聖誕過後依然仲好不捨😭,梗係要啤啤佢延續呢個假日嘅氣氛啦! 呢間尖沙咀日式餐廳🇯🇵 絆 推出咗好抵嘅晚市優惠!😍🌟逢星期一至四晚上6點後入座,2人同行即送 :100ml特選SAKE🍶/2杯SAPPOR生啤🍻/2杯無酒精飲品🥤餐廳仲提供多款新鮮刺身、壽司🍣、滋味串燒、佐酒小食、炸物🍤、 鍋物🍲! 個人特別鍾意百味炸原條燒茄子$68 ,外層炸得鬆脆,內裡鬆軟🤤燒原條魷魚筒$118 十分新鮮易咬, 配埋加咗Wasabi嘅豉油去食,又係另一番體會🤭記得必點油甘魚刺身 $88 ,新鮮無腥味而且好厚肉!大滿足🥰🥰🥰仲叫咗其他小食,邊食邊送酒真係好爽!😋鰈魚壽司 $38/火炙芝士鰻魚壽司 $38/免治雞肉棒 $76/ 金菇牛肉卷$38/ 秋葵豚肉卷$36/日式豆腐野菜鍋 $68/豚五花$38/ 牛舌芯$68另外呢到仲有間VIP 房, 大約容納到5~8人 ,如果一班friend嚟聚會私隱度就可以高啲🤣,又可以玩得放啲啦🥳🤭🤭!唔錯唔錯!

餐廳仲提供多款新鮮刺身壽司🍣、滋味串燒、佐酒小食、炸物🍤、 鍋物🍲! 個人特別鍾意百味炸原條燒茄子$68 ,外層炸得鬆脆,內裡鬆軟🤤

仲叫咗其他小食,邊食邊送酒真係好爽!😋

2023-01-05 97 浏览
今日嚟到位於尖沙咀嘅居酒屋食飯,餐廳位於尖東附近,等港鐵站隔離,位置都算方便。依家佢哋餐廳仲做緊限時優惠,星期一至四晚上六點後入座,二人同行即送100ml sake或2杯sapporo生啤或2杯無酒精飲品。大蔥雞肉雞肉味道濃郁,配埋大蔥入口唔會覺得太油膩。牛舌芯牛舌入口彈牙,油味香濃,加上係厚切,所以都幾有口感。金菇牛肉卷牛肉嘅香味完全入左喺金菇入面,令到成個金菇牛肉卷都好惹味。豚五花五花肉入口有油香,又唔會太過油膩,加上都燒得幾香脆,所以都幾好味呀。燒泡菜豬肉飯團飯團燒得幾香脆,加上有飯香,連埋泡菜同豬肉一齊食,幾好味。火炙魷魚壽司魷魚燒過之後更加惹味,連埋壽司一齊食就最啱啦。整體來講,餐廳嘅各種食物嘅水準都做得幾好,價錢亦都唔算太貴。

大蔥雞肉
雞肉味道濃郁,配埋大蔥入口唔會覺得太油膩。

牛舌芯
牛舌入口彈牙,油味香濃,加上係厚切,所以都幾有口感。

金菇牛肉卷
牛肉嘅香味完全入左喺金菇入面,令到成個金菇牛肉卷都好惹味。

豚五花

燒泡菜豬肉飯團
飯團燒得幾香脆,加上有飯香,連埋泡菜同豬肉一齊食,幾好味。

火炙魷魚壽司
魷魚燒過之後更加惹味,連埋壽司一齊食就最啱啦。

呢間位於尖沙咀嘅居酒屋真係十分之推薦大家去試下🤩一嚟環境真係好舒服,室外同室內環境都佈置得好靚,而且食物價錢好合理,性價比比一般居酒屋高🏮.🍤軟殼蟹卷 $128真係超級鍾意炸物配蛋黃醬😍軟殼蟹炸得好香脆,唔會食到成口油😎又好食又飽肚🤩.🍢串燒燒物 $28-$68尖沙咀居酒屋黎講,價錢都算係咁😌當日叫咗嘅串燒入面覺得最出色嘅係雞胸軟骨、牛舌芯同埋豚五花🤪每串都燒得啱啱好,同朋友一路傾偈,一路飲下酒一路食串燒真係好過癮🥳.💰人均消費~$350.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍤軟殼蟹卷 $128
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2023-01-04 69 浏览
Free sake or draft beer or any non alcoholic drink at Kizuna now from mon to Thurs !-間白sashimiThick and crunchy Full of umami Perfectly cut with no tendon at all-Shima Aji sushiMy all time favouriteThick flesh with very little bonesIt’s fat but delicate in flavoursWith a prolong aftertaste -dorado It’s white with a hint of pinknessSoft and contains high amount of fat It’s good to eat as sashimi or sushi-TsukuneThe minced chicken meat is moulded into a cylinder shapeWith the raw egg dressing to e

-間白sashimi
Thick and crunchy
Full of umami

-Shima Aji sushi
My all time favourite
With a prolong aftertaste

-dorado

-Tsukune
With the raw egg dressing to enhance the texture and add moisture to it
Outer skin is grilled slightly to give you a hint of crispiness
Perfect skewers to pair with a draft beer

-grilled eggplant
These grilled eggplant are always a hit! They are grilled and tossed in a simple garlic and herb oil which gives them lots of flavours!
2023-01-02 67 浏览
💡環境舒適居酒屋新一年要慶祝一下,呢間樓上居酒屋裝修好有日式家庭風味,環境舒適有露台座位同埋套房,而且食物多元化,有種日式家庭嘅味道。🍽壽司及刺身🍣我地點左劍魚腩刺身,好肥美,油脂感夠豐富,食落口感一流。壽司就點左三文魚壽司及鰈魚壽司,店員好好咁介紹應該食邊一種先。🍽金龍卷🔥🐉金龍卷上面有蟹籽,內裡係炸蝦,食落口感都幾豐富,而且有咁多件,都幾抵食。🍽炸池魚BB呢個送酒真係一流,裡面骨頭炸到酥脆,外層金黃香口,好香口。🍽串燒🍢雞頸肉,雞腿肉串, 雞胸軟骨,牛舌芯同埋豚五花。豚五花好值得推介,豬肉同脂肪既比例啱啱好,肥瘦均勻,食落好有口感。另外牛舌芯就好爽口,咬落唔韌。🍽百味炸原條燒茄子🍆燒茄子就食得多,第一次食估炸茄子,估唔到都可以咁好味,外面炸得金黃香脆,但入面茄子仲係好juicy及有嫩滑嘅口感。🍽流心蛋燒飯焦燒得好干身,飯焦入口非常香脆,流心蛋蛋漿同沙律醬滲入飯團入面,好滋味。ps/餐廳而家做緊推廣,星期一至四晚上6點後2位以上入座即送2杯飲品,分別可以揀1000ml特選Sake、2杯Sapporo生啤、2杯無酒精飲品。
💡環境舒適居酒屋

🍽壽司刺身🍣

🍽金龍卷🔥🐉

🍽炸池魚BB
呢個送酒真係一流,裡面骨頭炸到酥脆,外層金黃香口,好香口。

🍽串燒🍢

🍽百味炸原條燒茄子🍆

🍽流心蛋燒飯焦

2022-12-23 73 浏览
提早慶祝聖誕,搵間居酒屋chill下環境唔錯仲有個小露台,感覺休閒舒適人多仲可以包一間榻榻米包廂刺身盒入面幾款刺身都係厚切的好鮮甜肥美池魚有淡淡油香叫左幾款壽司赤身壽司,鰻魚壽司,炙燒左口魚壽司炙燒完好有魚油味,入口就融化叫左幾款串燒牛柳粒,珠蔥豚肉卷,豚五花 燒牛舌芯全部都燒得好香,簡單調味,其中最鐘意食豚五花,肥瘦均勻,肉質juicy。燒牛舌芯牛舌燒完特別香特別多油份而且咬落唔韌勁好食免治雞肉棒沾上日本生雞蛋 更加滋味燒原條魷魚筒一大整條魷魚,好咬口,唔會韌配埋啲燒汁都唔錯燒忌廉芝士牛肉飯團飯團燒得脆口,如果鐘意食飯焦應該會好喜歡
提早慶祝聖誕,搵間居酒屋chill下
環境唔錯仲有個小露台,感覺休閒舒適
人多仲可以包一間榻榻米包廂

