不嬲都係呢熟客,但唔知佢係咪轉左廚師定係多左分店要管理。。。兩次黎叫呢個意粉都乾到呀媽都唔認得,以為一次係咁,第二次同樣質素,好失望。另外d食物既味道都好似差左咁,希望好好改善下。以前d份量都大份好多,而家又小左,叫個意粉得個幾條青豆,十隻手指數得晒,真係唔係太抵。比起初初間餐廳好有heart,好有水準既時候真係差左好多,有時開得太多分店,食物既水準真係會下降,本身都係素食者,好支持素食餐廳,但連續係咁真係好失望。。。

2021-10-07 172 浏览
Back for the impossible spaghetti and the portobello burger with sweet potato chips. The spaghetti is generous but its a little too sweet for my liking. Perhaps they added more sugar to create and resemble the flavor of real mince pork. Overall, it was okay. The portobello burger with vegan cheese is quite nice. The bun is warm and the chips are yum. The dirty is consistently good even they don’t specialize in caffeine.
2021-10-02 480 浏览
短短幾年間素年已經開左幾間分店,證明素食都可以好有市場。其實我都幾鍾意食新派嘅素食,素年亦幫襯過幾次,分別係深水埗同荃灣店,兩間分店餐牌會有啲唔同。餐廳環境走小清新路線,簡約白色佈置,環境舒服,打卡影相亦靚。2男2女叫左4樣嘢野,樣樣野都好大碟,盡晒力食最後都食唔晒要打包,如果女仔食建議唔駛叫咁多。幾樣野入面我最推介芫茜意大利飯,整體味道唔錯,清新唔漏,同行長輩覺得有少量米有啲硬,隔離果枱覺得太硬直頭要求換過,而我就覺得整體已經就左大眾口味整得偏淋,只係加左少量未熟透嘅米增加番啲口感。不過risotto偏硬偏淋呢樣野好似永遠都有兩派人,餐廳都好難滿足晒

牛油果意粉
芫茜意大利飯
生酮沙律
大啡菇漢堡
牛油果意粉
芫茜意大利飯
大啡菇漢堡
永遠都唔會令人失望嘅素食♪(´ε` )我幾中意荃灣素年 夠大間同闊落 樓底又高無乜壓迫感 記得dinner要book位 lunch就walk in only! 黑松露蘑菇漢堡包 ($108)burger 大啡菇好多汁!不過有啲太大份 食落好clumsy 最後都係分開曬嚟食 唔知全個食會唔會更有層次呢~ 好fresh食完都唔滯 但係蕃薯條好多食到好飽🤣 微甜又唔油!好味程度😋: 7/10再試一次程度🥳: 6/10荽茜意大利飯($88)成碟嘢好綠🤣 不過tbh 荽茜味唔係真係咁重 但係係個perfect balance!! risotto 唔會太濕/太乾/ 太硬 我覺得係好啱香港人口味嘅type! 好味程度😋: 7.5/10再試一次程度🥳: 7/10
永遠都唔會令人失望嘅素食♪(´ε` )

黑松露蘑菇漢堡包 ($108)

好味程度😋: 7/10
再試一次程度🥳: 6/10

荽茜意大利飯($88)

好味程度😋: 7.5/10
再試一次程度🥳: 7/10
2021-09-27 139 浏览
之前光顧過深水埗總店,覺得還不錯所以湊巧來到荃灣,便想再一試◭日式咖喱吉列豬扒意大利飯 $108 🅙🅙🅙🅙/5跟真的吉列豬扒的味道很像,肉質並不乾香脆的炸粉包裹著素豬扒,很惹味咖喱味濃郁,意大利飯口感不錯◭Impossible Burger $128 🅙🅙🅙🅙/5素年的食物從不令人失望第二次吃他們的impossible burger味道很好,彷彿真的有肉汁流出來配上我最愛的番薯條,大滿足⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
之前光顧過深水埗總店,覺得還不錯
所以湊巧來到荃灣,便想再一試

