2022-03-15 47 浏览
🥪係香港🇭🇰四圍都見到🈶️茶餐廳同埋冰室❤一般大眾喜愛嘅奶茶☕️、公司三文治🥪、餐蛋麵🍜,呢啲都係我哋去到必點嘅美食😋😋今次去呢間老虎冰室🐯佢哋唔單止係新舊美食俱全🆕而且佢哋仲有依家真係好少冰室會🈶️嘅「蝦。多。士」食添😋我發現佢仲有另外一個驚喜位🌟就係佢地🈶️個中西合璧、多元多樣嘅「鰻魚滑蛋炸熱狗」🌭️好特別又好味👍仲有梗係唔少得嘅午餐、常餐、各款炒粉麵飯添👍🌭鰻魚滑蛋炸熱狗$68:呢個好特別❤估唔到可以咁有創意將鰻魚當做熱狗腸🌭咁放係炸咗嘅麵包上面👍炸過嘅包外脆內軟😋成條鰻魚再加埋滑蛋🥚絕對係好有誠意呢❤️👍🧀芝心蝦多士$68:好耐無食蝦多士喇❤呢個裡面仲🈶️芝士😋熱辣辣🔥脆卜卜😋呢個必食呀💯🦐黑松露滑蛋蝦仁飯$78:聽過名都知道🈚️得輸👍而且佢哋用嘅鷄蛋🥚同埋醬油都係用日本🇯🇵嘅❤感覺係特別好味呢😋🚩老虎冰室 ..📍屯門鄉事會路83號V-city1樓L11

🚩老虎冰室
📍屯門鄉事會路83號V-city1樓L11

• 芝士蝦多士
  • 鰻魚滑蛋炸熱狗
  • 黑松露滑蛋蝦仁飯
  • 奶茶
2022-03-15 103 浏览
VCITY的羅麥記改頭換面,冠以新的名字一老虎冰室,適逢是虎年自是十分應景。一直想試老虎冰室的水準,無奈在疫情之下,只能透過戶戶送「點燈」!外送餐點選擇不多,這也是疫情下餐廳外送的新常態,在艱難時期減低經營成本也無可厚非。外送的基本原則,就是熱度!這點老虎冰室做到了。近日遇上強差人意的餐廳外送,故對食物熱度特別敏感,不日再分享。最令人驚喜的是鰻魚滑蛋炸熱狗($78),成品創意與賣相俱備具備,味道亦同樣帶來驚喜。主角是豐厚的鰻魚,嫩滑的鰻魚、濃甜的醬汁,還有滑嫩的炒蛋,絕對是誠意之作。炸過的包身外脆內軟,分量很大,就像在吃鰻魚飯的熱狗版本,十分特別。招牌沙嗲牛肉麵($75)同樣值得推介,牛有牛味不乾柴,沙爹汁算是香濃,典型港式沙嗲牛水準。跟餐有奄列和茶記少見的丹麥酥多士,是很有誠意的茶餐。至於濃湯海南雞絲通粉($82)屬平穩之作,味道不過不失。奶茶茶底未算最出色,但已達合格水準收貨吧!期望疫情過後,可以再訪老虎冰室,試試堂食之下的真功夫。

招牌沙爹牛肉麵

至於濃湯海南雞絲通粉($82)屬平穩之作,味道不過不失。
濃湯海南雞絲通粉

奶茶茶底未算最出色,但已達合格水準收貨吧!

凍奶茶

期望疫情過後,可以再訪老虎冰室,試試堂食之下的真功夫。
2022-02-15
30 分钟 (外卖送餐)
招牌沙爹牛肉麵
凍奶茶
2022-03-14 268 浏览
行完v city就睇下有咩食,見到依間冰室比起其他店為多人,餐廳叫老虎冰室,今年又係虎年,入面仲有成大個老虎霓虹燈,估唔到有傳統蝦多士、西多士都有幾隻款,就去左試😚。-💕 鰻魚蛋包飯 $72💕 太陽肉醬意粉 $68💕 一口雪花西多 $45💕 瑞士雞翼 $58-💕 鰻魚蛋包飯 $72👅好味指數:7.8/10Size同cafe既一樣咁大,但價錢就親民好多😚平成半鰻魚長過個飯🤣肉質偏軟腍,滑蛋夠哂滑🤤加埋鰻魚汁成個飯juicy又口感豐富☺️👍🏻-💕 太陽肉醬意粉 $68👅好味指數:8/10最怕茶記飯焗野食到底會勁dry,但佢冇依個問題!肉醬同芝士都比得好多😂食到尾都仲好多汁味道濃郁,芝士仲有拉絲效果😍配埋流心太陽蛋 正😚-💕 一口雪花西多 $45👅好味指數:7.5/10西多都有大概5-6件,每件入面都已經放滿牛油🧈牛油已經溶緊,充滿牛油香☺️炸得都好香口🥰沾埋蜜糖好正,如果花生醬再多啲,就更好了😍-環境:7.5/10服務:7.5/10整體味道:7.5/10回頭率:7.5/10

💕 鰻魚蛋包飯 $72
💕 太陽肉醬意粉 $68
💕 一口雪花西多 $45
💕 瑞士雞翼 $58
💕 鰻魚蛋包飯 $72
👅好味指數:7.8/10
Size同cafe既一樣咁大,但價錢就親民好多😚平成半
鰻魚長過個飯🤣肉質偏軟腍,滑蛋夠哂滑🤤
加埋鰻魚汁成個飯juicy又口感豐富☺️👍🏻

💕 太陽肉醬意粉 $68
👅好味指數:8/10
最怕茶記飯焗野食到底會勁dry,但佢冇依個問題!
肉醬同芝士都比得好多😂食到尾都仲好多汁
味道濃郁,芝士仲有拉絲效果😍
配埋流心太陽蛋 正😚

💕 一口雪花西多 $45
👅好味指數:7.5/10
西多都有大概5-6件,每件入面都已經放滿牛油🧈
牛油已經溶緊,充滿牛油香☺️
炸得都好香口🥰沾埋蜜糖好正,如果花生醬再多啲,就更好了😍

環境:7.5/10
服務:7.5/10
整體味道:7.5/10
回頭率:7.5/10
2022-03-13
2022-03-10 61 浏览
🐯虎年嚟到老虎冰室,冰室菜式一啲都唔沉悶,有傳統菜式亦有Fusion菜,滿足哂唔同人口味老虎蟹避風塘炒麵 💰9️⃣2️⃣老虎蟹有炸到香脆嘅軟殼蟹同虎蝦,幼身炒麵洋蔥同芽菜炒得夠乾身,配搭避風塘風味更加惹味,冰室都有特色菜👍懷舊鴛鴦飯 💰8️⃣2️⃣平時只係酒樓先食到嘅鴛鴦飯,呢間冰室都有得食,飯底係用雞蛋炒飯底,配上番茄燴雞絲同白汁蝦仁妙齡乳鴿 💰5️⃣8️⃣食飽先再加個小食,要2:30後先供應,熱辣辣嘅乳鴿預先已斬件😋跟餐飲茶走 加配 💰6️⃣🎈老虎冰室🎈屯門鄉事會路83號V-city1樓L11

老虎蟹避風塘炒麵 💰9️⃣2️⃣

懷舊鴛鴦飯 💰8️⃣2️⃣

妙齡乳鴿 💰5️⃣8️⃣

跟餐飲茶走 加配 💰6️⃣

🎈老虎冰室🎈
屯門鄉事會路83號V-city1樓L11

2022-03-06
2022-03-08 60 浏览
港式早餐,我不嬲都覺得係最正既~🍴丹麥吐司配腸仔滑蛋:平時食既只係薄薄一塊白麵包,哩到係丹麥吐司,香脆內軟,令個早餐升級不少~滑蛋都內裡滑嘟嘟☺️🍴沙嗲牛肉麵:到港式早餐既主角啦,個公仔麵煮得幾好,唔會太硬或太淋,但個沙嗲牛肉就咸左啲,令到個湯底都咸埋。☕️熱檸檬茶:茶底唔錯,有茶味,檸檬唔澀~
港式早餐,我不嬲都覺得係最正既~

