2023-01-19 50 浏览
叫左個船麵set『麵+小食+飲品(泰仔奶茶+$8)』+$68就可以升級食晒所以串燒放題加$68每人有串西冷食😋首先最吸引我係杯奶茶用碗上勁大杯,飲奶茶最緊要係個茶底❤️茶味濃郁、奶味醇香 🫶🏻必試好嗎?!•串燒方面 醬汁配上正宗泰國辣椒醫 『船皇正宗辣椒醬』仲可以買走返屋企慢慢嘆都係$68/樽翠玉瓜:燒完都仲可以保留鎖住肉汁😋西冷:肉質柔嫩豬大腸:大腸肉質好嫩 勁邪惡🤭牛舌:燒到半乾身食落爽口彈牙仲有好多款式,但我一個人食就食唔到太多🥹雖有叫最想食既一串(要珍惜食物唔好浪費食物)•和牛船麵澳洲和牛😋湯麵用上澳洲和牛片,一上枱時牛肉係半生熟呈粉紅色,賣相吸引和牛肉質鮮嫩,好味到停唔到🤤『牛魔既我必定選食』麵底很多選擇,可選擇蛋麵、米粉、金邊粉或河粉,檬粉💓靚女職員服務態度非常友善❤️好主動幫忙客人既需要🫶🏻

加$68每人有串西冷食😋

翠玉瓜:燒完都仲可以保留鎖住肉汁😋
西冷:肉質柔嫩
豬大腸:大腸肉質好嫩 勁邪惡🤭
牛舌:燒到半乾身食落爽口彈牙

•和牛船麵澳洲和牛😋
麵底很多選擇,可選擇蛋麵、米粉、金邊粉或河粉,檬粉

💓靚女職員服務態度非常友善❤️好主動幫忙客人既需要🫶🏻
2023-01-15
  • 泰仔奶茶
  • 串燒
  • 泰式炸春卷
  • 泰仔奶茶(凍)
  • 澳洲和牛船麵
2023-01-16 34 浏览
其中一個來自泰國既船麵品牌,泰國有幾十間分店,香港銅鑼灣分店地點就腳,餐廳充滿濃厚既泰國漁村風味。主打船麵,仲有串燒任食60分鐘,有$48同$68兩款,好抵食😋豬肉+豬肉丸+豬潤船麵 $48👉湯底配方用上牛骨、豬血、班蘭葉、枸杞等熬成👉配埋泰國空運到港炸豬皮👉揀左金邊粉,掛到牛骨湯汁,唔會太咸👉豬肉丸細細粒,好泰國風味👉豬潤份量算多,有4-5舊自選3款車仔麵 $48👉揀左魷魚鬚、炸枝竹、牛筋腩👉魷魚鬚好彈牙👉炸枝竹加埋牛骨湯,無得輸加配泰式龍眼冰 $14👉正正常常,滿滿龍眼肉味👉唔太甜,甜度適中👉盛載飲品的碗充滿泰國風情串燒任食一小時 $48👉有牛、豬、豬頸肉、雞、陳皮魚蛋、貢丸、牛丸、茄子、粟米、翠玉瓜、四季豆、菠蘿、娃娃菜等等等……👉肉類用上醬汁燒,好惹味👉茄子、蔬菜類、菠蘿燒完加埋醬汁都好甜👉丸類就正正常常,陳皮魚蛋好特別😋👉店員另外比左一碗沙爹醬我地點,好香口#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk #hkfoodshare #cwb #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #過江龍 #泰式料理 #泰國美食 #船麵 #車仔麵 #串燒 #炸豬皮 #沙爹醬

豬肉+豬肉丸+豬潤船麵 $48
👉湯底配方用上牛骨、豬血、班蘭葉、枸杞等熬成
👉配埋泰國空運到港炸豬皮
👉揀左金邊粉,掛到牛骨湯汁,唔會太咸
👉豬肉丸細細粒,好泰國風味
👉豬潤份量算多,有4-5舊

