2017-11-17 4598 浏览
第一次黎米奇廚師餐廳黎食因為住好萊嗚酒店,見食快餐都要百幾二百蚊,咁不如試下呢到既自助晚餐加一後都係四百幾蚊,加上住酒店食廚師餐廳會有平,所以就一試啦。甜品款或選擇好多,而且早去到,全部都有米奇形狀同卡通造型,未食都覺得好開心,而且人唔算非常多,唔會坐滿,refill食物都好快手,刺身類唔洗叫師傅切每次佢都切少少個種,而係切好哂任拎,吞拿魚一般但三文魚刺身就幾肥美,都有幾款壽司 蛋呀加州卷等 海鮮方面就有蟹腳,蟹鉗,蝦,青口

2017-11-15
  • 甜品
2017-11-12 4071 浏览
我們發現了系廸士尼酒店內的中午自助餐,大人平均二百幾蚊,小童百幾蚊的平價自助餐。自助餐由12點開始至到2點半。我們準時到達,已見到門口有人排隊入場。小朋友最開心,一入門口,已感受到米奇的力量,周圍環境都找到米奇的足跡👣,環境氣氛一流。更加開心的是每張枱都可以跟廚師米奇老鼠及唐老鴨影一次相,他們每半小時出來一次跟大家影相,充滿快樂。中午自助餐來講,已算多野食,有長腳蟹、青口、沙律、羊架、牛扒、湯麵、點心、熱盤、壽司🍣刺身不在話下,小朋友最鐘意的就是米奇及Iron Men甜品,還有雪糕機。我覺得最好味是長腳蟹,夠鮮味夠蟹味,啖啖肉,食完再食,其他食物都好味,酒店級數。氣氛好,食物多選擇,價錢不太貴,小朋友又食得開心😃食完還可以去廸士尼玩,值回票價
我們發現了系廸士尼酒店內的中午自助餐,大人平均二百幾蚊,小童百幾蚊的平價自助餐自助餐由12點開始至到2點半。我們準時到達,已見到門口有人排隊入場。小朋友最開心,一入門口,已感受到米奇的力量,周圍環境都找到米奇的足跡👣,環境氣氛一流。更加開心的是每張枱都可以跟廚師米奇老鼠及唐老鴨影一次相,他們每半小時出來一次跟大家影相,充滿快樂。中午自助餐來講,已算多野食,有長腳蟹、青口、沙律、羊架、牛扒、湯麵、點心、熱盤、壽司🍣刺身不在話下,小朋友最鐘意的就是米奇及Iron Men甜品,還有雪糕機。我覺得最好味是長腳蟹,夠鮮味夠蟹味,啖啖肉,食完再食,其他食物都好味,酒店級數。氣氛好,食物多選擇,價錢不太貴,小朋友又食得開心😃食完還可以去廸士尼玩,值回票價
2017-10-09 4003 浏览
星期六同屋企人去左迪士尼荷李活酒店入面既米奇廚師餐廳食Buffet,佢地每個staff身穿廚師製服都好配合餐廳主題,每一位入場小朋友亦會送一頂廚師紙帽。每一枱賓客會派發兩張卡,一張是同Donald合照、另一張是同Mickey合照。係用餐其間,兩位迪士尼朋友會約每半小時左右交替出黎同大家合照,佢地亦會以廚師造型同大家合照,大家可憑卡去佈景前排隊合照,每枱只有各一次機會同Donald和Mickey合照,但拍照張數不限。10月份餐廳內有Halloween佈置食物很多都是迪士尼人物外型,非常得意👍🏻朱古力噴泉也很特別,有黑、白兩色選擇

10月份餐廳內有Halloween佈置

食物很多都是迪士尼人物外型,非常得意👍🏻

朱古力噴泉也很特別,有黑、白兩色選擇
2017-10-07 2810 浏览
尋晚賞完月後,今天帶小朋友黎呢間Chef Mickey 食過豐富既自助午餐。點解揀呢間Chef Mickey而唔揀個邊翠樂庭個自助餐? 有以下理由:1. 價錢平. 呢度午市價錢比翠樂庭平百多幾蚊.2. 時間長. 佢地自助餐時間翠樂庭比翠樂庭長一點,而且雖然呢邊只有MICKEY同DONALD同你影相,但係咁樣反而多啲時間食野。呢到好多食物都有好多迪士尼人物既圖案,加上就黎Halloween,有唔同Halloween 既擺設。食物有蟹腳: 唔係咁大隻,但都唔差!三文魚刺身: 呢度D三文魚我覺得幾好食,仲要俾你任夾,唔使等師父切。燒羊扒/燒香草腸: 羊扒好Juicy, 香草腸好味!有橙汁及蘋果汁仕飲,另外跟飲品一杯

1. 價錢平. 呢度午市價錢比翠樂庭平百多幾蚊.