☕️熱檸檬茶:茶底唔錯,有茶味,檸檬唔澀~
2022-03-06 260 浏览
自從第五波開始,確診人數日日破萬,係咁嚴峻嘅情況下,屯門依然新開咗好多冰室!要講最有意思同迎合今年虎年嘅冰室就莫過於「老虎冰室」啦~.【常餐-濃湯海南雞絲+熱奶茶 $63】過咗早餐時段,依然想食早餐先會有嘅湯麵,多士同炒蛋就要揀常餐啦~本身嘅濃湯海南雞絲米粉加$6即可轉成韓國辛辣麵!特濃嘅辛辣酸香嘅泡菜湯底配上粗身彈牙拉麵,味道香濃,惹味帶勁,仲有嫩滑嘅海南雞絲增添左吾少口感~ 隨餐附送嘅仲有丹麥酥多士同蔥花火腿炒蛋,呢兩樣唔係間間冰室都有供應㗎~特別係我至愛嘅丹麥酥多士,濃厚嘅牛油香加上鬆脆口感,真係超正啊!蔥花火腿炒蛋亦唔錯,炒蛋濕潤軟滑,加上火腿絲同蔥花,口感豐富!.【金瑤欖菜牛鬆蛋白炒飯 $78】用上細長潔白嘅絲苗米,米飯粒粒分明,軟硬度適中,柔軟中帶咬勁,加上粒粒蛋白同欖菜,啖啖都食到蛋香,欖菜嘅鹹香,仲有牛肉碎粒😆.【茶餐-香蕉丹麥酥 + 凍檸檬 $42+$3】口癢時,揀呢款實吾會伏🥳鬆脆丹麥多士上面係焦糖香蕉,仲有朱古力漿,一軟一脆,好有口感❤️.【老虎乸雞翼 $58】雞翼醃得好入味,鹵水味香濃又帶香辣,雞翼肉質Keep到嫩滑,配埋海南雞絲麵一齊食,一流呀😎

【常餐-濃湯海南雞絲+熱奶茶 $63】

【金瑤欖菜牛鬆蛋白炒飯 $78】

【茶餐-香蕉丹麥酥 + 凍檸檬 $42+$3】

【老虎乸雞翼 $58】

下午茶
2022-03-04 57 浏览
自從搬咗去屯門之後發覺屯門小區入邊補給充足不同類型嘅民生用品都一應俱全連接西鐵站V city有不同嘅餐廳同埋超級市場今日襯住早啲收工仲有堂食決定食埋個飯先返屋企同店員閒談之間咁岩講起餐廳切合今年是農曆虎年仲有個好大嘅霓虹燈寫住「今晚打老虎🐯」番茄濃湯豬扒通粉🍲蕃茄既味道吾係好假個隻仲酸酸甜甜幾開胃Tim豬排都幾大塊,但係如果佢切開會仲好啲另外重配埋丹麥多士口感一流仲有陣陣牛油香味生炸雞髀薯條🍟雞髀最正就係生炸依到既就算經炸左之後,肉質依然滑溜Juicy唯炸完後顏色深咗少少一口雪花西多❄️西多士一向係我嘅最愛絕對係下午茶時段嘅最佳好伴侶餐廳so far都坐得幾舒服,而且空間咁都幾闊落食物都吾差,下次可以再encore

