2024-04-18 94 浏览
為慶祝朋友生日,預約了這家位於元朗西日式放題餐廳準時到達安排入座,餐廳環境寬敞、氣氛令人放鬆,十分適合三五知己/家庭聚會。全程使用QR code落單,簡單方便,食放題最緊要上菜速度同份量,呢間水準不錯。兩小時放題以刺身清酒作為頭盤,亦升級套餐點了生蠔魚生新鮮,貝類爽口,即開生蠔有海水味,十分滿意🦪🍣🍶兩三回刺身生蠔後,進入熱食環節。。食物種類實在多不勝數,以下係心水之選😋冰火鵝肝多士、鰻魚西京燒串、蟹味噌甲羅燒、火炙牛油赤蝦、慢煮牛舌串、榴槤炸彈、清酒煮蜆,蝦味噌蟹黃軟殼蟹粥都係推介之選👍🏻👍🏻👍🏻最後有多款甜品雪糕作結 (我不好甜,好甜吃的朋友都表示滿足)整體食物質素滿意,上菜速度很快,熱食保持熱度,店員不時幫忙收碟,清理枱面💯💯💯 跟朋友吃得盡興而歸🥳🥳
為慶祝朋友生日,預約了這家位於元朗西日式放題餐廳

兩小時放題刺身清酒作為頭盤,亦升級套餐點了生蠔
魚生新鮮,貝類爽口,即開生蠔有海水味,十分滿意🦪🍣🍶

兩三回刺身生蠔後,進入熱食環節。。
食物種類實在多不勝數,以下係心水之選😋

跟朋友吃得盡興而歸🥳🥳

2024-04-14
庆祝纪念
生日
呢間日式放題店除左有大量日式食物提供外,場內部份餐枱設計使用日式風格,比到食客有一個置身於日本食野嘅感覺,夜晚8點半後仲做緊第二位成人半價,計返兩個成人平均都係2百零蚊落樓,相當抵食!另外仲有一樣值得一讚嘅地方,出面好多放題店都有漏單或者等好耐先到嘅情況,但呢度以我記得就冇試過漏單,叫嘅所有食物都好快到齊,放題做到咁實屬難得由於有好多款食物比你揀,冇可能每樣食晒試晒,呢度介紹下我地認為必點既:魚生類 - 唔洗講都知黎食放題必定點魚生,佢地既魚生切到厚度適中,食完唔會話好飽好頂胃,可以試多幾款都唔怕飽😂壽司類 - 可能會部份人黎食放題從來唔點壽司,因為驚食完飯好快飽,但呢度d壽司同手卷都整到好的式,又有唔少吸引嘅選擇,絕對可以放心叫😝燒物類 - 要回本點可以唔食蠔,呢度有蒜蓉燒蠔任叫,雖然每隻唔係好大,但即叫即燒好快送到,而且蒜蓉一d都唔孤寒,好夠味😆串燒類 - 牛舌係厚切嘅,調過味令牛味更出,有口感而且夠淋,睇到燒出黎嘅色澤已經知道相當唔錯,好過出面主打串燒嘅餐廳👍小食類 - 流心奶黃牛角包係個幾新鮮既配搭,首先個牛角包焗得非常鬆脆,而奶黃亦做到流心效果,一齊食個味道出奇地驚喜,如果唔

小食類 - 流心奶黃牛角包係個幾新鮮既配搭,首先個牛角包焗得非常鬆脆,而奶黃亦做到流心效果,一齊食個味道出奇地驚喜,如果唔係飽左我可能會食4-5個🥖🥖🥖🥖🥖

2024-04-15 907 浏览
刺身普通都係放題質素,赤蝦同赤貝最冇雪味,都OK,三文魚又薄又溶爛咁,唔推介熟食只有蟹粥同慢煮牛吞好啲,蟹粥有味,慢煮牛舌算香,燒得啱啱好,其他都係中下程度好多熟食味道偏淡,嗌咗白酒青口同清酒煮蜆都係冇味,已經唔講啲青口同蜆嘅質素,剩係講味道都搞唔掂🥲 個薯蓉忍唔住食咗一啖就lur,個味好raw,感覺就係一次過將三樣冇調味過嘅嘢擺入口,完全唔夾🥲木糠布甸都幾搞笑,只係將cream同餅碎同custard分三層擺喺一隻細杯度,你自行擺入口等三樣嘢喺你個口入面變成木糠布甸嘅味道,創意無限好彩選擇咗8:30後入座,第二位可以半價,如果唔係真係心痛

