1K
2022-01-29 102 浏览
經過這間餐廳好多次,最近見op上有優惠,第一次去了。原來他們除了船麵外,還有船麵x車仔麵和每日限量的海南雞飯!海南雞飯的雞肉有咬口,配上旁邊的辣香泰式醬,辣得好過癮~不得不讚的是他們的飲品上碟好有心思,而泰仔奶茶出乎意料地好飲,一般以為泰式奶茶得個死甜,原來好滑香醒神得來,不會死甜,幾香口。另外他們還有船麵x 車仔麵系列,款式選擇多,而且價錢合理,必點秘制辣醬,好like辣香味,而且金邊粉味道正宗~紅豆冰的紅豆軟香甜,味道不錯。這裡的店員服務都好好。

海南雞飯

海南雞飯的雞肉有咬口,配上旁邊的辣香泰式醬,辣得好過癮~

船麵x車仔麵

紅豆冰的紅豆軟香甜,味道不錯。

這裡的店員服務都好好。

船麵x車仔麵
  • 船麵x 車仔麵
2022-01-26 62 浏览
早早已經知道 「船皇」泰國船麵店決定帶媽媽去銅鑼灣分店試試麵價格約$50就有交易當然也有小食跟飲品另外更設有一人一鍋火鍋價錢都合理 可以一試。。餐廳假期都有午市套餐 配飲品小食船皇船麵 + $10 有和牛 抵和牛片粉嫩 半生熟上台 牛味濃湯底用上牛骨熬煮 色澤深厚 味濃麵有4款可選擇 船麵 我比較喜歡金邊粉配泰式單骨雞翼雞翼酥脆 配泰式辣醬 絕泰國餐廳當然不能少串燒船皇坐天供應秘製醬汁串當日下單了 牛柳粒牛舌菠蘿沙嗲雞肉燒魷魚乾全部都好香口 惹味
早早已經知道 「船皇」泰國船麵店

沙嗲雞肉
燒魷魚乾
全部都好香口 惹味

2022-01-22 68 浏览
冇得去旅行,梗係要食番啲高質泰國止下忍🤩 依間好食又性價比高😊 船麵可以揀蛋麵、米粉、金邊粉 或河粉! 仲可以揀湯或撈麵🤩.依家午市套餐 $78,包一款小食及飲品,性價比幾高👍🏼 星期六日都有🙈.⭐️和牛船麵 $78 +$10: 湯底好濃郁,牛骨湯入曬落蛋麵 好吸湯🤤 和牛片有5片 肉質鮮嫩👍🏼-單骨泰妹雞翼 4 件-熱蜂蜜柚子茶.🍗 滷水雞牌湯麵(大碗) $52: 滷水雞牌都幾大,肉質唔係好滑,不過滷水味夠入味同濃郁🤤 依碗配金邊粉都好吸湯😆

⭐️和牛船麵 $78 +$10

-單骨泰妹雞翼 4 件

-熱蜂蜜柚子茶
🍗 滷水雞牌湯麵(大碗) $52
2022-01-21 133 浏览
泰國過江龍船麵餐廳湯底用上牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等每日新鮮熬製8個鐘而成,任何船麵套餐 (配飲品、小食)都係HK$78! 全日仲免加一!自選麵底: 有蛋麵、河粉、金邊粉同米粉每樣試d就揀咗最豐富嘅船皇麵,一次過食齊牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸、豬潤,牛腩有口感, 雞翼好林, 牛肉片同豬肉均已熟透, 算不上嫩;反而豬潤冇過熟, 唔會韌; 牛肉丸同豬肉丸都係迷你size, 幾彈牙。炸豬皮仲係脆卜卜...船皇麵分別有船麵同撈麵選擇,【船皇船麵】 (單點價HK$58)船麵用上了深啡色湯底, 濃郁得黎又唔會太重口味, 就算飲哂成個湯都唔會覺得口渴,餅底揀咗容易索湯嘅金邊粉, 嫌唔夠湯仲可以向店員免費加湯。 至於【船皇撈麵】,自行加撈麵汁, 個汁味道近似蠔油跟豉油嘅mix, 因應個人喜好加入麵, 濃度口味自行調教。餅底揀咗蛋麵, 有陣陣蛋香味, 質地彈牙, 唔錯!套餐小食: 單骨雞翼泰妹雞翼4件雞翼比較乾身, 外層帶少許焦香個人超推介【凍太仔奶茶】HK$21 (單點價)質感超絲滑, 奶味很重, 唔係周圍都飲到咁香滑嘅奶茶!

