身半價優惠👀

必order trytry😍

我哋揀左14件壽司🍣
三文魚 🍣$8 (叫左4件😎)
金目鯛
赤身
油甘魚
池魚
帆立貝
平時唔多鍾意食魚類 因為有時會中伏,唔敢叫咁多魚

凍凍地食完諗住去海濱行吓
另外加左個茶漬飯 心血來潮想食😝
三文魚茶漬飯 小巧精緻 食完好滿足

每一款擺盤都好靚 岩哂比我打卡
味道都好唔錯
係好正宗嘅壽喜燒風味 唔會死甜
打埋蛋點淥一陣就得嘅安格斯牛肉 正🙀😽好軟熟
餐牌仲有啲套餐可以揀 下次黎先試
甜品都好吸引 不過我想食果款sold out .

• 安格斯牛肉鍋
  • 三文魚茶漬飯
2022-11-06 34 浏览
一直有幫襯,店員有禮貌 服務都好之前 無係Openrice寫開食評 但都忍唔住要寫下。 周日午飯 今次額外多嗌一件壽司,無諗過 都可以咁有心思 佈置得咁靚😍 忍唔住影左相 share 左俾朋友,下午茶high tea重靚,搵返出黎share 及推薦 俾大家 😎
一直有幫襯,店員有禮貌 服務都好
High Tea
High Tea
2022-11-05 36 浏览
知道將軍澳海邊開左好多間好有特色既鋪頭,當中最吸引我既就係呢間食日式野既花樂,見到佢地款款都好似幾新鮮吸引,而家仲做緊優惠,最近推出星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,今次仲唔食爆佢。安格斯牛肉鍋 $198呢個牛肉鍋係用壽喜燒汁做底,鍋入面有好多蔬菜,樣樣都好新鮮。牛肉方面份量都唔少,有八塊,食落牛味濃唔會太肥,抵食之選。壽司叫左好多款唔同既壽司,當中最吸引既緊係日本海膽壽司,唔腥都無明礬味,仲幾鮮甜,一定要試。中拖羅脂香感滿滿,值得一試。燒羊架 $68羊架燒得非常好,唔羶得黎仲好軟,十分嫩口,一定要試。燒油甘魚鮫 $168魚鮫燒得好香,調味唔會太咸,本身魚油香味十足,肉質亦都嫩滑,水準之作。松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $198好難得咁多材料撈埋一齊都係咁夾,甲羅燒既蟹膏味好濃,而且加埋新鮮既海膽,份外鮮甜。飯上面仲有滿滿既蟹子,令到成個飯口感同味道都非常好。
知道將軍澳海邊開左好多間好有特色既鋪頭,當中最吸引我既就係呢間食日式野既花樂,見到佢地款款都好似幾新鮮吸引,而家仲做緊優惠,最近推出星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,今次仲唔食爆佢。

安格斯牛肉鍋 $198

壽司

燒羊架 $68

羊架燒得非常好,唔羶得黎仲好軟,十分嫩口,一定要試。

燒油甘魚鮫 $168

松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $198