2023-01-05 76 浏览
冬天還是離不開打邊爐。呢間粉紅火鍋店都好出名,門口大大隻熊做生招牌。環境夠大坐得舒服,光線充足。揀湯底最抵叫都係四季鍋,一次就有四個湯底。招牌膠原蛋白養顏美容鍋滋補又養顏,想要點辣味刺激有滋補養生香辣鍋,蕃茄控要揀維他命C蕃茄玉米鍋,清甜湯就要揀清涼解熱雪耳鮮椰子鍋。韭菜豬肉餃(半份)餃子飽滿,韭菜味夠,豬肉鮮甜。墨魚丸(半份)墨魚丸真材實料,除咗食到手打出嚟既彈牙,亦有咬口。美國牛板腱(半份)唔多脂肪,入口爽嫩。嫩肩小羔羊肉(半份)羊肉冇羶味,口感拍得住牛肉。紅番薯粉(半份)半份原來都幾多,煙煙韌韌。唐山菜(全份)每次打邊爐都一定食菜先舒服。打邊爐點可以唔飲嘢,叫一個竹蔗茅根就可以任飲,點可以唔叫。
冬天還是離不開打邊爐。

呢間粉紅火鍋店都好出名,門口大大隻熊做生招牌。

環境夠大坐得舒服,光線充足。

韭菜豬肉餃(半份)
餃子飽滿,韭菜味夠,豬肉鮮甜。

墨魚丸(半份)
墨魚丸真材實料,除咗食到手打出嚟既彈牙,亦有咬口。

美國牛板腱(半份)
唔多脂肪,入口爽嫩。

嫩肩小羔羊肉(半份)
羊肉冇羶味,口感拍得住牛肉。

紅番薯粉(半份)
半份原來都幾多,煙煙韌韌。

唐山菜(全份)
每次打邊爐都一定食菜先舒服。

打邊爐點可以唔飲嘢,叫一個竹蔗茅根就可以任飲,點可以唔叫。
2023-01-03
午餐
2023-01-03 61 浏览
食物份量適中款式種類都算足夠材料新鮮湯煱款式多椰子雪耳煱好好飲食品有專人添加竹蔗茅根水好飲冇溝水真的原味環境不會帶點壓迫感坐位舒適夠下寬敞🫠服務質數好講解詳細
食物份量適中

信用卡優惠
  • 竹蔗茅根
  • 精選牛肉拼盤
2022-12-31 103 浏览
🐽 人氣美顏火鍋入面包咗白湯同紅湯,紅湯係滋潤養生嘅香辣湯底,雖然望落去好似好辣咁,但係入邊嘅料比得好足,好滋潤好香!白湯簡直冇得頂,係超級無敵既骨膠原,女人最愛!🐽 精選牛肉拼盤一睇就知超級好食!一次過可以試晒咁多唔同款嘅牛!仲要係超級濃嘅牛味,好正好中意!🐽 丸子成盒盤呢個都係十分推介,一次過可以試晒四款唔同嘅丸!一啲都揀唔到邊個係我嘅最愛~好似我咁三心兩意嘅人可以叫!🐽 冰豆腐 + 菜打邊爐一定要叫嘅嘢,吸晒所有味道佢!估唔到呢一度嘅份量都比得好足~覺得好抵!❤️出邊仲包調味盤,可以自己任調!仲要有個波波池位置俾小朋友玩!係一個特別新穎嘅設計~好啱一家大細一齊嚟打邊爐🍲!
🐽 人氣美顏火鍋

🐽 精選牛肉拼盤

🐽 丸子成盒盤

🐽 冰豆腐 + 菜

出邊仲包調味盤,可以自己任調!