好彩選擇咗8:30後入座,第二位可以半價,如果唔係真係心痛
2024-04-15
超耐冇食過放題 但今次食嘅放題食物種類之多拍得住食buffet 午市只係$258一位 仲要12:00食到15:00 不過如果想食好啲就要升級$190 睇落升級$190好似好誇張 但升級完係認真拍得住自助餐 升級食品係單點都$68/$98嘅東西 所以其實食兩三樣已經抵番 食足三個鐘無限時 所以都幾岩良朋共聚 吹水食野😆😆食物選擇真係多到不能盡錄 我就重點介紹好少喺放題見到嘅特色野同升級回本之選😂1️⃣鵝肝多士呢個item食buffet係要排隊搭嘅 呢度竟然可以食到 而且鵝肝唔細 都有厚度 配埋蜜桃一齊食 多士夠脆 美味!!2️⃣蟹味噌甲羅燒配米通脆脆呢個又係一絕 又係單點$78嘅物體 將一啖啖甲羅燒搽落米通食 啖啖滿足 鮮味十足😎3️⃣中拖羅配醬油脆脆中拖係堅中拖 一上已經見到夠曬肥 雖然比較薄 但不減鮮味🤓4️⃣刺身深海池魚+生蠔刺身基本野有齊 三文魚油甘魚蝦同帶子 最有誠意就係有生蠔同深海池魚 深海池魚真係通常去到高級日本菜/omakase先會食到 白身魚食淡淡鮮味 正🙀5️⃣鰻魚串燒鰻魚 食開串燒都知一串又係$68起 而真係燒得好有水準 除左皮唔夠脆之外 肉質夠口感又鮮味 放題黎講好高質素6️⃣抹茶紅豆冰

1️⃣鵝肝多士

2️⃣蟹味噌甲羅燒配米通脆脆

3️⃣中拖羅配醬油脆脆

中拖係堅中拖 一上已經見到夠曬肥 雖然比較薄 但不減鮮味🤓

4️⃣刺身深海池魚+生蠔

5️⃣鰻魚

6️⃣抹茶紅豆冰+真露rosee cocktail

超好打卡呀 放題飲品可以咁大陣仗 平時都係拎下包裝茶 又有特飲凍飲大大杯 又有熱嘅柚子蜜呀蜜桃紅茶等等 成支hoegarden 隊喺杯野飲上面 原汁原味😂

其他不能盡錄……
2024-04-14 77 浏览
上星期四到元朗買東西,之後朋友提議去緣聚食放題,店內裝修頗具特色,有日式類似塌塌米的坐座,又有些是西歐風格的座位,西日合壁,幾有趣,環境感覺幾舒適。食物種類相當多,光是刺身已有很多種,赤蝦超大隻,爽口新鮮,好鮮甜。三文魚好肥美,油脂豐富,入口軟滑。帶子亦好鮮甜,稍為切得細粒些,但一口一粒都幾好。生蠔雖然不是超級大隻,但個頭都不少,重點是好新鮮,帶有淡淡海水的咸味,入口軟滑,很Juicy 加一些檸檬汁更能帶出鮮味,而且是任食,超抵。燒白鱔好彈牙,外表微微焦脆,以鰻魚醬燒製,加上白鱔本身的油脂香味,好好食。壽司選擇亦好多,我特別喜歡食黑松露帶子壽司,帶子幾大隻,入口鮮甜,配上淡淡黑松露的獨有香集,再醮一下芥末鼓油,真的美味。壽喜燒牛肉鍋,用料夠足,牛肉幾嫩滑,其他配菜都幾好,湯底煮得好好味,香濃中有有微甜,令鍋裏的食材味道提升,正是我喜歡壽喜燒的原因。甜品種類都不少,士多啤梨吉士銅鑼燒,入口幾軟滑,味道不錯,不會太甜。綠茶紅豆忌廉窩夫,綠茶糯米皮包著綠茶雪糕幾好味,如果窩夫再脆身一些更正。