自選麵底: 有蛋麵、河粉、金邊粉同米粉

每樣試d就揀咗最豐富嘅船皇麵,
炸豬皮仲係脆卜卜...

船皇麵分別有船麵同撈麵選擇,
【船皇船麵】 (單點價HK$58)
餅底揀咗容易索湯嘅金邊粉, 嫌唔夠湯仲可以向店員免費加湯。

至於【船皇撈麵】,
餅底揀咗蛋麵, 有陣陣蛋香味, 質地彈牙, 唔錯!

套餐小食: 單骨雞翼泰妹雞翼4件
雞翼比較乾身, 外層帶少許焦香
單骨雞翼泰妹雞翼

個人超推介【凍太仔奶茶】HK$21 (單點價)
質感超絲滑, 奶味很重, 唔係周圍都飲到咁香滑嘅奶茶!
凍太仔奶茶
2022-01-13
凍太仔奶茶
2022-01-20 60 浏览
👍🏻牛腩牛肉牛丸船麵 $52湯底好似滷水汁咁濃,偏鹹重口味😎牛腩估唔到係最好食😙雖然偏瘦但一啲都唔鞋,煮得好入味牛肉就係好普通好普通嘅急凍肥牛片牛丸有啲似豬肉丸嘅感覺,口感較札實,少少彈牙面頭既炸豬皮脆卜卜,冇油益味又唔會油淋淋要即刻食咗先,擺喺湯面都會浸淋晒麵底推薦蛋麵,麵質好爽彈😜類似幼麵咁但冇鹼水味,多咗陣蛋香👍🏻辣汁酸酸辣辣,揀左中辣都唔太辣整體比較輕量,適合細食嘅女仔味道:7/10性價比:7/10-👌🏻雞絲雞翼船麵 $48雞翼不過不失,幾大隻,可以再入味啲就好雞絲份量好多,但老左啲金邊粉份量多過蛋麵,幾飽肚😬彈牙但比較碎,而且好吸湯要食快啲味道:6/10性價比:7/10-👍🏻泰式秘製滷水雞髀船麵 $52雞髀比起雞翼更加入味,不過肉質可以滑啲本身撈麵落左啲甜甜地既醬料,有啲蒜味幾香😜枱面有枝撈麵汁可以落,係海南雞嗰種甜醬油用黎撈麵又幾夾,唔會太重口味😙不過蛋麵黐埋一舊有啲難撈味道:7/10性價比:7/10-📍#船皇 @torcharmhk銅鑼灣謝斐道526號地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香
👍🏻牛腩牛肉牛丸船麵 $52
湯底好似滷水汁咁濃,偏鹹重口味😎
牛腩估唔到係最好食😙
雖然偏瘦但一啲都唔鞋,煮得好入味
牛肉就係好普通好普通嘅急凍肥牛片
牛丸有啲似豬肉丸嘅感覺,口感較札實,少少彈牙
面頭既炸豬皮脆卜卜,冇油益味又唔會油淋淋
要即刻食咗先,擺喺湯面都會浸淋晒
麵底推薦蛋麵,麵質好爽彈😜
類似幼麵咁但冇鹼水味,多咗陣蛋香👍🏻
辣汁酸酸辣辣,揀左中辣都唔太辣
整體比較輕量,適合細食嘅女仔
味道:7/10

👌🏻雞絲雞翼船麵 $48
雞翼不過不失,幾大隻,可以再入味啲就好
雞絲份量好多,但老左啲
金邊粉份量多過蛋麵,幾飽肚😬
彈牙但比較碎,而且好吸湯要食快啲
味道:6/10

👍🏻泰式秘製滷水雞髀船麵 $52
雞髀比起雞翼更加入味,不過肉質可以滑啲
本身撈麵落左啲甜甜地既醬料,有啲蒜味幾香😜
枱面有枝撈麵汁可以落,係海南雞嗰種甜醬油
用黎撈麵又幾夾,唔會太重口味😙
不過蛋麵黐埋一舊有啲難撈
味道:7/10

