2024-03-04 542 浏览
火鍋店位於的大廈,沒樓梯只可以等電梯上,但長期排晒長龍(整晚都響火警鐘,最少響了三次,很騷擾)開始火鍋的醉雞湯底,沒什麼味道,超級普通牛肉切得太薄,沒什麼感覺,其他急凍蠔同蝦,很梅不新鮮最後,訂位的時候已經再三跟店員確認,沒限時 last order到10:30pm,但我們一行人吃到10:00pm都已停手(9點尾已給店員遞來單據埋單,我們都很合作即刻先付款),但店員10:04pm已跟我們說,10分鐘後清場?!(催我們走人)😳我們食飽了,只想傾吓計,想不到未夠鐘已被店員不禮貌趕走!食物 環境 服務好失望… 大家自己衡量試不試
開始火鍋的醉雞湯底,沒什麼味道,超級普通
牛肉切得太薄,沒什麼感覺,其他急凍蠔同蝦,很梅不新鮮
食物 環境 服務好失望… 大家自己衡量試不試
2024-03-01 191 浏览
尋晚試咗旺角既肉浦團火鍋放題,地點方便容易搵,到店見到地道創作劇照漫畫,很喜歡!夠晒香港特色,啱晒打卡,二人入座卡位,相當舒適!依度重點係無限時放題,選了C套餐任食,先看看食物,有飲品櫃自取,都有十幾款可選擇,仲有啤酒🍻,我喜歡!自取櫃有一般既邊爐火鍋配料,夠新鮮,多選擇,自選自助調味料👍🏻,仲有我最愛既魚皮,好脆口,讚!熟食有鳳爪,美味👍🏻,自助掃碼落單叫食物,好方便,首先點了秘製麻辣湯底,真係幾香夠晒辣!流晒汗!啱晒想挑戰既人!選了A4和牛肩胛肉眼、澳洲M5和牛肩胛、美國安格斯牛背峰,好回味,基本每樣食物都點了,北吉廣島蠔同埋蝦就不停落單,滿足!最後會有甜品雪糕二選一,係Häagen-Dazs!無限時可以同朋友慢慢食慢慢傾,好地方👍🏻
2024-03-01 4205 浏览
一班友聚會就會好想搵d無限時既餐廳仲加埋打邊爐就真係岩晒心水今日食既係Set C, 有勁多唔同款式/部位既牛牛然後仲有豬肉, 雞肉, 海鮮, 餃子, 麵可以用QR CODE叫雖然QR CODE裡面選擇唔係好多但自助區就有超多款式既炸物, 飲品, 菜, 丸..ETC唔算細食既我都無辦法每一樣試晒, 精選左幾款特別有記憶點的首先係藥膳花雕醉雞湯底隨湯底附上左一壺酒以及1/3隻雞壺酒係覺得唔夠濃時可以調味, 諗都唔諗就成壺放晒了! 鍾意酒味濃既朋友都覺得味道好正雞件厚肉, 煮耐左都無柴試晒咁多款牛牛之後, 以下幾款係必試A4和牛牛胸片呢個斉位相當刁鑽脂肪量較低但分散所以油花紋理較粗獷, 口感彈牙有嚼勁美國安格斯牛板腱屬於稀有部位, 平均一隻牛只可以取出約2公斤最明顯嘅特徵係扒中間有一條透明肉筋, 牛味相當濃郁美國安格斯牛背峰即係肉眼蓋,牛肉眼上面嫩滑既部位油花分布細緻綿密, 入口油香較重牛骨髓簡直係膠原蛋白放題, 咬落去有D似啫喱, 非常軟綿而且係無任何內臟異味海鮮有黑魚片, 虎蝦, 北吉廣島蠔黑魚片嫩滑到有D似酸菜魚蝦同蠔係合理尺寸兩款都有鮮味台灣阿給拎黎打邊爐夠晒特別油豆腐外皮包住既係豬
一班友聚會就會好想搵d無限時既餐廳
仲加埋打邊爐就真係岩晒心水
今日食既係Set C, 有勁多唔同款式/部位既牛牛