自選3款車仔麵 $48
👉揀左魷魚鬚、炸枝竹、牛筋腩
👉魷魚鬚好彈牙
👉炸枝竹加埋牛骨湯,無得輸

加配泰式龍眼冰 $14
👉正正常常,滿滿龍眼肉味
👉唔太甜,甜度適中
👉盛載飲品的碗充滿泰國風情

串燒任食一小時 $48
👉肉類用上醬汁燒,好惹味
👉茄子、蔬菜類、菠蘿燒完加埋醬汁都好甜
👉丸類就正正常常,陳皮魚蛋好特別😋
👉店員另外比左一碗沙爹醬我地點,好香口

#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk #hkfoodshare #cwb #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #過江龍 #泰式料理 #泰國美食 #船麵 #車仔麵 #串燒 #炸豬皮 #沙爹醬 #任食 #燒菠蘿 #龍眼冰 #龍眼肉 #魷魚鬚 #牛骨湯 #金邊粉
串燒任食一小時
2023-01-01
用餐时段
串燒任食一小時
~🍽: 船皇 (銅鑼灣)========================‼️: 串燒放題需惠顧大碗麵食+$68=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【牛肉丸+牛腩+牛肉片湯麵🐮🍜】($52)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗河粉非常粗身🤩🤩感覺幾特別,加埋濃濃嘅湯底食落好滿足🍜🍜佢湯底係用咗牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等熬成嘅🥣🥣濃郁得嚟味道仲幾特別💖💖真心值得一試~牛肉丸同牛肉片就不過不失啦🐮🐮但牛肉丸係屬於偏淋嗰隻,唔會話好彈牙~🦷🦷 不過值得一讚嘅係佢個牛腩🐂🐂 本身炆得夠淋夠入味之餘配埋個湯底簡直係另一重嘅享受✨✨—————————【和牛湯麵(大碗) 】($68)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑呢碗我哋揀咗金邊粉🍜🍜金邊粉軟硬適中🫶🏻份量都幾多💓💓表現不過不失~和牛有四大片🐮份量適中💕牛肉片肥瘦相間🥰食落都幾淋👍🏻湯麵上面仲有幾多塊炸豬皮🐷🐷豬皮吸晒濃郁嘅湯底食落好滿足😋😋—————————【豪華版串燒放題🍢】(+$68)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑種類來講就算係適中啦~😂😂不過勝在係有得任食🤩🤩牛舌同豬頸肉可能燒得唔夠耐,可能會靭少少🤏🏻不過牛肉

🍽: 船皇 (銅鑼灣)
========================

‼️: 串燒放題需惠顧大碗麵食+$68

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【牛肉丸+牛腩+牛肉片湯麵🐮🍜】($52)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

河粉非常粗身🤩🤩感覺幾特別,加埋濃濃嘅湯底食落好滿足🍜🍜

—————————
【和牛湯麵(大碗) 】($68)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

—————————
【豪華版串燒放題🍢】(+$68)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

種類來講就算係適中啦~😂😂不過勝在係有得任食🤩🤩牛舌同豬頸肉可能燒得唔夠耐,可能會靭少少🤏🏻不過牛肉同雞肉就真係幾好食🐮🐔配埋沙茶醬非常之入味,唔錯唔錯~

—————————
【泰仔凍奶茶🇹🇭🧋】 ($21)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

用一隻類似碗嘅容器嚟裝奶茶都幾特別🥣😂泰式奶茶嘅味道比平時飲到嘅冇咁甜💕茶味相對會比奶味濃啲🥰🥰飲完之後仲會有少少茶嘅澀味🫖feel到係真材實料沖出嚟😋😋而唔係用粉溝出嚟嗰隻🤩

