2019-01-17
成日行經彌敦道經過超過無限次都未有時間停留一下呢間「老街」台式料理餐廳,平時食客衆多,今次終於可以等一等去食佢哋嘅台灣菜。打開餐牌食物同飲品選擇超多,而且仲價錢好實惠。今次大開食界,聞到隔離枱嘅麻辣麵相當香,好吸引,我都忍唔住叫吃一碗“ 麻辣牛筋牛腩麵”,而朋友就叫了“ 紅燒牛腩牛筋麵”,好掛住 “台式滷肉飯”點都要碗細碗食先,另外小食叫了“ 炸豆腐配鹽酥雞”,食品是“ 桂花冰梅茶”及“ 洛神花茶”,埋單都只係2百零蚊有找,份量大大份,我哋叫到一檯都係,2個人食根本食唔晒,下次再叫多一個朋友嚟share先得。先講麻辣牛筋牛腩麵及 紅燒牛腩牛筋麵, 麻辣味十分食後感真係好麻辣,好過癮。紅燒牛肉湯底比較甜,有牛肉味。麵底彈牙, 牛筋及牛腩夠晒腍入味, 整體上麻辣湯底比較優勝。小食炸豆腐配鹽酥雞,炸到熱辣辣,味道不錯,下次可以再叫。飲品方面桂花冰梅茶及洛神花茶,味道都好好,不過不失啦~
小食炸豆腐配鹽酥雞,炸到熱辣辣,味道不錯,下次可以再叫。
飲品方面桂花冰梅茶及洛神花茶,味道都好好,不過不失啦~