2023-01-04
係海港城開左分店,門面裝修十分漂亮有特色,環境好pink pink用左柔和粉色做主調 💞卡位好夢幻,好適合打卡,不過就要book,walk-in好難坐到的🥹櫻花蝦烏醋茄子 $58好出色❤️🔥以為係熱嘅,食落口係凍凍地,出乎意料幾好食,超級酸酸甜甜的醬汁每一塊茄子都很惹味有醬汁👍🏻招牌滷肉飯 $68有台灣正宗味,好有台灣味道🤤豬肉偏肥,口感油脂得嚟還接受到,醬汁好夠,啖啖汁,拌飯一齊食好滋味😛髒髒咸蛋黃芋泥蛋餅 $88顏值爆分‼️💯好特別嘅蛋餅加有趣的菜名,撒上了紫色香芋粉💜和咸蛋黃碎🥚,蛋餅十分煙韌配合淡淡的咸蛋香,還夾有口感綿密的芋泥,層次豐富,不過一個人食哂都幾漏🤫手工鳳梨酥麻薯蛋撻 $48值得一試❤️🔥有驚喜,厚實的酥皮外脆內軟,好軟熟 有三層😎 入口即化蛋液十分香滑,中間夾了軟糯的麻薯,好煙韌🥹最下面放左鳳梨蓉🍍一絲絲,唔會太甜蘋果苦瓜汁$48本身覺得好苦,太飲落完全唔苦還帶有少甜蘋果果,好得意配搭,值得試試😍📍臺北棧 (海港城) 尖沙咀廣東道5號海港城港威商場2樓2204-6號舖
櫻花蝦烏醋茄子 $58
每一塊茄子都很惹味有醬汁👍🏻
招牌滷肉飯 $68
髒髒咸蛋黃芋泥蛋餅 $88
顏值爆分‼️💯
手工鳳梨酥麻薯蛋撻 $48
蘋果苦瓜汁$48
📍臺北棧 (海港城)
尖沙咀廣東道5號海港城港威商場2樓2204-6號舖