📍#船皇 @torcharmhk
銅鑼灣謝斐道526號地舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #灣仔 #灣仔美食 #灣仔好去處 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #黃店推介 #黃色小店 #銅鑼灣黃店 #灣仔黃店
2022-01-19 57 浏览
今日突然間想食泰國船麵,見到呢間嘢叫船皇應該就好正。今次我想講吓啲飲品先,因為佢哋呢度隻杯真係好得意。我叫咗杯泰仔奶茶,原本我對泰國奶茶嘅印象就係甜到飲唔到,但係呢度為咗符合返香港嘅口味,所以佢個甜度係調節過,我覺得啱啱好。另一杯青檸梳打喺未食嘢之前,我朋友話覺得好酸,但係食完啲辣嘢之後,佢又覺得杯嘢山啱啱好又可以解辣。睇到佢個餐牌啲船麵有得揀大細,細嘅只係$12一碗,好奇心驅使之下令我想睇吓佢到底有幾細。所以我叫咗個雞絲雞翼撈蒙。嚟到原來真係得兩啖,俾你試吓味。正餐揀咗碗豬嘅船麵,分別有豬腩肉,豬潤同埋豬肉丸。呢度嘅湯底係用牛骨湯,但係其實味道就唔會太濃。而呢度嘅河粉都係一片片,大大片,但係我覺得佢呢個大碗就真係太大碗,我覺得呢份真係太多,自己真係食唔晒。你朋友就叫咗個滷水雞髀撈麵,佢個雞髀啲肉真係好嫩,同埋個撈麵汁真係好正。你叫仲有幾個小食,其中一個係跟餐嘅酸辣鳳爪,酸酸辣辣都幾開胃。另外我哋叫做三串魷魚鬚,串燒會有三款汁俾你揀,呢走我地揀左泰式辣汁,呢個汁都係酸酸辣辣,好開胃。另外仲叫左三串豬頸肉,佢呢度啲豬頸肉好爽,呢個就配沙嗲汁,都幾惹味架。
今日突然間想食泰國船麵,見到呢間嘢叫船皇應該就好正。

2022-01-15
泰國過江龍• 船皇𝕋𝕚𝕖𝕨 ℝ𝕦𝕒 𝕋𝕠𝕣 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕞🔸·是間超有名的船麵專門店❣️餐廳在1988年開業,至今已有50間分店,而首間海外分店設在香港,愛吃泰國菜的朋友仔有福了~餐廳的裝潢和菜式跟足總店,代理人特意去泰國跟創辦人學師三個月,而湯底和調味料則由泰國總店直送,保證在香港分店也能吃到正宗地道的風味。「午市套餐🍜 $78」午市套餐包含自選仼何一碗船麵、小食和飲品。我選擇包羅萬有的 船皇船麵✨、單骨泰妹雞翼 和 蜂蜜柚子茶。船皇船麵有牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸和豬潤,材料豐富,每款一件,適合貪心的人選擇呀🤣!單骨泰妹雞翼😚,炸得甘香,充份入味,不沾甜酸醬都可以唷~「泰式秘製滷水雞髀船麵🍗 $52」大大隻雞髀,真的太吸引啦😍! 不過雞髀肉汁較少,調味較淡,如果鮮嫩多汁一點更好吃。船麵湯底則非常濃郁,湯底預先用牛骨煲3小時,再加入香葉、香料、班蘭葉等秘製藥材熬煮8小時,濃香甘甜,非常惹味,推介呀😋。▫▫▫▫▫📍#銅鑼灣 謝斐道526號地鋪📍#尖沙咀 厚福街7號地舖📍#大埔 大埔超級城ZONE C 539-541地鋪▫▫▫▫▫