2022-12-31 191 浏览
💗餐廳以粉紅色做主題 ,好啱同閨密去食飯,少女心滿滿。一入門口已經有一隻超吸睛嘅巨型粉紅色花花熊啤啤,仲有大量粉紅色卡位,坐得夠晒舒服。仲有一個兒童遊樂場位置,啱晒帶小朋友去食野嘅家庭可以俾小朋友放電,大人可以專心食野🥢醬料區有好多款醬料 ,牆上面仲有唔同配搭嘅推介。仲有前菜同生果,前菜有花生、木耳、青瓜,夠晒開胃🍲長生抗癌松茸野菌鍋我地揀左單鍋,湯底清甜,野菌味香濃,入面有唔少本菇、蟲草花、冬菇等。🐮牛肉選擇有好多 仲有手切牛。我地揀左精選牛肉拼盤,一次過可以試到五款牛,有安格斯牛小排、巴西牛舌、美國肥牛丁、美國牛板腱、安格斯封門柳。🐮當中最好食係安格斯牛小排,油脂平均,牛味香濃,有入口即溶嘅感覺封門柳厚薄適中,肉質嫩滑🐷日本香肩白豬肉片豬肉薄切,相比牛肉比較少油脂,食落比較有咬勁呢到嘅配菜多數都有半份揀,啱晒兩個人黎食🐮牛肉丸牛肉丸好爆汁juicy🐙墨魚丸墨魚爽口彈牙,有墨丸細粒增加口感🐂黑毛肚以片上嘅黑毛肚,食落新鮮,淥耐左都唔會韌🥢豆百頁豆百頁豆香重,吸晒湯底精華好濃味🥤竹蔗茅根🍹紫背天葵洛神花茶打邊爐真係要飲番d清熱野,兩樣都係$25無限添飲,好下火解喝,店員都會好積極幫你r

🍲長生抗癌松茸野菌鍋

封門柳厚薄適中,肉質嫩滑
精選牛肉拼盤

🐷日本香肩白豬肉片
豬肉薄切,相比牛肉比較少油脂,食落比較有咬勁
日本香肩豬肉片

呢到嘅配菜多數都有半份揀,啱晒兩個人黎食

🐮牛肉丸
牛肉丸好爆汁juicy

🐙墨魚丸
墨魚爽口彈牙,有墨丸細粒增加口感

🐂黑毛肚
以片上嘅黑毛肚,食落新鮮,淥耐左都唔會韌
黑毛肚

🥢豆百頁
豆百頁豆香重,吸晒湯底精華好濃味
豆百頁

🥤竹蔗茅根
🍹紫背天葵洛神花茶

打邊爐真係要飲番d清熱野,兩樣都係$25無限添飲,好下火解喝,店員都會好積極幫你refill

精選牛肉拼盤
日本香肩豬肉片
黑毛肚
豆百頁
2022-12-24 80 浏览
很喜歡調味料多的餐廳,五花八門的,所以再次又去呢度打卡食lunch 。粉紅色係少女主題feel, 其集團是新加坡樂天集團第一間火鍋概念店,開設10多間分店確係唔惹小,香港整個餐廳佈滿粉色流蘇粉嫩裝飾,營造舒適感同閨密打卡之選😌隨個人喜好選擇一款或兩款,甚至四款湯底,滿足哂我哋呢啲為食鬼😆我哋點咗好多嘢食試吓,佢最好係可以本份咁叫👍🏼👍🏼酸菜魚鍋 拼 維他命C蕃茄粟米鍋:酸菜魚湯底唔會好辣,亦都唔會好麻,除湯鍋附送一碟鮮魚片,新鮮香口唔會有腥味。另外蕃茄湯底係濃湯,酸酸甜甜,健康有益。台灣鴨血:嫩滑彈牙,口感好。珍寶鮮蝦水餃:大蝦超新鮮,每日即包即做,材料鮮味勁多料。墨魚丸:有新鮮墨魚粒係入邊,爽口彈牙,自家製確係唔同。美國牛板腱:肥瘦分明的牛肉,唔會韌。腐竹條:豆品類係佢地出名的系列,豆味豐富,腐竹條好新鮮又唔會有肥油係面。我哋亦點咗自製水果紅茶, $25/位 任飲👍🏼另外我地仲點左黑毛肚、紅薯粉同魚肚。

