2019-02-03
台灣滷肉飯(小碗)($30)平時食滷肉飯d肉大多都偏肥,呢肉算肥瘦適中,應該係遷就香港人口味,無咁正宗但反而比較適合我整體味道都唔錯嘅,但d飯就溼黏咗少少。夜市小香腸($30)好中意食呢隻台灣香腸,咬落好脆,油香十足,食落有少少甜,幾好食不過我覺得唔切片嘅話口感更加正!炸豆腐拼鹽酥雞($44)木魚炸豆腐我第一次聽,估唔到咁嘅整法都唔錯啵!外層係薄薄嘅炸粉同滿滿嘅木魚,內裡係嫩滑嘅豆腐,外脆內軟,配埋甜醬油,幾惹味鹽酥雞係台灣必食嘅小食,呢到做嘅調味剛剛好,外層都夠酥脆,雞肉又夠嫩滑Juicy,幾好幾好魚酥皮蛋豆腐($32)個人比較中意食豆腐😂叫咗個熱嘅就要試埋個凍!皮蛋豆腐其實就無咩特別,但呢到加咗木魚同魚酥,味道就更豐富!(同埋好欣賞呢到比嘅豆腐都好大舊)鹽酥雞肉燥乾拌麵($52)一望到個乾拌我以為d麵淋晒,但夾起又唔係啵!硬身架啵!而且都無結埋一舊!食落都好彈牙,但肉燥份量太少,食到中斷就無晒無得撈lu~睇圖以為得兩三舊鹽酥雞係麵面,點知係分開上仲要成大份有種賺咗嘅感覺!熱香芋珍珠奶茶($23)飲得多凍嘅珍奶,就試下熱嘅!感覺都良好架!唔會好甜(我無特別叫少甜架),珍珠都煙韌彈牙嘅
台灣滷肉飯(小碗)($30)
夜市小香腸($30)
炸豆腐拼鹽酥雞($44)
魚酥皮蛋豆腐($32)
鹽酥雞肉燥乾拌麵($52)
熱香芋珍珠奶茶($23)