以前食過放題,食物質素都會幾參差。但係食完緣聚,竟然好多方面都令我好驚喜,同埋好抵食。店內環境方面都幾闊落,卡位多,空間感很足夠。仲有啲日式榻榻米式嘅卡位枱,非常之有氣氛的打卡位。但這些特色枱需要預約。使用電子自行落單方式點食物。放題食物有131款咁多,包括刺身,海膽及生蠔😍。食材大部份都係新鮮同整得幾好味。例如:三文魚刺身,花之戀壽司。佢哋嘅三文魚油脂都好肥美,油脂味好香。油甘魚,帶子,北寄貝,赤貝,都好新鮮爽口。深海池魚,好正好鮮味😋鵝肝多士,焦脆嘅多士同鵝肝一齊食,口感好豐富,好香好好味。黑松露大蝦天婦羅,蝦大隻啖啖肉彈牙,黑松露好香。蟹味噌甲羅燒配米通脆脆,好濃味配米通脆脆食,幾特別,好食嘅,口感亦很豐富。不妨試試。蟹粥,有驚喜。都幾多蟹,蟹肉連蟹腳。濃稠適中,唔會太杰太稀。味道又剛好。好惹味。比目魚西京燒,燒得好香,魚肉滑身。燒牛舌,呢個大推😍。燒得香脆,牛舌好厚切,食落口好juicy 有嚼感。肉桂焦糖燒菠蘿,燒焦少少,好香甜惹味,又係推介😋食咗咁多款食物,要攞返個飲品飲吓。日本麥啤比較少有。幾好飲,唔會太苦澀嗰種。最後就係要留肚食埋雪糕雪條啦。不過款式就普通啲。總結呢一餐食

油甘魚,帶子,北寄貝,赤貝,都好新鮮爽口。
深海池魚,好正好鮮味😋

鵝肝多士,焦脆嘅多士同鵝肝一齊食,口感好豐富,好香好好味。

黑松露大蝦天婦羅,蝦大隻啖啖肉彈牙,黑松露好香。

比目魚西京燒,燒得好香,魚肉滑身。

肉桂焦糖燒菠蘿,燒焦少少,好香甜惹味,又係推介😋

食咗咁多款食物,要攞返個飲品飲吓。
日本麥啤比較少有。幾好飲,唔會太苦澀嗰種。

最後就係要留肚食埋雪糕雪條啦。不過款式就普通啲。

總結呢一餐食物質素大部份都幾新鮮,要煮要調味嘅都幾好味。食物種類又多款,性價比很高。
2024-04-12 2011 浏览
同閨蜜去元朗影簕杜鵑,影完喺附近搵個地方食晚飯,見呢間放題都好抵食就揀佢。店舖要落樓梯入去,店內感覺寬敞舒服,我哋選擇加$190升級,多咗生蠔、飲品食品都多咗選擇。首先叫飲品,啤酒非常之好飲,上面有少少冰好特別。先嗌兩隻生蠔試吓,試過好食肥美鮮味又爽身,於是追加咗10隻大部份俾我食咗。試咗幾種手卷,包括:海膽、香蔥吞拿魚腩、軟殼蟹,件件質高美味。刺身叫咗赤蝦、帶子、甜蝦、吞拿魚......其中黑鯛肉質透亮好新鮮,中拖羅配醬油脆脆油潤好味,其他閨密食完話味道鮮美。牛油燒海蝦食完又再叫多士香脆鵝肝甘香,燒菠蘿香甜開胃羊架香口有羊味軟殼蟹粥又係推介之選,粥底綿綿又香又滑。最後一定要食呢個鯛魚燒,鯛魚燒係紅豆餡,用吉士奶黃墊起,外脆內軟,甜度適中。另外店內仲有各式雪條等甜品提供,不過我哋太飽就無食啦。
同閨蜜去元朗影簕杜鵑,

影完喺附近搵個地方食晚飯,
見呢間放題都好抵食就揀佢。
店舖要落樓梯入去,
店內感覺寬敞舒服,
我哋選擇加$190升級,

多咗生蠔、飲品食品都多咗選擇。
首先叫飲品,啤酒非常之好飲,
上面有少少冰好特別。
先嗌兩隻生蠔試吓,試過好食肥美鮮味又爽身,
於是追加咗10隻
大部份俾我食咗。
試咗幾種手卷,包括:
海膽、香蔥吞拿魚腩、軟殼蟹,
件件質高美味。
刺身叫咗赤蝦、帶子、甜蝦、吞拿魚......
其中黑鯛肉質透亮好新鮮,