唔算細食既我都無辦法每一樣試晒, 精選左幾款特別有記憶點的

首先係藥膳花雕醉雞湯底
隨湯底附上左一壺酒以及1/3隻雞
壺酒係覺得唔夠濃時可以調味, 諗都唔諗就成壺放晒了!
鍾意酒味濃既朋友都覺得味道好正
雞件厚肉, 煮耐左都無柴
試晒咁多款牛牛之後, 以下幾款係必試
A4和牛牛胸片
呢個斉位相當刁鑽
脂肪量較低但分散所以油花紋理較粗獷, 口感彈牙有嚼勁

美國安格斯牛板腱
屬於稀有部位, 平均一隻牛只可以取出約2公斤
最明顯嘅特徵係扒中間有一條透明肉筋, 牛味相當濃郁

美國安格斯牛背峰
即係肉眼蓋,牛肉眼上面嫩滑既部位
油花分布細緻綿密, 入口油香較重

牛骨髓
簡直係膠原蛋白放題, 咬落去有D似啫喱, 非常軟綿
而且係無任何內臟異味
海鮮有黑魚片, 虎蝦, 北吉廣島蠔
黑魚片嫩滑到有D似酸菜魚
蝦同蠔係合理尺寸兩款都有鮮味

台灣阿給拎黎打邊爐夠晒特別
油豆腐外皮包住既係豬肉, 魚漿, 粉絲同木耳
油豆腐皮吸晒醉雞湯, 直接成個變左小籠包咁, 勁多汁爆發
飲品方面有紅豆薏仁水, 冬瓜茶同唔少特色選擇
唔太甜, 飲完都無咩罪疚感
又有QUOTA食多D!
2024-02-29
2024-02-29 150 浏览
講起肉蒲團火鍋放題,第一時間就會捻起呢間係唔會有限時的,適合一班朋友來gathering的好地方。接待處的職員好有禮貌地詢問我地要咩湯底,餐廳有3個價錢 豐儉由人 我地揀左套餐C,因為肉類選擇也相對較多,例如係坊間比較少見的A4和牛後腿肉、牛背峰等的肉類供客人選擇,除了肉類以外 仲有海鮮、廣島蠔等的海鮮。另外值得一提的是自助吧 有各式各樣的丸類、菜、辛辣麵、烏冬、公仔麵,仲有一些小食(當晚我見到有炸燒賣、炸魚皮、麥樂雞)食完之後侍應會問你想要食雪糕/芝士蛋糕,最後我揀咗芝士蛋糕,味道不俗雪糕仲要係Häagen-Dazs😍Encore下次要再來!敲碗🥳

我地揀左套餐C,因為肉類選擇也相對較多,

除了肉類以外 仲有海鮮、廣島蠔等的海鮮。

2024-02-24
  • 封門柳
2024-02-28 157 浏览
位於旺角電影主題的無限時火鍋放題店,當然要試!😋套餐一共有三款,我們點了種類最豐富的套餐,至於湯底方面,我們點了期間限定的花膠雞湯。湯底鮮甜,雞肉肉質嫩滑,花膠大約有六件,每一口都是骨膠原的感覺。餐廳採用QR code下單,每一份肉我們都來了一碟。當中我比較喜歡的,是A4和牛肩胛肉眼,肉味較濃,A4雪花分布平均,柔軟芳香。相對其他肉類,牛滑帶給我的驚喜更大,因為咬下去,肉汁相當豐富,油而不膩,而且十分爽口彈牙,牛肉香氣於口腔中,久久不散。😋虎蝦相當大大件,咬下去同樣爽口,鮮味十足!火鍋配料自助區的蔬菜,丸類,包羅萬有,滿足各路口味的大家!在用餐的結尾,餐廳送上甜品:抹茶芝士蛋糕作結,為晚餐畫上圓滿句號。😋
位於旺角電影主題的無限時火鍋放題店,當然要試!😋

虎蝦相當大大件,咬下去同樣爽口,鮮味十足!

