3月6號的一個晚上,約了朋友到觀塘看戲,大約睇完戲八點半,上網找到這一間自助燒烤!網上得悉寫他是自動燒烤不用自己反來反去!就馬上去試!上到去等了10分鐘左右入座!食物方面他是自己出去攞,牛肉豬肉雞肉羊肉,腸仔午餐肉燒賣雞翼吊桶,已經一串串,直接放落一個自動化的爐頭,他是自己轉,非常方便,只係自己加上調味料和孜然粉就已經可以!適合我這裏懶人!而且有一類東西例如燒生蠔燒扇貝炸餃子,是任叫任叫,非常抵食!朋友亦點了一個菠蘿炒飯,非常像泰國餐廳所食的樣子,而且它的味道更正常大型餐廳不相伯仲!全晚基本上只係望住佢自己燒就已經可以直接放入口裏,非常方便!飲品也是任叫!什至可以直接出去囉!在枱面上有紙巾有垃圾桶而且有一個像兒童餐樣樣的托盤,非常可愛因為他可以放三種不同的孜然味!有原味有花生味和辣味!店員服務上非常熱誠,不停打點一切,不停補給!值得一讚店內環境非常整潔甚至抽油煙機系統也非常好!如果下次也經開觀塘我也會介紹這間餐廳給朋友的!

適合我這裏懶人!

店員服務上非常熱誠,不停打點一切,不停補給!值得一讚

店內環境非常整潔甚至抽油煙機系統也非常好!

如果下次也經開觀塘我也會介紹這間餐廳給朋友的!
2019-03-07
2019-03-05 131 浏览
觀塘一向都係美食嘅集中地,而觀塘區有好多好嘢食,今次係我尋尋覓覓下,終於搵到一間曉自轉嘅燒烤。小編建議大家幫襯呢間燒烤店嘅時候最好book定位先,因為小編當日喺book定位嘅情況下,都要等20分鐘,而見到有兩個wall in嘅客人,店員直接同佢哋講full晒啦。講返食物嘅味道先,我覺得啲燒肉調味調得啱啱好,變相都唔需要加任何調味料就已經好好食,肉類主要推薦牛肉同豬肉,同埋一個價錢任飲任食,不妨一試。😊

2019-03-05 127 浏览
串串燒,真係好方便。最怕吉食物,唔係怕弄污對手,而係吉得唔好,好影響燒野食燒得好唔好,轉唔到燒唔均衡。一坐底,職員自動教你遊戲規則。只要把鐵支放岩位置,佢就會自動轉,自動燒。而家有專人吉埋比我,又自動燒,真係好難燒得唔好啦想做地獄廚神唔係咁易呀😂😂😂😂咁燒法,會唔會燒好耐?個人覺得唔算耐。燒蔬果會耐啲,肉類丸類幾分鐘搞掂。而且,質素真係有保証呀最愛推介:鮮茄牛柳粒,好者好夾,牛柳粒有蕃茄既滋潤,好多汁,又有鮮茄味。完全唔需加調味料已經好入味五花腩,邪惡之星,未燒時望住啲肥膏真係好大罪惡感。但燒完放左佢落口,我完全忘記了肥膏既存在,肥膏成了精髓,香口鮮美,必食!如果大家係重口味人事,一定要落下醬料先得既,呢到都有。不過,主要係孜然粉,茄汁,泰式酸辣醬同日式醬汁。不太多選擇。等食期間,可以出去拿熟食。會定時有新菜式拿出。推介:芝士青口,大大隻,冇沙又鮮甜。不過,要親熱食,芝士溶溶地時食最好不過比較建議落單叫野食。因為款式差不多,但就感覺新鮮好多,上枱時啲食物是熱辣辣的。order紙有啲係要收費既,要睇清楚,唔係全部都free 呀。想燒海鮮,比錢啦推介必食:炸餃子熱辣辣,新鮮炸起,外皮邊脆,
串串燒,真係好方便。

而家有專人吉埋比我,又自動燒,真係好難燒得唔好啦
想做地獄廚神唔係咁易呀😂😂😂😂

咁燒法,會唔會燒好耐?