「午市套餐🍜 $78」

單骨泰妹雞翼😚,炸得甘香,充份入味,不沾甜酸醬都可以唷~

「泰式秘製滷水雞髀船麵🍗 $52」

▫▫▫▫▫
📍#銅鑼灣 謝斐道526號地鋪
📍#尖沙咀 厚福街7號地舖
📍#大埔 大埔超級城ZONE C 539-541地鋪
▫▫▫▫▫
2022-01-13
裝修參照返泰國店 別有風味老闆仲專登去泰國學師😳連材料食材都係由總店提供主打菜式當然是船麵其次係撈麵 各款泰式小吃同串燒依家仲新出左火鍋套餐.▫️泰式秘製炸雞脾船麵 $52竟然有炸脾 超大一只的耶~一啖雞肉一啖船麵你話幾正🥺啖啖都係帶滿肉汁既雞肉 好邪惡如果個皮再脆啲就更好🤭.🔖午市套餐 $78▫澳洲和牛船麵 +$10船麵是一定要點的~碗用左傳統公雞碗so qq😚船麵湯頭用左牛骨同香料等烹製味道好濃郁夠味 仲可以揀辣度和牛油脂感豐富且帶粉嫩有四種麵底可以揀 我哋分別揀咗蛋麵同金邊粉蛋麵比金邊粉更好吃同幼滑爽彈金邊粉就比較易索湯 質地會較淋特別值得一提嘅係 個炸豬皮超脆口der!!.▫️單骨泰妹雞翼 Lunch set包左一款飲品+小食喔~揀左要雞翼 味道好香口仲有泰式辣醬可以點.▫️凍泰仔奶茶 +$8對佢嘅泰奶念念不忘😚用左泰國銀碗裝超可愛的好有古時既感覺🤭質地好香滑夠味之餘唔會過甜 .總結,船麵既湯頭味道依舊好濃郁~完全唔洗再加任何調料已經夠味😚推介大家嗌蛋麵 搭埋個湯頭ho jeng!!餐廳仲有$12細船麵可以揀 好有泰國既風味 仲可以一次試晒所有配料唔知我可以食到幾碗呢😶
裝修參照返泰國店 別有風味
老闆仲專登去泰國學師😳
連材料食材都係由總店提供
主打菜式當然是船麵
其次係撈麵 各款泰式小吃同串燒
依家仲新出左火鍋套餐

▫️泰式秘製炸雞脾船麵 $52
泰式秘製炸雞脾船麵

竟然有炸脾 超大一只的耶~
一啖雞肉一啖船麵你話幾正🥺
啖啖都係帶滿肉汁既雞肉 好邪惡
如果個皮再脆啲就更好🤭

🔖午市套餐 $78
▫澳洲和牛船麵 +$10
澳洲和牛船麵

船麵是一定要點的~
碗用左傳統公雞碗so qq😚
船麵湯頭用左牛骨同香料等烹製
味道好濃郁夠味 仲可以揀辣度
和牛油脂感豐富且帶粉嫩

有四種麵底可以揀
我哋分別揀咗蛋麵同金邊粉
蛋麵比金邊粉更好吃同幼滑爽彈
金邊粉就比較易索湯 質地會較淋
特別值得一提嘅係 個炸豬皮超脆口der!!

▫️單骨泰妹雞翼
單骨泰妹雞翼

Lunch set包左一款飲品+小食喔~
揀左要雞翼 味道好香口
仲有泰式辣醬可以點
▫️凍泰仔奶茶 +$8

對佢嘅泰奶念念不忘😚
用左泰國銀碗裝超可愛的
好有古時既感覺🤭
質地好香滑夠味之餘唔會過甜
總結,
船麵既湯頭味道依舊好濃郁~
完全唔洗再加任何調料已經夠味😚
推介大家嗌蛋麵 搭埋個湯頭ho jeng!!
餐廳仲有$12細船麵可以揀
好有泰國既風味 仲可以一次試晒所有配料
唔知我可以食到幾碗呢😶
  • 澳洲和牛船麵
  • 泰仔奶茶
禮拜六日都有lunch set 配飲品小食都係$78🥳佢地嘅船河好食又足料 泰式奶茶更加係有chatramue質素*ˊᵕˋ)੭ 覺得銅鑼灣分店嘅環境同口味更合我意💛✨午市套餐✨❣️船皇船麵 中辣 $78呢度招牌 啱晒選擇困難人士💛 炸豬皮仲係好脆 每款配料都各有特色♡︎(°´ ˘ `°)/最鍾意係牛腩 豬肉丸 雞絲 雞翼😉湯底睇落好深色 但食落唔會太重味 加辣仲正😆推薦配米粉或者河粉 米粉勁索湯 河粉好滑👅❣️和牛船麵 中辣+$10呢個鍾意食牛嘅可以嗌🐄 冇咁多肉但每塊都好靚✨睇到油脂 唔會煮到全熟 牛味好香好幾重💕❣️泰妹單骨雞翼 呢日冇晒春卷蝦卷🥸 double左雞翼🦦跟餐小食都咁正 即刻炸起 雞翼大隻唔乾¨̮♡︎食單骨雞翼最怕佢乾柴 呢度好食🥺❣️泰仔奶茶 凍熱 +$8好可愛凍飲係用碗上₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎ 冇冰唔會稀釋左💯銅鑼灣店泰奶係超順滑甜度又剛好 尖沙咀甜啲🙊仲有唔同抗疫優惠 惠顧兩款麵或飯類有88折‼️
禮拜六日都有lunch set 配飲品小食都係$78🥳