自從搬咗去屯門之後
發覺屯門小區入邊補給充足
不同類型嘅民生用品都一應俱全

連接西鐵站V city有不同嘅餐廳同埋超級市場
今日襯住早啲收工仲有堂食
決定食埋個飯先返屋企

同店員閒談之間
咁岩講起餐廳切合今年是農曆虎年
仲有個好大嘅霓虹燈寫住「今晚打老虎🐯」

番茄濃湯豬扒通粉🍲
蕃茄既味道吾係好假個隻
仲酸酸甜甜幾開胃Tim

豬排都幾大塊,但係如果佢切開會仲好啲
另外重配埋丹麥多士
口感一流仲有陣陣牛油香味

炸雞髀薯條🍟
雞髀最正就係生炸
依到既就算經炸左之後,肉質依然滑溜Juicy
唯炸完後顏色深咗少少

一口雪花西多❄️
西多士一向係我嘅最愛
絕對係下午茶時段嘅最佳好伴侶

餐廳so far都坐得幾舒服,而且空間咁都幾闊落
食物都吾差,下次可以再encore
2022-03-03 98 浏览
同朋友今晚去打老虎😆位於Vcity新開既玩味茶餐廳老虎冰室🐯餐廳中間有隻老虎霓虹燈💡上面大大隻字寫住「今晚打老虎」😆餐廳大部分都係卡位設計鬆動又無侷促感✨·♡ 鰻魚滑蛋炸熱狗($68)原條鰻魚配炸熱狗🌭唔講都知隻熱狗好巨型熱狗包炸到外酥內軟💥上面舖左層滑蛋🍳再加原條鰻魚唔洗講都知好食♡ 老虎蟹避風塘炒麵 ($92)上面有虎蝦同軟殼蟹🦀前者大大隻肉質爽彈後者炸到香口酥脆✨而炒麵同洋蔥芽菜爆炸過配搭避風塘醬汁同炸蒜撈埋一齊食夠哂惹味🤤♡ 瑞士雞翼 ($58)瑞士汁咸甜咸甜👻雞翼皮夠哂滑💨而肉質仲好嫩果然如其名 · 好sweetsweet既雞翼☺️♡ 迷你炸饅頭 ($32)第一次見咁的骰既饅頭🍘兩串饅頭·拎上手好可愛外脆內軟既饅頭配練奶或者黑蜜🍯超推介大家要點黑蜜食超正!!!!
同朋友今晚去打老虎😆
位於Vcity新開既玩味茶餐廳
老虎冰室🐯

餐廳中間有隻老虎霓虹燈💡
上面大大隻字寫住「今晚打老虎」😆
餐廳大部分都係卡位設計
鬆動又無侷促感✨

♡ 鰻魚滑蛋炸熱狗($68)
原條鰻魚配炸熱狗🌭
唔講都知隻熱狗好巨型
熱狗包炸到外酥內軟💥
上面舖左層滑蛋🍳
再加原條鰻魚
唔洗講都知好食
鰻魚滑蛋炸熱狗

♡ 老虎蟹避風塘炒麵 ($92)
上面有虎蝦同軟殼蟹🦀
前者大大隻肉質爽彈
後者炸到香口酥脆✨
而炒麵同洋蔥芽菜爆炸過
配搭避風塘醬汁同炸蒜
撈埋一齊食夠哂惹味🤤
老虎蟹避風塘炒麵

♡ 瑞士雞翼 ($58)
瑞士汁咸甜咸甜👻
雞翼皮夠哂滑💨
而肉質仲好嫩
果然如其名 · 好sweetsweet既雞翼☺️
瑞士雞翼

♡ 迷你炸饅頭 ($32)
第一次見咁的骰既饅頭🍘
超正!!!!
迷你炸饅頭
老虎蟹避風塘炒麵
迷你炸饅頭
佢呢間餐廳似好切合老虎年,而且仲有個好靚嘅今晚打老虎霓虹燈,而且嘢食雖然都係冰室嘢,但係個名真係好特色。鮮油多士冇錯呀又係多士呀,到底我有幾愛食麵包,肥死系列又好正之厚牛油多,叫誰不愛🤭本身想試蝦多士,點知佢話今日冇😔試咗個鰻魚滑蛋炸熱狗,價錢$68我覺得其實都唔算貴,因為佢真係好大個,係連滑蛋同埋鰻魚都多呀,見到嘅時候都嚇一跳,平時就咁買一條鰻魚都要呢個價。鰻魚上面有好多鰻魚汁,仲有好香嘅紫菜,真係睇一次將鰻魚同埋麵包放埋一齊,無論鰻魚滑蛋定係麵包都好食,哈哈我又食麵包啊係😂(難怪老虎都要食)三眼仔叉燒飯$68之前有間黃店有三眼仔飯,但好可惜我一次都未食過,今次喺呢度見到就諗住試吓,好搞笑佢標題係是是但但,但係一啲都唔是但架,佢個名都有意思,原來係代表日本蛋+日本醬油,即係豉油同埋蛋😅未試過煎日本蛋食嘅我發現原來真係好食好多,我竟然因為啲蛋同埋豉油差唔多食晒成碗飯。而且叉燒半肥瘦唔錯。瑞士雞翼撈丁 $63茶記不少得要食常餐,因為我要食多士同滑蛋😅佢係配左丹麥酥多士同蔥花火腿滑蛋傻傻的我將包麻油當左糖漿咁樣落喺丹麥麵包度,仲要比店員見到應該笑死佢🥲秒間將佢掉轉,當冇事發生。丹麥酥多士幾