最愛推介:

等食期間,可以出去拿熟食。會定時有新菜式拿出。

推介必食:炸餃子
熱辣辣,新鮮炸起,外皮邊脆,皮薄,白菜豬肉餡料足,有有味,唔需醮任何醬汁都很好吃

冷盤櫃
有沙律菜,日式小食,泰式鳳瓜,三文魚塔,鮮蝦塔,奶凍,水果等等。
必食推介:三文魚塔和鮮蝦塔。由四層材料造成,蝦/三文魚,熟蛋,青瓜和甜餅,口感豐富,一口一件,做前菜一流

最後當然要燒返串棉花糖埋尾啦

飯後甜品,仲有雪糕揀。係入口處,飲品櫃側。

要讚下呢度環境,雖則係燒野食,但完全唔覺油煙感,返到屋企啲衫都無乜油煙味
而且大部分都係卡位,坐得舒服,又有冷氣。餐廳入面有洗手間,不用去工廈既,乾淨好多。如果要帶老攜幼去燒野食,呢度方面同舒服好多。

如果食得唔多,可以揀午巿黎食過下隱。一個鐘,加埋一,一百蚊都唔使。下次黎觀塘shopping 同massage ,我又多個選擇了

2019-03-01
2019-03-04 79 浏览
朋友約我食飯, 問我想食咩, 其實嗰日無咩胃口, 朋友就提議食D 香口野, 就介紹左這家餐廳俾我, 話香口野比較有胃口D , 我睇過後都好有興趣就走去試試。我坐最入嗰張檯,經過一張又一張檯見到人地嘅串轉下轉下真係想快點試。我先點了一個曲花茶, 本來都無咩期待, 咪又係曲花茶一杯, 一試之下原來無糖仲好香曲花味,又解渴。出到去見到一櫃嘅串燒,有肉, 有菜,有些仲串了不同顏色嘅辣椒, 令我眼花繚亂心大心細唔知選咩好。最後選了羊肉串, 豬肉串,台灣腸, 廚師腸, 雞肉串, 玉米串, 同菠蘿等等。先說說羊肉串, 味道真係唔錯, 添食了幾次。豬肉串有些小乾水, 但係都算可以。台灣腸略嫌甜了小小, 整體還可以。廚師腸唔係我食開嘅牌子, 當然早上話重新在香港供應, 應該無咁快有吧。希望下次去係我鍾意嘅牌子。雞肉串又係我最愛, 又香口又Juicy .玉米清甜多汁,但無提供牛油, 美中不足菠蘿燒前都甜, 燒完後點解唔甜嘅?整體來說都唔錯, 可以再Encore。

先說說羊肉串, 味道真係唔錯, 添食了幾次。
豬肉串有些小乾水, 但係都算可以。
台灣腸略嫌甜了小小, 整體還可以。
雞肉串又係我最愛, 又香口又Juicy .
玉米清甜多汁,但無提供牛油, 美中不足
菠蘿燒前都甜, 燒完後點解唔甜嘅?