我哋點咗好多嘢食試吓,佢最好係可以本份咁叫👍🏼👍🏼

酸菜魚鍋 拼 維他命C蕃茄粟米鍋:
另外蕃茄湯底係濃湯,酸酸甜甜,健康有益。
台灣鴨血:嫩滑彈牙,口感好。
珍寶鮮蝦水餃:大蝦超新鮮,每日即包即做,材料鮮味勁多料。
墨魚丸:有新鮮墨魚粒係入邊,爽口彈牙,自家製確係唔同。
美國牛板腱:肥瘦分明的牛肉,唔會韌。

我哋亦點咗自製水果紅茶, $25/位 任飲👍🏼

另外我地仲點左黑毛肚、紅薯粉同魚肚。
2022-12-22 77 浏览
✨養生藥膳醉雞鍋湯底 好足料 酒味突出 有藥材香 又唔會過濃雞件肉質軟腍 入晒味✨美國安格斯牛小排 安格斯牛小排 油花幾靚肉質鮮嫩 口感腍滑 有肉味 唯一略嫌係薄左啲 ✨珊瑚蚌 係新鮮珊瑚蚌 半份有四大嚿味道鮮味 口感爽脆 唔錯✨芝士蝦丸蝦丸鮮味爽彈 芝士內餡唔算多帶淡淡芝士香 食落都唔錯✨脆肉鲩魚骨腩半份有四件 件件都幾厚肉新鮮 肉質鮮嫩 口感帶爽 ✨美滋鍋自製魚豆腐賣相有趣 魚豆腐口感帶少少軟糯味道幾特別 但我個人唔太好✨紫背天葵洛神花茶味道酸酸甜甜 幾清新 解膩另設有自助醬料吧 有多款醬料 小食 水果供客人自取食物唔錯 有半份供應少人去都可以試多幾款環境唔錯 座位闊落 坐得舒服環境全以粉紅色為主 打卡一流服務唔錯 價錢可以
✨養生藥膳醉雞鍋

環境唔錯 座位闊落 坐得舒服
環境全以粉紅色為主 打卡一流
服務唔錯 價錢可以
2022-12-21 436 浏览
星期天下午到訪。之前看見不少食評均說環境不錯,姑且一試。因到達時過了中午人潮,所以只有不足五枱客人。點了鴛鴦湯底,養生湯底真的不錯。澳洲A5和牛和虎虾也有水準。只可惜最恐佈及最令人不會再光臨的事情發生了,竟然在鵝腸裹發現了一隻壓扁了的小曱甴!經理當刻也呆了一下。然後尷尬地拿走了剩下的半碟鵝腸。實在令人嘔心。服務員的半咸淡廣東普通話也不易聽得明。食到生果時發覺外面自助吧的蜜瓜和西瓜所餘無幾,問侍應可否添新的,竟然侍應說還有幾塊不會添。整體來說十分失望,不會再光臨。

2022-12-18
用餐优惠
優惠券
2022-12-20 1450 浏览
💕 旺角人氣粉紅系火鍋店🐻 天氣轉冷最適合吃火鍋,再訪來自新加坡的爆紅夢幻粉紅主題火鍋店,火鍋店佔地6000呎,以粉紅色夢幻風作裝修,店中滋補湯底包括膠原蛋白養顏美容鍋、台灣藥膳、日式、四川麻辣湯底等,款款富特色。🍉 餐廳以平板電腦下單,入座後客人就可以往自助區自取小吃和醬料。等候湯底時可到自助區調配個人化的醬料,取前菜及水果。自助區小食包括: 花生、涼拌雲耳和青瓜。水果方面有西瓜、火龍果、橙和蜜瓜,款款乾淨整潔,味道都不錯。每逢周一有Ladies Night活動,晚市6時後堂食,每位女士凡消費即可獲得Moon Lady特飲及綠野仙蹤蔬菜拼盤1份,開心 !🍹Moon lady特飲 店員會在橙紅的飲品上打上汽泡,謹記盡量把握時間打卡拍照,因為汽泡在空氣逗留的時間不太長。橙紅的西柚味梳打有點像雜果賓治,微甜易入口。🥗 蔬菜拼盤 色彩繽紛的蔬菜拼盤像一個小花籃般,有插了香菇車厘茄串串、花型南瓜冬瓜串串、生菜、菠菜、蓮藕、萵筍和粟米,美觀奪目。🍄 養生藥膳醉雞鍋 $168火鍋湯底可選單鍋,鴛鴦鍋或四格鍋,兩人食享用的話單鍋或雙鍋都足夠。這次點了最冬日滋補人氣之選養生藥膳醉雞鍋鍋。養生鍋內已有滑