食物有
蟹腳: 唔係咁大隻,但都唔差!
燒羊扒/燒香草腸: 羊扒好Juicy, 香草腸好味!
有橙汁及蘋果汁仕飲,另外跟飲品一杯
2017-10-05
2017-08-27 2732 浏览
小朋友好喜歡米奇同廸士尼公園的公仔, 於是去了米奇廚師餐廳食午餐自座餐。三文魚及吞拿魚刺身好新鮮美味,有不同刺身款,多份量多選擇。另外,有精美的米奇公仔夾餅,連甜品和旦榚都有廸士尼圖案及公仔形狀。

三文魚及吞拿魚刺身好新鮮美味,有不同刺身款,多份量多選擇。

2017-07-10 4177 浏览
同朋友去左迪士尼渡假,晚上就去左米奇廚師餐廳食自助餐,餐廳環境寬敞,但無乜迪士尼ICON人物,朋友話如果想多D迪士尼人物一齊用餐或拍照,可能翠樂庭餐廳會較好,但哩間米奇廚師餐廳勝在夠平,如果喺迪士尼黎講,食自助餐只係300幾蚊,其實都算係幾抵食哪~自助餐當然有個沙律BAR哪~雜菜、蕃茄、芝士、蘋果沙律等等都少不了~~海鮮方面就有長腳蟹、青口、蝦,喺迪士尼以300幾蚊既價錢,其實已經幾抵,長腳蟹味道都鮮甜,如果食多幾隻長腳蟹,其實要回本都幾容易。而壽司、刺身方面就都有幾種既選擇,三文魚、吞拿魚、鯛魚等等雖然佢唔係長期有刺身師傅喺度,但職員都好好,會不停REFILL刺身,外面既刺身同壽司係唔會無存貨既仲有PIZZA添,但PIZZA太飽肚,所以當日無試到隔離有西式既豬肉腸同埋燒牛柳,如果唔食牛,都可以多個選擇仲有多種咖哩,牛、羊、雞、雜菜都齊,佢個薄餅都幾好味鍾意澱粉質既朋友,仲有中西餐湯、面包等等隔離仲有一個即煮湯面、米粉既CORNER,野食會比較清淡,如果帶細個既小朋友,唔洗擔心無野食雖然係夜晚,但都會有D中式美點而好特式既係哩D中式造型面包,我地大人都覺得好興奮,豬仔造型既面包係叉燒函
同朋友去左迪士尼渡假,

晚上就去左米奇廚師餐廳食自助餐
餐廳環境寬敞,
但無乜迪士尼ICON人物,
朋友話如果想多D迪士尼人物一齊用餐或拍照,
可能翠樂庭餐廳會較好,
但哩間米奇廚師餐廳勝在夠平,
如果喺迪士尼黎講,
自助餐只係300幾蚊,
其實都算係幾抵食哪~

自助餐當然有個沙律BAR哪~
雜菜、蕃茄、芝士、蘋果沙律等等都少不了~~

海鮮方面就有長腳蟹、青口、蝦,
喺迪士尼以300幾蚊既價錢,
其實已經幾抵,
長腳蟹味道都鮮甜,
如果食多幾隻長腳蟹,
其實要回本都幾容易。

壽司刺身方面就都有幾種既選擇,
三文魚、吞拿魚、鯛魚等等

雖然佢唔係長期有刺身師傅喺度,
但職員都好好,
會不停REFILL刺身
外面既刺身壽司係唔會無存貨既

仲有PIZZA添,
但PIZZA太飽肚,
所以當日無試到

隔離有西式既豬肉腸同埋燒牛柳,
如果唔食牛,
都可以多個選擇

仲有多種咖哩,
牛、羊、雞、雜菜都齊,
佢個薄餅都幾好味

鍾意澱粉質既朋友,
仲有中西餐湯、面包等等

隔離仲有一個即煮湯面、米粉既CORNER,
野食會比較清淡,
如果帶細個既小朋友,
唔洗擔心無野食

雖然係夜晚,
但都會有D中式美點

而好特式既係哩D中式造型面包,
我地大人都覺得好興奮,

豬仔造型既面包係叉燒函既。

中式食物仲會有小朋友鍾意食既叉燒,
同埋有大人喜歡既燒腩仔,
而燒腩仔都幾脆口

去到最尾,
又點可以唔提甜品呢?
特別既係佢有自助既軟雪糕BAR,
大人細路都可以一嘗自己整軟雪糕既機會,
仲可以選擇用雪糕筒或者雪糕杯上添,
自己仲可以加上裝飾同唔同味道既配飾。