中拖羅配醬油脆脆油潤好味,
其他閨密食完話味道鮮美。
牛油燒海蝦食完又再叫
多士香脆鵝肝甘香,

燒菠蘿香甜開胃

羊架香口有羊味
軟殼蟹粥又係推介之選,

粥底綿綿又香又滑。
最後一定要食呢個鯛魚燒,
鯛魚燒係紅豆餡,

用吉士奶黃墊起,
外脆內軟,甜度適中。
另外店內仲有各式雪條等甜品提供,

不過我哋太飽就無食啦。
2024-04-11 1002 浏览
新裝修之後再次光顧,包裝的washabi好攻鼻質感好膠(屬cheap低級材料)☹️冇乜好食品種越來越少D食物品質不想再落單,勝在時間鬆可以坐耐d吹水,連以前自助的乳酪都冇埋☹️價錢同其他鋪二小時的差不多唔便唔貴。有對比有傷害,同之前的款式選擇都有出入。雖然新裝修睇落令好多,門口位西式stlye,裏面大臺日式裝潢,都坐得舒服。d野上台數量差不大,刺身會耐d第一Roald,細細舊。作為一個吃貨真心覺得不值得再黎☹️
2024-04-10 967 浏览
完全唔明點解可以有百幾個好評 咁少劣評4月9號去食 座低睇吓個menu先(QR code落單)都好似幾多野食 咁就一行兩個人開始叫野食 我食左個蟹肉他他+鱈魚乾(白汁忌廉加蟹柳+淋灑既鱈魚乾)好奇怪既感覺 之後就食刺食 三文 吞拿 蝦 油甘 除左蝦茸茸爛爛 其他都係放題lv. 到熟食串燒就一言難盡 豬頸肉串好似食豬肉乾 炸到冇汁,雞軟骨都差唔多,燒牛舌有怪味 落左重手黑椒味粉去冚 味噌牛舌重好食過牛舌串 青口完全冇味 天婦羅就okay食左陣熟食就叫左個甜筒沙律 呢個幾盞鬼好食野飲款式唔算多 不過佢重可以QR code落野飲 有果茶+梳打+凍櫃汽水 啤酒 甜品就不過不失 有雪糕雪條 嗌貨既木糠布甸,銅鑼燒,鯛魚燒,流沙牛角包好食既:甜筒沙律 銅鑼燒 流沙牛角包 清酒蜆 蝦多士 比目魚西京燒 普通既:天婦羅 吞拿刺身其他就見仁見智 我地除左鍋物 飯麵類 壽司 手卷 應該都食左大部分環境可能就係你地想去既地方 但係野食就係欠奉服務就普通 重有D碗係唔乾淨要搵餐紙抹吓佢
完全唔明點解可以有百幾個好評 咁少劣評

其他就見仁見智
我地除左鍋物 飯麵類 壽司 手卷 應該都食左大部分
2024-04-09
2024-04-09 104 浏览
元朗西菁街緣聚重開😍TOGETHER當然最啱聚會啦,約咗中學同學 放題就最啱啦 一定搵到自己啱食😎298任食兩小時我哋加咗$190升級,我覺得絕對值得 點得最多嘅都係升級嘅item😏😏首先環境已經升晒級地方寬敞裝修豪華,非常日系 真係有啲似喺日本嘅感覺😌😌清酒🍶梅酒🍹生啤酒🍻🍻汽水全部任飲🍸最喜歡清酒配生蠔心心眼😍 即開時令生蠔非常新鮮脆口仲有鹹鹹嘅海水味即叫即開,無限任食,呢個item真係不斷encore再嚟梗係刺身項目啦😝😝赤蝦、榮螺、甜蝦、赤貝、油甘魚、希靈魚、魚吞拿、深海池鱼全部非常新鮮!赤蝦大大隻鮮甜jam口,非常夠凍榮螺 爽脆厚身帶子厚身鮮甜赤貝亦爽脆大大隻,夠晒口感放題嚟講真係有驚喜🤩🤩芥辣八爪魚手卷&海膽手卷兩款都係我嘅最愛,飯底很少反而料很多,海膽甘甜,一塊塊非常整齊👍👍火炙左口魚邊手卷熱辣辣,魚油滲落飯,滿口油甘香仲拖羅配醬油脆脆好有創意,兩者融合加上脆卜卜嘅口感真係欲罷不能😋😋熟悉方面款式亦都超多燒鱈魚乾,夠晒抌本,非常惹味,送走一流香蒜白酒煮藍青口,放題竟然用上藍青口真係驚喜非常鮮甜白酒清香非常cream串燒方面蒜蓉牛油燒海蝦、肉桂焦糖燒菠蘿🍍芥辣章魚、燒雞軟骨

