芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2019-10-20 1714 浏览
一早先聽聞這間餐廳的芝士蛋糕不錯,所以與友人決定一嘗!提提大家,若晚上入座的,請預早排隊,6點還少人入座,6點後就很多人排隊了!我們點了主菜和蛋糕,但蛋糕非原味,但價格都便宜,我們都覺得主菜更優勝, 這兩款的蛋糕太甜了。如pizza,意粉,雞等等。不過我們都認為可以下次再試其他味道的蛋糕!最後埋單,我們4個共吃了約$230 很划算呢!而服務員也很友善地幫助你,會主動過來問你

服務員也很友善地幫助你,會主動過來問你

2019-10-18 1068 浏览
鍾意食cheesecake 既人一定唔可以錯過呢間餐廳,佢嘅cheesecake 超大件,真係食一件到飽,Cheesecake 旁邊嘅cream 千祈唔好淨係當佢裝飾,因為都好好食。Main 黎講我幾鍾意叫牛油果雞肉沙律,佢嘅份量超大碟,雖然只係沙律但食曬一定好飽。
2019-10-17 1570 浏览
第一次食cheese factory,好美式,都係主要一個侍應服侍一張枱,每碟食物嘅份量都好多,好啱3個以上黎食,每碟都食唔晒,好中意食佢個tacos,最中意配佢個牛油果醬,佢嘅薯條都好好食,每條都熱辣辣,啱晒鍾意食薯條嘅朋友,另外佢既cream base pasta都好重芝士味,好啱中意濃味既朋友!
2019-10-16 1316 浏览
對上一次黎食原來已經係八個月前, 以為而家出面咁多課外活動唔駛排咁耐, 點知都係要排大半個鐘, 但嗰日情緒低落, 諗黎諗去, 近我嘅餐廳只有呢到個意粉可以安慰下我, 所以要排都照等.呢個烤蒜雞肉蝴蝶粉從來無令我失望, 雖然佢啲雞亦都一直係鞋, 品質從頭到尾無變, 芝士忌廉汁夠哂濃, 不過佢芝士味一向唔算好重, 而係成個味好香夠濃, 就係呢種濃郁味道令人產生安慰感. 醬汁質地少少厚黏得住蝴蝶粉, 又唔會太杰, 食極把口都唔覺漏, 會追住食. 不過把口唔漏, 個肚都有上限, 蝴蝶粉幾頂肚, 兩個人食三分二已經夠哂, 就算個肚仲可以放其他野, 但偏偏再放唔落蝴蝶粉. 仲有個人唔開心, 食蝴蝶粉慳氣力, 一粒粒用匙筆黎食, 唔駛食意粉咁要卷, 唔卷又吊吊fling, 蝴蝶粉少少硬, 一粒粒狠狠咁咬發洩下對精神有丁丁幫助😅雖然香草三文魚上面鋪滿香草, 但只係掩眼法其實無咩味, 件魚我都有落返少少鹽吊味. 我揀呢個係因為佢用檸檬汁, 諗住蝴蝶粉咁濃味, 食返啲酸野清新一下. 個汁其實酸酸地幾好味, 但感覺同食材唔多夾, 食落感覺汁還汁, 食物還食物, 兩者互不相干. 薯蓉畀好多, 但係無乜味, 有
烤蒜雞肉蝴蝶粉
香草三文魚
雖然香草三文魚上面鋪滿香草, 但只係掩眼法其實無咩味, 件魚我都有落返少少鹽吊味. 我揀呢個係因為佢用檸檬汁, 諗住蝴蝶粉咁濃味, 食返啲酸野清新一下. 個汁其實酸酸地幾好味, 但感覺同食材唔多夾, 食落感覺汁還汁, 食物還食物, 兩者互不相干. 薯蓉畀好多, 但係無乜味, 有啲乾, 個汁又唔係好幫到佢. 蘆筍最出色, 平時配菜好少畀咁粗, 新鮮爽口. 整體無吸引人嘅特點, 但一啲都唔難食, 魚肉就算淡淡地都有香, 不過近三百蚊就唔太抵, 無下次.
麵包
呢到啲麵包比一般餐廳硬, 唔差, 但可唔食, 不過我鐘意用普通嗰隻麵包點蝴蝶粉個汁, 奶盡佢🤣 另一款係黑糖麵包, 之前覺得黑糖味唔係好夠, 今次濃返味道有進步, 但要個包軟啲先夠吸引.
PROSECCO
食左幾次, 今次又寫其實係因為呢杯酒引起, 之前黎食叫左杯Sparkling wine-COVA太酸澀, 都係睇返之前食評先無再伏. 今次揀左Sparkling wine-PROSECCO相對好飲好多, 無酸澀情況, 甜甜地有啲氣好易入口, 我當場飲左兩杯, 不過未至於令人懷念, 但下次想飲有氣嘅野又嫌水太淡汽水太甜可以encore.

