2007-12-30 25 浏览
怕我們以後冤眼 夜夜甜甜蜜變監犯若你重色輕友是否識貨也別吵未來入夜店權力沒法包___________________________________________老友條女鐘意係度食糖水想不到他漸被同化,因為要多走步而放棄松記講真呢度我真係麻麻以冷吃甜品為例:水果新鮮程度一般,不止不夠冷,吃後有感混和大量糖水,不夠真材實料;不過至在近地鐵站,唔洗好似松記兩頭唔到岸因為嫂夫人既關係,同老友漸少聯絡而我,也應該沒有再來的理由____________________________________________最後今晚 明晚只得冷飯最後今晚 明天你不要殘以後一旦 有個淑女在中間要再狂野亦不慣入夜前人定要交更 友誼亦變淡願你記得 吹水到日出的那老日子

怕我們以後冤眼 夜夜甜甜蜜變監犯
若你重色輕友是否識貨也別吵
未來入夜店權力沒法包

老友條女鐘意係度食糖水
想不到他漸被同化,因為要多走步而放棄松記
講真呢度我真係麻麻
以冷吃甜品為例:水果新鮮程度一般,不止不夠冷,
吃後有感混和大量糖水,不夠真材實料;
不過至在近地鐵站,唔洗好似松記兩頭唔到岸
因為嫂夫人既關係,同老友漸少聯絡
而我,也應該沒有再來的理由

最後今晚 明晚只得冷飯

願你記得 吹水到日出的那老日子
糖水佬
糖水佬
2007-11-30 19 浏览
食完小菜王, 凍凍地整番個熱糖水先, 諗住行去綠林, 但經過糖水佬, 就試喇!叫左一碗芝麻糊, 男友本來話唔食因勁咳未好番, 但又忍不住叫了冰花燉蛋雨樣都好味, 我碗芝麻糊唔太甜, 水份調得很好, 真係糊, 不是水, 男友都話冰花燉蛋ok, 要知道的是他是一個百彈齋主, ok 應等於普通人的好! 每碗只是十蚊雞! 抵都爛!

上次去開個頭行街,食飽飯又口淡淡就搵左呢間野食糖水..一入去無招呼不話,叫人落單都要叫10萬世囉..幾經辛苦先叫到一個女人黎落單,落落下又走左..我又再叫多次.跟住佢就話<你講拉,我聽到架拉>,個刻勁想走人囉!好想訪問佢,如果我指住某一個糖水又唔講野你系咪都知道呀...諗住食完坐多陣拉,又系甘眼啤啤住我地,,想趕人走咪出聲囉..啤什麼??抱怨甘離開...以後我都唔會再去食呀!!

2007-08-30 11 浏览
forgot to recommend its "雪耳燉木瓜" ! ! i had took its photo !i like eat the cold one at summer and remember eat the hot one in winter, it's seems improved my skin's condition gar : )by the way, i saw that female singer " Janice " 's sister " Jil" bought dessert at there that night, she came together with her lovely dog !!

2007-08-03 25 浏览
昨晚在對面的劉森記吃完蝦子撈面,就跑過來這裏再吃一碗喳喳,才一張花蟹就有一碗材料豐富清涼甜滑的喳喳,No Complaint啦!
2007-06-14 14 浏览
同朋友食完小菜王,就去附近的糖水佬食甜品。因唔知點什麼好,所以點了心頭愛芝麻糊。一來到,見到表面的那一層就知中招,食下去果然一點都唔滑。芝麻香味,對不起,如何努力都食不出。喜歡芝麻糊,但每次的都令人失望,食完時,心痛為何現在的不好食。
同朋友食完小菜王,就去附近的糖水佬食甜品
因唔知點什麼好,所以點了心頭愛芝麻糊。
2007-05-12 25 浏览
天氣炎炎,行到附近有間糖水鋪,咪走入去消嚇暑、解嚇喝。本來叫杯奇異果鮮奶,掂知侍應阿姐話唔可以咁溝,佢話會酸喎。嚇!我成日去幫襯其它糖水鋪同果汁店,冇一間鋪頭老闆話咁樣唔溝得。阿姐佢唔識嘢淨唔想做阿!都算啦!咪叫佢menu有既木瓜奶囉!店知等仲成十分鐘都未做到出嚟。話!使唔使等咁耐!下午三四點啫,又唔係好多人。足足等咗十五分鐘,終於囉到出嚟,一飲落去,甜到…超甜!又冇有木瓜味,又冇鮮奶味!好似飲緊淨糖水!講真個句,講好味,大埔道間綠林或綠林三記好佢多多聲。講抵食,又唔係平,成十二大元。去隔離條街(北河街)有間叫食得落的鋪頭,一枝豆漿都係六蚊雞,買兩枝飲到你夠啦。講好坐,又唔係坐得好舒服,福榮街有間滋潤棧坐得舒服個佢,人哋鋪頭起碼有到門隔住啲熱風同啲塵啦。服務態度,差到無話可說。最後一句,只此一次,再無下次!
天氣炎炎,行到附近有間糖水鋪,咪走入去消嚇暑、解嚇喝。