🍹Moon lady特飲

🥗 蔬菜拼盤

🍄 養生藥膳醉雞鍋 $168
火鍋湯底可選單鍋,鴛鴦鍋或四格鍋,兩人食享用的話單鍋或雙鍋都足夠。這次點了最冬日滋補人氣之選養生藥膳醉雞鍋鍋。養生鍋內已有滑雞件、紅、杞子、玉竹等材料,建議先喝湯後再打邊爐,湯底富花雕香氣,味道香濃,入口微甜回甘。
🐙 芝士墨魚丸 $49
墨魚丸內有粒粒墨魚肉,中央的流心芝士呈熱溶狀態,彈牙味美,滋味滿滿。
🐮 安格斯風門柳 $139
牛肉新鮮味美,油脂分佈平均,入口有嚼勁,肉味香濃。

🐮 牛板腱(半份)$74
牛板腱鮮嫩香濃,稍燙幾下,入口味道鮮美。
🔸 炸響鈴 $29
美滋鍋的炸響鈴比一般餐廳吃到的更大件,黃金色的長條狀長度與筷子相若,香脆不厚重,索滿湯汁精華味道極佳。
🐟 美滋鍋自制魚豆腐 $39
入口軟綿綿的魚腐做成鯉魚狀,賣相可愛獨特,不妨點來打卡。
🐟 魚鰾肚(魚肚) $39
魚肚切成幼條狀,一焯即食,軟綿綿的入口即溶。

🍊 柚子沙冰 (贈送)
入口不會太甜,清新解渴,可中和打邊爐後的強烈味道。
🔸小總結:
小仙女打卡系的粉紅色火鍋店,每餐桌都有漏斗計時器,紙巾和牙簽,店中更設室內兒童遊樂場,適合一家大小和朋友玩樂。座位寬敞舒適。店中的水果、涼菜任取,店員態度慇勤親切,是朋友或親友共聚的優質火鍋店。

👅 味道:4.85/5
💰 CP值:4.8/5
🕴 🏻服務:4.9/5
🔰 餐廳環境:5/5
🍽 餐廳:美滋鍋

🌐地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2022-12-12
咁凍梗係去打邊爐啦!多數火鍋店都係好熱鬧好嘈咁,今次介紹間裝潢充滿夢幻粉紅,少女感十足嘅火鍋店,氣氛定環境都啱曬同好姊妹打卡📸或者傾心事,更重要嘅係佢有一間兒童房,小朋友食飽飽可以過去盡情放電,唔洗阻住靚媽傾計😌。🌖鴛鴦鍋:膠原蛋白養顏美容鍋 $128、長生抗癌松茸野菌 $78店員建議我地飲左個原湯先,應該夠足料先會有咁嘅自信!奶白色嘅膠原蛋白養顏美容鍋由豬手、豬骨、雞肉、雞骨等熬煮8️⃣個鐘而成,飲用先仲見到有豆腐、本菇、瑤柱、紅棗、杞子等料料,難怪係招牌湯底;長生抗癌松茸野菌鍋就有冬菇、蟲草花、本菇等,湯清味濃。兩個湯都口感清爽唔油膩,入口順滑唔漿喉,感覺都非常舒服😌,我地飲左兩啖之後直喉熄左個火,等飲夠先開始打邊爐😬。🌕椒鹽鱔球 $78新鮮即炸熱辣辣,雖然話係炸但無一絲油膩感!魚肉有薄有厚,亦有彈牙同嫩滑嘅質感,估唔到一碟裡面會有咁多口感!大推😋!🌕安格斯封門柳(半份) $114一碟十片,厚薄適中,肉味濃厚又多汁👍🏻,淥八秒真係啱啱好。🌖嫩肩小羔羊肉(半份) $49一碟四片,偏厚身,肥肉唔多,羶味唔濃。🌗牛舌(半份) $49一碟十片,較為薄身,而且較碎,不推介。🌕墨魚丸(半份) $3