值得讚嘅地方係奶茶入邊冇冰🧊飲到後面唔會都唔會比冰溝淡咗陣味😍😍

—————————
【泰式紅豆冰🫘🥛】($21)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

造型嚟講幾吸睛😍😍有種真係身處喺當地嘅感覺🏞 唔好睇佢細細杯咁,容量其實都幾大~🧉

另外雖然紅豆唔算話好多,但粒粒都好飽滿🫘🫘另外椰味都算重🥥加埋碎冰成杯野感覺冰冰涼涼🧊🧊夏天飲一流~

=========================
🌟性價比:8/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 船皇 (銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣謝斐道526號地舖
2023-01-09 52 浏览
每人起碼要光顾一个48元的船面,才可以再加48元,享用出串烧放题。个船面就细碗同埋物非不值,但係啲串烧就还可以,虽然没有太大惊喜。另外,餐厅不提供任何饮品(包括清水),而且你一定要光顾正价饮品。老实讲,你唔供应饮品,啲食客食得仲多,如果供应饮品,反而会食少啲。限时一小时,时间就比较仓促,但係都可以接受。
2022-12-31
2023-01-09 38 浏览
💥泰國招牌船麵🇹🇭📍船皇|銅鑼灣📍人均消費 $ 5 X ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️而家得番銅鑼灣呢間分店喇,叫左招牌船麵,樣樣都有啲☺️不過係咪細碗左呢🤓👧🏻都唔係好夠飽🥹🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥泰國招牌船麵🇹🇭

(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2023-01-06 36 浏览
泰國船麵係重口味之友,船皇既正宗泰國🇹🇭船麵,無論湯底同調味都係由泰國總店直送,保證喺香港都食到正宗地道泰國風味!湯底係由牛骨煲3小時,再加入香葉、香料秘製熬煮而成,超級濃郁,湯底藥材味濃郁,鮮甜得嚟唔會有腥味~ 平時一般係細細碗,呢度可以一次過要大碗裝食得再過癮啲我今次就揀咗牛腩、牛肉片、牛肉丸組合,牛腩好淋又夠入味;牛肉片同牛肉丸就正常普通野,不過要讚既係個蛋麵夠晒彈牙~ 仲有炸豬皮索左湯之後口感一流~要左小辣好似唔係好夠辣,好彩檯頭有魚露、醋同辣椒粉可以自行配搭~

2023-01-03
  • 船皇湯麵
  • 泰仔奶茶
  • 炸豬皮
  • 牛腩+牛肉片+牛肉丸湯麵
2022-12-28 33 浏览
🔹銅鑼灣//船皇🔹人均約$60🔹▫️船面車仔麵 豬紅/豬潤/豬肉丸 沙嗲湯海鮮醬河粉 $60🔹好飽評語唔好嗌豬紅😂😂果然泰式嘢唔應該帶中式嘢🤣🤣但其他都幾好食,海鮮醬幾正幾特別😝食落去有好少好少嘅辣☺️幾香口😝仲想試吓其他餸好多選擇☺️!勁鍾意食肥河粉🤣因為唔係度度有,通常得金邊粉🥹見到佢啲飲品全部都係用碗飲,都幾特別但會唔會有少少唔方便?🤣
🔹銅鑼灣//船皇🔹人均約$60🔹

🔹好飽評語

勁鍾意食肥河粉🤣因為唔係度度有,通常得金邊粉🥹

2022-12-10 78 浏览
又想去泰國食好嘢但又暫時又未可以去到的話🉑️以去開銅鑼灣謝斐道過江龍船麵品牌船皇食泰國美食,泰國當地已有50間分店我哋食左和牛船麵 $68果然係過江龍船麵品牌湯底非常濃郁,用上牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等熬成,每日新鮮熬製8個鐘頭每碗配上泰國空運到港炸豬皮,超脆口!有四種麵類可選擇✨蛋麵✨米粉✨金邊粉✨河粉和牛香濃肉質嫩滑,麵條方面彈牙有嚼勁另外串燒放題$68,可任食有廿幾款串燒有牛柳粒,雞,豬,茄子,粟米⋯必食燒菠蘿🍍好多汁,同埋燒陳皮魚蛋好少地方有,燒到脆面魚蛋,加埋辣味⋯正!可歎到燒西冷牛扒🤤飲品推介泰仔奶茶$21不是太甜,最正係用冰凍銀碗可keep住凍❄️
又想去泰國食好嘢
但又暫時又未可以去到的話