鮮油多士

本身想試蝦多士,點知佢話今日冇😔

三眼仔叉燒飯$68

瑞士雞翼撈丁 $63
傻傻的我將包麻油當左糖漿咁樣落喺丹麥麵包度,仲要比店員見到應該笑死佢🥲秒間將佢掉轉,當冇事發生。丹麥酥多士幾好食,感覺脆脆的,滑蛋又真係好滑。留意番加$10係可以轉鮮油多士,但係其實我覺得丹麥多士都好好食唔使轉。

已經好耐冇食過茶記嘅瑞士雞翼,唔知點解覺得瑞士雞翼喺茶記度比較入味,而個麵都好香瑞士汁味。

常餐特飲仲有半價,咁我當然要試吓青檸柑桔蜜烏龍茶,半價左之後$19,佢入面有幾片青檸同埋一粒話梅。反而柑桔蜜唔甜幾清,我覺得可以多少少,但顯得出烏龍茶嘅味道,我仲食住話梅咁樣飲🤣

我覺得佢價錢都算合理,而且冇加一。同埋佢啲名同埋菜式都有特色,而且唔同時段仲有唔同嘅套餐,整體上都幾好。
  • 鰻魚滑蛋炸熱狗
  • 鮮油多士
2022-02-28 51 浏览
📍 老虎冰室V city終於有新餐廳開啦,我留意咗佢一段時間,今日終於有同事同我一齊食😏我以為佢係一間普普通通嘅冰室,點知啲嘢食咁好味😱唔係講笑我真係想打包,每一樣嘢嘅份量都勁大碟😍餐廳嘅位置都好闊落,仲有一啲梳化卡位😍坐到唔捨得走😏餐牌嘢食都算叫做幾多👍🏻有好多都係fusion野,餐廳嘅裝修風格幾有玩味,隨處都見到有老虎嘅蹤影🐅🔸午餐肉蕃茄濃湯通粉 $63 + $3凍檸茶呢個常餐就夠晒抵食,除咗有午餐肉蕃茄濃湯通粉之外仲會配埋丹麥酥多士+蔥花火腿炒蛋😏 $63來講都算幾抵食😝我認為最特別嘅就係丹麥酥多士,除咗有牛油嘅香味之外仲會有少少甜味🤭多士夠晒鬆脆😋very good😍通粉係細粒嘅眼瞓通粉,幾有咬口。午餐肉切成正方形,然後每邊煎香👍🏻🔥🔸貴妃雞飯 $68+ $3凍齋啡雞肉份量都幾多😆雞肉嫩滑,用白滷水來把雞浸熟,豐富了白切雞的味道👍🏻好味到我成碗飯食晒🤣🔸鰻魚滑蛋炸熱狗 $68我睇OpenRice嘅時候已經俾佢吸引咗‼️巨型鰻魚下面鋪上滑蛋。初頭我以為入邊仲會有一條大腸仔,切開嘅時候有一下失望,因為係一個好普通嘅包。點不知鰻魚+滑蛋再夾埋麵包三樣嘢一齊食嘅時候估唔到係勁好味😱係勁好
📍 老虎冰室

🔸午餐肉蕃茄濃湯通粉 $63 + $3凍檸茶

🔸貴妃雞飯 $68+ $3凍齋啡

🔸鰻魚滑蛋炸熱狗 $68

我睇OpenRice嘅時候已經俾佢吸引咗‼️巨型鰻魚下面鋪上滑蛋。初頭我以為入邊仲會有一條大腸仔,切開嘅時候有一下失望,因為係一個好普通嘅包。點不知鰻魚+滑蛋再夾埋麵包三樣嘢一齊食嘅時候估唔到係勁好味😱係勁好味呀‼️因為呢個巨型包沾上左麵包糠再攞去炸🤫口感外脆內軟😍鰻魚嘅質素唔錯😋鰻魚汁再配埋滑蛋簡直就係高級嘅享受😝我勁想打包一條返屋企😍雖然好巨型但係我同我朋友兩個人成條食晒😂可想言之有幾好食😋