呢間餐廳個名叫The Cheesecake Factory, 芝士蛋糕係佢嘅經典, 但我偏偏對呢樣野最無興趣, 因為超級甜. 我鐘意黎呢到食意粉, 夠濃味兼有芝士, 個人好頹嗰時食左個心會舒服啲, 所以只要意粉依然好食, 我黎呢到已經達到目的, 唔要求佢多方面都出色.
2019-10-11
$342.1
烤蒜雞肉蝴蝶粉
2019-10-11 1354 浏览
hahahaha,終於都可以來我最中意嘅芝樂坊啦!每次不管開心時仲系唔開心時,都想過來呢度用美食治癒自己。自己一個人來呢度食飯都可以好開心。今次我仲系點咗一直以來都好中意嘅炸芝士通心粉球仲有一個甜品士多俾梨芝士蛋糕。通心粉球芝士粉勁足,炸得熱熱辣辣,好酥脆,好惹味~個cake分量好大,芝士蛋糕做得非常好,綿密濕潤,士多俾梨都幾新鮮,上面個cream都唔會好膩,好好食!
2019-10-10 1017 浏览
聞名已久....朋友生日人多試就最好機會喇人多又可以試唔同款式.仲唔驚食唔哂仲要個個都好芝得!大好機會!但由於冇得訂台要去排隊..等到9點30先有位個個都餓到癲..食慾大增首先被安排坐間小房內!有自己空間!傾計大聲都唔怕嘈到人侍應妹妹仲好nice 會介紹野食!讚好沙律-LUAU 夏威夷盛宴沙律大大份..好好食...帶酸好開胃!小食-牛油果蛋脆卷牛油果迷必點..但份量好大...多人先好點炸芝士通心粉球流心芝士..好芝..正水牛城雞翼不錯主菜-瑪格麗特pizza Pizza就普通...比較普通芝士4重奏長通粉呢個長通粉好食..芝士味夠濃最後飽到連出名既cake都食唔落..有點可惜有機會再黎啦!

聞名已久....朋友生日人多試就最好機會喇
人多又可以試唔同款式.仲唔驚食唔哂

仲要個個都好芝得!大好機會!
但由於冇得訂台要去排隊..等到9點30先有位
個個都餓到癲..食慾大增

首先被安排坐間小房內!有自己空間!傾計大聲都唔怕嘈到人

侍應妹妹仲好nice 會介紹野食!讚好

沙律-LUAU 夏威夷盛宴沙律
大大份..好好食...帶酸好開胃!

小食-牛油果蛋脆卷

呢個長通粉好食..芝士味夠濃

最後飽到連出名既cake都食唔落..有點可惜
有機會再黎啦!

