2019-04-12
收工唔知食咩好,就同朋友黎左呢度!呢間串燒好似幾出名 OP都有好多好評,一於試下佢同其他鋪有咩分別先~鹽燒牛舌 $68食串燒必點,已經成為咗我評價串燒嘅ITEM~呢間燒得唔錯,唔韌之餘裡面仲KEEP到好嫩好爽~最重要係佢切得夠厚身!燒雞軟骨 $39大路貨色,但佢燒得唔乾其實已經比好多串燒鋪都做得好啦~辣味黃金薯條 $62小驚喜,本身辣味唔算重,但咸蛋黃味就好足,夠突出,加埋小小嘅辣味吊一吊,馬上昇華晒~鹽燒駝鳥肉 $29比較得意所以叫咗嚟試下,比想像中更出色。口感幾似豬肉,但肉味濃好多~燒茄子 $49都係必點菜式之一,夠蒜夠火喉就已經合格有餘啦~燒露筍 $39 & 燒韭菜 $25鍾意食素嘅朋友叫嘅,睇落燒得唔錯,不過我自己唔多識食,燒蔬菜無過火無變老對我嚟講已經OK啦~燒虎皮椒 $22又一食素力作,初時以為佢會好辣,但其實都可以接受到,只要唔食佢啲籽同椒尖就無事啦!燒蓮藕 $28呢個都幾好笑,話說朋友話第一次見串燒鋪有蓮藕,點都要叫嚟試下,結果喜出望外!爽脆不在話下,本身蓮藕味留得住,而且適當份量嘅調味唔會喧賓奪主,一讚!Gol
鹽燒牛舌 $68
食串燒必點,已經成為咗我評價串燒嘅ITEM~
呢間燒得唔錯,唔韌之餘裡面仲KEEP到好嫩好爽~
最重要係佢切得夠厚身!
燒雞軟骨 $39
大路貨色,但佢燒得唔乾其實已經比好多串燒鋪都做得好啦~
辣味黃金薯條 $62
鹽燒駝鳥肉 $29
燒茄子 $49
都係必點菜式之一,夠蒜夠火喉就已經合格有餘啦~
燒露筍 $39 & 燒韭菜 $25
燒虎皮椒 $22
燒蓮藕 $28
Golden eye pale ale $78
本身無諗住飲酒,但成間鋪都係酒,個口又有小小痕XD
最後叫左GOLDEN EYE過一過癮啦
老實講呢隻啤酒真係幾岩女仔飲,入口唔辣唔嗆,而且幾香橙味同桃味,似飲緊果汁酒多D~
肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道17-19號6樓
🍽7/10