刺身盒入面幾款刺身都係厚切的
好鮮甜肥美

池魚有淡淡油香

叫左幾款壽司
赤身壽司,鰻魚壽司,炙燒左口魚壽司

炙燒完好有魚油味,入口就融化

叫左幾款串燒
牛柳粒,珠蔥豚肉卷,豚五花 燒牛舌芯

燒牛舌芯
牛舌燒完特別香特別多油份
而且咬落唔韌勁好食

免治雞肉棒
沾上日本生雞蛋 更加滋味

燒原條魷魚筒
一大整條魷魚,好咬口,唔會韌
配埋啲燒汁都唔錯

燒忌廉芝士牛肉飯團
飯團燒得脆口,如果鐘意食飯焦應該會好喜歡
🚩 絆就嚟到聖誕梗係要食聖誕大餐!呢間居酒屋座位非常之闊落,主場總共有五張枱,如果大家想黎嘅Book定位會好啲~除咗一般座位之外,仲有露天同埋套房,房間裏面仲可以唱K,仲有私人嘅露台仔🫶🏻啱晒一大班人開party餐廳仲會定期舉辦啲日本居酒屋活動‼️ 其中一個係鬥快飲清酒,只要係13秒內飲到6杯就全單9折😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈明太子玉子燒 $98一開始睇佢個樣咁金黃色覺得可能會老左但原來只係雞蛋品種嘅問題 內裏都好嫩滑仲有少少汁明太子入口個下有少少鹹魚味🤣不過嗰一下感覺好快過之後就食得出明太子本身香辣嘅感覺🌈劍魚腩刺身 $88睇圖都見到佢表面令立立,油脂感十足食落一啲筋都冇而且仲要係厚切 好有質感🌈火炙左口魚 $38兩件左口魚打孖上灸燒得黎但又唔會燒到冇晒質感 好似熟咗嘅魚肉咁佢keep住有少少未熟曬 qq彈彈嘅感覺🌈芝士鰻魚 $38鰻魚同埋蒲燒汁超級本身甜甜地加埋芝士嘅鹹香竟然意外地夾鰻魚質素好好無刺🌈油甘魚 $38油脂感十足色水都超靚🌈流心蛋鍋巴 $48好特別嘅菜式‼️食之前要篤穿隻流心蛋 令到飯沾滿蛋漿飯本身已經好香口,表面焦香加埋蛋漿黏黏地嘅口感 入口好飽滿 層次豐富除咗
🚩 絆

🌈明太子玉子燒 $98
一開始睇佢個樣咁金黃色覺得可能會老左
但原來只係雞蛋品種嘅問題 內裏都好嫩滑仲有少少汁
明太子入口個下有少少鹹魚味🤣不過嗰一下感覺好快過
之後就食得出明太子本身香辣嘅感覺