火鍋配料自助區的蔬菜,丸類,包羅萬有,滿足各路口味的大家!

2024-02-20 258 浏览
打邊爐最正就係三五知己一齊拾下拾下!最近呢間火鍋店轉左無限時任食任飲,同成班朋友黎就最正,可以慢慢食慢慢吹水,唔洗下下都咁趕~今次揀左清酒味噌卜卜蜆湯底,蜆都啱算少,而且成個鍋都充滿淡淡嘅酒香味~呢間嘅牛唔同部位都好正,唔洗講最正一定係 A4和牛啦!但其他部位都好出色架~同埋出面嘅自助區有好多唔同嘅丸類,菜類選擇,亦有幾款涼伴小食同埋炸物(仲有薯條添呀)!食到最後仲有得揀食雪糕或者cheese cake 添!
打邊爐最正就係三五知己一齊拾下拾下!

食到最後仲有得揀食雪糕或者cheese cake 添!

2024-02-09 335 浏览
冬天,食客會流連係唔同嘅火鍋店之間,尋找個一啖鐘意嘅味道。今次吸引我嘅就係依間好有香港式創意嘅「肉浦團火鍋放題」。佢哋唔單止有創意仲有實力,比如湯底都有好多選擇,有、青酒味噌卜卜蜆湯、藥膳花雕醉雞、秘製麻辣湯、日式壽喜燒等等,我揀嘅係暖胃嘅胡椒豬肚湯。今次揀咗C嘅無限時套餐,入面包咗好多靚牛肉,最吸引嘅係油脂分布均勻嘅A4和牛牛胸片同埋A4和牛肩胛肉眼,嫩滑嘅口感不愧和牛之名,而澳洲M5和牛牛肩胛同美國安格斯牛版腱、牛背峰、薄切封門柳都非常出色。除咗牛肉靚之外,仲有廣島蠔、虎蝦、墨魚片等新鮮海鮮,同埋好多唔同嘅小食,包括有燕餃、牛肉水餃,韭菜豬肉水餃等等,豐富你嘅選擇。肉浦團係正經嘅肉浦團,肉係好食嘅肉,而且仲有個闊落嘅地方可以舒舒服服咁打邊爐,一個字:正。

創意嘅「肉浦團火鍋放題」。

2024-02-05 312 浏览
呢幾日天氣乍暖還寒,最適合就係打邊爐!作為一個「牛魔王」,梗係要搵返間高質素嘅牛肉火鍋放題啦!今次聽同事介紹,試咗呢間位於旺角女人街嘅「肉浦團」和牛放題,非常滿意!呢間火鍋店嘅裝修好有香港本土情懷特色,有好多好靚嘅電影主題漫畫佈置。餐廳嘅抽風系統都唔錯,所以唔會話成間火鍋店好大陣味。講返呢度嘅套餐先,我當晚就選擇咗$368嘅「M5、M8和牛Set」,可以食120分鐘。湯底選擇頗多,我當晚就試左養顏花膠雞湯拼日式壽喜燒。呢度嘅前菜、自助bar係任食嘅。呢度嘅丸類、餃類食物選擇齊全,蔬菜嘅選擇都好多,而且都好新鮮!飲品都好多可以選,連黑啤都有!小食都有好幾款可以揀,個人最鍾意嘅係炸燒賣!呢度嘅主打當然係澳洲和牛啦!我個人比較鍾意嘅係M5澳洲和牛嘅牛味十足,而且有咬口,正!另外,牛頸脊都係好好嘅選擇。脂肪比例啱啱好!除咗牛肉之外,呢度嘅海鮮有蝦、魚、蠔,全部都幾新鮮。牛滑都係另一好味推介!最後以哈根達斯雪糕作為完美收結!

飲品都好多可以選,連黑啤都有!

小食都有好幾款可以揀,個人最鍾意嘅係炸燒賣!

另外,牛頸脊都係好好嘅選擇。脂肪比例啱啱好!

