2019-12-31 312 浏览
叫左 超過 廿串 串燒 炒米粉 小食 ,食物都係一般 感覺味道同美味佳 差唔多 但價錢就貴一啲。 所有串燒都係同一個味! 雪櫃 啲凍飲 唔凍既 ! 呢樣都算! 同埋無人收單 要自己攞去樓下, 整體感覺係污糟 同污糟 同污糟 叫左包金菇、 食到中間有一隻小強。我頂。 扣左份金菇 兩人食左$340 ! 我都係睇食評去試。最後試完先知中伏! 如果俾我再揀 我零願去 美味肥婆雞,反正一樣 但兩個人次次食 啲差唔多既野 食飽到嘔 埋單都係 $200 內! 食完返到屋企仲要 痾餐死。真係咪攪了。想影相你睇 但無得upload

食完返到屋企仲要 痾餐死。真係咪攪了。

想影相你睇 但無得upload

2019-12-31
2019-08-18 537 浏览
惹味辣汁燒花甲 $42花甲size唔大 燒得有點過火 唔夠juicy同鮮味 不過上面既蔥蒜加上少少麻辣感 的確幾惹味!😈😈燒紐西蘭羊架 $35好厚肉 唔會太肥 軟熟 羊羶味道岩岩好😋其他串燒肉類 燒茄子燒韮菜都不過不失啦 甜品試左朱古力燒棉花糖多士同埋燒蕉!!😹 不過要預左野食等得比較耐 同埋入面幾大油煙😼

惹味辣汁燒花甲 $42

燒紐西蘭羊架 $35
好厚肉 唔會太肥 軟熟 羊羶味道岩岩好😋

2019-07-15 365 浏览
放工已經好夜,黎左食串燒做宵夜。燒茄子有大量蒜蓉同支然,重口味得黎幾好味。燒田雞就幾有驚喜,成串都幾z 手下,好多肉下,特別係腿嘅位置,肉質滑嫰多汁。另外,雞軟骨好細粒。海鮮就係呢到做得最弱嘅地方。蟶子仲細過我隻手指尾,雖然食落都叫做有啲汁。麻婆豆腐都有得食,講唔出係用咩黎調味,又麻辣又港式溝埋咁樣。食落都有少少麻味,而且好熱好暖胃。
放工已經好夜,黎左食串燒做宵夜。

燒茄子有大量蒜蓉同支然,重口味得黎幾好味。

2019-03-22
  • 麻婆豆腐
2019-03-13 643 浏览
難得去紅磡搵friend食宵,之前出名既串燒都食過唔少次,就諗住試下新野,咁岩行過一條街就見到呢間串門子就行左入去。 去到就點左燒茄子,燒韭菜,雞軟骨,雞腎。等左大概10分鐘就已經有得食。呢幾款都燒得幾入味幾好食,又唔太乾身 ,最重要係又唔貴🤤。下次去紅磡可以再去食多次😜
2019-03-13
2019-03-02 520 浏览
第二次来了,因为加班到太晚,朋友又说想试试黄埔的烧烤,所以约在这家!不得不说很适合爱吃辣的人的胃口,没有小小甜味。海南女友也不是第一次来,说生蚝比较新鲜没有烤太老,并且推荐烤芝士年糕,入口软糯Q弹,朋友吃完又加了一份。除了牛舌有点点硬,其他肉串素菜都消灭地很快。最后的棉花糖烤饼干好酷炫,一致怀疑是老板自创的!特别夸下老板,是个很随和的人,让我们在这家小店感受到深夜食堂的氛围,开心又满足。下次还会来~

2019-02-07 435 浏览
這間餐廳超好。如你有無限時間等待。只需等超過2小時即可享受食物。你同邊個有仇,即可介紹。正!追佢,佢唔理你,吹咩?正,正,正!電話係唔聽你。一於好少理。絕對推介!

你同邊個有仇,即可介紹。正!

追佢,佢唔理你,吹咩?