🌈劍魚腩刺身 $88
睇圖都見到佢表面令立立,油脂感十足
食落一啲筋都冇

色水都超靚

🌈流心蛋鍋巴 $48
好特別嘅菜式‼️
食之前要篤穿隻流心蛋 令到飯沾滿蛋漿

飯本身已經好香口,表面焦香
加埋蛋漿黏黏地嘅口感 入口好飽滿 層次豐富
除咗蛋之外,仲有少少沙律醬同埋芝士調味,大滿足

🌈牛柳粒 $38
平時出去食串燒真係好少叫牛柳
因為通常一係牛肉質素唔好,一係就會燒到好乾
不過依款我覺得很可以!牛味香濃又唔靱
醬汁仲有少少似照燒汁 甜甜的

🌈雞翼 $38
雞翼可能影相嗰陣時影耐左
食落有少少乾,下次要即食🥹

🌈豚五花 $38
雖然用嘅係五花肉,但一啲都唔肥膩
佢肥嘅位已經燒到有少少脆身,香味就好似食緊豬油渣咁
加埋檸檬汁 perfect啊

🌈日式蘿蔔糕 $38
蘿蔔糕本身質素唔錯 仲有埋臘腸
包埋紫菜食就好似去日本過緊新年咁😆
新奇得黎的確幾好食
呢度啱晒我呢D酒鬼🍻逢星期一至四晚市二人入座,即送100ml特選 sake/Sapporo生啤/無酒精飲品兩杯,之後生啤unatst 絆 - 尖沙咀嘅居酒屋一嚟到緊係叫返杯Sapporo 啤啤佢先啦🍻絆而家仲有個1蚊賞活動:抽中即可以以$1換購酒或者多款食物😍清酒1枝, 鵝肝多士, 原條燒魷魚筒等等...好多唔同嘅著數呢度環境好,有室內外位,仲有party房,party房仲有獨立露台,嚟緊節日可以book間房成班friends開party都得呀前菜先上咗壽司同刺身先鰹魚, 梭子魚壽司,兩款壽司都好鮮甜油甘魚刺身 - 非常鮮味,肉厚肥嫩,細緻甘甜,係我嘅最愛食串燒梗係送啤酒好啦,我叫咗幾款最愛嘅串燒免治雞肉棒 - 每次去串燒店我都必叫嘅,我最鐘意個蛋汁😍仲可留返點其他野🤣例如點金菇牛肉卷都好夾架豚五花 - 甘香而不膩,多汁鮮嫩😋炸豆腐串 - 冇諗過係咁脆架,鬆脆到有聲架,香口好味雞皮 - 唔肥而且香脆不膩,好似食薯片咁,送酒都一流原條燒茄子 - 鋪滿木魚嘅燒茄子,超級惹味燒原隻扇貝 - 味道鮮甜,厚肉彈牙,好好味呀日式豆腐野菜鍋 - 天寒地凍,飲個熱湯真係正到不得了,暖笠笠絆 (尖沙咀)

一嚟到緊係叫返杯Sapporo 啤啤佢先啦🍻

絆而家仲有個1蚊賞活動:
抽中即可以以$1換購酒或者多款食物

前菜先上咗壽司刺身
鰹魚, 梭子魚壽司,兩款壽司都好鮮甜
油甘魚刺身 - 非常鮮味,肉厚肥嫩,細緻甘甜,係我嘅最愛

食串燒梗係送啤酒好啦,我叫咗幾款最愛嘅串燒

豚五花 - 甘香而不膩,多汁鮮嫩😋

炸豆腐串 - 冇諗過係咁脆架,鬆脆到有聲架,香口好味

雞皮 - 唔肥而且香脆不膩,好似食薯片咁,送酒都一流

原條燒茄子 - 鋪滿木魚嘅燒茄子,超級惹味

燒原隻扇貝 - 味道鮮甜,厚肉彈牙,好好味呀

絆 (尖沙咀)🍴居酒屋🍴
地址: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓

#Kizuna #tstrestaurant #tsimshashui女#尖沙咀美食 #尖沙咀居酒屋 #居酒屋 #香港美食 #吃貨 #食咩好 #hkfoodie #hkfoodblogger #foodie #foodporn #foodstagram全日半價
  • 油甘魚刺身
2022-12-21 46 浏览
絆位置於尖沙咀p出口附近,都係一個方便快捷既位置,佢都個特色係有獨立露台可以睇到尖東美景 環境係簡樸和風亦都有雅致包廂!係個平民居酒屋風格!依家有晚市優惠 逢星期一至四晚上六點後入座二人同行即送 100ml特選Sake/2杯Sapporo生啤/2杯無酒精飲品!另外開業週年慶 星期一至四 Sapporo生啤全日半價優惠小菜明太子玉子燒$98係比較實身既玉子,上面有明太子醬!我地成日去食日本野都會叫玉子燒因為每一間既玉子燒都各有特色呢一間既都好食,蛋味比較濃燒原隻扇貝$76上面有蟹子同埋沙律醬燒得剛好!壽司鰈魚$38油脂味比較重,非常肥美三文魚 $28通常都會叫三文魚!都好新鮮!油甘魚$48油甘魚肉厚滑嫩甘甜多膠質劍魚腩刺身5片$88肉色白潤帶粉紅色每片都略厚鮮甜不肥膩7款串燒牛舌心$68非常柔軟但又爽口彈牙,牛肉味濃雞肉大蔥 $28雞肉同大蔥完美配搭金菇豚肉 $36雞腿肉串$28豚五花$38非常肥美!肥肉同瘦肉相隔

另外開業週年慶 星期一至四 Sapporo生啤全日半價優惠

小菜
明太子玉子燒$98
係比較實身既玉子,上面有明太子醬!
我地成日去食日本野都會叫玉子燒
因為每一間既玉子燒都各有特色
呢一間既都好食,蛋味比較濃

燒原隻扇貝$76
上面有蟹子同埋沙律醬
燒得剛好!