最後以哈根達斯雪糕作為完美收結!
2024-02-01 269 浏览
⭐️M5和牛set (午市)$258每枱一開始店員都會俾個牛肉拼盤等大家試吓,除咗可以知道自己鍾意食邊款之外,佢嘅乾冰效果真係太澎湃🤣🤣,大家可以碌去圖3睇片,所以都幾啱打卡!嗌咗清酒卜卜蜆味噌湯,蜆嘅份量都好多,而且鮮甜無沙,店員仲俾咗支清酒我哋加落去湯底度,但係之後我哋試咗加落去醬料度仲好食🤣🤣呢個set嘅肉類有安格斯牛肩脊、牛小排、牛板腱同封門柳,較軟身嫩滑嘅就係牛小排同封門柳,特別啲嘅仲有M5和牛,係超級大嘅一塊!總括嚟講牛肉嘅質素都唔錯!再嚟就係海鮮,覺得比其他餐廳嘅放題更加高質🤤🤤!廣島蠔🦪Encore 咗好多次,淥完都仲好大隻,勁重蠔味又Creamy。蝦膠仲可以食到啲粒粒蝦嘅口感,原隻魷魚🦑同虎蝦🦐都好好食!蔬菜同其他配料就可以自己出去攞,款式都超多,大家可以去發掘下!
⭐️M5和牛set (午市)$258

總括嚟講牛肉嘅質素都唔錯!

2024-01-31 214 浏览
今日去試咗間會讓人牛肉思凌亂嘅食店,心情開心到咁濃嘅牛味,飄咗成條街。🐮🍲🥢 底呢,就揀咗一個乾淨新鮮嘅清酒味噌卜卜蜆湯,淡淡酒香配蜆嘅鮮甜,好正!飲得我心都暖笠笠。🥩 講到肉,真係要點一點牛肉。M5和牛牛肩胛,肉質彈牙、油花分佈得好美。M8臀腰肉心嘅呢,外層有啖啖肉香,入口後柔軟多汁,仲似係融化喺口裡咁。至於美國安格斯牛板腱,呢塊肉真係得意得滯,咬落去滑嫩嘅,帶點嚼勁,牛味足晉晉嘅,味道入骨!至於自助吧,又係一個驚喜。芥辣沙律丸、芝心丸、蒜味台灣腸,樣樣都係令人掂晒頂嘅精選,每樣食物都春風滿面,新鮮得黎又好味。最後甜品當然唔少得Haagen-Dazs雪糕,收尾簡直完美。得閒會再黎,好想再啖嗰鮮美嘅牛肩胛!🍨💯👍🏼
2024-01-27 226 浏览
今日天氣好凍,我哋好想食火鍋放題,最後我哋選擇左去位於旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖的肉浦團火鍋放題。這間餐廳的座位很寬闊及食物樣式很多,服務員的服務態度非常好,他們經常笑容滿面的。😛☺️******************************🩷Dinner🩷 全部Sets:設有自助吧任選❤️Set A 120分鐘 $248/每位(小/長者$198)❤️Set B 120分鐘 $318/每位(小/長者$248)❤️M5M8和牛Set 120分鐘 $368/每位(小/長者$298)❤️A4和牛Set 120分鐘 $468/每位(小/長者$348)******************************💕他們的自助吧的款式很多,他們有炸物區、肉類區、蔬菜區、醬料區、飲品區等等。我們在自助吧裡拿了各式各樣的食物,包括有牛肉丸、墨汁墨丸、蟹粉丸、潮仙牛丸、芝心包、炸蝦卷、香菇貢丸、豬肉丸、魚皮餃、魚腐、黃金魚蛋、金妹芝士腸、午餐肉、豆卜、廚師腸、翡翠苗、油麥菜、西洋菜、蓮藕、冬菇、淮山等等。另外,我們還點了很多食物,包括有牛腱肉、薄切封門柳、鹿兒島黑䐁肉、廣東雲吞、鳳城水餃、北吉廣