整體來說都唔錯, 可以再Encore。
2019-02-25
  • 羊肉串, 雞肉串
2019-03-04 1638 浏览
最近多數吃西餐為主,好像有一段時間沒有吃串燒,為什麼會想到吃串燒呢?其實原本是想著吃韓燒的,但韓燒在現今彷佛太多人吃,而且個人真的不太享受在韓燒店有太多油煙的氛圍,無意中被我發現到一間主張「無煙、無油」的自助串燒店,難怪會叫「自家燒吧」,真有興趣去試試呢。自家燒吧位於觀塘的駱駝漆大廈,去過駱駝漆大廈的人會知道,這座大廈有分數座,未去過的人要注意,可能會去了別的座數。一上去便去見十分多的人在等候,訂位了七時正,還以為可以準時入席,但足足等到七時二十分才能入座呢,可想言之食店有多受歡迎呀韓燒和日式放題在香港都十分常見,串燒放題真是很罕有,但以星期六的價錢來說也不算昂貴,我們去的是黃金時段,相比起平日的昂貴也實屬正常,每位$238,可享用兩小時。等了30分鐘,終於能入座了,平常的餐廳卡位舒服很多,而這裡餐廳中間的範圍也不會比卡位差很多,同樣是很舒服的。串燒種類繁多,有蔬菜類(菠蘿、粟米等等),但最主要的都是肉類,有豬、牛、雞和羊肉,一串串的就放在這裡,客人想要便可以自己去拿,挺方便的。另一邊是甜品和冷盤類,有沙律、水果等等。先試了一些小食,有些是餐牌上有的,有的可以在取餐範圍自己拿取,分別點

另一邊是甜品和冷盤類,有沙律、水果等等。

先試了一些小食,有些是餐牌上有的,有的可以在取餐範圍自己拿取,分別點了魚腐、芝士黑松露薯條和蒜蓉焗蠔。魚腐竟然是最好吃的😳真是意想不到,裡面有一點芝士味。薯條和蒜蓉焗蠔也不錯,但蠔可以再大隻一點。

取了牛肉和雞肉,這裡的牛肉真的十分好吃,燒的時間比其他長也是值得的,所有種類的串燒事先都經過醃製,牛肉不算有太濃厚的醬汁味,但煙韌非常!一件件的放在口中真的很有滿足感

雞肉則分為雞腿和雞翼位置,拍完照片也不記得是雞腿還是雞翼的部分了,雞翼較雞腿部位硬身,但不失嚼勁,要看個人喜歡哪一款,我自己則喜歡雞腿的部分多一點。

最後還吃了烤叉燒,叉燒還要是「梅頭肉」,即是豬隻的肩膀肉,肉質細膩、嫩滑,帶點嚼勁,加上原本經醃製用的醬汁,真讓人想多吃幾件。

不得不承認,自助旋轉的串燒真的十分特別,每一枝鐵籤上都有一個齒輪位,齒輪位放在串燒機的旋轉帶上,旋轉帶一運作,每一串串燒都會自動一同旋轉。但職員有提醒我們,最好每一串和每一串之間都保留「一串的空隙」,除非真的想在同一時間吃很多串串燒,要不然就要聽一下職員的意見。

吃了各式各樣的串燒,感覺口乾,當然要點飲品去清清喉嚨。分別點了一杯熱情果沙冰和椰子沙冰,熱情果沙冰偏甜,但還是有很重的熱情果味,椰子沙冰則清清的,不太甜,像是喝淡淡的椰汁,跟熱情果沙冰有明顯的分別。

2019-03-02
2019-03-03 111 浏览
今日去官塘工廠區shopping,見到燒烤放題,好像幾得意,價錢又唔貴,就決定入去試下👍😁去到好好彩,有人取消咗訂位,所以先有位,大家想去食,最好訂定位,因為都幾full串燒嘅選擇都幾多,佢一早串好晒,拎就得,好方便,食客都好有規矩,唔會拎到亂糟糟👍啲嘢都添得好密,豬牛羊雞都有拎完嘢食就可以返去自己個位都燒,只要將食物卡好,佢就會自己轉,燒嘅時候可以加醬,等到佢熟就可以點味粉食😁想要幾重口咩完全係自己嘅掌握之中我特別推介係燒棉花糖,平時出去燒嘢食,啲棉花糖好容易燒到過晒火或者唔夠脆,但因為佢不停轉,好容易燒到啲棉花糖外脆內軟,入口即溶除咗串燒,餐廳仲有前菜同埋熱食放題,味道都唔錯甜品仲有好耐冇食過嘅牛奶樂😋😋細個啲回憶返晒黎🤭