壽司
鰈魚$38
油脂味比較重,非常肥美
三文魚 $28
通常都會叫三文魚!都好新鮮!
油甘魚$48

每片都略厚
鮮甜不肥膩

7款串燒
牛舌心$68
非常柔軟但又爽口彈牙,牛肉味濃
雞肉大蔥 $28
雞肉同大蔥完美配搭
金菇豚肉 $36
雞腿肉串$28
豚五花$38
非常肥美!肥肉同瘦肉相隔
2022-12-20 33 浏览
絆尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓返左成日工,最開心就係收左工之後搵間居酒屋飲返杯,食d嘢就最Ralex啦,今日同左同事黎呢間係尖沙咀既上樓居酒屋,入到黎感覺好舒服,座位都幾闊落,除左室內仲有部份位置係室外,好好feel呀,而家涼涼地既天氣坐outdoor就岩晒啦見到餐廳Meun而家做緊推廣,星期一至四晚上6點後2位以上入座即送2杯飲品,分別可以揀1000ml特選Sake2杯Sapporo生啤2杯無酒精飲品而我地當然係揀生啤啦,岩晒我口味壽司及刺身我地點左油甘魚刺身,黎到見到超大件同厚切呀,食落口感一流,唔會有筋,而且非常新鮮。。至於壽司方面,就揀左三文魚壽司,左口魚壽司,鰻魚玉子,全部都係即制手握壽司,質素一定有保証啦各式串燒大蔥雞肉,雞腿肉串, 雞胸軟骨,牛舌芯同埋豚五花,我自己最鐘意既係牛舌芯,好大塊而且非常厚切,入口感覺好豐富。。另外豚五花都值得推介,豬肉同脂肪既比例啱啱好,入口肥美又唔會覺得太油膩,直情想Encore黎多串呀燒原隻扇貝超大隻既扇貝,加入左芝士同埋沙律醬燒,令到鮮味更加突出,再係表面加啲鮮艷既蟹子做點綴,真係望見都流曬口水呀百味炸原條燒茄子估唔到炸茄子都可

尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓

1000ml特選Sake
2杯Sapporo生啤
2杯無酒精飲品
而我地當然係揀生啤啦,岩晒我口味

壽司刺身

各式串燒

百味炸原條燒茄子
估唔到炸茄子都可以咁好味,外面炸得非常香脆,入面就保留住茄子一貫嫩滑嘅口感,真係唔錯

流心蛋燒飯焦
飯焦入口非常香脆,混合埋香滑既流心蛋汁同沙律醬入口,感覺幾新鮮,一試難忘
2022-12-17 34 浏览
今次推介呢間樓上居酒屋有露台座位,亦可以包房開party!除左飲酒之外,食物種類都好多~ 襯住餐廳有一週年優惠就可以試吓啦😛-🌟一週年優惠🌟👉逢星期一至四晚上六點後入座,二人同行即送 100ml sake / 2杯Sapporo 生啤 / 2杯無酒精飲品👉晚市時段消費滿$200答中簡單問題,仲可以用一蚊參加抽獎(頭獎有成支300ml sake😻)-🎈壽司刺身👉鰹魚刺身 ($88) 好厚切,份量夠誠意👉鰈魚壽司 ($38) 微微炙燒,逼返油脂出嚟👉三文魚腩壽司 ($48) 👉梭子魚壽司 ($58) -🎈小食👉燒忌廉芝士牛肉飯團 ($58)鍾意食飯焦嘅話唔可以錯過😻 加埋芝士牛肉超好食!👉炸雞皮餃子 ($58) 雞皮包住餃子餡,一口一粒夠脆夠過癮👉原條燒茄子 ($68)👉燒日本蠔 ($76)-🎈串燒調味好夠好惹味!飲酒又點可以無串燒呢~我自己就最中意豚五花,因為最肥😹,有脂肪先好食㗎嘛🫠👉大蔥雞肉 ($28)👉雞胸軟骨 ($38)👉牛舌芯 ($68)👉露筍牛肉卷 ($38)👉豚五花 ($38)-🎀總括而言🎀👉食物:種類非常多,質素都OK👉服務:正常​👉環境:好適合靜靜地同朋友飲兩杯酒傾吓計

