芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (明雲閣)
2024-04-15 30 浏览
難得有柴可夫車我入元朗兜風,我哋就順路來咗芝加哥串燒酒場happy hour。😚😚原來日光日白坐係度歎啤酒食串燒都幾歎喔🤣🤣,呢度嘅啤酒happy hour做緊買一送一,我哋叫咗chicago logo beer。我本身唔太好啤酒嘅,因為覺得有啲苦苦地。但店員推薦呢隻啤酒又幾好飲喔😍,飲落係有陣清甜嘅感覺,好舒服😚😚,配串燒一流啊,好啱女仔飲。呢度最令我驚喜嘅係有好多好特別嘅串燒食,估佢唔到竟然有燒魚泡😂😂😂,玩到咁刁鑽,點夠你來啊~😂😂😂 仲有燒淮山,燒龜苓膏😂😂😂,有無諗過食串燒都可以清熱解毒啊?呢度幫到你啊~🤣🤣🤣老老實實,個燒淮山真心好好食,我差啲想order十串啊😂。佢哋除咗下火嘅串燒,肉類都好出色咖😉 特別係燒乳豬、燒白鱔、燒紙鶴雞皮…呢啲係必點咖😍。估唔到乳豬用串燒方式來燒都可以好好味,即叫即燒,上枱即食,果種鬆脆感真係一試難忘啊~😍😍😍 呢度嘅白鱔除咗有平時經常食到款式外,仲有一款叫無骨白鱔,係咪聽個名都開心呢~😚😚啖啖肉嘅脆皮白鱔,入口爆汁,充滿香味~😍😍真係好開心咖~紙鶴雞皮燒到好似豬肉紙咁又薄又脆,好香口,一啖啤酒一啖雞皮好滿足~😍😍😍下次可以揀宵夜時間過來啤一啤

下次可以揀宵夜時間過來啤一啤,三五知己傾下計relax下,呢度係個好好嘅選擇~🥰🥰

2024-04-08 40 浏览
呢間係我吃過咁多間串燒中最多的,有牛類,豬類,鳥類,羊肉類,蔬菜類,海鮮類等….. 計埋有超過一百款不同的串燒,呢間係主打串燒和酒精飲品,環境不錯,有特大電視可以睇波,而且bar台一邊的高櫈係梳化位!見到咁多款不同串燒,緊係要試多啲不同的嘢啦😚吃完之後,有幾款特別推介,燒龜苓膏,大家冇睇錯,真係燒龜苓膏😂雖然最初覺得有啲怪,但我一向都喜歡試新嘢,食落去好好味,勁似龜苓膏味,食落去幾煙靭,上面有少少煉奶,先甜後苦😜燒乳豬串,平時乳豬飯就食過,乳豬串第一次食,又不錯喎,燒到好脆燒東星班柳:魚味好新鮮招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆明太子玉子燒:平時玉子燒通常卷幾層去煎,呢個燒埋,四邊角都脆,而且更香招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾另外仲叫左比較少有的羊西冷,牛胸爽,牛板鍵,鮮淮山.. 即叫即燒😋仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋 另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂

燒東星班柳:魚味好新鮮

招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆

招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾

仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋

另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋

廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂
2024-04-07
2024-04-04 54 浏览
失望,環境氣氛幾好,酒都好,價錢又唔算貴,三五知己聚餐傾計一流,但係好可惜串燒係凍既,結果我同朋友第二日就肚柯,仲係柯水果種,又發埋燒,未必會再幫襯,就算幫襯都只會叫樽裝啤酒作為一間負責任嘅食肆,最低限度都要確保食物質素屬安全水平,我明白最近天氣較悶熱,食物變壞既速度相對較快,但正正係呢個原因,更加須要注意品質,我同朋友都非常之失望,因為一直以來都好期待呢類型嘅餐廳進駐元朗,但今次嘅體驗好差,失去信心
2024-04-03
妹妹最近迷上左飲啤酒🍻 餐廳以酒吧風格🪩 環境暗暗地 空間都幾大 食物以串燒為主🍢🍡 種類都好多 因為好晏先食晚餐太肚餓一口氣嗌左好多野食😋Chicago logo beer🍺 酒味唔系好重又甜甜地 妹妹飲完一啖又一啖 勁快飲左大半杯 面都紅曬😳香蒜蔥花廣島蠔🦪 香蔥燒聖子皇蒜味香濃加上蠔味 簡直系perfect match!😍 聖子大大只又啖啖肉 肉質都好爽口😋安格斯牛肉蔥串 安格斯牛肉露筍串 風味羊肉串 孜然燒羊腩 燒汁極品牛頸脊 椒鹽極品肥牛 黑毛豬腩串 咖哩魷魚串 鹽燒雞軟骨 雞肉軟骨棒🍢🍡識食串燒 一定會食雞軟骨 勁鐘意軟骨爽脆既口感🥰安格斯牛肉露筍串🥩 安格斯牛肉好香 油香味滲入曬露筍 咬落香口又爽脆 大推!👍🏻黑毛豬腩🥓 脆卜卜又好香油脂味 但唔會好膩😋雞肉軟骨棒 肉質軟熟 另外可以點啲甜甜地既醬汁一齊食😍蜜汁燒黑豚肉 招牌無骨白鱔 韭菜燒 汁燒京蔥串 一口和牛串 鳳梨燒黑豚肉🥓 用蜜汁燒完一樣好juice 又甜甜地👍🏻👍🏻鱔肉🐟 多汁香滑 但唔會腥 韭菜味濃郁又多汁燒鳳梨🍍 酸酸甜甜 好開胃牛油大頭蝦 極品即燒乳豬 烤魷魚大頭蝦🍤 啖啖肉 蝦膏好香牛油味同多膏🧈乳豬皮卜

Chicago logo beer🍺

牛油大頭蝦 極品即燒乳豬 烤魷魚
大頭蝦🍤 啖啖肉 蝦膏好香牛油味同多膏🧈
乳豬皮卜卜脆 乳豬肉仲入口即溶又唔會油膩🫣
2024-03-29 41 浏览
夜晚一個人無聊。附近搵到呢間有得食串燒。嘢食種類都幾多對於一個人。有300 mL嘅清酒,亦都好適合我就普普通通嗌咗少少串燒同埋一支300 mL嘅一酎一景店氣氛都唔錯
在這次的餐廳體驗中,我們決定將我們的經驗分享給大家,希望能夠幫助其他消費者做出更明智的選擇😉這家餐廳的環境讓人感覺像是在一個酒吧裡,雖然這種氛圍有其獨特的魅力,但在我們的體驗中,它似乎並未帶來額外的愉悅😕。對於一個餐廳來說,氛圍是非常重要的一部分,它不僅影響消費者的體驗,也直接影響到他們的評價。我們的晚餐從一開始就帶來了不順利的感覺。餐廳的乾淨度並不高,甚至在整晚的餐飲中,我們的手腳都被蚊咬致紅腫🥲。這種情況對於一個餐廳來說,是非常不理想的,因為它直接影響到消費者的舒適度和體驗品質😮‍💨。在菜單上,我們期待著各種美味的食物,但實際上,我們很難吃到我們期待的味道🥺。白鱔帶著酸味,牛舌未熟透,燒蠔無味,這些都是我們在這次體驗中遇到的問題😤。然而,有一些菜品卻讓我們留下了深刻的印象,如香草雞翼和豬腩肉,這些都是我們在這次體驗中最滿意的部分😃。儘管我們的體驗並不理想,但我們仍然認為這家餐廳的價格是合理的。然而,這並不能掩飾我們對這次體驗的不滿。我們對這家餐廳的高分評價感到困惑,因為我們的體驗與其他消費者的體驗並不相同。我們希望這次的分享能夠幫助大家做出更明智的選擇,並且鼓勵大家在選擇餐廳時,不

我們希望這次的分享能夠幫助大家做出更明智的選擇,並且鼓勵大家在選擇餐廳時,不僅僅看著評分,也要考慮到餐廳的環境、乾淨度和菜單的味道等多方面的因素。我們相信,一個好的餐廳不僅僅是有高分的評價,更重要的是能夠提供一個愉快的體驗🤔。
2024-03-27 21 浏览
🍢🍡早前豬先生跟朋友去過大埔分店,感覺很不錯,今次特意帶貓太太來元朗分店好好品嚐。沒想到酒吧的烤串也這麼有水準😳😳😳!由於是酒吧,室內的燈光比較深暗。我們選擇坐在外面,晚上的天氣還算涼爽。雖然是馬路旁邊,但車不多。街景中喝啤酒食串燒,別有一番風味。朱先生點了一杯生啤🍺,而貓太太點了一份巧克力Mojito🍹 。酒吧串燒令人驚喜,竟然有蠻多特式海鮮的🐙🐟🐠🦐。扇貝、貴妃蚌、東星斑、鰻魚和整條時魚等等。海鮮配上蔥蒜料烤,錯不了唷🤭肉串方面,有新彊風味羊肉串😆羊油串。貓太太最愛😜的卻是安格斯大蔥和蘆筍煙肉,鮮嫩多汁。在香港能吃到薯塔的地方並不多,要點哦🤭玩味十足的有烤芝麻湯圓,真的比水煮好吃多了。烤茄子、菠蘿和韮葉也是標配必點的😜。