🔸老虎乸辣雞翼 $58

我第一次食辣嘅瑞士汁雞翼🌶,一碟有5隻,感覺非常特別。值得一試🤫惹味又獨特,煮得好入味👍🏻骨肉分離的感覺太正了😏

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境質素⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$263

餐廳資料📋: 老虎冰室
🕌地址: 屯門鄉事會路83號V-city1樓L11
2022-02-28
2022-02-28 48 浏览
見到有新餐廳,作為吃貨的我當然要去試吓😍當日下午茶時間黎到唔使等位就入得😍餐廳座位非常闊落👍🏻 $72焗牛脷芝士意粉🍝意粉上枱香噴噴🥰四大塊厚切牛脷🤤舖上大量芝士碎焗😍😍邪惡!🧀蕃茄汁沾滿每條意粉🤤份量亦都好足夠👍🏻$52二世祖西多🍞原來係指鮑魚西多士😂鮑魚配西多真係好奢侈😂果然係二世祖必備食品😂$68芝心蝦多士🧀多士炸起熱辣辣上枱😍拉出流心芝士好治癒🤤外脆內軟☺️好味道👍🏻$42香蕉丹麥酥🍌估唔到仲有甜品食😋丹麥酥脆卜卜👍🏻淋上焦糖甜甜地好好食☺️套餐仲包飲品😋另外更有特色飲品選擇總括而言,食物質素唔錯😋有機會一定嚟試埋佢哋嘅咖喱🍛

餐廳座位非常闊落👍🏻

$72焗牛脷芝士意粉🍝

$52二世祖西多🍞

$68芝心蝦多士🧀

$42香蕉丹麥酥🍌
估唔到仲有甜品食😋丹麥酥脆卜卜👍🏻淋上焦糖甜甜地好好食☺️

套餐仲包飲品😋另外更有特色飲品選擇

總括而言,食物質素唔錯😋有機會一定嚟試埋佢哋嘅咖喱🍛
  • 焗牛脷芝士意粉
  • 芝心蝦多士
2022-02-27 73 浏览
屯門站📍老虎冰室-V city新開左呢一間冰室,見都有唔少人幫襯,我又去試下先。二世祖撈丁($98)呢排日日食女朋友煮嘅野食,都想放縱一下😌呢個鮑魚帶子撈丁值得推薦,麵底唔會太淋,蠔油同鮑魚汁撈丁好惹味👍🏻鮑魚彈牙、帶子爽口、冬菇炆得入味,成碟好快比我清晒😹想encore!鰻魚蛋包飯($72)成條鰻食嘅蛋包飯$72都算抵!條成鰻魚都好肥美,肉質彈牙,啖啖肉🤤蛋包飯份量多,如果再多d鰻魚汁會更好。一口雪花西多($45)呢個一口西多都比較大舊,個口要大d先可以一口ko😹西多炸得鬆脆,糖漿自己按需要添加,我梗係落返7-8個圈先收手😎整體味道ok。另外半價要左兩杯特飲,分別係檸檬柑桔蜜烏龍茶同埋話梅青檸梳打多多,各$16。烏龍茶比較啖味,多多就酸甜開胃😋環境方面,開係V City嘅餐廳裝修一般都ok,何況呢間冰室係新開冇耐。卡位坐得舒服,上菜速度都好快。
屯門站📍老虎冰室

二世祖撈丁($98)

鰻魚蛋包飯($72)

一口雪花西多($45)

二世祖撈丁
檸檬柑桔蜜烏龍茶和話梅青檸梳打多多
2022-02-27
午餐
二世祖撈丁
檸檬柑桔蜜烏龍茶和話梅青檸梳打多多
2022-02-26 30 浏览
適逢今年係農曆虎年,比冰室招牌上生猛嘅老虎公仔吸引咗,佈置上處處有細隻老虎標誌,幾可愛🌟霸王雞醃得夠入味唔會死鹹,雞肉份量合理,足夠佐飯🌟 芝心蝦多士,四方形嘅蝦多士脹卜卜,炸至金黃鬆脆,面層係鮮嫩蝦膠,中間夾心係芝士,配上開胃嘅塔塔醬,更惹味🌟印尼姐姐撈麵 ,大大塊印尼蝦片、沙嗲雞串燒、隱藏係太陽蛋下嘅魚片同大家熟悉嘅印尾撈麵,集「印尼名物」於一碟🌟奶茶奶味香濃🌟話梅柚子益力多 ,面頭有粒話梅,柚子係杯底,飲落好重益力多味,唔會淡茂茂總結🌸估唔到係商場入面有免加一嘅餐廳,好加分