除咗串燒,餐廳仲有前菜同埋熱食放題,味道都唔錯

甜品仲有好耐冇食過嘅牛奶樂😋😋細個啲回憶返晒黎🤭
2019-03-02 94 浏览
今次同朋友去觀塘工廠大廈嘅一間自助串燒小店試試新口味⋯一入門口已經覺得店舖乾淨,又唔算話好迫,而牆試都有啲裝飾品掛畫之類嘅做點綴,感覺都不錯👍🏻佢哋有好多款不同的食物任君選擇🍢去到爐嗰部份,佢嘅設計都幾特別同方便,就咁擺條串燒上去,佢就會自轉,大約7分鐘至10分鐘左右就可以食得,而且啲店員都好樂意幫助🤪另外值得一讚的是,佢哋嘅服務態度都幾好,由於嗰晚我哋坐左入去一間比較入面嘅房,好在啲店員都周不時行過嚟睇吓房入面嘅客人有咩需要,令客人唔會覺得被隔離左,所以整體感覺都幾好,呢間值得一試👍🏻
今次同朋友去觀塘工廠大廈嘅一間自助串燒小店試試新口味⋯

佢哋有好多款不同的食物任君選擇🍢

2019-03-01 92 浏览
我們又來觀塘工廈覓食!這次是室內的自助燒烤放題完全是愛吃的懶人福音啊 哈哈!自選有足足三十四十款串燒!有肉類(雞牛羊豬)、海鮮、丸類、蔬菜、瓜類、菇類和菠蘿。還有最想吃的棉花糖另外還有多款冷盤:三文魚沙律、日式小食如螺肉、海帶等等,還有小朋友最愛的啫喱、布甸等等。侍應很細心的講解燒烤方法(例如把食身隔著燒會轉動的比較好),食物可以加入燒烤醬、檸檬、泰式辣醬一起燒,還有三款孜然粉(原味、辣味、花生味)可以用來醮著一起吃更加惹味!只需要把已串好的食物放在爐上就會自己轉動! 燒烤的時間比想像中要快食物都燒的很均勻呢! 肉類是醃製過的味道非常惹味,整體食物都相當高質!我們特別欣賞的食物有豬腩肉、牛肩肉、午餐肉、墨汁墨魚丸、粟米和菠蘿等等。最後當然還要瘋狂燒棉花糖,外脆內軟超滿足的!我們顧著吃(和玩)這個懶人燒烤都幾乎錯過了熟食:有蒜蓉焗蠔、炸雞翼、炸洋蔥圈、醬燒豬排骨等等。另外當然不少得任飲汽水、盒裝飲品、還有新鮮檸檬茶和茶類等等!最後當然要吃吃牛奶樂雪條和各款雀巢雪糕才畫下滿足的句點!每天七時前或九時後還有優惠價,下次可以約約朋友來吃宵夜 哈哈!
我們又來觀塘工廈覓食!
這次是室內的自助燒烤放題完全是愛吃的懶人福音啊 哈哈!

自選有足足三十四十款串燒!
肉類(雞牛羊豬)、海鮮、丸類、蔬菜、瓜類、菇類和菠蘿
。還有最想吃的棉花糖

另外還有多款冷盤

只需要把已串好的食物放在爐上就會自己轉動!
燒烤的時間比想像中要食物都燒的很均勻呢!

肉類是醃製過的味道非常惹味,
整體食物都相當高質

等等。

最後當然還要瘋狂燒棉花糖
,外脆內軟超滿足的!

等等。

另外當然不少得任飲汽水、盒裝飲品、還有新鮮檸檬茶和茶類
等等!

最後當然要吃吃牛奶樂雪條
和各款雀巢雪糕
才畫下滿足的句點!

