2025-03-24 264 浏览
#日本人氣大熱之選肉肉大米登陸左香港之前去日本一早排隊都差啲食吾到🥹今次試左3款口味既和牛漢堡首先係原味和牛漢堡原味和牛漢堡既食法係加隻蛋係上面甘就可以享受到蛋汁同和牛既香味🤤第二款係芝士和牛漢堡 除左有一塊芝士係面之外。店員仲會即時係你面前拎一舊芝士刨芝士碎落去。🧀第三款就係期間限定既蕃茄和牛漢堡 呢個出奇地好食如果喜歡蕃茄既朋友一定要試下🍅呢間餐廳既飯同湯都可以無限添加 一定食得飽 仲有好多款醬料仼你選添 另外我地又叫左兩杯特飲 橙汁同白桃汁吾太甜
#

呢間餐廳既飯同湯都可以無限添加 一定食得飽
仲有好多款醬料仼你選添
另外我地又叫左兩杯特飲 橙汁同白桃汁吾太甜

2025-03-21 285 浏览
國內網紅店肉肉大米黎到香港喺門口自助機揀咗想要嘅套餐就可以搵位坐低等食開放式廚房再加吧枱座位,可以望到廚房現場烤漢堡扒嘅過程香港既肉肉大米食材來自日本產由九州黑毛和牛和美國牛肉混合製成漢堡扒我哋食緊嘅時候,見到店員將日本東北既「虹煌米」放到店內現磨脫殼,再煮食米飯套餐中嘅米飯,西蘭花,魚丸湯都係無限任食我今次試咗原味漢堡扒,芝士漢堡扒,同期間限定嘅蕃茄漢堡扒首先試原味漢堡扒枱面上有多款調味料和醬汁加上日本新鮮雞蛋,蛋香味濃配上牛肉送飯一流芝士漢堡扒店員會喺你面前再刨上芝士碎配上兩款芝士🧀濃郁芝士味蕃茄漢堡扒蕃茄汁酸甜開胃,配上Juicy嘅和牛口感清新個汁用嚟送飯都好好味另外仲叫咗橙汁同桃汁店員服務態度好好,下次都會再嚟食
國內網紅店肉肉大米黎到香港
喺門口自助機揀咗想要嘅套餐

就可以搵位坐低等食
開放式廚房再加吧枱座位,
可以望到廚房現場烤漢堡扒嘅過程

香港既肉肉大米食材來自日本產
由九州黑毛和牛和美國牛肉混合製成漢堡扒
我哋食緊嘅時候,見到店員將日本東北既「虹煌米」
放到店內現磨脫殼,再煮食米飯

套餐中嘅米飯,西蘭花,魚丸湯都係無限任食

我今次試咗原味漢堡扒,芝士漢堡扒,同期間限定嘅蕃茄漢堡扒

首先試原味漢堡扒

枱面上有多款調味料和醬汁

加上日本新鮮雞蛋,蛋香味濃配上牛肉送飯一流

芝士漢堡扒

店員會喺你面前再刨上芝士碎
配上兩款芝士🧀濃郁芝士味

蕃茄漢堡扒
蕃茄汁酸甜開胃,配上Juicy嘅和牛口感清新
個汁用嚟送飯都好好味

另外仲叫咗橙汁同桃汁
店員服務態度好好,下次都會再嚟食
  • 芝士和牛漢堡扒
  • 和牛漢堡扒
2025-03-21 244 浏览
今次小熊貓嚟到沙田嘅🍖肉肉大米,一去到就要喺門口撳機落單,即刻覺得自己好似去咗日本一樣。 一落完單入去坐低,就即刻有一大碗白飯同埋熱肉丸紫菜湯。勁有效率。 菜單雖然非常之簡單,就係漢堡扒。但係真係一啲都唔可以睇小佢,至少有九種不同嘅醬汁比你配合漢堡扒食,加上漢堡扒可以選擇三款味道,分別係原味,芝士,同埋蕃茄,再配合埋醬汁,簡直係千變萬化嘅食法,一啲都唔會悶。個人覺得必食係🧀芝士漢堡扒,兩款芝士混合,再加上店員會喺漢堡扒上面瘋狂耍芝士碎,身為cheeselover嘅我哋,簡直係不容錯過。醬汁太多,喺呢度就不能盡錄,但係小熊貓覺得必食嘅就一定係佢哋餐廳自家製嘅秘製洋蔥汁,滿滿香甜嘅洋蔥配上醬油,簡直令到漢堡扒升華咗去另一個層次。😋

2025-03-20 249 浏览
最近成日都聽到呢間新餐廳今日終於試到!呢間餐廳以其美味漢堡扒聞名我同朋友點了兩款不同的漢堡扒套餐.💎$140 3件漢堡扒套餐 (原味1件 + 芝士2件) 這個套餐的第一個亮點就是量足而且漢堡扒的肉質非常鮮嫩原味漢堡扒香氣四溢,肉汁豐富🔥每一口都能感受到肉的鮮味而芝士漢堡扒則帶來了奶香的濃郁芝士融化得非常完美與肉的結合令人印象深刻整體口感非常棒🤩.💎$140 3件混合漢堡扒套餐 (原味 + 芝士 + 蕃茄) 這個混合套餐更是讓我驚喜除了傳統的原味和芝士還增添了新鮮的蕃茄味蕃茄的酸甜味道為整個漢堡扒增添了一層清新感和肉的濃郁相比非常解膩每一口都讓我感受到不同的滋味🥹非常難得.無論是原味還是混合漢堡扒肉肉大米都能保持肉質的新鮮和口感給人一種用心的感覺😆🥳每個套餐的價格也非常合理,既飽肚又享受
最近成日都聽到呢間新餐廳
今日終於試到!
呢間餐廳以其美味漢堡扒聞名
我同朋友點了兩款不同的漢堡扒套餐

💎$140 3件漢堡扒套餐 (原味1件 + 芝士2件)

這個套餐的第一個亮點就是量足
而且漢堡扒的肉質非常鮮嫩
原味漢堡扒香氣四溢,肉汁豐富🔥
每一口都能感受到肉的鮮味

非常難得
無論是原味還是混合漢堡扒
肉肉大米都能保持肉質的新鮮和口感
給人一種用心的感覺😆🥳
每個套餐的價格也非常合理,既飽肚又享受
2025-03-19 179 浏览
聽左好耐的肉肉大米終於試到 平日晚餐都要叫號排隊等 人齊入座 坐之前要係自助機嗌晒想食的款式先🫨 選擇困難症推介試下期間限定的3件混合漢堡套餐($140包原味、芝士、番茄各一件) 完熟番茄燴漢堡排係限定口味 酸酸甜甜係最唔膩個款🍅 幾乎檯檯都點就係最墟冚的芝士口味 職員會先夾件和牛漢堡排比你 跟住在係面前的鐵板上放原片芝士然後再瘋狂刨芝士碎 成座山的份量好難唔打卡🧀 而原味漢堡排其實可以配返每張檯本身跟的照燒醬生雞蛋 呢個配搭唔洗多講都知道係最夾🙂‍↔️ 記得同朋友挑戰下如何將生雞蛋成功企到係塊漢堡排上面再打卡!另外本身餐廳都有八款醬汁調味料比大家配 例如比較常見的燒肉醬、洋蔥醬、有籽的黃芥末醬等等🧅

2025-03-16 831 浏览
我好早約咗朋友過嚟食,跟住我攞咗飛,然之後我哋齊晒啲人喺門市嗰陣問返樓面同事,跟住佢同我講已經賣晒啲食物之後話仲有15分鐘就截單話做唔到我哋的生意,咁嗰一刻我哋覺得非常之正常,我哋就諗住走嘅,然之後我見到仲有黑哥呢兩個人即刻入到,所以呢件事我非常之嬲,點解啲同事咁樣對啲食客咁樣嘅………………………………………………………………………………..生氣
生氣

2025-03-12 436 浏览
肉肉大米主打食日式牛肉漢堡,店內以開放式廚房製作漢堡,全店都係吧枱座位,食客用餐同時也能夠近距離欣賞漢堡扒製作過程。枱上有多款醬汁及調味料,自由搭配組合出屬於自己嘅口味。套餐一般有兩至三塊漢堡,漢堡會送上每位食客枱上嘅鐵板,慢慢加熱至自己喜歡嘅熟度,肉味香濃又多汁,加上日本生雞蛋,流心蛋黄撈埋一齊好邪惡!食到芝士漢堡時,店員即席係度刨芝士,份量超多,芝味香濃!不時會有期間限定口味,今期主打蕃茄味,用個小鐵窩盛載着滿滿蕃茄醬,整顆漢堡都充滿蕃茄香氣~飯、湯、西蘭花都可以無限添食,可以食到夠為止!

