2023-04-04
芝加哥串燒酒場📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖 🌄環境頗為開揚嘅,座位方面有吧枱有大枱,任你揀,環境比較昏暗啲,而且都偏安靜,好適合飲住啤酒同三五知己傾吓計~🧡食物🐄 A5極品和牛粒(份)$128🐄 燒和牛胸爽串 $32🐄 煙燻和牛牛舌 $38🐄 石燒prime牛小扒 $148🐷 黑毛豬腩串 $25🐷 炭燒豬頸肉(串)$22🥚 明太子玉子燒(份)$58🐔 芝士雞脾肉串 $25🐔 水牛城燒雞翼(2只)$25🐔 磯燒蜜椒雞翼串 $26🦆 炭燒鴨胸(串)$24🍄 香草芝士焗雜菌(份)$45🐟 蒲燒鰻魚(原條)$99🐑 燒羊架(份)$43🐑 燒新疆羊臉肉串 $24我哋都嗌左好多野,總體嚟講個個都燒到好有炭火香味,辣度方面可以自己揀,呢點好貼心,我哋嗌左小辣,孜然粉同辣椒粉嘅搭配真係絕對冇錯,啲肉類都唔會燒到好乾咁,都保留到juicy同嫩滑嘅口感,頗為唔錯有幾個我印象特別深刻,首先係芝士雞脾肉串,佢係雞髀肉上面有一片芝士,唔係燒到融曬拉絲嗰種,我覺得個芝士奶香味好濃,同雞髀肉特別夾,好多汁,呢個好欣賞!蒲燒鰻魚超大條,啲汁甜甜地掛晒喺上面,好惹味,邊緣略為焦脆,好好食!燒羊架同羊臉肉都推薦嘅
📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
🍄 香草芝士焗雜菌(份)$45
🐟 蒲燒鰻魚(原條)$99
🐑 燒羊架(份)$43
🐑 燒新疆羊臉肉串 $24
蒲燒鰻魚超大條,啲汁甜甜地掛晒喺上面,好惹味,邊緣略為焦脆,好好食!燒羊架同羊臉肉都推薦嘅,冇咩臊味,好軟嫩,羊臉肉比較有咬口,唔太肥,但係好好食,唔會韌
玉子燒都做得好好,明太子同蛋好夾係一定㗎啦,玉子燒火候幾好,唔會太生唔會太熟,好似梳乎厘咁嘅口感,甜甜地,而明太子就鹹鹹地,兩樣嘢加埋好正!
💙飲品
🍺 KIRIN (F.Z.)-Osmanthus $86
🍺 KIRIN (F.Z.) -Black currant $86
兩杯酒上面都有啲啤酒刨冰,口感輕盈,而下底嘅酒偏甜,我個人鍾意黑加侖子嗰杯,酒味冇咁重,甜甜地,好啱女仔飲~