🩷Dinner🩷 全部Sets:設有自助吧任選

💕他們的自助吧的款式很多,他們有炸物區、肉類區、蔬菜區、醬料區、飲品區等等。我們在自助吧裡拿了各式各樣的食物,包括有牛肉丸、墨汁墨丸、蟹粉丸、潮仙牛丸、芝心包、炸蝦卷、香菇貢丸、豬肉丸、魚皮餃、魚腐、黃金魚蛋、金妹芝士腸、午餐肉、豆卜、廚師腸、翡翠苗、油麥菜、西洋菜、蓮藕、冬菇、淮山等等。另外,我們還點了很多食物,包括有牛腱肉、薄切封門柳、鹿兒島黑䐁肉、廣東雲吞、鳳城水餃、北吉廣島蠔、越南虎蝦、牛五花腩、美國安格斯牛板腱。這些食物全部食落去都很新鮮,因為他們的食物保存得很好,而且,他們的食物賣相也很吸引我們。💕

💕我們的湯底是蕃茄豬骨濃湯,這個蕃茄豬肉濃湯的蕃茄豬肉味好濃郁,將美味嘅食物放入去,然後食物滾熱後,將美味嘅食物加埋各式各樣嘅香料及豉油,使我們吃得津津有味。💕

💕最後,我們在炸物區拿了很多炸物,他們炸物區的炸物全部也是熱辣辣的,而且,這些炸物食落去好新鮮,我最愛吃他們的薯條同炸雞。我們還吃了他們的芝士蛋糕及綠茶蛋糕,這些甜品整得不會太甜,而且,蛋糕的質感也是剛剛好的。💕

💕總括來說,我非常滿意這間餐廳的火鍋放題。💕
2024-01-25 464 浏览
未試過打邊爐打到咁㷫,啲肉愈出愈慢,愈出愈差,都算。款式單調都算。一開始有個職員唔比個火教到8,話會跳fuse,要降到5,ok我忍。5都叫煮到肉,本身都相安無事,煮到中途有下放肉佢即刻走嚟加水,啲肉仲係粉紅色,唯有轉慢煮牛,韌過食橡筋。之後啲店員仲不斷走過嚟伸手撳細個火,5㩒到4,4㩒到3,3㩒到2,講乜野會燶底好難洗,食過咁多間無人會同我講會燶底。到我教返4佢又同你㩒返2,望住啲湯滾兩秒停兩秒,啲丸浮下又沉下,煮又煮唔落去,野食又唔fill,嬲到咩心情都無哂,索性埋單走人。人均398,服務九唔搭八。
2024-01-24 481 浏览
平時好少會幫襯呢類玩主題同改特別名嘅餐廳。因為餐廳係做飲食,啲野食ok其實唔使靠呢啲。今日見社交平台 廣告post 話無限時,就諗住試下。可惜嘅係再一次證明我嘅睇法係正確。食物方面,雖然A4和牛唔代表好味,因為都好睇隻牛係邊個場黎,不過望落同食落真係無食和牛嘅感動。另外,明明寫明一月無限時任食,星期一至星期日,入門口嗰陣同個職員我講幾個版本:1st:如果無人等位就無限時(咁咪即係有限囉)2nd:星期六日先有限時(今日星期三喎)3rd:你可以坐到十點半(咁即係有限時定無限時?)我六點入座,未到八點就叫我埋單,八點多少少就聽到個男職員(老嘅)老點啲後生嘅話「呢枱(我)八點要交枱咖喇,一陣仲有枱x位同x 位,你快啲去搞掂佢。」然後我後面嗰枱同我嘅情況同疑問係一樣,問職員乜唔係無限時咩?只係聽到個老嘅職員同啲後生嘅話:「你自己同人解釋番喇。」喇,啲牛唔似A4和牛都算啦,可能你地真係處理得差呢,A4都俾你地搞到變M4,好遠觀嘅,見你小店我都廢時同你計較。但你個圖written寫明任食無限時,入黎之前verbally都係話無限時,或者一定唔係八點交枱囉!如果老嘅男同事係Senior managem

1st:如果無人等位就無限時(咁咪即係有限囉)
2nd:星期六日先有限時(今日星期三喎)
3rd:你可以坐到十點半(咁即係有限時定無限時?)