椒鹽鱔球

🌕椒鹽鱔球 $78

安格斯封門柳

🌕安格斯封門柳(半份) $114
一碟十片,厚薄適中,肉味濃厚又多汁👍🏻,淥八秒真係啱啱好。

嫩肩小羔羊肉

🌖嫩肩小羔羊肉(半份) $49
一碟四片,偏厚身,肥肉唔多,羶味唔濃。

牛舌

🌗牛舌(半份) $49
一碟十片,較為薄身,而且較碎,不推介。

墨魚丸

🌕墨魚丸(半份) $39
💯!一碟四粒,粒粒真材實料,有清晰可見嘅墨魚粒混在其中,入口彈牙!必點❗️

美滋鍋自制魚豆腐

🌗美滋鍋自制魚豆腐(半份) $39
口感介乎魚肉同豆腐之間,係名乎其實嘅魚豆腐,但個人覺得不太討人喜歡,可以不點。

🌖竹蔗茅根(無限量添加) $25
味道清甜,而且店員都幾勤力添加,無限時無限量添飲的確幾抵。

餐廳除左有要付費嘅無限添飲外,仲有免費嘅前菜同各種生果可供任食😬,加埋店員最後奉上嘅柚子沙冰,可以清爽地為打邊爐作結~

打邊爐除左怕食物唔夠熟之外仲會擔心overcook,好彩店家為每樣食材提供建議煮食時間,可以安心食到每樣食材嘅最佳狀態👍🏻。
椒鹽鱔球
安格斯封門柳
嫩肩小羔羊肉
墨魚丸
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
2022-12-18 228 浏览
最近天氣都好凍,所以我哋約咗打邊爐🍲上網見到呢間有折今日訂咗呢間去到門口見到有個午市套餐,都幾抵👍🏻佢包兩個湯底,醬料同埋凍飲🥤今日嘅特色凍飲係子佩天葵洛神花茶打邊爐咁熱氣,飲呢啲酸酸地嘅飲品都幾開胃唔夠食嘅話,可以額外單點餐牌有七折可能因為平日嘅關係,所以冇咩人,我哋係今日嘅第一枱二人餐有鴛鴦鍋:松茸野菌湯同埋蕃茄粟米濃湯套餐嘅份量唔夠我哋食,所以我哋又額外叫咗半份牛、半份豚肉、脆肉鯇、蟹籽墨魚滑同埋半份響鈴牛肉我就覺得唔算好有牛味,反而墨魚滑有驚喜分量好夠,而且都幾彈牙呢度啲響鈴,唔似其他地方,一條都有筷子咁長,而且炸到好香脆食一條等於食兩條,所以好抵食最後食埋個烏冬,真係好滿足!埋單每人$270左右,唔算特別平都服務係唔錯嘅,而且環境好靚適合同閨蜜嚟打卡不過唯一有個扣分位就係地下好滑,好易跌倒😅
最近天氣都好凍,所以我哋約咗打邊爐🍲