泰式奶茶
  • 船皇湯麵
  • 泰仔奶茶
  • 泰妹雞翼
  • 泰仔奶茶(凍)
  • 船皇湯河
2022-01-13 79 浏览
呢間泰國船麵之前喺尖沙咀已經食過亦都介紹過原來喺銅鑼灣都有分店,經過即刻入去試吓估唔到仲撞正佢哋下午茶時段超級抵食, $50左右有碗麵、小食同飲品質素仲要同普通散叫冇分別真係再推薦!牛腩+牛丸+牛肉湯金邊粉麵質一樣有番4款揀,食過河粉今次就試吓金邊粉個湯同之前一樣真係好濃郁,好厚身影咗一陣相,個麵開始吸晒個湯底但係又唔會覺得好滯,反而一路食一路飲到個湯牛丸彈牙又多汁,牛肉就肥瘦適中最深刻係個牛腩,望落似石頭好硬好大嚿食落原來已經炆到淋晒,仲好入味添串燒泰式豬肉丸子 2串我係冇炸蝦春卷先叫呢個黎到都無失望,因為一啲都唔馬虎雖然丸子細細粒,都做到表面少少燶食落外層好香口之餘,仲有用秘製醬汁調味炸雲吞皮呢個雲吞皮做到好薄,仲係即叫即炸上到枱嘅時候仲熱辣辣添分量一啲都唔少,都有成10塊左右唔使加錢嘅小食黎講真係超值我哋加咗錢叫嘢飲,都有好多選擇㗎我同朋友分別叫咗柚子檸檬梳打同埋柚子蜜糖紅茶兩杯都幾好飲,唔會話過甜最搞笑係個杯,真係幾有風味
呢間泰國船麵之前喺尖沙咀已經食過亦都介紹過
原來喺銅鑼灣都有分店,經過即刻入去試吓
估唔到仲撞正佢哋下午茶時段
超級抵食, $50左右有碗麵、小食同飲品
質素仲要同普通散叫冇分別真係再推薦!

牛腩+牛丸+牛肉湯金邊粉
麵質一樣有番4款揀,食過河粉今次就試吓金邊粉
個湯同之前一樣真係好濃郁,好厚身
影咗一陣相,個麵開始吸晒個湯底
但係又唔會覺得好滯,反而一路食一路飲到個湯
牛丸彈牙又多汁,牛肉就肥瘦適中
最深刻係個牛腩,望落似石頭好硬好大嚿
食落原來已經炆到淋晒,仲好入味添

串燒泰式豬肉丸子 2串
我係冇炸蝦春卷先叫呢個
黎到都無失望,因為一啲都唔馬虎
雖然丸子細細粒,都做到表面少少燶
食落外層好香口之餘,仲有用秘製醬汁調味

炸雲吞皮
呢個雲吞皮做到好薄,仲係即叫即炸
上到枱嘅時候仲熱辣辣添
分量一啲都唔少,都有成10塊左右
唔使加錢嘅小食黎講真係超值

我哋加咗錢叫嘢飲,都有好多選擇㗎
我同朋友分別叫咗柚子檸檬梳打同埋柚子蜜糖紅茶
兩杯都幾好飲,唔會話過甜
最搞笑係個杯,真係幾有風味
2022-01-12 25 浏览
船皇 招牌船皇湯麵 好香濃既船麵..睇d色就知~都幾多配料..有肥牛、雞翼、魚蛋、腩肉..加少少錢仲可以升級做和牛添😱麵就岩岩好..如果男仔可能要加底先夠飽🙈配埋泰式奶茶👍🏻正啊~香滑✌️唔會好甜~好好飲..❤️
船皇
招牌船皇湯麵
好香濃既船麵..睇d色就知~
都幾多配料..有肥牛、雞翼、魚蛋、腩肉..
加少少錢仲可以升級做和牛添😱
麵就岩岩好..如果男仔可能要加底先夠飽🙈