只係聽到個老嘅職員同啲後生嘅話:「你自己同人解釋番喇。」

喇,啲牛唔似A4和牛都算啦,可能你地真係處理得差呢,A4都俾你地搞到變M4,好遠觀嘅,見你小店我都廢時同你計較。但你個圖written寫明任食無限時,入黎之前verbally都係話無限時,或者一定唔係八點交枱囉!如果老嘅男同事係Senior management,我建議你望下你marketing啲同事嘅 廣告先。如果佢只係扮Senior,啲大老闆就學下QA啦。食物同職工其實都要QA咖。

我知你可能會話「寫明不能同時使用優惠」呢一招,但係現場嗰刻你都無 both visually and verbally 俾啲客知道你所謂嘅 「優惠」係乜。 我只係講我經歷係門口嗰位帶位一頭霧水,亦都無講清。我入去之前係話左要無限時優惠,到㨂餐時佢介紹某個餐有第二個人半價優惠,但都無講如果我㨂左第二位半價嘅餐會有咩後果(例如起碼都話我知,咁你就要兩個鐘交枱」。講真,你都無俾我㨂用正價食呢個唔值嘅餐就迫我兩個鐘埋單。

前線職員唔清晰係好易理解,呢個年代呢個巿,你想請到咩質素嘅樓面?但老嘅職員無論係Senior樓面 or management grade,佢將個波射俾啲Junior而唔解釋清楚俾個職員同客,毫無擔帶,仲要係枱客(我)後面講 「想枱夠鐘咖喇」,基本尊重同禮儀都無。

我不嬲唔鍾意鬧交,反正我都唔會再嚟。

好老實,老闆同管理層如果係想用呢啲手段去賺一筆快錢,食物服務唔達標、廣告優惠同期望不付,轉頭就轉過個招牌轉個裝修,咁就唔好怨啲人點解唔喺香港消費。如果你有心做生意,就搞好啲樓面同踏實啲講清楚啲Plan啦。

2024-01-24 138 浏览
經Openrice 預約,無限時 A4 和牛 套餐,用QR code 落單,落單後好快到 亦齊,熟食 令人驚喜係炸燒賣同瑞士雞翼🩷🩷🩷 飲品款式 唔係特別多,但絕對足夠大家選擇🥰 有糖 無糖 各幾款,重有啤酒同黑啤。牛肉每款都有自己嘅特色,我就比較喜歡 唔太肥又有口感嘅 A4牛胸片同 瘦得嚟 肉味足 嘅 韓牛片。菜嘅種類都唔少 有菠菜 油麥菜 等等值得一提係 藥膳醉雞鍋 啲醉雞 好入味,同埋個酒係另上,按自己 喜好需求 落。今餐 以甜品係芝士蛋糕或雪糕 二選一 做收尾員工 都好好態度 同埋效率都好高,相信我 好快會再嚟食

今餐 以甜品係芝士蛋糕或雪糕 二選一 做收尾

員工 都好好態度 同埋效率都好高,相信我 好快會再嚟食
2024-01-20
2024-01-24 98 浏览
D湯又好飲,肉肉入口即溶🤤 $468就可以食晒禁多款肉啦😍性價比好高🙆🏻‍♀️私心大推鹿兒島黑豚肉,A4鹿兒島泰元和牛牛五花,石班魚片,真係好好味,其他套餐人面既食材都係好新鮮😋做會員儲分迎新仲有9折‼️老闆話Follow 社交平台仲有生啤放題🍻每$5=1分儲夠可以換其他野,如此類推然後個人覺得洛神花茶好飲,佢地自家製😋呢到係可以打卡既火鍋店,好有特色同埋有d特別燈牌,建議book枱揀打邊爐最事要係朋友呀個張枱,成班一齊影相靚‼️
D湯又好飲,肉肉入口即溶🤤
$468就可以食晒禁多款肉啦😍性價比好高🙆🏻‍♀️
然後個人覺得洛神花茶好飲,佢地自家製😋