上網見到呢間有折今日訂咗呢間

去到門口見到有個午市套餐,都幾抵👍🏻

佢包兩個湯底,醬料同埋凍飲🥤

今日嘅特色凍飲係子佩天葵洛神花茶

打邊爐咁熱氣,飲呢啲酸酸地嘅飲品都幾開胃

唔夠食嘅話,可以額外單點餐牌有七折

可能因為平日嘅關係,所以冇咩人,我哋係今日嘅第一枱

午市二人套餐

二人餐有鴛鴦鍋:松茸野菌湯同埋蕃茄粟米濃湯

牛肉我就覺得唔算好有牛味,反而墨魚滑有驚喜

分量好夠,而且都幾彈牙

呢度啲響鈴,唔似其他地方,一條都有筷子咁長,而且炸到好香脆

食一條等於食兩條,所以好抵食

最後食埋個烏冬,真係好滿足!

不過唯一有個扣分位就係地下好滑,好易跌倒😅

2022-12-15
  • 炸響鈴
  • 紫背天葵洛神花茶
2022-12-18 58 浏览
呢間火鍋店以Baby粉色做主題😍 門口位仲有個超大粉紅Bearbear,真係好深得少女心丫!座位夠闊坐得舒服,環境加唒分👍🏻 枱下仲有櫃桶放紙巾牙籤,好貼心!醬料超多選擇,所以有反$40醬料費架💁🏻‍♀️湯底揀咗鴛鴦鍋: 長生抗癌松茸野菌湯 x 滋補養生香辣湯一邊鮮菇味濃香,一邊香辣惹味湯底又濃郁👍🏻軟骨爽肉丸 $29彈牙又有點口感嘅豬肉丸~千層毛肚 $34個形狀好得意,用香辣湯煮過特別好味😋脆肉鯇魚片 $34鯇魚片爽口多碎骨,要食得小心啲花甲 $108花甲冇沙,蜆肉鮮甜😍新鮮魚泡 $49魚泡冇太大腥味,煮三分鐘食得,好爽口又煙韌好好味~~紅薯細粉 $16又幼又長又有彈性,煮熟後掛唒湯底好正😍椰青 $38竟然有原個椰青😍 打住邊爐飲好夾👍🏻 椰青汁清甜,果肉都容易刮出自製水果紅茶 $25仲可以可以無限添飲丫

湯底揀咗鴛鴦鍋:
長生抗癌松茸野菌湯 x 滋補養生香辣湯
一邊鮮菇味濃香,一邊香辣惹味湯底又濃郁👍🏻

軟骨爽肉丸 $29
彈牙又有點口感嘅豬肉丸~

千層毛肚 $34
個形狀好得意,用香辣湯煮過特別好味😋

脆肉鯇魚片 $34
鯇魚片爽口多碎骨,要食得小心啲

花甲 $108
花甲冇沙,蜆肉鮮甜😍

新鮮魚泡 $49
魚泡冇太大腥味,煮三分鐘食得,好爽口又煙韌好好味~~

紅薯細粉 $16
又幼又長又有彈性,煮熟後掛唒湯底好正😍

椰青 $38

自製水果紅茶 $25
仲可以可以無限添飲丫

2022-12-10 1518 浏览
一踏入12月終於轉凍了!即刻要打邊爐開心一下😆留意到呢間新加坡超爆火鍋店,係旺角都開咗了,作為火鍋達人嘅我當然要去試吓🍲湯底可以選擇單拼/鴛鴦鍋/四格湯底,湯底模式同海底撈好相似。呢度嘅王牌湯底係膠原蛋白養顏美容鍋,所以我哋當然要一試!揀選鴛鴦鍋後加上維他命C蕃茄玉米鍋(記得要撈下最底,好多粟米沉沒係鍋底)。膠原蛋白養顏美容鍋淨係飲個湯都好正,湯底本身都有菇。特色肉拼盤🥩 $228呢個拼盤有齊五款唔同特色嘅肉,啲肉花紋好靚,包括有安格斯牛小排、安格斯封門柳、西班牙豬肩、田野鄉村嫩豬肉同澳洲羊肉卷,啱晒食肉獸嘅我😆菌類綜合盤 $68水魷魚(半份) $39唐生菜(一份) $28鵝腸(半份) $44精選去骨雞肉片(半份) $44醬料 $20/位呢個醬料真係要讚!唔單止選擇多,仲有醬料搭配教學,因應你想要嘅味道,搭配適量醬料份量。另外,仲有開胃小菜、水果選擇。飲品方面可以分為無限量添飲或者單叫飲品,我地都揀咗單叫嘅特色飲品。 Moon Lady特飲 $48蘋果荔枝凍茶 $28整體食物質素好高水準,餐廳好有誠意,裝修設計好好,連兒童遊樂區都有~啱晒一班女仔(加埋小朋友都得!)一齊大吃大喝✌️
一踏入12月終於轉凍了!即刻要打邊爐開心一下😆