清酒🍶梅酒🍹生啤酒🍻🍻汽水全部任飲🍸
最喜歡清酒配生蠔

心心眼😍 即開時令生蠔

再嚟梗係刺身項目啦😝😝
赤蝦、榮螺、甜蝦、赤貝、油甘魚、希靈魚、魚吞拿、深海池鱼
全部非常新鮮!
赤蝦大大隻鮮甜jam口,非常夠凍
榮螺 爽脆厚身
帶子厚身鮮甜
赤貝亦爽脆大大隻,夠晒口感
放題嚟講真係有驚喜🤩🤩

芥辣八爪魚手卷&海膽手卷

火炙左口魚邊手卷
熱辣辣,魚油滲落飯,滿口油甘香

仲拖羅配醬油脆脆
好有創意,兩者融合加上脆卜卜嘅口感真係欲罷不能😋😋

熟悉方面款式亦都超多
燒鱈魚乾,夠晒抌本,非常惹味,送走一流

串燒方面
蒜蓉牛油燒海蝦、肉桂焦糖燒菠蘿🍍芥辣章魚、燒雞軟骨、水牛城雞翼、蜜糖一口腸全部通通不斷encore,質素媲美專門串燒店

更易回本嘅item😏😏
風味燒羊扒 食得出高質素冇蘇媚火候剛剛好非常嫩滑
鰻魚西京燒串,正常串燒店$68./串嘅質素,外皮燒得焦脆非常肥美、厚身

蟹味噌甲羅燒配米通脆脆
放題食到,真係好幸福啊🥰🥰

壽喜燒牛肉鍋 其實已經好飽🤣🤣對壽喜燒有情意結,做得唔錯

甜品也絕不馬虎,基本上每台都order咗~草莓吉士銅羅燒
即叫即做有點疏乎厘嘅口感唔會太甜配上新鮮香甜士多啤梨👍👍

絕對值回票價極易回本😜
聽朋友介紹話食過呢間放題唔錯,野食即整夠熱夠新鮮,就黎試下佢啦!為左避開人潮同用早鳥優惠價,五點零六點就黎到,人唔係好多,但到7點左右就好多人,差不多坐滿!食物種類都好多,幾吸引!本身唔係特別鐘意食魚生,所以都唔係嗌左好多。但佢個油甘魚同池魚等都好鮮甜,加上厚切好有口感!好味喎!壽司都好好多款,件件細細件,唔會食飯食到飽晒!👍🏻👍🏻黑松露鰻魚一定要食,好香黑松露味,加上沾滿鰻魚汁既鰻魚食,好夾好好食!鐘意食鰻魚既朋友一定唔可以放過!成舊鰻魚燒,好厚切,啖啖肉!燒到外脆肉軟,應該用左啲白酒去燒,加上有少少焦香,超好味!甲羅燒好濃既蟹膏味,有少少蟹肉係入面,夾係塊餅去食好高享受!除左雪糕櫃外,仲有幾款甜品可以嗌,呢個流心牛角包好食!脆脆既牛角包入面係滑流既流心奶黃!超級好食!飲品都好多選擇!有凍有熱!岩晒不同人既選擇!最欣賞係呢個抹茶紅豆!紅豆好棉,抹茶又夠濃,仲可以任飲,正!超級滿足既一餐!呢度既食物同其他放題食物種類有少少唔同,唔會甘悶!全五⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!推薦!

食物種類都好多,幾吸引!

壽司都好好多款,件件細細件,唔會食飯食到飽晒!👍🏻👍🏻

甲羅燒
好濃既蟹膏味,有少少蟹肉係入面,夾係塊餅去食好高享受!

飲品都好多選擇!
有凍有熱!岩晒不同人既選擇!