真正既甜品就當然係D蛋糕哪~
佢好多蛋糕都係以蜘蛛俠、美國隊長同IRON MAN造型設計,
成個CORNER咁多英雄人物既迷你蛋糕放埋一齊,
真係好吸引人~~

迷你蛋糕既樣都幾精緻既

餐廳仲有個飲品既CORNER,
有橙汁同芒果凍茶選擇,
但其實自助餐都包左一杯餐飲,
唔啱飲既都仲可以ORDER一杯餐飲既~~

總括黎講,
喺迪士尼以300零蚊食個自助餐已經係咁,
仲要有長腳蟹添,
入到樂園要食個簡單既輕食,
都起碼100蚊,
雖然自助餐未必有好多好特出既食品,
但起碼食物會不停REFILL,
職員服務都好好,
枱面從來唔會唔收碟,
以咁既價錢算好抵哪~~~
2017-06-28
  • 長腳蟹
2017-06-03 3088 浏览
自從多咗粒豆丁,揀餐廳第一要求係坐得舒服,所以嗰啲街邊小店完全唔會考慮,選擇真係少咗好多。今次揀咗呢間米奇老尾餐廳,都係諗住坐得舒適,又有得泊車。不過,係上一次另外一間酒店食過自助餐,都怕怕地佢嘅水準。滿肚疑惑之下,食咗一個午餐。星期六嘅中午,人實在係少,所以坐得非常之舒適,服務員同客嘅比例十分之高,呢個一讚。食物種類都算多,標準嘅刺身,已經唔需要擔心,仲有蟹鉗蟹腳,呢樣野我最鍾意。其他熱食,款式都幾多,味道又唔錯。甜品其實都幾吸引,款式亦都多,仲有個軟雪糕自製甜筒,可以玩下,啱啲年輕人囉。服務員表現親切,輪住嚟同我個豆丁玩,個豆丁又唔係好怕人,笑口細細。其實最緊要佢開心,做老豆有乜所謂。買單633,算係咁啦。外邊尖沙咀啲酒店,應該仲貴。都係果句,笑住咁走,我已經冇要求啦。
來迪士尼當然是為迪士尼咁可愛既朋友仔食物而黎啦! 加上呢期hit beauty and the beast, 好想見多些佢既產品, 黎香港迪士尼樂園一次睇個夠! 點解揀chef Mickey:1. 有小朋友食耐d: 呢度唔會好似另一間翠樂庭餐廳咁, 分2輪。 有小朋友一齊( 我指特別係bb) , 照顧得黎已經無左一半時間, 經驗之談, 都係揀無限時好d。呢個時間亦啱小朋友食飯時間, 午餐時間為中午時間: 12-2:30pm。食chef Mickey 小貼士: 1。 只有星期六,日及公眾假期先有自助午餐, 平日只有自助晚餐。 請留意。2. 想見迪士尼朋友? 記得要六日,公眾假期, 因為平日自助晚餐無迪士尼朋友架!!! 講番食物, 食物中規中矩, 但食自助餐, 當然唔少得海鮮!!!蟹腳: 好似無以前來貨咁鮮甜, 不過蟹腳都係回本必食既! 一拎出黎都可拎到較大隻的蟹腳, 味道偏鹹, 鮮味屬一般, 但大啖大啖吃著大條蟹腳, 也很過癮。蝦:不要少看這些蝦,很彈牙,肉質味道好,又爽口,新鮮!肉地結實,成幾䉶已夠皮!印度咖喱: 這裹有不同款式咖喱,如羊肉,豆,雞等,幾款架喱不同 煮法,又可配印度薄

點解揀chef Mickey:

chef Mickey 小貼士:

印度咖喱: 這裹有不同款式咖喱,如羊肉,豆,雞等,幾款架喱不同 煮法,又可配印度薄脆,油酥餅,薄餅等等!辣辣的,很香口,味道亦十分正宗。 油酥餅煎得金黃酥脆, 牛油香溢出, 單吃它也好吃!!! 但我偏愛薄脆,唔滯又香辣又好味!