膠原蛋白養顏美容鍋淨係飲個湯都好正,湯底本身都有菇。

特色肉拼盤🥩 $228

蘋果荔枝凍茶 $28

• 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 特式肉拼盤
2022-12-07 1073 浏览
👍🏼自助吧前菜小食有手拍青瓜、雲耳、花生、仲有醬料同埋生果,幾開胃👍🏼👍🏼花雕甘榜雞(半份)$49✔️有微微花雕味,雞件滑、唔嘞👍🏼👍🏼韭菜豬肉餃(半份)$39✔️幾大粒,有4隻,皮薄包滿👍🏼墨魚丸(半份)$39✔️有4粒,手打丸真材實料,墨魚新鮮👍🏼紅薯粉(半份)$16✔️好有口感,爽口,索汁👍🏼抗癌松茸野菌鍋$128✔️未打邊爐之前飲一碗都ok, 有淡淡嘅菇香,好養生🤣竹蓆茅根(無限量添加)$25✔️唔會太甜、好清、解渴自制水果紅茶 $25 仼飲✔️冇糖,有茶香,幾好飲柚子沙冰 (送)✔️幾refreshing ✔️唔會太甜,好解渴其他打邊爐嘅配料同肉類都正常發揮👍🏼價錢唔貴豆卜(半份)$16菠菜 (半份) $16小羔羊肉(半份)$49牛板腱(半份)$74豬肉(半份)$44鯇魚片(半份)$34 Overall: 食物嘅質素係對得起價錢,2人叫半份啱啱好👍🏼唔食海鮮就人均$300+左右Igable打卡度:8/10Taste 好味度:7.5/10 Worth revisiting返兜度:6/10
👍🏼自助吧前菜小食
有手拍青瓜、雲耳、花生、仲有醬料同埋生果,幾開胃👍🏼

