2020-06-30
今日在長沙灣附近食飯,見到鐵板餐都好抵食,甘就上一樓簡單食晚餐老公話好餓,點都要叫個手打牛肉漢堡。6oz 漢堡扒用了Affco 牛柳為主,用獨有調味料、洋蔥及蛋,好juicy,麵包選用了洋蔥包,烤香後非常鬆軟且帶有少許甜味,加上多汁,牛味香濃,我同老公都覺得好正好香,開心share食。我們叫扒餐,加$18仲有套餐,真係好抵食。餐湯叫了羅宋湯,湯料都好足很濃,而且很暖胃,餐包都係暖笠笠,加埋牛油就正。我叫了黑椒牛柳配茄汁意粉,先上鐵板先淋上醬汁,滋滋聲,勁香,牛柳叫了五成,店方表明沒有加鬆肉粉及食粉醃肉,食得出有牛味,肉質鮮嫩。茄汁意粉好開胃,我食完牛柳後,習慣將意粉放上鐵板,溫住食,仲有黑椒汁一齊食,正老公叫了雜扒,好豐富,豬扒是佢地皇牌,切開都厚身,仲有薄牛扒都好惹味,有雞翼,另外仲有香草腸仔,薯菜都唔錯,粗條有咬感。仲有甜品食,有雲尼拿雪糕,芒果啫喱有雜果,好好食,凍飲加$5,奶茶都夠滑,熱飲要檸蜜,三塊檸片岩岩好。