我哋食左和牛船麵 $68
果然係過江龍船麵品牌
每碗配上泰國空運到港炸豬皮,超脆口!
有四種麵類可選擇
✨蛋麵✨米粉✨金邊粉✨河粉
和牛香濃肉質嫩滑,麵條方面彈牙有嚼勁

另外串燒放題$68,可任食有廿幾款串燒
有牛柳粒,雞,豬,茄子,粟米⋯

飲品推介泰仔奶茶$21
不是太甜,最正係用冰凍銀碗可keep住凍❄️

用餐时段
2022-12-04 71 浏览
係銅鑼灣唔知食咩好,行過見到間泰國船麵店,但吸引我既係佢有任食串燒一小時,就入去試下😽🟠豬肉+豬肉丸+豬潤船麵($48/大碗)碗麵黎到既時候覺得幾香,湯底係牛骨湯,牛味都重,飲落唔會話好重味精,不過味道唔算有驚喜🙈麵底方面可以揀蛋麵、米粉、金邊粉或河粉,今次嘗試左金邊粉,麵底正常發揮。配料方面,份量唔算少,有3粒豬肉丸、3舊豬潤同幾塊豬肉、一舊豬皮同蔥。🟡牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵($52/大碗)友人既選擇都係金邊粉,佢呢碗既份量同上。比較特別既係牛腩,食落既口感唔錯,唔會嚡口👅🟢串燒任食一小時($48/人)同友人揀左加$48串燒任食,餐廳仲有一個加$68豪華串燒任食,主要就係多左唔同牛部位、魷魚鬚同豬大腸既選擇。不過加$48呢個都有10幾款串燒選擇,所以都好足夠🤓我同友人總共叫左4轉串燒,串燒雞,豬頸肉同串燒牛最好味😋不過明顯見到第一轉叫既串燒,比較燒得好食同多汁,到第4轉既時候,所叫既燒菠蘿感覺好似已經無乜燒過咁🫠不過加$48能夠食到咁多款串燒,仲可以任食,對滿足過口癮黎講,真係好抵👍🏻真係夠哂滿足☺️

🟠豬肉+豬肉丸+豬潤船麵($48/大碗)

🟡牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵($52/大碗)

🟢串燒任食一小時($48/人)
真係性價比高超好食既船麵同任食串燒😋少食船麵但佢湯底幾岩我口味👍撈麵食到一半先發現忘記落撈麵汁🙈但佢個蛋麵本身都好食 🥚有少少似雲吞麵既質感但無鹼水味🍜落左撈麵汁更加好味🫗相信作為過江龍算地道掛🤔野飲叫左龍眼冰同菠蘿冰🧉用碗裝都特別 雖然成日想當碗墊野食哈🍲同少冰少甜feel到有幫手減🧊重點係串燒啦🍢襯熱食真係無得輸🔥除左稍嫌雞肉肉質一般外🐔其他都算好食燒貢丸有驚喜🍡$48任食夠竟佢做唔做得住⁉️定其他餐廳食水太深‼️總之值得一試 好食滿足🥰
真係性價比高超好食既船麵同任食串燒😋

• 船皇船麵
  • 串燒
  • 船皇撈麵
2022-11-17 53 浏览
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 呢個份量黎講咁佢都屬於少貴,都幾少野細碗😅 味道冇話好出眾。湯底唔算好濃。冇比較就冇傷害😂 暫時都係覺得samsen 比較似樣,但貴 🥹ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇有無平靚正嘅泰國餐廳介紹😂 好想食好野覺得香港食泰國嘢真係貴到傻一係就好似好fancy 咁。。。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