今次推介呢間樓上居酒屋有露台座位,亦可以包房開party!
🌟一週年優惠🌟

🎈壽司刺身
👉鰹魚刺身 ($88) 好厚切,份量夠誠意
鰹魚刺身
鰈魚壽司 三文魚腩壽司 梭子魚壽司

👉鰈魚壽司 ($38) 微微炙燒,逼返油脂出嚟
👉三文魚腩壽司 ($48)
👉梭子魚壽司 ($58)
🎈小食
👉燒忌廉芝士牛肉飯團 ($58)
燒忌廉芝士牛肉飯團

鍾意食飯焦嘅話唔可以錯過😻 加埋芝士牛肉超好食!
👉炸雞皮餃子 ($58)
炸雞皮餃子

雞皮包住餃子餡,一口一粒夠脆夠過癮
👉原條燒茄子 ($68)
原條燒茄子

👉燒日本蠔 ($76)
燒日本蠔

🎈串燒
調味好夠好惹味!飲酒又點可以無串燒呢~
我自己就最中意豚五花,因為最肥😹,有脂肪先好食㗎嘛🫠
大蔥雞肉 豚五花
露筍牛肉卷  牛舌芯 雞胸軟骨

👉大蔥雞肉 ($28)
👉雞胸軟骨 ($38)
👉牛舌芯 ($68)
👉露筍牛肉卷 ($38)
👉豚五花 ($38)
🎀總括而言🎀
👉食物:種類非常多,質素都OK
👉服務:正常​
👉環境:好適合靜靜地同朋友飲兩杯酒傾吓計~
🎀其他小資訊🎀
👉訂位:phone booking
👉信用卡優惠:🈚️
2022-12-09 48 浏览
絆 - 高質日式料理 今日介紹一間位於尖沙咀的日式料理,日式居酒屋一樣,座位唔算太多,有露台同包廂,一種日式家庭私房菜嘅味道,私隱度好高,環境非常舒適。鰹魚刺身 $88時令嘅日本刺身,肉質軟滑、油脂豐富,配蔥一拼吃味道更出。鰈魚壽司 $38梭子魚壽司 $58肉質清爽、鮮甜嘅白身魚,表面輕輕火炙過,口感更佳。大蔥雞肉 $28雞胸軟骨 $38雞翼串燒 $38牛舌芯 $68珠蔥豚肉串 $36炸豆腐 $28串燒燒烤的時間拿捏得剛好,非常欣賞牛舌心,油香滿滿、啖啖肉;另外就係炸豆腐,表面佈滿木魚碎,豆腐外脆內軟。炸雞皮餃子 $58香脆嘅雞皮包着飽滿嘅肉餡。燒忌廉芝士牛肉飯團 $58佈滿飯焦紮實嘅飯團加上忌廉芝士牛肉。
絆 - 高質日式料理

鰹魚刺身 $88
時令嘅日本刺身,肉質軟滑、油脂豐富,配蔥一拼吃味道更出。

鰈魚壽司 $38
梭子魚壽司 $58
肉質清爽、鮮甜嘅白身魚,表面輕輕火炙過,口感更佳。

大蔥雞肉 $28
雞胸軟骨 $38
雞翼串燒 $38
牛舌芯 $68
珠蔥豚肉串 $36
炸豆腐 $28

炸雞皮餃子 $58
香脆嘅雞皮包着飽滿嘅肉餡。

燒忌廉芝士牛肉飯團 $58
佈滿飯焦紮實嘅飯團加上忌廉芝士牛肉。
如果你話soju係我既完美情人,咁sake就係我既終生伴侶,出黎社會第一樣野必需要學識,就係飲酒,你諗下social又要飲出去玩都係要飲,唔飲得,莫講話無face,直程係無taste,要飲得過人先要飲得過自己,酒精就係一種鍛鍊既過程,一種同人建立關係既橋樑。👇📌廚 師 推 介 -▪️ 炸 池 魚 BB -▪️ 金 龍 卷 - ▫️ 佐酒小食黎講,「炸池魚BB」真係世一,裡面骨頭炸到酥脆,外層金黃香口,送埋佢地sapporo生啤就fit哂;另一道「金龍卷」表面鋪上大量蟹籽,裡面包住一大舊炸蝦,食落肉質爽甜爽彈,加埋大量沙律醬,​份量足夠兩人至三人都仲得。📌刺 身 - ▪️ 油 甘 魚 刺 身 - ▫️ 今晚呢個「油甘魚刺身」夠哂新鮮,就咁望都知道油潤甘香,食落質感夠哂軟滑,極富彈性,對於好似我呢d油甘魚控簡直係治癒。📌燒 物 - ▪️ 自家製明太子玉子燒 - ▪️ 燒 原 隻 扇 貝 -▫️ 輪到燒物方面,第一道「自家製明太子玉子燒」幾有驚喜,口感軟熟得黎,蛋味係超級香濃,加埋滿滿既明太子做點綴,份外鹹香;而「燒原隻扇貝」望落就夠哂肥美啦,食落肉質爽甜,加埋面頭既沙律醬同埋蟹籽,一啖過過足口癮!📌串 燒