觀塘多工廈出名多隱世餐廳,🍔誠心推薦大家去試自家燒吧嘅串燒放題。餐廳主打唔洗郁就有得食,階因串燒喺部機上面佢就會自轉,燒得勁均勻😍 餐廳全部都係卡位,坐得舒服又夠位擺嘢😀-價錢因應時段而定,💵晚上5點到7點同9到11點(HKD$188),7點到9點就(HKD$218)。大部份嘢食都係任叫任攞,仲有沙津吧🥗同熟食,性價比超高!以放題泥講牛豬雞羊嘅肉質算靚,肉質鮮嫩👍🏽仲可以叫燒生蠔,不過🍔食到有啲有沙粒😅除左呢啲主流嘢食之外,仲有秋葵、綿花糖、台灣腸呢嘅菜式😌-值得一讚嘅喺呢度店員超細心,會周不時幫你睇下啲嘢熟味或者會唔會太燒燶🌚🤣如果以後大家想燒嘢食但又唔想室外餵蚊,呢度絕對喺你嘅首選!不過訂位都幾難,大家記住要早啲喇😉

2019-02-24
2019-02-28 159 浏览
自己攞野返埋位有個自轉爐燒係幾有趣但食物質素一般同平時出去食一串串散叫果d無得比如果係真係為左食串燒就不要來試埋單都要240一位我都寧願俾多少少出面食高質d有少量海鮮選擇 要加錢的任食區主要係肉 雞牛豬羊全部都有牛舌本身已經熟 點燒都係好淋另外有d蔬果類 如冬菇/秋葵/粟米/菠蘿仲有少少丸類一定無出面散叫每串計錢甘多選擇另外有d熟食可以叫但芝士黑松露薯條無味炸雞翼唔似係炸芝士蒜蓉生蠔無芝士味菜勁多醬整體我覺得不過不失因為未至於難食甘誇張
自己攞野返埋位有個自轉爐燒係幾有趣
整體我覺得不過不失
因為未至於難食甘誇張
2019-02-27
2019-02-25 113 浏览
平時日本放題都食得多,今次諗住試吓最新嘅串燒放題。原來發現觀塘嘅串燒放題都幾得意:就咁放啲串燒個爐度就搞掂,所以就試吓啦。我哋去嗰陣係七點半,嗰陣時間唔算太多人,我哋好快就入咗去。一入到去見到有三個鉗,工作人員話俾我哋知兩個係熟嘅一個係生肉嘅,地方乾淨連啲餐具都好乾淨。而且個爐隔離仲會有唔同嘅配料-最啱食羊肉姐孜然粉都有。真係好正!我哋一月到就係一大個串燒櫃,乜嘢肉類都有- 有牛肉,豬肉,雞肉同埋羊肉添。蔬菜方面都有鮑魚菇,翠玉瓜,冬菇等等。就算係一隻肉都有幾種味道嘅方式,真係可以話包羅萬有。最重要嘅係連我哋最鍾意食嘅燒棉花糖都有,我哋真係攞到好興奮🥰攞完串燒返埋位之後,就可以開始燒啦。工作人員若果好心見到我哋移得太過邊邊位,滴咗啲油落執邊,我驚我地個爐會出油煙都幫我地整返好啲串燒,超級細心。個爐最特別嘅係,個串燒自己會識轉㗎,所以唔使反泥反去。如果肚餓而啲串燒未燒好,咁我哋就去咗佢個冷盤部-有三文魚沙律, 雞尾酒蝦snacks,自由沙津,其他熟嘅食物雞翼,芝士焗生蠔,焗青口,焗魚等等既正野,一定唔會餓親。如果想如果想食菜嘅仲有芝士焗西蘭花同椰菜花🥦,食串燒都可以好健康。如果唔係既,仲