配埋泰式奶茶👍🏻
正啊~香滑✌️唔會好甜~好好飲..❤️
2022-01-09 65 浏览
泰國過江龍船面,竟然意外得好吃。點了和牛河粉,有兩片大大的和牛片。湯底格外濃郁,用肉骨茶,用牛骨、豬血、班蘭葉、枸杞、刺芹等熬成,每日新鮮熬製8个鐘頭。還有一片泰國空運到港炸豬皮,賊香。牛舌串不好吃,很硬也沒牛舌味。因為收據也是優惠券,結帳的時候我問店員要,店員態度巨差,還說這個不給.... ?服務態度不行。

2022-01-04
  • 和牛船麵
2022-01-02 80 浏览
同3個朋友一入到舖頭坐低都已經覺得有點不妙,四圍望下發覺原來差唔多張張檯都唔係食船麵而係食打邊爐,心諗應該船麵都唔方好食,點知確實如此,我就叫咗個船皇船麵貪佢樣樣都有,點知一嚟到已經發覺湯底好淡,一啲都唔似一般嘅船麵湯底,豬潤好韌到咬唔開,豬肉片牛肉片都淡而無味,河粉黐住一嚿嚿,簡直不知所謂!再問吓三位朋友都係一樣個個都非常唔滿意食淨大半碗,呢間嘢真係可一不可再,從來未食過咁差嘅船麵,簡直係垃圾!我建議佢成間做晒打邊爐算啦!
2021-12-31
2021-12-30 76 浏览
晏晝去SOGO買嘢之後,就同friend 走左去食 “船皇”,叫左個set lunch. 一個set 可以選一款船麵,一款小食同飲品,HKD79. 銅鑼灣食,價錢都ok ah .我甘為食,梗係揀”船皇湯麵”,一款有齊最多餸嘢麵嚟試吓啦,有雞絲,雞翼,豬皮,牛腩,肉丸,豬肉片,豬潤。🐷皮又香又脆,而且吸晒啲湯。講到湯,一定講讚下佢丫,佢碗湯有淡淡中藥香味,差唔多飲左大半碗丫。飲完仲暖笠笠😍😍小食就揀咗單骨雞翼,超香超脆。再多兩隻就好啦

我甘為食
,梗係揀”船皇湯麵”,一款有齊最多餸嘢麵
嚟試吓啦,有雞絲,雞翼,豬皮,牛腩,肉丸,豬肉片,豬潤。
小食就揀咗單骨雞翼,超香超脆。再多兩隻就好啦
2021-12-28 70 浏览
【船皇船麵】去到銅鑼灣,想搵粉麵類食店,實會諗起船河。筆者今次去呢間食店,唔係第一次黎,食過2~3次,味道唔錯,價錢公道,食物質數Like 🤓👍🏻💛.睇下資料,船皇食店本身係來自泰國本土,在當地50間分店,湯底較坊間一般既食店會有所不同。.黎呢度,最抵食一定係叫套餐!有一碗船麵+小食+飲品70蚊一個套餐,價錢算係咁。今次我就點選牛船麵。.味道方面,湯底濃,仲可自選辣度,配料有豬牛雞可選。有d 配料過熟,有d 鞋。.餐飲有d 特式,特別之處係個器皿...。..🌐要嫩滑 定係 食得安全,你又會怎選擇?..🏠 船皇 Tiew Ruea Tor Charm📍銅鑼灣謝斐道526號地鋪
黎呢度,最抵食一定係叫套餐!有一碗船麵+小食+飲品
70蚊一個套餐,價錢算係咁。
今次我就點選牛船麵。
餐飲有d 特式,特別之處係個器皿...。
🌐要嫩滑 定係 食得安全,你又會怎選擇?
🏠 船皇 Tiew Ruea Tor Charm
📍銅鑼灣謝斐道526號地鋪