2019-10-07 1143 浏览
以前喺美國嗰陣一個禮拜一定要幫襯一次cheesecake factory見到佢嚟咗香港當然一定要去朝拜下啦6:00一放工就即刻衝過黎 拎到第一輪籌但係都要等成個幾鐘佢嘅份量同美國係一樣嘅都幾意料之外首推係佢嘅蝦配薯條 必食另外推介你地兩個人食一個cake好啦
見到佢嚟咗香港當然一定要去朝拜下啦
6:00一放工就即刻衝過黎 拎到第一輪籌但係都要等成個幾鐘
佢嘅份量同美國係一樣嘅都幾意料之外
首推係佢嘅蝦配薯條 必食
另外推介你地兩個人食一個cake好啦
2019-10-06 3663 浏览
相約一班老表happy friday,當然要搵一間好坐既餐廳,最後揀了每次經過都大排長龍的「The Cheesecake Factory」。由於餐廳不設訂位,兼且限時用餐,於是早放工的先到餐廳。晚上六點半到達餐廳,門外已有十數人排隊,取票時侍應指需等候約90分鐘,既然未齊人,兼且星期五晚到處都是覓食的人,最後決定等下去,取票後,就到附近逛逛消磨時間。一個多小時後,接到餐廳有枱的通知。餐牌的選擇很多,但因為要留肚食甜品,故每人選一款食物。🔶 餐前麵包三款麵包中,以黑糖麵包最好味,不用搽牛油都可以。🔶 凱撒沙律沙律菜頗新鮮,喜歡上面的芝士。🔶 炸芝士通心粉球老表推介的頭盤,上枱時,大家都被佢大大件既外表嚇怕😆 每人吃半件已覺得飽,宜襯熱食,否則凍咗會覺得好膩。🔶 德州墨西哥脆卷原以為是一般的墨西哥脆片,到食物上枱才知道是釀有餡料的春卷,不用沾醬都很夠味,食物微辣。🔶 水牛城香辣雞翼這道炸雞翼其實幾香口,但真係幾辣,結果食剩。🔶 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵食意粉最怕冇乜汁,乾巴巴的,這碟意粉就冇呢個問題,個醬汁幾好味,不會很鹹。終於到咗甜品時間,望着餐牌上接近30款芝士蛋糕,覺得很困惑唔識揀

🔶 餐前麵包
三款麵包中,以黑糖麵包最好味,不用搽牛油都可以。

凱撒沙律

🔶 凱撒沙律
沙律菜頗新鮮,喜歡上面的芝士。

🔶 炸芝士通心粉球

德州墨西哥脆卷

🔶 德州墨西哥脆卷

水牛城香辣雞翼

🔶 水牛城香辣雞翼
這道炸雞翼其實幾香口,但真係幾辣,結果食剩。

雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵

🔶 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵

終於到咗甜品時間,望着餐牌上接近30款芝士蛋糕,覺得很困惑唔識揀,唔緊要,可以到甜品凍櫃望望實物才揀。

不過見到實物應該會更難選擇,因為...真的眼花撩亂,有選擇困難症的人,應該唔知點算好😂 由於大家都很飽了,最後只選了2款蛋糕試試。

鹹焦糖芝士蛋糕

🔶 鹹焦糖芝士蛋糕
原以為鹹焦糖醬會怪怪的,但原來味道都幾夾。

檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕

🔶 檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕
相比焦糖芝士蛋糕,呢款較甜,雖然上面的紅色醬冇藥水味,但味道還是有點保留。
凱撒沙律
雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵
鹹焦糖芝士蛋糕
檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕
2019-10-06 1012 浏览
同朋友以前慶祝生日好中意黎呢到發現佢係美心集團旗下餐廳當然更加之有質素保證啦!呢到d水好好飲 員工又nice 最重要係環境好舒服 但最好就係海港城 入面好多閉路電視 一定好安全所以大家多多支持就得啦!..............................
同朋友以前慶祝生日好中意黎呢到
發現佢係美心集團旗下餐廳
當然更加之有質素保證啦!

所以大家多多支持就得啦!

2019-10-05 651 浏览
約了朋友觀看kenny演唱會 所以打算在尖沙咀先吃點東西才到紅磡看演唱會 其實已經光臨此餐廳幾次之多 但每次都會品嚐不同的菜色 因為選擇太多了吧等了15分鐘侍應只給我bar台沒有卡坐 不過也好 方便我下單叫了雞尾酒🍸 之後又叫了一些下酒的餐點 nachos和炸蕃薯條 nachos份量很大 吃極也吃不完 除了鋪了芝士外 讓有蕃茄沙沙 酸忌廉 和我最喜歡的牛油果🥑 另外 也叫了檸檬忌廉雞肉意粉 很爽口 吃多了也不會覺得膩 最後3個人吃得很飽 甜品也沒有點了~Kenny演唱會真的很感動 成晚都好開心

Kenny演唱會真的很感動 成晚都好開心
Tequila  sunrises
2019-09-13
Tequila  sunrises
  • 檸檬雞肉意粉
2019-10-05 832 浏览
先講個環境,一入到去已經有令人放鬆既感覺。叫完野食,好快就上餐包啦!再過一陣,o的主菜就到啦!叫左everything pizza同埋buffulo wings!兩樣嘢都好好食!由於既好食而且食物份量亦好大份,絕對可以稱得上係抵食!大份到我食唔落蛋糕🍰啦!🙈🙈🙈🙈
先講個環境,一入到去已經有令人放鬆既感覺。

叫完野食,好快就上餐包啦!