2025-03-12 431 浏览
日本公司物語公司企下品牌價錢合理,沒有加一收費似乎係平民版嘅挽肉と米?但我覺得兩間餐廳各有風格同定位期間限定仲有蕃茄口味嘅漢堡扒😮開放式廚房,吧枱設計店員好快手就上左漢堡扒每個座位都設有鐵板烘熱食材客人可以自己控制漢堡扒既生熟程度湯同飯都係無限添加~✨三款混搭漢堡套餐 ✨和牛漢堡+芝士漢堡排套餐 蕃茄:期間限定款式店員喺面前加入熱牛奶蕃茄醬汁濃厚,鹹甜鹹甜唔會過酸,同肉類相當契合芝士:店員喺面前即刨大量芝士碎碎滿滿的儀式感食落亦冇想像中咁膩和牛:保留到肉汁,不乾柴但肉味不算重有恰到好處的油香醬油生蛋同日本米係天作之合好香甜又唔膩🤤食飯都可以好享受~~
日本公司物語公司企下品牌
價錢合理,沒有加一收費
似乎係平民版嘅挽肉と米?
但我覺得兩間餐廳各有風格同定位
期間限定仲有蕃茄口味嘅漢堡扒😮

開放式廚房,吧枱設計
店員好快手就上左漢堡扒
每個座位都設有鐵板烘熱食材
客人可以自己控制漢堡扒既生熟程度
湯同飯都係無限添加~

✨三款混搭漢堡套餐
✨和牛漢堡+芝士漢堡排套餐

蕃茄:
期間限定款式
店員喺面前加入熱牛奶
蕃茄醬汁濃厚,鹹甜鹹甜
唔會過酸,同肉類相當契合

芝士:

但肉味不算重
有恰到好處的油香

醬油生蛋同日本米係天作之合
好香甜又唔膩🤤
食飯都可以好享受~~
[ 肉肉大米 ]肉肉大米最近推出全新蕃茄口味,配搭和牛漢堡扒,雙重口感,好滋味!✿ (芝士1 和牛2)混搭漢堡套餐 $125✿ (蕃茄1 芝士1 和牛1)混搭漢堡套餐 $140漢堡扒採用日本和牛、美國牛肉混合而成,另外仲有無限量白飯🍚、溫泉蛋🍳提供,價錢實惠❕和牛漢堡扒牛肉味濃郁,可以因應口味煮成唔同生熟程度,肉汁滿溢💦💦。芝士和牛漢堡扒雙重芝士十分邪惡🧀🧀熱融芝士配上即刨芝士碎,香濃惹味。蕃茄和牛漢堡扒🍅🍅蕃茄酸酸甜甜,和牛漢堡沾滿蕃茄醬汁食用,好易入口🤤。✿ 信州白桃汁100% $38總結🫦 用上九洲產黑毛和牛A5製成漢堡扒,一個價錢試到不同口味,啱哂想試多款口味嘅朋友😬。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿肉肉大米地址:沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖電話:8417 4377✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 肉肉大米 ]