要飲得過人先要飲得過自己,酒精就係一種鍛鍊既過程,

一種同人建立關係既橋樑。👇

📌廚 師 推 介 -
▪️ 炸 池 魚 BB -

▪️ 金 龍 卷 -

炸池魚BB

表面鋪上大量蟹籽,裡面包住一大舊炸蝦,食落肉質爽甜爽彈,
加埋大量沙律醬,​份量足夠兩人至三人都仲得。

📌刺 身 -
▪️ 油 甘 魚 刺 身 -

📌燒 物 -
▪️ 自家製明太子玉子燒 -

▪️ 燒 原 隻 扇 貝 -
燒原隻扇貝

▫️ 輪到燒物方面,第一道「自家製明太子玉子燒」幾有驚喜,
口感軟熟得黎,蛋味係超級香濃,加埋滿滿既明太子做點綴,
自家製明太子玉子燒

份外鹹香;而「燒原隻扇貝」望落就夠哂肥美啦,食落肉質爽甜,
加埋面頭既沙律醬同埋蟹籽,一啖過過足口癮!

📌串 燒 -
▪️ 串 燒 盛 -
免治雞肉串、雞翼、牛舌芯、豚五花腩

▫️ 最後串燒環節,分別嗌左「免治雞肉串」、「雞翼」、「牛舌芯
同埋「豚五花腩」。免治雞肉串燒裡面帶少少軟骨,咬落好有口感,
免治雞肉串

配搭附送既生雞蛋醬汁,撈埋相當惹味;雞翼燒得岩岩好,
唔會太鹹;牛舌爽彈唔韌,又唔乾身,幾好;五花腩入口
油香十足,整體唔算好貴,性價比幾高。
2022-12-08
免治雞肉串
2022-12-07 44 浏览
Happy friday! 又過了忙碌的一週,終於可以RELAX一下,和朋友來到尖沙咀逛逛街,然後吃日本料理,選擇這一間主要想吃串燒,再搭配其他小吃。日本兵庫蠔$116/2隻體型比較大,入口較creamy肥美,配上日本蠔常有的酸汁啫喱及鮮檸檬汁,比較開胃。深海池魚王$88、金目鯛$88、鰈魚壽司$38深海池魚王肉質細緻爽口帶油份、金目鯛炙燒過,魚的油分豐潤,口感軟熟,鰈魚也炙燒過,迫出魚油,有點像左口魚邊的口感,入口即融。免治雞肉棒$76形狀不同一般餐廳吃的圓滾滾雞肉棒,反而做出兩件方正的形態,沾上日本生雞蛋搭鰻魚汁,口感細緻味道香濃。大蔥雞肉$28一件雞肉一件蔥,能減膩,醬汁甜甜的,雞肉滑溜,蔥帶辣。秋葵牛肉卷$38 露筍牛肉卷$38平常吃豚肉卷多,今晚想嘗試牛肉卷,別有一番味道,牛肉薄薄的,滿有牛香,秋葵烤得軟硬適中,而露筍細嫩多汁。豚五花$38入口爽口又有豚脂香,以黑椒來調味帶點辣勁。珠蔥豚肉卷$36薄薄豚肉燒得香口,包著大量珠蔥能平衡肉膩。原條燒茄子$68不同港式燒茄子,它不會有大量蒜蓉,只配了少許醬油,比較清新的感覺,而茄子肉已全起出來,很細心,吃得容易。流心蛋燒飯團$48簡

