2023-12-21
好少夜場酒吧會有串燒,蘭桂坊一間新開嘅串燒店叫芝加哥,串燒唔錯,又有酒飲下,又有歌聽下,係一個唔錯嘅選擇! 今日趁着朋友生日,帶佢過嚟熱鬧一番! 原來星期四晚嘅蘭桂坊,越夜越多人,好有氣氛!今日主力係食串燒飲酒, 原來食串燒都可以咁飽肚! 串燒到,好震撼, 原來唔覺唔覺,叫吓叫吓叫咗咁多🤣 一陣仲要食蛋糕添🤣兩個女人仔叫咗廿幾串嘢😜再加四杯酒精飲品, 都唔使$900 ,真心抵食!等我逐一介紹吓,今晚食咗乜嘢串燒啦。。。培根蘆筍卷我比較鍾意食呢個卷,因為薄薄地包住蘆筍,食落冇咁油膩。黑毛豬腩串黑毛豬腩肥瘦適中,好食!安格斯牛肉蘆筍串保留到肉汁,加埋蘆筍食落去感覺冇咁熱氣!煙燻和牛牛舌好有牛肉味,煙燻過嘅牛舌,口感好似午餐肉,好特別!燒豬大腸燒得好脆,唔會有渣,冇咬唔到嘅感覺!秘製金沙骨冇諗過咁大條金沙骨都可以插响支竹籤做串燒,都係第一次見😂蜜糖雞翼搽咗薄薄一層蜜糖喺面,好脆口芝士黑松露玉子玉子好香軟,味道略帶甜,賣相亦好討好!新鮮翠玉瓜保留原汁,唔會乾乾爭爭!燒粟米甜甜地,又唔會燒到好乾,保留粟米裏面嘅水份!黑松露蝦串開邊蝦,然後塗上黑松露,食落去有另一番風味!因為朋友生日,買咗兩件ca
兩個女人仔叫咗廿幾串嘢😜
再加四杯酒精飲品, 都唔使$900 ,真心抵食!
等我逐一介紹吓,今晚食咗乜嘢串燒啦。。。
培根蘆筍卷
我比較鍾意食呢個卷,因為薄薄地包住蘆筍,食落冇咁油膩。
黑毛豬腩串
黑毛豬腩肥瘦適中,好食!
安格斯牛肉蘆筍串
保留到肉汁,加埋蘆筍食落去感覺冇咁熱氣!
煙燻和牛牛舌
好有牛肉味,煙燻過嘅牛舌,口感好似午餐肉,好特別!
燒豬大腸
燒得好脆,唔會有渣,冇咬唔到嘅感覺!
秘製金沙骨
冇諗過咁大條金沙骨都可以插响支竹籤做串燒,都係第一次見😂
蜜糖雞翼
搽咗薄薄一層蜜糖喺面,好脆口
芝士黑松露玉子
玉子好香軟,味道略帶甜,賣相亦好討好!
新鮮翠玉瓜
保留原汁,唔會乾乾爭爭!
燒粟米
甜甜地,又唔會燒到好乾,保留粟米裏面嘅水份!
黑松露蝦串
開邊蝦,然後塗上黑松露,食落去有另一番風味!
因為朋友生日,買咗兩件cake,點個蠟燭慶祝一番,經理同職員都好好人,唔使收切餅費,仲同我哋講生日快樂!