✿ (芝士1 和牛2)混搭漢堡套餐 $125
✿ (蕃茄1 芝士1 和牛1)混搭漢堡套餐 $140

和牛漢堡扒
牛肉味濃郁,可以因應口味煮成唔同生熟程度,肉汁滿溢💦💦。

芝士和牛漢堡扒
雙重芝士十分邪惡🧀🧀熱融芝士配上即刨芝士碎,香濃惹味。

蕃茄和牛漢堡扒🍅🍅
蕃茄酸酸甜甜,和牛漢堡沾滿蕃茄醬汁食用,好易入口🤤。

✿ 信州白桃汁100% $38

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
地址:沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖
電話:8417 4377
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2025-03-11 560 浏览
這家餐廳由開幕前已經被網友喻為「平民版的挽肉と米」!其實餐廳同樣來自日本品牌,是「物語公司」旗下,在內地擁有多家餐廳,這次是首次在香港開店!餐廳位於沙田,交通方便,因此不管什麼時間前往,都可以看到餐廳前的人龍。我們當天週末午餐時間到訪,大約等了20分鐘才能進餐廳,如果想到這家餐廳的人,記得預早時間排隊等候!進入餐廳前,食客都需要在自助點餐機點餐,所以餐廳只接受電子方式付款,如果不會用點餐機也不用擔心,餐廳有職員在點餐機附近提供協助。我們當天點了「和牛漢堡排2個套餐」($95)以及「和牛漢堡排1個+芝士漢堡排1個套餐」($110)。套餐包括味噌湯、白飯和蔬菜任食,餐廳提供多種調味料,更有介紹更美味享用漢堡排的方法,包括「1. 在漢堡排上菜之前先準備好多種調味料」、「2. 用鐵板加熱漢堡排到喜歡的熟度」和「3. 按照個人喜好進食漢堡排與白飯」。餐廳所有食材都是來自日本,雖然味噌湯和蔬菜都是任食,不過烹調並沒有馬虎!味噌湯可以看到裡面有超多蜆,另外西蘭花放在鐵板上加熱後都帶煎過的香味,很好吃!旁邊更附有日本蛋,增添風味!等了大約5至10分鐘,漢堡排便上菜了!聽到在鐵板上滋滋作響的聲音和和牛的

和牛漢堡排2個套餐
和牛漢堡排1個+芝士漢堡排1個套餐

等了大約5至10分鐘,漢堡排便上菜了!聽到在鐵板上滋滋作響的聲音和和牛的香味頓時食欲大增!漢堡排肉質嫩,牛肉味香濃,而且即使經過鐵板加熱,但漢堡排仍然能夠保留肉汁,不會太乾,即使不加任何調味料已經十分好吃!加上芝士後,味道層次更豐富,芝士的香味與和牛配搭完美!雖然網友說是「平民版」,但我覺得食物質素比想像中高,難怪餐廳這麼受歡迎!如果喜歡和牛的人,這家餐廳值得推薦!
2024-12-08
和牛漢堡排2個套餐
和牛漢堡排1個+芝士漢堡排1個套餐
  • 和牛漢堡排
2025-03-07 436 浏览
Blingbling美食推介✨📍沙田 🍳🍚肉肉大米✨ 高蛋白低脂之選😋😋 💠💠💠💠💠💠💠💠 肉肉大米主打日式漢堡扒‼漢堡扒肉質新鮮,而且好香濃多汁,令人回味無窮!😋 環境好舒適,服務貼心,餐廳既西蘭花,湯同白飯都係免費添加😍 肉肉大米仲要選用優質既日本米,鍾意食飯既你一定唔可以錯過啦🧡🧡💠原味漢堡扒店員會預先煎到漢堡扒越5成熟,再將漢堡扒放係我地各自座位前既小鐵板度繼續煎😋 鍾意食幾成熟自己調節👍😍漢堡扒肉汁豐富,再加上自己調製既醬料同鷄蛋,已經帶出牛肉嘅鮮美,食落去好有滿足感!☺☺💠 芝士漢堡扒超級多芝士係上面!!店員會係我地面前即時刨芝士絲係漢堡扒上面,無論係視覺效果定味道都係一流😍😍芝士嘅香濃同牛肉嘅鮮味完美結合,每一啖都係邪惡又美味!🧡🧡💠 番茄漢堡扒新鮮番茄嘅酸甜味平衡咗漢堡扒嘅油膩,口感清新得嚟又好開胃,適合鍾意輕盈口味嘅人!😋😋💠 紀州橘子汁100% $38100%橘子汁~酸酸口味,好解漢堡扒既油膩感~ 飲一啖又可以繼續食😆💠 信州白桃汁100% $38白桃汁甜甜地,好清新!好有幸福感☺餐廳環境:💎💎💎💎💎/5
Blingbling美食推介✨

