6天前
最近去咗旺角朗豪坊新開嘅浙菜餐廳——綠茶,真係一個唔錯👍餐廳環境優雅,裝潢充滿中國風,令人一入到去就感受到濃厚嘅文化氣息🤩今個夏天仲聯乘米芝蓮星級大廚愈斌制定7款夏季必食餐單😍而家下載個會員app,仲有好多優惠三色雞絲涼麵麵條滑順,仲係三款唔同顏色,色彩繽紛🥰雞絲鮮嫩,配上香辣嘅醬汁,飽肚又開胃😋粉絲裹蝦蝦肉鮮嫩,即點即煮,粉絲香濃惹味,搭配上特製醬汁,味道出色😚食到停唔到口😍必點推介👍鮑魚小炒肉鮑魚切得薄薄一片,炒得剛好,肉質香嫩,超級下飯,真係好好味!🤤香鍋花菜花菜炒得脆口,搭配上香辣嘅調味同五花肉片,食落去非常開胃,但係比較普通☺️西湖盛蓮呢道菜精緻又驚艷,底係杏仁布丁,中間一朵好靚嘅蓮花🪷周圍伴住好似珍珠嘅爆珠,味道清新,口感非常豐富🤩我同朋友都好中意🤤原來出至米芝連大廚👨🍳唔怪之得與別不同龍井檸檬茶清新解渴,茶香同檸檬味道完美結合,令人心情愉悅,仲有一隻可愛嘅熊仔點綴🐻📍 綠茶餐廳 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓15-17號舖#綠茶餐廳 #人氣餐廳 #浙江茶 #江南 #旺角 #米芝連星級大廚 #旺角美食 #西湖 #手工浙江菜 #深圳過江龍 #高質打卡餐廳 #美食推介
三色雞絲涼麵
粉絲裹蝦
鮑魚小炒肉
香鍋花菜
西湖盛蓮
龍井檸檬茶
📍 綠茶餐廳 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓15-17號舖