2017-04-24
第三次黎過胡爐,今次係帶朋友們黎食。訂左7點鐘,但尖沙咀好難泊車,打電話去問接受留枱幾分鐘,職員有禮地回答「點都會留比你,一係幫你改7:30都可以」但我們最後分批到餐廳。因為不限時,所以我相信他是不回枱趕客的湯底叫左個龍蝦鍋,新鮮生猛既龍蝦,雖然分屍左放入煲,但放酒時還在郁!!放完酒後,焗一陣就放濃郁既龍蝦湯煲一煲就可以飲啖試味,開頭是偏咸,加第兩轉清湯就好好多了。另外叫左 本地手砌牛、牛胸爽(好少地方有得食)、聖子、雜菜盤、貴花螃、冰豆腐、手打蝦滑...等等。中途小意外,有一小職員打翻左盤子弄到隔離枱的客人背部,好彩是凍盤,三位職員即是不停道歉及立刻清理,我的朋友都差點點弄到腳,最後資深職員送上白酒給他們及送上餐飲,甜品等以補償不足之處。處理的很好,更加上他們遇到好有品的客人(隔離枱被弄髒的客人),是不幸中的大幸,否則很難收科。