餐廳環境似酒吧改建 欠缺氣氛乾淨程度欠佳 整晚手腳被蚊咬致紅腫白鱔帶酸味 牛舌未熟透 燒蠔無味只有香草雞翼跟豬腩肉好吃價錢正常 但以後大概不會再光顧不明白為何食評那麼高分..
餐廳環境似酒吧改建 欠缺氣氛
乾淨程度欠佳 整晚手腳被蚊咬致紅腫
白鱔帶酸味 牛舌未熟透 燒蠔無味
只有香草雞翼跟豬腩肉好吃
價錢正常
但以後大概不會再光顧
不明白為何食評那麼高分..
2024-03-23 18 浏览
首先要讚下佢哋嘅Chicago Logo Beer😌有啖啖果香,飲落順口,平時都唔係好好啤酒都覺得好飲🫶🏽串燒同啤酒真係好夾!嚟之前已經諗好一定要嗌燒白鱔,果然冇令人失望,鱔皮好脆,鱔肉富有油脂香味,忍唔住Encore咗🥹燒乳豬不愧係招牌,乳豬皮燒到脆卜卜,乳豬肉入口即溶🤤最勁係佢哋整到令人一啲都唔覺得油膩!燒大頭蝦勁大隻,好有份量👏🏽蝦頭有膏,蝦肉彈牙!牛舌芯係厚切👍🏽火喉掌握得啱啱好,外脆內軟,牛舌好重牛味,鍾意食牛嘅話一定要嗌😋最後仲嗌咗燒湯圓做甜品,令人好有驚喜,唔係周圍有得食,燒到外皮脆得嚟又有啲煙靭,加埋流心芝麻餡,成件事好滿足!🥳

燒大頭蝦勁大隻,好有份量👏🏽蝦頭有膏,蝦肉彈牙!

2024-03-13 43 浏览
平日返工咁忙碌,嚟到星期五緊係要比自己Happy Friday 啦🎊比自己放鬆下,陶醉而非沉醉,又有美食伴酒,去邊好?📍Chicago Bar and Restaurant 除咗有不同種類嘅酒精飲品,仲有各式各樣嘅小食串燒提供。可以係輕食晚餐既地方,又可以成為大家晚飯後放鬆的下場。今次就約咗朋友嚟啤一啤🍻朋友就試咗New Arrive嘅Chicago logo beer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道清新特別,有菠蘿果香甜,又易入口。而我難得放低個囡輕鬆下,就飲咗兩杯:1.Samuel Adams ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 清新、易入口 2.San Mig Light ⭐️⭐️⭐️⭐️唔會苦、味道清爽(👆🏻啤酒5pm前仲做緊買一送一優惠,除咗啤酒外仲有唔同特式的cocktail)食物方面有別於一般酒吧嘅選擇,提供好多種類嘅串燒,而且自選辣度,價錢合理,份量多又夠熱💯我哋忍唔住叫到成枱都係😋😋😋1.炸饅頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️2.炸辣雞鎚 ⭐️⭐️⭐️⭐️3.炸八爪魚足 ⭐️⭐️⭐️⭐️4.炸厚切薯片 ⭐️⭐️5.燒魚肉燒賣 ⭐️6.生燒鴨舌 ⭐️7.風味羊肉串 ⭐️⭐️⭐️8.鹽燒雞翼 ⭐️⭐️9.風味燒雞腎
比自己放鬆下,陶醉而非沉醉,又有美食伴酒,去邊好?