有無平靚正嘅泰國餐廳介紹😂
好想食好野
覺得香港食泰國嘢真係貴到傻
一係就好似好fancy 咁。。。
2022-11-10 1332 浏览
船皇,其中一個來自泰國既船麵品牌,泰國有幾十間分店,香港都有好幾間分店,銅鑼灣分店地點就腳,餐廳走新派簡約風,舒服自然💡主打車仔麵揀餸式既船麵,仲有串燒任食60分鐘,最平只係+$48,實在係超抵🤩要試試豬肉丸豬潤牛栢葉秘醬撈蛋麵,超豐富上枱,已經好香😻加埋撈麵汁食,蛋麵係幼身既,好掛汁同彈牙,個撈麵汁其實好好味,唔會太咸但夠味👍🏻豬肉丸細細粒,加左少少撈麵汁幾泰幾好味😋豬潤正正常常,份量都幾多,牛栢葉爽身彈牙,都好夾撈麵汁,記住要叫😄撈麵好有地道泰風味,泰式醬料味都會好出💡飲返杯菠蘿冰,個碗已經好靚好泰,完全唔甜,好清新💓升級版任食串燒 🍢升級版實在太吸引,有西冷、牛舌等,有一個鐘慢慢試😜燒西冷,薄身靚牛,趁熱食牛味濃,肉質都唔錯😎牛柳粒 勁大粒,外面焦香,溶左既牛油,肉質滑而有口感,高質😚娃娃菜同茄子都正常,#串燒雞 同#串燒豬 都好正,嫩滑肉質配好味泰式醃料🥰牛舌都厚身,濃味,魷魚鬚勁香勁正,都幾鮮,必食❤️‍🔥船麵本身都已經正,仲要配埋串燒!仲要係任食!仲要咁既價錢!🤤🤤🤤 真係好好「串」🤣唔食對唔住自己,食左你就知我唔係吹水🫢銅鑼灣好泰選擇🫶🏻

豬肉丸豬潤牛栢葉秘醬撈蛋麵

燒牛柳粒
串燒牛
燒雞軟骨
2022-11-05 848 浏览
來自泰國的船麵店【船皇 Tiew Ruea Torcharm】在泰國1998年開業,已有多間分店,近年更衝出泰國在銅鑼灣開分店。報導話風味跟足總店,調味料由泰國直送到港,裝修也 copy泰國主店。泰國船麵像我們香港的車仔麵,食客可以自選不同配料,這裡配料方面有多種選擇: 豬肉、牛肉、豬潤……等配料選擇。這理裡有湯麵和撈麵選擇,又有四種麵底選擇有蛋麵、金邊粉、河粉和米粉。不過筆者揀左【午餐包任何餐牌內船麵、小食及飲品 $78】。第一次食旦唔知食乜好,就叫個包羅萬有的【船皇船麵】配料有牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸、雞潤,非常豐富但是味道不是非常突出令人一試難忘。 上面放上炸豬皮,非常脆口,有枱食客更加 order 一碟炸豬皮,果然係這裡的名物。正宗船麵必須有新鮮豬血或牛血做湯底,除了令湯汁變得濃稠,亦能帶來鮮甜,即是天然的味精。但用動物血來做湯底在香港不太接受,大部分已改用上牛骨、豬骨或雞骨代替。【船皇】湯底配方和泰式調味料都由泰國總店提供,先煲牛骨三小時,再加入不同香葉、香料,熬製8小時,因此湯底濃郁。不過小食單骨雞骨就味道一般。餐飲品沒有包括泰式奶茶(加$8)。選用泰
不過筆者揀左【午餐包任何餐牌內船麵、小食及飲品 $78】