💠 芝士漢堡扒

💠 番茄漢堡扒

💠 紀州橘子汁100% $38

💠 信州白桃汁100% $38
白桃汁甜甜地,好清新!好有幸福感☺

餐廳環境:💎💎💎💎💎/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5

📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖
  • 和牛漢堡扒
2025-03-06 496 浏览
已開一段時間嘅「肉肉大米」依然人氣十足,平日晚飯時間都好多人,主打烤和牛漢堡飯,低至$95😍套餐漢堡有2件、3件選擇,亦可加配小食選擇;白飯、麵豉湯、西蘭花都係可以任食,一定大滿足❗️和牛漢堡由九州黑毛和牛、美國牛肉混合以成!第一款當然係我最愛壽喜燒醬汁,呢係考考大家喺漢堡上放上蛋黃打個靚咭 🤳 蛋黃加甜豉油係絕不會出錯嘅組合,不禁亦食多兩啖飯;芝士口味,半溶芝士外,店員更會即席刨上海量芝士碎,鹹香加埋漢堡嘅油脂香混為一體!第三款期間限定嘅蘑菇,香濃蘑菇口味更增添風味層次感

和牛漢堡由九州黑毛和牛、美國牛肉混合以成!

第三款期間限定嘅蘑菇,香濃蘑菇口味更增添風味層次感
2025-02-11
講咗想食好耐 今晚終於同到朋友嚟食喇 6點幾排晒長龍等叫number叫到我哋之後就去點餐機自助點餐 埋到位再俾店員就可以和牛會煎到2邊熟再放到面前嘅鐵板上面可以自己決定煎到幾熟先食‼️西蘭花 白飯同蜆肉麵豉湯 可以無限添加‼️啱晒一班大胃王呀仲有多達八款嘅調味醬料配搭總有一款啱你口味今晚對住煎漢堡嘅座位坐可以一路食一路睇住店員努力煎煎煎我哋今晚叫咗🍄蘑菇芝士和牛混搭漢堡套餐 忌廉蘑菇和牛 配飯一流有滿滿嘅忌廉蘑菇汁🧀芝士和牛漢堡+和牛漢堡套餐 店員放好漢堡之後 會喺你面前刨芝士唔好俾佢停 🤤咁大片芝士連埋漢堡一齊食 但唔覺得膩每塊漢堡夠實淨 而且大量肉汁 🤤🍅蕃茄汁免加一真係好吸引呀 🤭
講咗想食好耐

每塊漢堡夠實淨 而且大量肉汁 🤤

🍅蕃茄汁

免加一真係好吸引呀 🤭

2025-03-06 346 浏览
Lunch又嚟食快靚正嘅肉肉大米,平時lunch Time嚟都排長龍。今日專登揀咗較晏嘅時間,嚟到可以入座。座位好似吧枱咁樣圍繞住坐。環境乾淨企理。100+一個套餐。有三件漢堡。 靚米、蜆殼紫菜湯、蔬菜都可以無限refill。認真抵食👍🏻今日我叫咗呢個套餐有一件和牛漢堡,仲有兩件芝士和牛漢堡。啱晒我最鍾意食芝士嘅人。份量好足。佢哋嘅湯好好飲,次次嚟至少都飲兩碗。😌漢堡扒可以自己決定幾成熟。我通常煮到七成咬落去肉質好Juicy。

2025-03-05 299 浏览
沙田|肉肉大米今日去咗肉肉大米食飯,真係食到開心到爆!😋忌廉蘑菇漢堡扒個漢堡扒先係超嫩,淋上濃郁嘅忌廉蘑菇醬,口感真係滑到冇朋友!🍄💖 每一口都覺得好滿足,仲有蘑菇嘅香味襯托,真係一流!芝士漢堡扒🥳🥪 芝士融化得恰到好處,令人一口咬落去就感受到濃濃嘅芝士味,真係好過癮!而且漢堡扒本身嘅肉香味同芝士融為一體,簡直係完美配搭!🧀🔥原味漢堡扒加生雞蛋呢個真係最original!🥚🍔 漢堡扒本身點醬料就夠味,加上生雞蛋,蛋黃流出嚟嗰陣,真係好正呀!味道豐富,口感層次多,簡直係肉食者嘅天堂!😄✨總括來講,肉肉大米真係唔可以錯過!每一款漢堡扒都好出色,值得一試!下次一定要再來!👏🍽️@nikuniku_oh_kome.hk肉肉大米沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖#肉肉大米 #香港美食 #hongkongfood #沙田美食 #沙田店店 #漢堡扒 #和牛漢堡
沙田|肉肉大米
今日去咗肉肉大米食飯,真係食到開心到爆!😋

忌廉蘑菇漢堡扒

芝士漢堡扒