燒雞翼
芝士焗生蠔

如果唔係既,仲可以叫唔同嘅pasta同炒飯。真係咩都有得食❤️❤️

你食到咁上下都飽晒啦,最後尾個Facebook會送糖水食tim! 食埋個雪糕真係完美嘅句號❤️❤️

如果平時覺得日本放題真係好悶咁一定要試吓呢個串燒放題啦🤤
燒雞翼
芝士焗生蠔
2019-02-25 115 浏览
#pandaeatskwuntongBarbecue got an upgrade! Did you know there is self-rotating grill now? The place has a lunch set that include beef pork and seafood! It's nice to talk over food and watching it self-rotate is quite entertaining. The food is ok, not super delicious, but the place is spacious and the wait staff is quite nice. (Since most of the seasoning and cooking were done by me, I guess I am not a good chef? lol) I do recommend the eel though! Would go back again since it's quite cheap!😋🍑🍖🍕🌮
#pandaeatskwuntong

😋🍑🍖🍕🌮🥘🍣🍮🍳🍜

#hungry #香港美食 #pandaeatshk #hkfoodblogger #hkgoodeats #hkfoodblog #hkfoodie #hkigfood #全力食 #hkfoodstagram #飲食日記 #bestfoodhk #topcitybiteshk #fotdhk #hkeat #hkfood #hkrestaurant #hongkongfoodie #ufoodphoto #foodgasm #foodgasmic #相機食先 #香港美食地圖 #吃貨人生 #popyummy
2019-02-25 176 浏览
哇哇哇!今日好難得唔洗加班呀!即刻約返幾個同事收工happy hour先。今次嚟食呢間喺觀塘嘅自家燒吧。佢係喺棟商廈入面嘅,好易去,觀塘地鐵站出嚟直行就到。店面環境幾好,有好多小擺設好得意呀!但係個抽風系統麻麻地,食到好熱呀!佢啲嘢食都有好多嘅,熟食位嘅選擇唔係好多,得啲幾款炸物,焗蠔,菜類。仲有壽司類嘅位置,不過我有試到,今日只想食熟嘢。跟住就係主角串燒啦,真係有好多選擇比你:豬、牛、羊、雞、腸、菇、粟米、章魚。各種各樣嘅串燒梗有隻啱你。熟食get!!!!!串燒get!!!!!!!開燒!!!!塗啲燒醬、甜酸醬咁一齊燒仲惹味呀!燒好落孜然,仲有分原味、花生同辣味添。牛肉唔知點解食到幾串都有啲硬,不過其他羊肉、豬、雞都好好食,羊肉唔會羶,肉都好嫩口。最後仲有雪糕任食添呀!但係我已經好飽飽啦!但係點都要食返個先得,話晒都係放喺第二個胃㗎嘛。

2019-02-24 204 浏览
食物太普通,種類又少,呢個價錢可以食好豐富,我地3個人,埋單要成千蚊,唔值呢個價,冇酒牌,啤酒要自己買,食物得肉丸,台灣腸,瘦多春魚(冇春),雞亦,牛肉粒,豬肉粒等等……真係好普通嘢,佢送嘢鵝肝都唔好食,真係好失望,一心想食好嘢,唔會再黎幫襯囉
2019-02-21 169 浏览
成日想去食燒嘢食但係又怕熱又怕油煙,今次喺觀塘見到間新嘢 任食串燒。 真係第一次燒嘢食唔熱又完全冇煙㗎。佢嗰度啲串燒放咗喺出面,鍾意食幾多攞幾多,唔使怕漏單。我最鍾意食嗰度嘅牛舌好好味,仲有豬腩肉,唔少得嘅梗係棉花糖啦真係勁好食呀😋😋😋!我都唔記得咗自己食咗幾多串呀。 嗰度仲有沙冰添,不過就要加錢,但係淨係加幾蚊咋,我朋友鍾意飲芒果沙冰,我就鍾意熱情果沙冰酸酸甜甜好好飲😋嗰度啲座位都好舒服,好闊落。上星期想去食多次,點知冇位,下次食一定要book位先。
佢嗰度啲串燒放咗喺出面,鍾意食幾多攞幾多,唔使怕漏單。
嗰度啲座位都好舒服,好闊落。
上星期想去食多次,點知冇位,下次食一定要book位先。