正,正,正!電話係唔聽你。

一於好少理。絕對推介!
外卖送餐
紅磡出名串燒多,上網睇呢間餐廳都幾多推介,所以就黎食啦。串燒即叫即燒,加上四川風味,非常有吸引力!******************由於店內已有眾多食客,我們被安排坐角落位,但我們沒有因此被忽略,反而侍應不時入內詢問,服務殷勤。******************燒粉絲大元貝果然好大隻,仲大隻過部電話,元貝上撒上蒜粒並鋪滿粉絲,略帶辣味。據店員說,海鮮為“即日鮮”,意思是海鮮每日從街市運來,以確保鮮味。燒紐西蘭羊架食羊最怕羊太過於騷,而這裡的羊膻味剛好,鋪上蔥蒜,味道超正,沒有違和感。王老吉食完串燒加上一罐王老吉,即刻解味。
紅磡出名串燒多,上網睇呢間餐廳都幾多推介,所以就黎食啦。
串燒即叫即燒,加上四川風味,非常有吸引力!
******************
******************
燒粉絲大元貝

元貝,聖子皇

燒紐西蘭羊架

羊架

王老吉

食完串燒加上一罐王老吉,即刻解味。
元貝,聖子皇
羊架
2018-11-30 417 浏览
又係假期啦,可以出去放縱下自己個肚啦!之所以成日選擇依間同朋友聚餐,係因為依度d野食全部即叫即燒,所以好新鮮。肉類肉質鬆軟,蔬菜清甜,海鮮新鮮惹味。肉類的話,我鐘意食豬腩肉、豬頸肉、一口豚、牛利心、牛仔骨,全部大大啖肉好滿足。(有d冇影到相)蔬菜類最鐘意食翠玉瓜,好清甜多汁,唔會燒得好乾。海鮮冇沙唔腥,加上自家製的蒜蓉後仲加惹味。如果驚只係食燒烤唔夠,仲可以order多份芝士撈丁或者酸辣粉,芝士濃郁夠讚👍🏻 非常好的體驗👍🏻

手拍青瓜
蒜蓉大海蜆
蒜蓉扇貝、燒粟米
燒菠蘿
2018-11-28 314 浏览
收工後朋友帶左我去紅磡醫肚,黎到了位於蕪湖街的串門子🎈,雖然位於蕪湖街,但位置比較偏僻,唔太起眼,要行到靠近何文田地鐵站先到達餐廳,早知搭地鐵在何文田站落,會方便好多!😝餐廳整潔,樓下設有兩檯共八至十人用膳🍢餐牌分門別類,夠曬清楚,串燒種類好多,加埋飲品已經過百款,真係眼花繚亂,選擇困難症😱😍雞,全部都係雞🐔雞肉燒到外脆內滑,唔會好乾身,燒既時間掌握得岩岩好,十分雞翼一份兩串,外皮亦係燒到十分脆身,但裡面一d都唔乾身,而且醃製得十分好味☺雞軟骨啊!加上惹味孜然粉,燒製到兩面金黃色,串燒必點!工作完一天累到人都顛,睡前同朋友食幾串啤啤佢,爽!總括而言,店內食品水準在中上,服務態度亦都好,下次會再黎寫一次全牛🐮篇。

餐廳整潔,樓下設有兩檯共八至十人用膳🍢

😍雞,全部都係雞🐔

雞肉

雞肉燒到外脆內滑,唔會好乾身,燒既時間掌握得岩岩好,十分

雞翼

雞軟骨

雞軟骨啊!

加上惹味孜然粉,燒製到兩面金黃色,串燒必點!

工作完一天累到人都顛,睡前同朋友食幾串啤啤佢,爽!

雞肉
雞翼
雞軟骨
2018-11-28 155 浏览
朋友臨時有事當飛機,但已經book咗檯唔想浪費,就開始一個人既浪漫。入店就有職員安排入座,檯面呢筒野好得意!裝修方面比較簡約,半日風格,少少居酒屋feel。食物方面十分推薦試下台灣腸,這也是職員推薦,同出面食開既台灣腸完全唔同feel,本來只order咗一條冇影相,特登encore多三條,好味!好多食物由於一上枱太吸引的關係,未嚟得切影相已經俾我食左。仲要推薦一下翡翠螺,十分肥美 沒有對比物好難睇出有幾大,大約兩隻手指弓咁大!檯面附上牙籤,食落十分方便。韭菜亦值得一讚,最怕韭菜燒唔夠有陣青草味,但又怕燒過火有膿味,但呢到韭菜岩岩好,keep到韭菜原有既爽脆又唔腥!整體食物質素唔錯,有美食相伴,一個人都可以食得好精彩。

入店就有職員安排入座,檯面呢筒野好得意!