👍🏼花雕甘榜雞(半份)$49
✔️有微微花雕味,雞件滑、唔嘞👍🏼👍🏼

韭菜豬肉餃(半份)$39
✔️幾大粒,有4隻,皮薄包滿

👍🏼墨魚丸(半份)$39
✔️有4粒,手打丸真材實料,墨魚新鮮👍🏼

紅薯粉(半份)$16
✔️好有口感,爽口,索汁

👍🏼抗癌松茸野菌鍋$128
✔️未打邊爐之前飲一碗都ok, 有淡淡嘅菇香,好養生🤣

竹蓆茅根(無限量添加)$25
✔️唔會太甜、好清、解渴

自制水果紅茶 $25 仼飲
✔️冇糖,有茶香,幾好飲

柚子沙冰 (送)
✔️幾refreshing
✔️唔會太甜,好解渴

其他打邊爐嘅配料同肉類都正常發揮👍🏼價錢唔貴

Worth revisiting返兜度:6/10
  • 竹蔗茅根
  • 柚子沙冰
2022-12-06 802 浏览
今年入秋之後都冇打過邊爐😅今晚突然癮起就同男朋友兩條友去烚吓烚吓😂呢度裝修好少女心😂醬料同前菜選擇非常多😮一嚟到店家就送咗個蔬菜拼盤同一杯飲品俾我(女士專屬優惠🥳)❤️藥膳醉雞鍋湯底湯底一嚟到就聞到好香😍我同男朋友都好鍾意藥膳中藥材味,呢啲天氣食滋補又暖身🥰醉雞肉質彈牙唔會過肥👍但份量唔多~❤️黑毛肚爽口又唔會有漂白過嗰陣味,男友最中意食😅❤️豬肝薄切爽口👍女士要黎補血一流😇⭐️海參雖然都好爽口又唔會有腥味,不過呢樣食材我都係覺得要黎炆比較好食😂❤️魚肚無沙無腥味👍❤️竹笙索湯底一流嘅選擇😁❤️脆肉鯇魚骨腩唔知由幾時開始好鍾意食脆肉鯇😂因為口感真係好爽彈好得意😆❤️鮮淮山 打邊爐必點🙌🏻爽口養生之選,仲可以代替飯麵做主食都夠飽肚😁❤️墨魚丸好彈牙好足料👍店員服務非常周到殷勤💯人少少既話我就最鍾意啲餐廳可以揀半份嘅份量,因為可以試多啲唔同款,值得一讚!👍👏🏻
今年入秋之後都冇打過邊爐😅
今晚突然癮起就同男朋友兩條友去烚吓烚吓😂
呢度裝修好少女心😂

醬料同前菜選擇非常多😮

一嚟到店家就送咗個蔬菜拼盤同一杯飲品俾我(女士專屬優惠🥳)

❤️藥膳醉雞鍋湯底

湯底一嚟到就聞到好香😍
我同男朋友都好鍾意藥膳中藥材味,呢啲天氣食滋補又暖身🥰
醉雞肉質彈牙唔會過肥👍但份量唔多~

❤️黑毛肚

爽口又唔會有漂白過嗰陣味,男友最中意食😅

❤️豬肝

唔知由幾時開始好鍾意食脆肉鯇😂
因為口感真係好爽彈好得意😆

❤️鮮淮山

打邊爐必點🙌🏻
爽口養生之選,仲可以代替飯麵做主食都夠飽肚😁

❤️墨魚丸

• 脆肉鯇魚骨腩
  • 豬潤
  • 黑毛肚
2022-12-05 122 浏览
家樂坊樓上有好多餐廳即使係樓下見到好多人排隊等𨋢其實都好快上到朋友話想食火鍋,即刻見到佢既廣告上左8樓,遠處已經見到粉紅色既門口成間裝修都好靚,而且比粉紅色包圍住包括所有檯櫈點菜逐碟叫,用iPad 叫菜不用等門口一入黎已經見到超多醬同小食岩哂我啲混醬王火鍋店非常細心會教埋你mix and match 啲醬我地叫左美容鍋同雪耳清熱鍋因為都想試唔同湯底湯底好足料,而且個鍋夠深唔使成日加湯火鍋材料新鮮而且有得半碟嗌,適合貪心既女仔鵝腸夠肥又爽口牛小排肉味濃牛舌一淥就食得豬頸肉夠大塊,一口也咬不完鴨血豬潤都係我最愛最後黎杯檸檬菊花蜜舒服哂
家樂坊樓上有好多餐廳

即使係樓下見到好多人排隊等𨋢

其實都好快上到

朋友話想食火鍋,即刻見到佢既廣告

上左8樓,遠處已經見到粉紅色既門口

成間裝修都好靚,而且比粉紅色包圍住

包括所有檯櫈

點菜逐碟叫,用iPad 叫菜不用等

門口一入黎已經見到超多醬同小食

岩哂我啲混醬王

火鍋店非常細心會教埋你mix and match 啲醬

我地叫左美容鍋同雪耳清熱鍋

因為都想試唔同湯底

湯底好足料,而且個鍋夠深

唔使成日加湯

火鍋材料新鮮

而且有得半碟嗌,適合貪心既女仔

鵝腸夠肥又爽口

牛小排肉味濃

牛舌一淥就食得

豬頸肉夠大塊,一口也咬不完

鴨血豬潤都係我最愛

最後黎杯檸檬菊花蜜舒服哂