足足等咗十五分鐘,終於囉到出嚟,一飲落去,甜到…
超甜!又冇有木瓜味,又冇鮮奶味!好似飲緊淨糖水

講真個句,講好味,大埔道間綠林或綠林三記好佢多多聲。

服務態度,差到無話可說。

最後一句,只此一次,再無下次!
2007-04-29 16 浏览
今次錯叫了熱杏仁露, 上桌時面已呈一層漿膜, 越食越頂唔順, 似食杰杰的白膠漿.
2007-04-23 21 浏览
今次食熱西米露豆腐花, 豆花滑滑, 芋頭西米露不太甜, 芋頭煲得很淋.食物給我很家庭懷舊feel…

食物給我很家庭懷舊feel…
2007-04-17 20 浏览
叫左個雪耳南北杏燉木瓜- (熱- $15)幾好bor .清清地, 唔太甜,我又鐘意d 木瓜, 幾清甜嫩滑! d 雪耳爽爽地, 又養顏,味道不錯,很滋潤!
叫左個雪耳南北杏燉木瓜- (熱- $15)

(非会员)
最鍾意係什果西米露& 什果黑珍珠, d生果又新鮮又足料, 而另一至愛係芒果黑珍珠, 芒果多,黑珍珠"煙煙un un" & 芒果汁好濃, 正........... >o<之後試過雜果大菜糕都好好味。

之後試過雜果大菜糕都好好味。
2007-04-08 17 浏览
環境差, 無伙記招呼過我佢用o個d 糖漿...真係好難食...糖到爆炸, 食完好辛苦!!!唔得呀!
環境差, 無伙記招呼過我

唔得呀!
2007-04-08 41 浏览
木瓜黑西米用糖精唔係糖水.....唔爽甜而且好細碗..........唔掂.......係甘多
木瓜黑西米

用糖精唔係糖水.....唔爽甜
而且好細碗..........
唔掂.......係甘多
(非会员)
呢度成日夜晚有好多人排隊買外賣糖水,有傳統糖水, 又有新穎甜品,選擇多,價錢又平。要了綠豆沙,蕃薯糖水,合桃糊+ 芝麻糊和燉奶。綠豆沙充滿臭草味,甜度亦剛剛好...芝麻糊+ 合桃糊好滑好香,唔太稀,芝麻味好濃,蕃薯糖水亦很足料,蕃薯煲得好稔,糖水又唔會太甜,只需$10蚊,好!>o< 熱辣辣的燉奶係每次必叫之選!! 入口滑溜又充滿奶香, 絕對回味!

要了綠豆沙,蕃薯糖水,合桃糊+ 芝麻糊和燉奶。

綠豆沙充滿臭草味,甜度亦剛剛好...

2007-04-05 18 浏览
叫左一個紅豆沙加芝麻糊!個個紅豆沙加芝麻糊..d芝麻糊好香芝麻…好正!至於紅豆沙都ok…幾好味!至於鮮雜果涼粉-生果新鮮,不太甜! 楊枝金露,又係甜度適中,芒果好清甜,食落都唔錯!豆腐花-豆腐好滑,香豆味!真係好好味!而且…真係令人回味呀…haha不過夜晚呢度真係好鬼多人!
叫左一個紅豆沙加芝麻糊!
個個紅豆沙加芝麻糊..
d芝麻糊好香芝麻…好正!
至於紅豆沙都ok…幾好味!

至於鮮雜果涼粉-生果新鮮,不太甜!

楊枝金露,又係甜度適中,芒果好清甜,食落都唔錯!

豆腐花-豆腐好滑,香豆味!

真係好好味!而且…
真係令人回味呀…haha

不過夜晚呢度真係好鬼多人!