2007-07-20
未坐低, 我個位有條意大利粉, 同佢侍應講, 佢好忙, 我自己汁走佐對一個$57晚餐, 基本上係冇咩要求, 我同老公都要佐西冷晚餐, 其中一個餐加$26升級, 多佐個沙律, 湯會多佐酥皮, 飲品可轉特飲, 我叫佐5成熟, 老公叫佐6成熟, 我肯定佢只係隨口問下你, 因為佢都係亂俾你餐包熱既, 算係咁, 右面檯黎佐個牛扒跟飯, 客人話我係跟意粉喎, 個侍應望下我老公, 問你跟飯呀, 我老公答係, 侍應就俾佐我老公, 令佢一坐低就有野食, 餐湯兩個都要紅湯, 味道一般啦, 算啦我升級既餐要佐炸軟殼蟹沙律, 佢俾佐個沙律我只有大蝦冇蟹, 我問佢, 軟殼蟹呢? 佢望下個沙律, 話幫我換, 我問佢呢個咩沙律黎架, 佢再望下個沙律, 答我, 我唔知喎到我個牛扒黎, 佢問我係唔係跟飯, 我答唔係, 不過算啦你放低啦, 佢答唔好, 我幫你換, 之後換個碟黎, 塊牛扒好"老"呀, 十成熟, 都唔係五成.....餐飲要佐蜂蜜綠茶, 7-up, 其他檯叫佐飲品, 都係要追先黎, 當然我地都要追啦係食緊野中途, 不斷會有食物送黎, 但唔係我叫既, 飲品都係, 找錢又唔見送錯去我張檯我食過呢間野幾次架啦, 對呢
我食過呢間野幾次架啦, 對呢間野既質素同服務態度我都好清楚, 所以都冇咩要求, 對佢地不斷出錯笑完就算, 原本食完都仲好開心
埋單$154, 收佐張信用卡後, 走黎話其實係$160先真, 仲過佐我信用卡數, 對答如下
侍應: 因為汽水係鑵裝, 要加$5
我: 點解落單時唔講一聲
侍應: 唔知呀, 但汽水一向要加$5
我: 我未試過餐飲汽水要加錢
侍應: 咁真係鑵裝汽水要加錢
我: 你手改單,$154變$160咁都得呀?
侍應: 我底單都有加存
我: 汽水加$5點解要收多$6
侍應: 因為汽水都要加一
我老公答: 算啦, 我本身都諗住俾$160, 而家又係俾$160, 對我地黎講冇分別
算啦, 激死, 咁都得, 唔係錢既問題, 我都知佢d野食難食同服務態度差, 我入得黎預佐冇所謂, 但未見過咁樣後加收費唔講就"6"人地張卡, 激死