日本兵庫蠔$116/2隻

深海池魚王$88、金目鯛$88、鰈魚壽司$38

免治雞肉棒$76

大蔥雞肉$28
一件雞肉一件蔥,能減膩,醬汁甜甜的,雞肉滑溜,蔥帶辣。

秋葵牛肉卷$38 露筍牛肉卷$38

豚五花$38
入口爽口又有豚脂香,以黑椒來調味帶點辣勁。

珠蔥豚肉卷$36
薄薄豚肉燒得香口,包著大量珠蔥能平衡肉膩。

原條燒茄子$68

流心蛋燒飯團$48
簡單的燒飯團,卻考功夫,烤到脆卜卜,飯團的口感已完全不同,十分特別,沾上沙律醬和流心蛋,更香和惹味。
2022-12-07 717 浏览
發現尖沙咀有間樓上居酒屋幾好~食物性價比高,環境舒適有露台座位~仲有得睇波!⚽️🏃🏻🏃🏻📌3-6pm 啤酒🍻 💲68買一送一🎉🎉📌📌仲有個「 啤酒+串燒set 💲98 」包啤酒🍺/sake一杯🍶+2串串燒🍢🍢抵喎!即同fds一齊嚟食飯睇波🥅⚽️ 🍻《 Sapporo啤酒🍻 💲68買一送一 》 有濃厚嘅麥芽風味~cheers! 《 自家制明太子玉子燒💲98 》好有蛋香又軟滑~中間包卷住帶點咸香嘅明太子幾惹味~刺身:《 魷魚 💲88 》- 大塊薄身又軟嫩,完全唔韌好鮮味~《 油甘魚5片 💲88 》- 大片厚身,鮮甜有脂香~壽司:《 赤身壽司💲48 》- 質感結實,魚味濃~《 鰈魚壽司 💲38 》- 油脂豐厚、口感溫順又鮮甜~串燒:《 免治雞肉棒配日本雞蛋 💲76 》- 雞肉及雞軟骨嘅比例恰到好處,再加上美味嘅月見汁有滑溜口感同蛋香,美味~《 燒秋葵 2串 💲28 》- 秋葵燒過添香口~《 大蔥雞肉 💲28 》- 雞肉嫩滑有脂香~《 雞胸軟骨 💲38 》- 雞胸肉唔鞋,軟骨有口感~《 豚五花 💲38 》- 豚肉嫩滑有脂香~《 燒原隻扇貝 💲76 》扇貝鮮嫩彈牙,加上沙律醬同三文魚子好提味~《

發現尖沙咀有間樓上居酒屋幾好~
食物性價比高,環境舒適有露台座位~
仲有得睇波!⚽️🏃🏻🏃🏻

📌3-6pm 啤酒🍻 💲68買一送一🎉🎉
📌📌
抵喎!即同fds一齊嚟食飯睇波🥅⚽️

🍻《 Sapporo啤酒🍻 💲68買一送一 》
有濃厚嘅麥芽風味~cheers!

《 自家制明太子玉子燒💲98 》
好有蛋香又軟滑~中間包卷住帶點咸香嘅明太子幾惹味~

刺身
《 魷魚 💲88 》- 大塊薄身又軟嫩,完全唔韌好鮮味~
《 油甘魚5片 💲88 》- 大片厚身,鮮甜有脂香~

壽司
《 赤身壽司💲48 》- 質感結實,魚味濃~
《 鰈魚壽司 💲38 》- 油脂豐厚、口感溫順又鮮甜~

串燒:

《 燒秋葵 2串 💲28 》- 秋葵燒過添香口~

《 大蔥雞肉 💲28 》- 雞肉嫩滑有脂香~
《 雞胸軟骨 💲38 》- 雞胸肉唔鞋,軟骨有口感~
《 豚五花 💲38 》- 豚肉嫩滑有脂香~

《 燒原隻扇貝 💲76 》
扇貝鮮嫩彈牙,加上沙律醬同三文魚子好提味~

《 流心蛋燒飯團 💲48 》- 燒飯團幾大個,上面放有流心蛋及芝士,戳破蛋後即有蛋醬緩緩流出!香口兼有口感嘅飯團蘸上蛋漿、芝士同三文魚子增添香滑及口感,特別又好味~

2022-11-29