◭日式咖喱吉列豬扒意大利飯 $108 🅙🅙🅙🅙/5
跟真的吉列豬扒的味道很像,肉質並不乾
香脆的炸粉包裹著素豬扒,很惹味
咖喱味濃郁,意大利飯口感不錯

素年的食物從不令人失望
第二次吃他們的impossible burger
味道很好,彷彿真的有肉汁流出來
配上我最愛的番薯條,大滿足

⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5
⚍⚍⚍
2021-09-25 169 浏览
一向聽聞呢間素食餐廳好出名,今日一試果然名不虛傳! 香葉肉碎煎蛋意粉 意粉炒得好乾身,帶有啲香料味,有小小辣。最驚喜既係純素太陽蛋,味道同普通蛋真係好唔同。 不可能漢堡包唔講真係估唔到唔係肉, 食落去無論味道同口感都同肉做到好似, 沙律菜又新鮮,紫洋蔥爽口。蕃薯條分量都好多,食完極滿足。 泰式不可能墨西哥夾餅 呢個夾餅味道好清爽, 醬汁酸酸甜甜中帶有小小辣,食落好開胃。 連配菜都誠意十足,好好食。 香芋蕃薯波波 值得推介, 上盤時仲熱辣辣,做到外脆內軟,入面既香芋蕃薯泥又唔會太甜。
一向聽聞呢間素食餐廳好出名,今日一試果然名不虛傳!