由於既好食而且食物份量亦好大份,絕對可以稱得上係抵食!

大份到我食唔落蛋糕🍰啦!🙈🙈🙈🙈
everything  pizza
buffalo  wings
  • 水牛城香辣雞翼
2019-10-02 613 浏览
人氣長龍店,晚飯時間一定要等一段時間。。今次特意weekday下午過黎吃,人少之餘又可以hea足一個下午,今次點左必吃的炸芝士通心粉球!濃濃的芝士!真係好好味!其實食左一個已經開始滯,但好貪心再點埋nachos 同漢堡包,全部份量都十足!

2019-10-01 712 浏览
今晚一行13人同朋友慶祝食飯,因為人數太多,所以就瞓咗兩張完枱。今晚呢間餐廳係叫cheesecake Factory所以好多食物都係以芝士為主雖然全部都係有芝士,但係唔會覺得好膩,仲覺得樣樣都好好食當中嘅芝士意粉炸波波真係好出色,睇佢外型好似一個大嘅炸蝦球咁樣,但係原來一邊係意粉嚟㗎,好特別另外仲叫左Pizza啦,意粉,沙律啦,仲有雞翼意粉個汁好creamy好好味食到唔停口,雞翼都係味道好特別又好嫩滑講到明同朋友慶祝食飯,當然唔少得蛋糕啦,我哋帶咗一份海鹽焦糖蛋糕,提拉米蘇蛋糕,同埋青檸紅莓蛋糕。個海鹽焦糖蛋糕真係無得輸,甜得來但係絕對唔會好樓雖然好似好大件但係都冇淨

雖然全部都係有芝士,但係唔會覺得好膩,仲覺得樣樣都好好食

另外仲叫左Pizza啦,意粉,沙律啦,仲有雞翼

2019-09-30 800 浏览
本身以為自己係芝士狂,但係去到呢到真係食芝士食到嘔。叫左個好多人都叫既呢個cheesecake ,甜到over左,份量係多但係真係2個人都食唔哂,原因係太甜!甜到有d左多少少,呢個唔推薦。另外個cheese ball幾好食,外層好脆好夠熱,食面芝士味亦好香濃,十分推薦大家一試!總結今次我地為試而試,全部叫哂小食同甜點,咁樣叫法真係自己玩自建議大家下次去真係叫返d主食平衡下,唔係既話會比好似我咁,果晚訓教成個腦都係芝士。
本身以為自己係芝士狂,但係去到呢到真係食芝士食到嘔。

甜到有d左多少少,呢個唔推薦。

2019-09-30 602 浏览
開左咁耐終於等到少人啲啦!仲要特登星期六嘅中午去都等左大約10分鐘先有位!一入到去有種去左迪迪尼餐廳嘅感覺, 好得意!落完單後就送左一客麵包, 分別有2種味道, 黑麥同普通麵包, 我自己就比較鐘意食黑麥麵包, 味道無普通麵飽咁單一, 有少少甜味都幾好食!麵包仲可以refill的, 啱晒鐘意麵包的朋友!黎前都有聽過呢度嘅食物好有美國feel, 即係好大份呀!我地叫左一個4種唔同chesse一隻嘅pasta再加雞肉, 一上嘅時候發現又無想像中咁大份喎。雖然係有4種唔同嘅cheese, 但我覺得一啲都唔heavy, 唔會食幾啖就好快飽嘅感覺。意粉都煮得剛剛好, 唔錯呀!除左主食外, 仲叫左一個前菜, 就係nacho!一上黎嘅時候, 我終於覺得自己係食緊美國餐啦!平時其他餐廳都只會係好細細碟嘅醬, 但呢啲一啲都唔姑寒, 個個醬都係一個雪糕球嘅份量呀!仲有層層深不見底嘅脆片!脆皮上淋左芝士汁再加埋辣椒同埋sour cream味道好好食, 不過就好飽最後我地2個人食極都食唔晒就只好放棄~我覺得呢度好適合一家大細一大班人去, 可以試更多唔同野!

我覺得呢度好適合一家大細一大班人去, 可以試更多唔同野!
2019-09-07
  • 餐前麵包