2022-11-24
牛魔王首選放題今日晚餐選擇咗肉蒲團放題, 餐廳有四個set可以選擇, 本身諗住選擇$368 M5和牛set , 但係餐廳而家做緊優惠加20蚊就可以upgrade去 A4 和牛set , 見咁抵所以今次我哋+$20轉食最貴嘅餐🤭 問咗經理呢個優惠做到今年年尾。題目叫得牛魔王首選, 當然主打食佢啲牛啦, 最貴呢個餐有14款唔同嘅牛肉部位,同埋唔同既質量選擇,呢間餐廳嘅牛肉非常之高質,不論係M5定A4, 肉質都係非常之嫩滑, 牛肉味道非常之濃郁, 不同嘅部位食落都會感覺到不同嘅分別, 當然叫得最貴呢個餐,一定係食A4,A4和牛每次叫,質量都好平均,而A4同M5比較,A4 油脂 比較濃郁, 食落口有溶化嘅感覺。 M5相對肉比油脂多,所以牛肉味濃郁, 所以大家要回本記得食A4啦。而豚肉佢都有五款選擇, 除咗鹿兒島黑豚肉之外,我比較推介豬里脊肌, 豬里脊肌出面比較少有, 我一食就愛上了,佢比較薄,大約淥20秒就熟哂, 有好香嘅豬肉味之餘, 肉質仲有少少爽, 大家不妨可以試下。 另外餐廳仲有自助區,入面有不同嘅丸類, 蔬菜, 熟食小食, 但係因為佢啲肉真係好好食,出面嘅丸類同熟食都冇乜點攞過, 但
另外餐廳仲有自助區,入面有不同嘅丸類, 蔬菜, 熟食小食, 但係因為佢啲肉真係好好食,出面嘅丸類同熟食都冇乜點攞過, 但係我哋都攞咗d 特別嘅丸, 例如香芋圓 ,麻椒豬肉丸, 呢啲係出面嘅火鍋放題好少見到有, 所以呢間餐廳就算配菜都非常之有誠意。
喺最後我要重點推介一個湯底, 呢個就係花雕醉雞湯底, 首先湯底一嚟到,就聞到好大陣花雕藥材味, 但係入面係冇雞嘅,雞係另上, 但係喺未落雞之前,我同老公忍唔住每人飲咗一碗湯, 非常之清甜, 然後先落雞件, 雞件不得不讚, 本身已經用花雕酒醃咗, 淥完之後雞件仍然食得出非常香既花雕酒味道,雞件亦非常嫩滑, 冬天打邊爐一定要叫佢。
響最後每人都會奉送一樣甜品今日有haagen dazs嘅雪糕同埋芝士切餅, 食放題最後有甜品就非常之完滿喇