📍Chicago Bar and Restaurant

今次就約咗朋友嚟啤一啤🍻

味道清新特別,有菠蘿果香甜,又易入口。

而我難得放低個囡輕鬆下,就飲咗兩杯:
1.Samuel Adams ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17.芝士焗雜菌 ⭐️⭐️⭐️
👍🏻18.燒雞翼包飯 🌟🌟🌟🌟🌟
👍🏻19.燒prime牛小排 🌟🌟🌟🌟🌟
👍🏻20.鹽燒鮮白鱔串🌟🌟🌟🌟🌟

總括嚟講,食物質數高,即燒即整,師傅燒得有水準令食物唔會乾身,性價比高。令我最深刻嘅係牛小排&燒白鱔串,牛小排有兩塊而且保留肉汁,白鱔外脆內軟,而且唔係好多地方有。絕對係吹水聚舊嘅不二之選👍🏻
2024-03-01 71 浏览
Happy Friday最中意同朋友飲下酒,食下串燒! 今日黎到元朗呢間芝加哥串燒酒場, 😍 平日20:00 前飲酒仲特別平,$78就有杯PiniChicago logo beer,入口甘甜! 我地仲叫咗好多串燒食:🔸碳燒牛扒🔸極品即燒乳豬🔸黑毛豬腩串🔸黑糖雞脾肉串🔸蜜糖雞翼(2只)🔸燒土匪雞翼(串)🔸茄子燒(原條)🔸香蔥燒半殼扇貝(2隻)🔸鹽燒鮮白鱔串🔸燒魚肉燒賣(串)🔸浦燒鳗魚串🔸燒明太子多士(份)🔸烤魷魚(1隻)🔸脆辣炸雞膇(份)🔸炸厚切薯片(串)🔸羊肉串🔸炸饅頭(串)餐廳食物種類都幾多,有牛、豬、雞、羊、海鮮、蔬菜類等🥰估唔到碳燒牛扒都幾高質, 燒到半熟, 仲幾juicy, CP值好高! 浦燒鳗魚串係勁好食, 口感夠滑,無細骨! 厚切薯片係我最愛, 熱辣辣又脆口,真係無得輸! 即燒乳豬好特別, 而且燒得好香,出面好少見到☺️

🔸碳燒牛扒
🔸極品即燒乳豬
🔸黑毛豬腩串
🔸黑糖雞脾肉串
🔸蜜糖雞翼(2只)
🔸燒土匪雞翼(串)
🔸茄子燒(原條)
🔸香蔥燒半殼扇貝(2隻)
🔸鹽燒鮮白鱔串
🔸燒魚肉燒賣(串)
🔸浦燒鳗魚串
🔸燒明太子多士(份)
🔸烤魷魚(1隻)
🔸脆辣炸雞膇(份)
🔸炸厚切薯片(串)
🔸羊肉串
🔸炸饅頭(串)

放工時間當然要同朋友聚聚🙆🏻‍♀️呢間環境唔錯 加埋音樂 好有氣氛👏🏻而且串燒款式多得誇張 味道好適合送酒🥰以下就係一啲我哋大大力推介嘅款式👍🏻 串燒✅ 海鮮類:- 香蒜蔥花廣島蠔:半打上枱真開心 蠔肉肥美 同香蒜蔥花都好夾🦪- 香蔥燒蟶子皇:味道唔錯 蟶子肉爽口彈牙- 香蔥燒半殼扇貝:扇貝肉好大粒 咬落去會爆汁😀- 燒牛油半熟帶子:外皮脆脆 入面鮮甜多汁✅ 肉類:- 黑毛豬腩串:一人一串 油脂豐富但唔會覺得膩- 炭燒豬頸肉:有甜甜嘅蜜汁味道 肉質爽口🐷- 鹽燒雞軟骨;食串燒嘅常客 調味好味- 蜜糖雞翼:外皮燒得香脆 雞肉嫩滑- 招牌燒牛骨髓:坊間比較少見嘅款式 呢個必點🫶🏻✅ 蔬菜類: - 茄子燒:原條燒 蒜蓉多多 勁正🍆- 芝士黑松露大啡菇:黑松露記得多 同芝士味道好夾- 鳳梨燒:作為最後嘅甜品好正👍🏻 Magnets Original Apple Cider味道唔會好甜 飲落蘋果香氣好重 微微酸❤️👍🏻 Hoegaarden氣泡充足 味道清香 係串燒嘅好朋友👫注意事項⚠️- 店內仲有提供好多唔同類型酒類🍹實有一款啱你