超級滿足既一餐!
2024-04-07 69 浏览
我地好耐冇食過放題,今次就過左黎元朗呢邊食放題,因為知道呢間話有生蠔食,唔洗酒店自助餐都有得任食生蠔,梗係要黎食佢啦🤓我地係午餐時間黎食既,價錢就分別係咁:午市星期一至五 $238星期六日及公眾假期 $258晚市星期一至四 $298星期五六日、公眾假期及期前夕$308追加升級+$190/位,如:時令生蠔、海膽手卷、西京鰻魚燒午市或晚市非正價時段仲有3位送1位優惠,岩曬d一家4口黎食🌟要食生蠔就要升級先有,一場黎到梗係升埋級啦,餐廳既入口就係內街既,要兜入去先會見到,佢叫做西日餐廳,所以坐位有d西式風格,當然都有西式野食可以叫🇪🇺🇯🇵食物方面就梗係要食刺身啦,刺身都係新鮮既,冇乜雪櫃味,升級餐有中拖羅壽司,軟殼蟹手卷,海膽手卷,值得一提呢度既手卷都細細份咁,唔會出現勁多飯塞飽你既情況,呢樣好抵讚👍🏻到我黎主要目的生蠔啦,生蠔食落唔腥,有海水味,仲有生蠔汁同辣椒仔點,任嗌好爽🦪🦪🦪熟食方面都嗌左幾款串燒,天婦羅,牛柳粒等,串燒燒得幾靚同夠味,天婦羅熱辣辣唔錯,牛柳粒細細碟過下口癮都幾好,熟食呢part我都食得滿意😁升級有煲蝦味噌蟹黃軟殼蟹粥我叫左黎試,我本身就鐘意食軟殼蟹,所以想試下,佢有

我地係午餐時間黎食既,價錢就分別係咁:

午市
星期一至五 $238
星期六日及公眾假期 $258

晚市
星期一至四 $298
星期五六日、公眾假期及期前夕$308

追加升級+$190/位,如:時令生蠔、海膽手卷、西京鰻魚燒

升級有煲蝦味噌蟹黃軟殼蟹粥我叫左黎試,我本身就鐘意食軟殼蟹,所以想試下,佢有原隻炸軟殼蟹係入面,煲粥就幾有鮮味,個粥係食落食到有米既粥唔係棉既粥,我都可以,其實煲粥係正既,不過就超大煲差唔多2人分量,細煲d就好,可以食到更多其他野🥺

飲品同甜品就外面雪櫃自己攞,仲有啤酒任飲,仲有部分可以點餐叫🍻

呢間放題店都唔錯,用QR code落單,冇漏單既情況,收碟都快,唔怕成枱野食擺唔落唔升級都會夠食,而且算抵食,有埋3送1直頭超抵,如果升級類食物岩口味既都值得升級,因為都真係食比較貴既食材同埋質素唔錯😋
2024-03-29
午餐
2024-04-05 154 浏览
緣聚係我認知以來存在好耐嘅一間元朗嘅放題聽講佢新裝修,作為大西北嘅居民當然要去食啦佢依家嘅食物款式真係好多,可以選擇118款或146款佢同平日嘅放題差唔多,有嘅刺身、壽司、火灸、手卷卷物、一品料理、海鮮、沙律、燒物、揚物、天婦羅、串燒、食事、鍋物仲有嘅係飲品同甜品選擇都好多飲品無論係凍飲定熱飲,都好有特色甜品更有別於平日嘅放題食完記得最後出去拎雪糕同雪條食☺️☺️☺️8:30後入座超抵食,做緊第二位半價,真係唔可以唔知呢個優惠如果食生蠔同埋鵝肝或飲酒嘅人,我超級建議升級至148款,絕對唔會失望生蠔任食真心正,淨係我自己都食咗至少一打鵝肝都食左好多件,絕對係回本之物
緣聚係我認知以來存在好耐嘅一間元朗嘅放題
聽講佢新裝修,作為大西北嘅居民當然要去食啦
佢依家嘅食物款式真係好多,可以選擇118款或146款

佢同平日嘅放題差唔多,有嘅刺身壽司、火灸、手卷卷物、一品料理、海鮮、沙律、燒物、揚物、天婦羅、串燒、食事、鍋物
仲有嘅係飲品同甜品選擇都好多
飲品無論係凍飲定熱飲,都好有特色
甜品更有別於平日嘅放題
食完記得最後出去拎雪糕同雪條食☺️☺️☺️