裝修方面比較簡約,半日風格,少少居酒屋feel。

台灣腸

好多食物由於一上枱太吸引的關係,未嚟得切影相已經俾我食左。

仲要推薦一下翡翠螺,十分肥美

翡翠螺

整體食物質素唔錯,有美食相伴,一個人都可以食得好精彩。
台灣腸
翡翠螺
同fd 喺Kerry Hotel 一直啪紅酒、傾左成個下午計夜晚佢帶我去食,性價比高,燒得非常正,海鮮很新鮮。 雖然服務接近冇,寫嘢要自己走落樓下搵人,但一定會再去燒得好好,好有heart,當日直情想走落去同燒緊嘢個女仔講佢燒得一手好菜,鼓勵一下唔知係咪日日都係佢燒。 我fd之前同佢老公and a鬼佬食都覺得好正叫左好多嘢,飽曬先$340 2個人(張相係影左一半菜左右,之後我地顧住喪食冇影相酒可以樓下7仔買自己帶。 樓上食煙雅座, 宵夜一流紅磡真係多好嘢食,可惜唔係住附近

BB蕉

酒可以樓下7仔買自己帶。 樓上食煙雅座, 宵夜一流

紅磡真係多好嘢食,可惜唔係住附近
2018-11-20
BB蕉
  • 貝殼類
  • 冬菇
  • 全部都好食
Food here is nothing short of amazing! Service is top notch and super accommodating. This place however can use some outdoor air conditioning, but I'd definitely come again!
2018-10-24 275 浏览
呢間鋪以前食開,兩姊妹拆伙後只係幫襯家姐,諗住未食過阿妹間鋪就試下,買外賣過對面食糖水同朋友share,買咗$100左右,食推介朋友食魚腐,點知朋友一食酸嘅,再食雞腎臭嘅,好明顯唔新鮮擺放唔好已壞,其他就食咗,拎返去話比佢知,老闆話燒過比我,我口入邊重有嗰陣酸,一諗已經有d反胃,咪同老闆講可唔可以退咗去,點點老闆話酸係你話,咁我咪話唔退由佢,永冇下次,好唔好食都算,食物壞咗重要咁嘅態度,一句唔好意思都冇,以後都係返去新邨家姐鋪好過
外卖自取
2018-09-30 250 浏览
晚飯後再掃街之夜,喺附近食咗一間難食嘅野之後,諗住食返少少地好啲啲嘅嘢,串燒好似剛剛好。之前搭車成日經過,留意左呢間串燒好耐。好少見到裏面有人。今日難得見到有些客人,再望多兩眼出邊啲廣告同埋菜單、價位,最想試就係孜然粉羊肉串。所有食物一樣味之餘,調味料只有一個鹹味,一d層次都冇,好flat.幅圖就係北方串燒,出來跟本係普通串燒。牛同羊肉都係偏老身有筋。羊最初食唔到咩味,食多幾舊先有少少羊味。韭菜就一般般啦。雞腎、雞軟骨都冇乜特別,普普通通日本餐廳嘅感覺。waiter寸寸地咁。that’s how we spent $90 lol.成晚都食垃圾嘢所以馬上去食返夜間質素好穩定嘅糖水。下一篇會分享

幅圖就係北方串燒,出來跟本係普通串燒。

韭菜就一般般啦。
雞腎、雞軟骨都冇乜特別,普普通通日本餐廳嘅感覺。

waiter寸寸地咁。

that’s how we spent $90 lol.
成晚都食垃圾嘢

所以馬上去食返夜間質素好穩定嘅糖水
下一篇會分享
2018-09-09 267 浏览
最近紅磡左好多新既串燒店啊,試試呢間串門子!一入到去望落好似有啲細,但原來有兩層架,上層無咩油煙味,好寬敞,坐得舒服好多,建議大家坐落慢慢食!比起肥婆雞同埋金牌牛什,呢到多啲海鮮同特別既野食選擇。推介:特級燒肥牛、燒焦糖香蕉、燒茄子、燒五花腩都好食!燒得岩岩好,唔會好硬,味道都適中,唔會好咸(食串燒好怕太咸,好怕落好多味粉燒!)兩個人食宵夜,食到飽飽,每人$100到~ 食厭左肥婆雞可以試下呢間啊!!!

$100 (宵夜)