2019-04-27
行完街突然想食串燒,今次就係網上搵到間樓上嘅 串燒專門店,就上去試下。牆身放滿咗酒樽作裝飾,頗有情調。除咗串燒,手工啤酒同埋各地啤酒都係店舖嘅另一主打,所以都嗌咗兩支試下。左邊果支係香檸薄荷味嘅手工啤,飲落有好清香嘅檸檬味,味道新鮮。自家製惹味燒雞肉串鹽燒厚切牛舌牛舌就食得多,但通常都係一片片咁上。但估唔到呢度嘅厚切牛舌,就真係比平常嘅厚好多,食落非常入味之餘更好有口感自家製芝士金黃醬燒扇貝開頭仲以為金黃醬會係鹹蛋黃,原來係粟米。 扇貝非常新鮮之餘,更非常大隻。加上上面嘅芝士同粟米,食落非常可口。玉子燒芝士蟹籽通常都係食一條條嘅玉子燒,而呢度嘅玉子燒就係薄身而一大塊咁,食落有啲似蛋餅。 玉子燒食落就甜甜地,而芝士蟹仔食落就鹹鹹地,口味獨特。惹味燒豆角每條豆角上都塗抹醬汁,食落惹味。鹽燒秋刀魚最後嚟嘅係需時較耐嘅秋刀魚,不過食完都覺得等得係有價值嘅。 魚皮燒得好香脆,以入面嘅魚肉仍然保持濕潤,唔會變到好似魚乾咁。
牆身放滿咗酒樽作裝飾,頗有情調。
自家製惹味燒雞肉串
鹽燒厚切牛舌
自家製芝士金黃醬燒扇貝
玉子燒芝士蟹籽
惹味燒豆角
每條豆角上都塗抹醬汁,食落惹味。
鹽燒秋刀魚