香葉肉碎煎蛋意粉

不可能漢堡包

泰式不可能墨西哥夾餅

香芋蕃薯波波

2021-09-23 100 浏览
健康素食盛行,好多餐廳都有提供 vege & vegan menu🥙🥗 為食妹因為皮膚問題,暫時都要戒牛同海鮮,所以就留意多咗素食餐廳😙Bookmark咗素年好耐,好多人都大讚素年嘅食物高汁,今次就特登book咗枱去荃灣分店試😚~~~~▫️ 不可能漢堡包 ($128) ⭐️8/10Burger上枱份量十足,配上為食妹最愛嘅蕃薯條😍 蕃薯條外脆內軟,帶蕃薯嘅甜味,好正👏🏻 Impossible meat煎至medium熟度,切開入面呈粉紅色,外觀十足十似牛肉🤣 肉質厚實有咬口,雖然冇肉味,但係都幾香👍🏻 麵包富牛油香,配上純素芝士,同牛肉burger一樣惹味,係素食者福音🥳.▫️日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($108)⭐️7/10吉列豬用上新豬肉,味道偏重,雖然炸得香脆,都唔係太啱我哋口味🙈 Risotto就做得幾出色,混入咗蘆筍同薯仔,豐富咗口感同味道,咖喱汁裹滿飯粒,好吃❗️.▫️香蕉火龍果燕麥奶($48)⭐️7.5/10素年嘅飲品都係純素架,呢杯水果smoothie用燕麥奶取代牛奶,對乳糖敏感嘅朋友仔都飲得😋 香蕉火龍果出奇哋夾,又唔會太甜,健康之選😎.💟回頭指數:7.5/10
~~~~

▫️ 不可能漢堡包 ($128) ⭐️8/10

▫️日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($108)⭐️7/10
▫️香蕉火龍果燕麥奶($48)⭐️7.5/10
💟回頭指數:7.5/10
2021-09-23 138 浏览
近排因為朋友所以食多咗素食呢一間好好食!我食過一次佢嘅肉醬意粉我就愛上左味道岩岩好,個汁好好食如果唔知佢係素,應該會覺得自己食緊肉😋😋😋仲有藍妹桂花漬你食都係我好欣賞嘅甜品!我自己本身好鍾意食林嘅啤梨!佢呢個甜品整得好好食,夠曬林我會再食!肉醬意粉佢個味啱啱好!份量絕對足夠一個人食!如果唔話俾我聽係素食我會覺得係肉,啲肉真係好似!令我念念不忘的意粉!我想再食!甜酸道適中藍莓桂花啤梨漬又係一個好好好好食嘅甜品,感覺好清新,啤梨夠曬林又清甜,啲芒果汁好夾!必食呀!黑糖紅豆麻薯味道啱啱好,不過麻薯偏林,一啲都唔煙銀,如果麻薯煙韌就完美!黑糖啫喱都好好食不可能漢堡蕃薯條好好食,不過如果可以再熱啲就好,漢堡包都可以,因為我自己都係始終鍾意食真正漢堡多啲咖喱吉列豬扒意大利粉豬扒幾好食,個飯有少少硬,唔係真係好好食羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶有驚喜!好好飲!味道啱啱好,飲到蘋果嘅清甜,不過有啲渣,可以再滑啲就好啦菠蘿檸檬梳打正常野👍🏻
近排因為朋友所以食多咗素食
呢一間好好食!
我食過一次佢嘅肉醬意粉我就愛上左
味道岩岩好,個汁好好食
如果唔知佢係素,應該會覺得自己食緊肉😋😋😋
仲有藍妹桂花漬你食都係我好欣賞嘅甜品
我自己本身好鍾意食林嘅啤梨!佢呢個甜品整得好好食,夠曬林
我會再食!

黑糖紅豆麻薯

咖喱吉列豬扒意大利粉
豬扒幾好食,個飯有少少硬,唔係真係好好食

羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶

菠蘿檸檬梳打
正常野👍🏻

2021-09-22
  • 不可能肉醬意粉
  • 藍妹桂花啤梨漬
年幾前曾經機緣巧合之下食過深水埗總店,覺得好好食😋,咁啱今日去開荃灣,就試吓佢分店。⭐️⭐️[重點]我哋叫咗Impossible 🍔 、日式咖喱豬扒飯🐷、同埋黑松露Burger🍔,另外再叫一個炸香芋番薯波波🍠。首先,Impossible Burger雖然係假肉🥬,但都非常之有肉味,同埋亦都有好多肉汁,令到人食到停唔到口🤤。而咖喱豬扒飯就好香咖喱味,個豬扒亦都炸得好香,想人一試再試😋。黑松露漢堡就正正常常,唔係太特別。估唔到嘅係我哋大家都一致認同,個炸番薯波波係最wow,佢甜得黎又唔係話好濟,識落嘅口感又好香脆,真係非常之好食🥰🥰🥰。⭐️⭐️總結黎講,水準keep到,仲要有驚喜,非常推薦大家去試吓😋😋😋

日式咖喱豬扒飯
黑松露漢堡
2021-09-19
日式咖喱豬扒飯
黑松露漢堡
  • 日式咖喱吉列豬扒意大利飯
  • 日式咖哩吉列豬扒意大利飯
之前都有幫襯過幾次,食物質素退步咗好多👎。 要等好耐先上枱🤧。 都係等人潮散去先再嚟啦😅😅😅店員態度有待改善,起碼要熟悉自己餐牌有啲咩先。 食幾次都有比錯單中食物,比錯嘢飲嘅情況😵

2021-09-17 113 浏览