生蠔任食真心正,淨係我自己都食咗至少一打
鵝肝都食左好多件,絕對係回本之物
  • 生蠔
  • 蟹肉茶碗蒸
  • 燒菠蘿
  • 鵝肝多士
  • 甜蝦刺身
2024-04-04 51 浏览
緣聚好耐都冇去老人院探姑姐,趁今日放假,一於入去元朗探吓佢順便行吓街。路經西裕街見到呢間食放題嘅餐廳,就同老婆入去試吓。升級放題多咗28品,仲有我最鍾意食嘅生蠔、海膽同中拖羅,梗係要升級喇。未叫嘢食前先去睇吓有乜嘢飲,呢度雪柜有各式汽水啤酒,最特別係有Hoegaarden嘅西柚味啤酒、日本啤同黑啤,咁就攞支西柚啤飲吓先,老婆就飲綠茶。其實仲有好多特式熱飲可以點,我哋又叫咗熱玫瑰洛神花茶,好香洛神花味。👍呢度用QR code入單,非常方便。第一round先嚟半打生蠔及幾款魚生。生蠔都幾新鮮,剛開咗一陣,食落好有海水味,亦非常creamy,抖抖再叫過。😋第一盤魚生有三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚同深海池魚。同時叫咗樽清酒嚟食魚生真係絕配。跟住叫咗幾件壽司,重點係有中拖羅同海胆手卷。👌熱食有鵝肝多士,件鵝肝煎得外脆內軟。清酒煮蜆就份量十足,羊扒醃得好入味。老婆叫咗蝦味噌蟹黃軟殼蟹粥,非常特別。我就叫咗海蜆手打烏冬,都幾好食。😁甜品仲有各式雪糕,實有一款啱你。😜呢度出菜好快,叫完冇耐就有得食,清枱速度亦快,唔會擺到成枱都係嘢,職員服務值得一讚。
緣聚

甜品仲有各式雪糕,實有一款啱你。😜

2024-03-29
  • 刺身
  • 生蠔
  • 海膽手卷
2024-04-04 62 浏览
以前食放題,好大疊紙然後有筆自己填,而家與時並進,好多餐廳已經開始掃qr code落單好方便!好耐都冇食放題,今次來到元朗緣聚食返夠本😋入到去見到一邊係西式的裝修,另一邊係日式的風格,仲有榻榻米可以坐,感覺真係去咗日本食😋 見到可以update版有生蠔😋款式種類算多,有刺身,壽司,手卷,沙律,天婦羅,揚物,串燒,食事等….生蠔不算大,但幾新鮮,我喜歡擠少少檸檬汁!魚生都幾新鮮,有我最愛嘅三文魚,仲有甜蝦,赤貝,希靈魚籽…..點左好多樣嘢試,有幾樣重點推介:蝦麫豉蟹皇軟殼蟹粥,呢個真係非常好食,粥底好濃味,平時軟殼蟹通常就咁炸嚟食,呢個用嚟做粥,幾特別!蝦味麫豉做底,令粥更加濃味,再加上脆脆的軟殼蟹😋鵝肝多士:多士好脆,和鵝肝配搭非常好鱈魚乾也是推介之一,都係好脆天婦羅也不失色,不會用太厚漿炸👍🏻甜品雪糕雪條也算多選擇,亦有窩夫,錭魚燒…由於地牢下面,所以收信息會不太好,但有wifi提供👍🏻

好耐都冇食放題,今次來到元朗緣聚食返夠本😋入到去見到一邊係西式的裝修,另一邊係日式的風格,仲有榻榻米可以坐,感覺真係去咗日本食😋 見到可以update版有生蠔😋款式種類算多,有刺身壽司,手卷,沙律,天婦羅,揚物,串燒,食事等….

鵝肝多士:多士好脆,和鵝肝配搭非常好

鱈魚乾也是推介之一,都係好脆

天婦羅也不失色,不會用太厚漿炸👍🏻

甜品雪糕雪條也算多選擇,亦有窩夫,錭魚燒…

由於地牢下面,所以收信息會不太好,但有wifi提供👍🏻

2024-03-31