👍🏻 串燒

氣泡充足 味道清香 係串燒嘅好朋友👫

注意事項⚠️
- 店內仲有提供好多唔同類型酒類🍹實有一款啱你

2024-02-26 18 浏览
約朋友聚會諗起芝加哥有酒又有多款串燒燒物選擇岩哂傾計吹水有bar 位又有梳化位仲有室外位滿足唔同人士需要▫️香蔥燒蟶子皇蟶子皇size 都唔細滿滿既蔥蒜好香好惹味▫️燒象拔蚌仔口感比較彈牙▫️XO醬燒廣島蠔估唔到甘肥美厚身食落都幾creamy▫️原條茄子燒茄子好淋淋埋d 炸蒜好好食!!▫️極品即燒乳豬估唔到乳豬都有串燒😲特登叫黎試下外皮燒得好脆口下面層脂肪都唔算厚係幾特別▫️燒土匪雞翼孜然味好勁~外皮好脆,入面都算嫩滑▫️蘆筍燒▫️串燒娃娃菜▫️鹽燒鮮白鱔串又係比較少見~調味唔錯▫️鳳梨燒夠Juicy 岩哂解膩▫️啤酒有Happy Hour 時段一人叫一杯都唔過份
約朋友聚會

估唔到甘肥美厚身
食落都幾creamy

▫️原條茄子燒
茄子好淋
淋埋d 炸蒜好好食!!

▫️極品即燒乳豬
估唔到乳豬都有串燒😲
特登叫黎試下
外皮燒得好脆口
下面層脂肪都唔算厚
係幾特別

▫️燒土匪雞翼
孜然味好勁~
外皮好脆,入面都算嫩滑

▫️蘆筍燒

一人叫一杯都唔過份
2024-02-24
用餐时段
2024-02-20 24 浏览
這間位於元朗的串燒店絕對是一個讓人流連忘返的好去處。走進店裡,馬上被酒吧風格所吸引,播放著節拍音樂,讓人感覺放鬆愉快。店內提供各式自調cocktail和啤酒,讓客人可以享受美食的同時,也能品嚐到精心調製的飲品。推薦食物更是令人垂涎三尺。燒白鱔肉質鮮嫩多汁,搭配上店家特製的調味料,入口即化;燒雞中翼外皮香脆內裡多汁,絕對是下酒的好選擇;燒牛舌則是口感細膩,帶有淡淡的焦香味;燒免治雞肉棒則是適合小朋友和不愛骨頭的客人;而燒五花腩則是肥而不膩,入口即化。除了以上幾款推薦食物外,還有其他值得一試的美味。例如醬油燒白鱔,帶有濃厚的日式風味;燒茄子則是清爽可口,非常適合素食者整體來說,這間串燒店不僅提供美味可口的食物和精心調製的飲品,還有舒適愉快的用餐氛圍。無論是和朋友聚會、情侶約會或家庭聚餐都非常適合。強烈推薦大家來此一試!

• 鹽燒牛舌心
  • 茄子燒
2024-02-19 20 浏览
同朋友去過芝加哥串燒酒場幾次,中意餐廳坐得舒服之餘,又可以同朋友盡情傾計,係gathering的好地方PINEAPPLE MOJITO $89PEACH MOJITO $89點左兩杯Mojito,適合少飲酒的朋友,餐廳仲好貼心送上蜜糖,方便朋友入口Around The World $98顏色好靚,而且甜甜果香味,易入口,既可以打卡,而且好飲,色香味俱全👍🏻👍🏻👍🏻Blue Hawaiian $88熱帶風情的菠蘿味,推介串燒:茄子燒🍆原條上,中意蒜蓉燒茄子的朋友必食😍😍😍鳳梨燒:點可以唔食燒菠蘿🍍🤤🤤🤤必食海鮮:香蔥燒蟶子皇:鮮甜美味味增甲羅燒:每次嚟都必食😋燒原隻魷魚串燒:原汁原味香蒜蔥花廣島蠔:大隻而且不腥👍🏻小食:炸拉絲水牛芝士條:一定要熱辣辣食,芝士多到可以拉絲

PINEAPPLE MOJITO $89
PEACH MOJITO $89

Around The World $98
Blue Hawaiian $88
熱帶風情的菠蘿味,推介

串燒:
茄子燒🍆原條上,中意蒜蓉燒茄子的朋友必食😍😍😍
鳳梨燒:點可以唔食燒菠蘿🍍🤤🤤🤤

必食海鮮:
香蔥燒蟶子皇:鮮甜美味
味增甲羅燒:每次嚟都必食😋
燒原隻魷魚串燒:原汁原味
香蒜蔥花廣島蠔:大隻而且不腥👍🏻

小食:
炸拉絲水牛芝士條:一定要熱辣辣食,芝士多到可以拉絲