船皇船麵
不過小食單骨雞骨就味道一般。
單骨雞骨
餐飲品沒有包括泰式奶茶(加$8)。選用泰國手標紅茶,每日新鮮煲製,茶味濃而不太甜,盛載飲品的碗有趣充滿泰國風味。
2022-09-23
2022-11-03 97 浏览
🇭🇰銅鑼灣過江龍船麵品牌😛響泰國有50間分店😎估唔到咁抵食,仲食得好飽👍更可以一百蚊唔駛就食到任食串燒添😌船皇極黑和牛船麵🍜$88大大片和牛響表面🐮入面仲有牛腩、牛丸、雞翼、豬肉等配料😁加上泰國空運到港嘅脆卜卜炸豬皮🐽夠曬大碗,份量十足,真係好抵食😛跟餐包埋一杯飲品,我就揀咗泰仔凍奶茶☕️雖然無冰響𥚃面,但依然夠冰凍🧊口感幼滑,味道香濃,同響泰國飲嘅一樣👍任食串燒🍡$68只要叫大碗麵🍜就可以加$48或者$68😌升級任食串燒60分鐘😋我就揀咗$68,有二十幾款串燒可以選擇😙仲可以食到西冷、牛柳粒、魷魚鬚等😍而且上菜速度都幾快,抵食🤩牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵🐮$12(細碗)如果想試多幾款口味,亦可以叫細碗😁真係細細碗,但啲料都好足😙同響泰國食嘅Size差唔多,兩三啖就食晒😆泰式炸春卷3件😉$22即叫即炸,新鮮熱辣辣😙炸春卷炸到金黃色,食落香脆可口😛而且件件都有蝦肉響入面🦐船皇 (謝斐道) (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道526號地舖
🇭🇰銅鑼灣

過江龍船麵品牌😛
響泰國有50間分店😎
估唔到咁抵食,仲食得好飽👍
更可以一百蚊唔駛就食到任食串燒添😌

船皇極黑和牛船麵🍜$88
大大片和牛響表面🐮
入面仲有牛腩、牛丸、雞翼、豬肉等配料😁
加上泰國空運到港嘅脆卜卜炸豬皮🐽
夠曬大碗,份量十足,真係好抵食😛
跟餐包埋一杯飲品,我就揀咗泰仔凍奶茶☕️
雖然無冰響𥚃面,但依然夠冰凍🧊

口感幼滑,味道香濃,同響泰國飲嘅一樣👍

任食串燒🍡$68
只要叫大碗麵🍜

就可以加$48或者$68😌

升級任食串燒60分鐘😋

我就揀咗$68,有二十幾款串燒可以選擇😙

仲可以食到西冷、牛柳粒、魷魚鬚等😍
而且上菜速度都幾快,抵食🤩

牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵🐮$12(細碗)
如果想試多幾款口味,亦可以叫細碗😁
真係細細碗,但啲料都好足😙
同響泰國食嘅Size差唔多,兩三啖就食晒😆

泰式炸春卷3件😉$22
即叫即炸,新鮮熱辣辣😙
炸春卷炸到金黃色,食落香脆可口😛
而且件件都有蝦肉響入面🦐

船皇 (謝斐道) (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道526號地舖

2022-11-02 51 浏览
近期好多人都飛去旅行日日睇啲人返鄉下啲美食呀打卡cafe 呀真係搞到我勁心掛掛咁岩行過見到船皇,就入去試吓新fusion 等左十分鐘左右就有位入到去感覺好好,因為店員好有禮懇👍🏻座位都寬落,唔算太迫,而且即做使搭枱,私癮度都好好,唔會尷尬。好啦,到碗面啦, 第一次緊係試原味既船面,湯底夠濃夠熱,味道係ok 既,但金邊粉就同我預期有出入,話哂鄉下啲面會係林啲滑啲。所以我個人食到面個下就有啲失望lu佢既大腸出色既,最正係有竹笙😍😍我面底選左中辣都唔會話好辣,下次試佢個沙嗲 先
近期好多人都飛去旅行
日日睇啲人返鄉下啲美食呀打卡cafe 呀

真係搞到我勁心掛掛
咁岩行過見到船皇,就入去試吓新fusion

等左十分鐘左右就有位
入到去感覺好好,因為店員好有禮懇👍🏻

座位都寬落,唔算太迫,而且即做
使搭枱,私癮度都好好,唔會尷尬。

所以我個人食到面個下就有啲失望lu

佢既大腸出色既,最正係有竹笙😍😍

我面底選左中辣都唔會話好辣,下次試佢個沙嗲 先
原味船面
原味船面