🌟霸王雞醃得夠入味唔會死鹹,雞肉份量合理,足夠佐飯

🌟奶茶奶味香濃

總結🌸估唔到係商場入面有免加一嘅餐廳,好加分

2022-02-24 49 浏览
這間老虎冰室位於屯門V-city,係一間新式嘅冰室,店面環境都幾特別🤔,店面比起以往D冰室靚好多😍,又用咗大老虎做標記十分之吸引!.焗蜜桃豬扒飯 $68呢款蜜桃豬扒賣相十分之吸引😮,真係睇得又食得🤔色香味都有,上面放咗香甜嘅蜜桃加埋佢嘅茄汁酸酸甜甜好醒胃😋,而佢嘅豬扒份量十足厚度適中,食到入口味道都算幾好😋,咬入口都好腍身!.鰻魚蛋包飯 $72呢一碟鰻魚蛋包飯賣相睇得吓🤔,原條大鰻魚放上上面😮,下面放咗大大塊嘅滑蛋包住D白飯,而呢條鰻魚淋上汁液令到味道增添,食到入口鰻魚口感相當之唔錯又有咬口口感都幾好😋!.一口雪花西多士 $45呢款西多士金黄脆口嘅賣相,外鬆內軟一啖一口十分之方便,上面放滿雪花更加吸引😍,口感相當之唔錯🤔,食到入口軟綿綿裹面帶點牛油香味😙,外面加上香甜糖膠更加香甜可口😋!.鮮油多士 $32呢件鮮油多士厚度恰恰好🤔,咬入口外脆口又有口感,好香鮮牛油味道😙,兩者十分之好夾.熱咖啡 $6 | 熱杏霜 $6呢一杯熱咖啡味道香濃😙,飲到入口都好濃郁咖啡味好重😋,好有大排擋風味!呢杯杏霜散發好香杏仁味😙,飲到入口相當之滑口😋,杏仁味道相當之濃郁,完全都唔需要加糖味道十足👍!.

焗蜜桃豬扒飯 $68

鰻魚蛋包飯 $72

一口雪花西多士 $45

鮮油多士 $32

熱咖啡 $6 | 熱杏霜 $6

2022-02-22
今日放假去咗V city行街,呢個商場越來越多新餐廳進駐,今日試吓呢間新開嘅老虎冰室🐯冰室菜式有fusion路線,除咗有傳統嘅常餐之外,仲有比較新派嘅小食我揀咗鰻魚滑蛋炸熱狗🌭️賣相igable👍🏻原條鰻魚放係熱狗上面炸熱狗外上灑上麵包糠,口感外脆內軟,幾過癮😜中間夾住炒滑蛋,口感非常豐富鰻魚質素唔錯,冇細骨而且肉質肥美🥰常餐都有好多選擇,叫咗招牌沙嗲牛肉麵轉出前一丁套餐配丹麥酥多士、蔥花火腿炒蛋沙嗲牛肉出前一丁超香濃沙濃牛肉味,喺香港茶餐廳嘅懷舊味道啊!多士比較特別,陣陣牛油香味,口感香脆鬆軟😋另外叫咗瑞士雞翼,好多瑞士汁雞翼入味,肉質嫩滑,好滿足啊!

我揀咗鰻魚滑蛋炸熱狗🌭️
賣相igable👍🏻原條鰻魚放係熱狗上面
炸熱狗外上灑上麵包糠,口感外脆內軟,幾過癮😜
中間夾住炒滑蛋,口感非常豐富
鰻魚質素唔錯,冇細骨而且肉質肥美🥰

常餐都有好多選擇,叫咗招牌沙嗲牛肉麵
轉出前一丁
套餐配丹麥酥多士、蔥花火腿炒蛋
多士比較特別,陣陣牛油香味,口感香脆鬆軟😋

另外叫咗瑞士雞翼,好多瑞士汁
雞翼入味,肉質嫩滑,好滿足啊!