2017-10-03
十一黃金周 ,人人都會返大陸 ,我就怕多人一定唔會返, 但係有想感受下內地嘅氣味。 決定搵間充滿內地風情嘅餐廳,食餐好, 朋友話呢間野好多內地大媽落嚟支持,話好好食, 我就未試過, 一於試下。先來一份 蒜泥白肉, 啲蒜泥舖度滿曬 , 唔係佢落嚟講話係蒜泥白肉, 我以為叫咗盆大蒜泥, 好彩一用筷子夾落去真係有白肉, 蒜味好香, 最得人鍾意, 個底仲有大量嘅青瓜絲, 清新又爽脆。 第二樣, 點咗 椒鹽軟殼蟹, 阿姐一問要咩辣 ,果斷決定, 小辣唔該。 安全, 又不失一點點嘅辣味, 軟殼蟹大大份, 炸得外表鬆脆, 內裏有完全冇過火, 入面仲有一點點嘅濕氣。 飲品方面 其實最佳嘅配搭, 一定係啤酒 ,可惜我哋揸咗車 ,如果唔係細酌兩杯更吸引, 所以我哋叫咗可口可樂, 貪佢同啤酒一樣咁多氣, 飲完一定爽晒。下次再嚟食過不過要食更加有內地風味嘅。
下次再嚟食過不過要食更加有內地風味嘅。