2017-06-30
無論係慶祝生日,節日或者活動,好多時都會選擇係酒店度食buffet,今晚我地team都唔例外。我其中一個team友提議去紅煙窗餐廳度食buffet,佢係係恆豐酒店2樓,彌敦道佐敦站上蓋,大概3分鐘路程,地點方便又易搵。宜家仲做緊優惠,入座前只要佢地個fb,就有7折,折實位位$414.4呢間餐廳裝修雅緻,環境舒服,而且寬敞。仲估唔到佢有咁多選擇,亦有即場炮製既美食tim。今期餐廳係以「海中瑰寶」為主題,海鮮包括有生蠔、凍蝦、藍青口、龍蝦仔,長腳蟹等等,另外,仲有日式刺身三文魚、帶子、喜靈魚等等...至於冷盤,自選沙律,同埋parma ham配哈蜜瓜都唔少得。除左海鮮多選擇,熱食都有好多款式,例如有法式煎鵝肝,焗蠔,即燒串燒,燒牛扒,pizza,炒粉麵飯等等...多到不能盡錄...不過最令我驚喜既係佢d dessert,除左有各式各樣既cake,葡撻、macaron 、豆腐花、沙冰、即製pancake之外、佢仲有movenpick同haagen dazs雪糕總括黎講,呢個價錢有咁多選擇,真係好抵食,而且食物質素不俗,鍾意食buffet既朋友又可以多一個選擇啦。