午餐。平時感情很好的同事last day,然後有人提議“Friends of Years”,圖個名吉利,看到食評也頗正面,然後就一行8人去吃個午餐。餐牌與食評有少許不同,應該是定期轉款。“食物份量偏大”,好!環境非常文青,乾淨,樓底高著實空間感很捧。凍伯爵茶,驚喜,以往都是熱飲,凍飲口中香氣久久不散,另有同伴點了熱玄米茶,也不錯。一行8人分吃叫了4款菜:芫荽意大利飯,就看你是否芫荽控了。吉列豬扒咖喱飯,同檯說真假難分,味道很日式。不可能肉漢堡,菜新鮮,蕃薯條外脆內軟,肉汁非常多,正評。是日冠軍,Taco,暖沙律調味得宜,不會煮太軟,Taco殼是暖的剛做好,內餡汁水很足,但殼仍是脆的,那個醬汁增加了整個菜的絲滑感,不往我等了他30分鐘。這裡唯一要吐糟是cash only,幸好早有準備,平日不會放太多錢在銀包,為了這餐去了很久沒操作過的提款機拿現金。中午沒加一,份量也真大,抵食。
午餐。

餐牌與食評有少許不同,應該是定期轉款。

“食物份量偏大”,好!

環境非常文青,乾淨,樓底高著實空間感很捧。

一行8人分吃叫了4款菜:
芫荽意大利飯,就看你是否芫荽控了。

吉列豬扒咖喱飯,同檯說真假難分,味道很日式。

不可能肉漢堡,菜新鮮,蕃薯條外脆內軟,肉汁非常多,正評。

中午沒加一,份量也真大,抵食。
2021-09-15
2021-09-13 87 浏览
今次就嚟咗試呢間享負盛名嘅素年,芫茜好多時俾人嘅印象呢都係臭🌿,我地本身呢都會食芫荽嘅,但係一開頭見到個飯係會青BB而且鋪滿晒芫茜都有啲驚。好在大大啖放入口都唔會有太大嘅草青味,味道嚟講非常好,望落雖然唔係好大碟,但質感好creamy,食落新奇又幾滿足。另外叫咗個未來漢堡同番薯條🍠,果然番薯條個樣好吸引,炸到金黃色之餘味道亦好香甜,配埋個漢堡啱啱好,飽肚又抵食。喜愛程度:🌿🌿🌿🌿

喜愛程度:🌿🌿🌿🌿
2021-09-07 85 浏览
👉🏽不可能漢堡飽個漢堡真係好似肉,直程有埋肉汁,同埋有漢堡扒個種入面粉粉地色既樣!食落口個texture都好似咬緊肉咁,扮得好似真既漢堡🤣 個漢堡完全冇hea我,真係食1/4都飽😗 啲蕃薯條都好夠熱同粗,好食😛😛👉🏽牛油果意粉一上碟完全係心心眼!因為個擺盤真係好靚😍😍應該係新鮮牛油果打成既醬 因為咁岩個日試個醬有陣生既牛油果味🥵可能咁岩用個個牛油果唔夠熟 搞到成個意粉個味有啲怪😶‍🌫️😶‍🌫️👉🏽泰式不可能墨西哥夾餅墨西哥夾餅係我大推!!!!佢側邊係焗蔬菜,有椰菜花/翠玉瓜/三色椒,講真 呢啲配菜好好食,唔沾個source都好好味!讚讚😆😆😆 而啲Taco入面好足料,素肉一啲都唔咸/食起上黎好假 仲多到瀉出黎👅👅唯一扣左小小分既係個Taco黑椒味有啲重 愈食愈辣🥵🥵👉🏽不可能肉醬意粉肉醬意粉冇左啲碎肉就會冇左佢既靈魂。但係!呢兜素肉醬意粉竟然比到靈魂我,係驚喜既!但如果你問我好唔好食,我只會話 呢個肉醬意粉真係好有肉醬意粉味🤰🏽 如果想食啲好有特色既款式 肉醬意粉未必係首選啦😗👉🏽綠茶燕麥奶飲落唔係好苦澀既綠菜味,反而比較重奶味,好適合啲唔鐘意太苦綠茶味既綠茶控飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👉🏽焙茶燕

👉🏽不可能漢堡飽

👉🏽牛油果意粉

👉🏽泰式不可能墨西哥夾餅

👉🏽不可能肉醬意粉

👉🏽綠茶燕麥奶

👉🏽焙茶燕麥奶
大致正常正常,不過不失,不過值得讚係就算啲冰溶咗,個味都唔會好淡😙

👉🏽熱 焙茶燕麥奶
估唔到黎食素餐廳都有人拉花比我🙈 飲落都係不過不失 焙茶味唔係好好好好好濃烈 反而燕麥奶味搶左少少風頭🥸 唔係難飲,可以一試

見到佢menu 話份量算多 4個女仔去叫左4樣 但全部都叫減份量 都好夠飽喔!
2021-09-05
2021-08-20 85 浏览
山長水遠入到荃灣 覺得呢排食得太多肉 滯滯地發現咗呢間超好食素食cafe!!🤤冬陰意大利飯 $88🌶🌶講真 呢碟飯嘅冬陰味係非常正宗 可以話好食過坊間大部分冬陰功 每一粒飯都有濃厚酸辣味 加上車厘茄同泰圓茄點綴 好過癮!日式咖哩吉列豬扒意大利飯 $108🔪味道亦都係非常正宗濃咖哩味 新豬肉製成嘅豬扒勁似真豬肉 雞髀菇加強咗層次感唔少之前都唔太鍾意食素食 但呢間素食cafe好食程度真係令我另眼相看😋😋😋😋😋
山長水遠入到荃灣 覺得呢排食得太多肉 滯滯地
發現咗呢間超好食素食cafe!!🤤

冬陰意大利飯 $88🌶🌶

日式咖哩吉列豬扒意大利飯 $108🔪

2021-08-11 198 浏览
素年係長沙灣都開左好耐,荃灣三坡坊都有分店,作為街坊梗係試荃灣啦,點知盪失路🤣🤣 anyway menu同openrice 有大調整,冇左想食個款黑松露薯條🥲 ✨impossible burger 🍔$128早排新推出嘅impossible meat 整成嘅burger 配上蕃薯條,超鐘意蕃薯條!! 外脆内軟 甜甜地jeng ! Impossible meat煎至5成,入面仲係粉紅色,食落質感幾似肉但味道偏淡,豆嘅味道偏重,greenday之選🌱✨taco 🌮$108同樣impossible meat filling ge taco, 烤得脆脆的, 配上大量嘅烤雜菜,幾好食但略嫌偏油 ✨手油果意粉 🥑$98Literally牛油果打成漿做creamy意粉醬,擺盤靚但牛油果味少少單一,唔夾意粉味道一般餐附送凍伯爵茶/熱玄米茶🍵

✨impossible burger 🍔$128

✨taco 🌮$108