刺身無限供應: 三文魚超肥美!!! 不用同人爭!! 還有吞拿魚及一白身魚供應! 佢不停REFILL 絕對唔洗同人迫~
蟹肉沙律: 朋友仔介紹好味,但我當日無食到,有芒果同蟹肉味道好夾,多放在蟹腳附近,MICKEY HEAD形狀!
熱莗:其中拎得最多轉-牛肋肉/鴨胸: 肉汁鎖實, 多汁, 好味!拎左幾轉!

燒牛扒/羊, 燒香草腸: 不會燒得太濃, 肉汁緊緊鎖實, 肉嫩微帶嫩粉紅色, 吃了2-3塊, 很是滿足!!! 香草腸也很味美, 卷成一個圓圈的香草腸, 豬肉味濃, 要吃1件。
迪士尼朋友甜品: 賣相見到也得意了吧, 忍不得每件也取一件, 肚皮有限, 精挑細選特色造型的, 配合潮流熱話, 味道中規中矩, 上至朱古力, 什果, 芒果等應有盡有, 小朋友更大愛自己斟雪糕, 一家大細迪士尼推介!
2017-04-22
用餐时段
2017-05-28 1900 浏览
To celebrate Mother’s day, we booked dinner buffet at Chef Mickey in the Hotel Hollywood of Disneyland Hong Kong. Environment was clean and tidy, service was good and a lot of selections for food. I especially like the crab meat mango and papaya salad  and the kebab (Shawarma chicken doner with pita bread), the crab meat was fresh and tasty and the kebab , with the sauce and add-in, quite like those I ate in London. Nice!

用餐时段
2017-05-13 2254 浏览
住完新開果間探索酒店, 過左黎呢邊食自助餐,今次叫埋屋企人,一齊慶祝母親節。 平日晚上無分時段👍🏻👍🏻👍🏻, 我地7 點到都坐無虛席。 食品款式多元化, 質素比得上翠樂庭, 價錢就平三分一。 $398 一位。 麵包區, 多款軟熟面包, 中西式湯, 大讚中湯甘筍瘦肉湯, 無味精, 健康。大飛細佬都岩。 咖哩區, 有雞同vegetarian, 傳統印度風味。 中式點心, 最吸引就係呢個义燒包 小朋友食左2個。 最後甜品區係ironman 主題, 見到各式甜品整得咁型, 有d 唔捨得食。

平日晚上無分時段👍🏻👍🏻👍🏻, 我地7 點到都坐無虛席。

咖哩區, 有雞同vegetarian, 傳統印度風味。

中式點心, 最吸引就係呢個义燒包
小朋友食左2個。

2017-05-09
母亲节
2017-03-27 3431 浏览
為小而來,小朋友為見米奇而來,但收費500位的自助餐,好彩食物都相當不錯,牛扒很有肉汁,值得拎多2次。Pizza即焗,批邊拎上手仲係好熱好脆Sushi同刺身都好新鮮,三文魚好肥美。熱盤入面最受歡迎,都可以話係呢籠豬仔包,我見每枱小朋友必食,賣相的確可愛。我反而對條斑好感興趣,蒸的時間剛好,好鮮甜,我食左半條,哈,回本了。甜品有小朋友鐘意的卡通人物,味道唔見特別,但小朋友大愛復活節期間仲可以免費參加工作坊做cupcake,好睇又好味,仲係一個好好的親子時間。最後每枱都可以排隊同米奇影相,米奇好好,肯同小朋友玩,令到小朋友開心到不得了。
Pizza即焗,批邊拎上手仲係好熱好脆
Sushi同刺身都好新鮮,三文魚好肥美。
甜品有小朋友鐘意的卡通人物,味道唔見特別,但小朋友大愛
生日
2017-02-13 3679 浏览
食米奇主题多過食物質數,有可愛米奇公仔蛋糕及曲奇! 但对食物不要抱有太高期望!總類不多,魚生唔新鮮,蟹有雪味!生果嘗可以!己包歺飲檸水,橙汁及熱飲一杯,不另收费!一般三星酒店食物也比他們好!服務嘗可,服務员有愛心有笑容!希望食物質素可改進,否则難以给引食客再光顧!
2017-02-13
情人节
用餐优惠
優惠券
2016-12-18 10939 浏览
之前買下的迪士尼門票優惠可以入園兩次~所以萬聖節過後,就等12月的冬日再來但這次我家那位建議先吃了午餐才入迪士尼玩所以便去了看2家酒店的自助餐 (๑*д*๑) 但沒想到迪士尼酒店那邊的已Full Booking只剩下迪士尼好萊塢酒店的Chef Mickey有位~這邊的自助午餐是$218/每位 上至天花板~下至地毯都有米奇的頭喔!另外還有一些很可愛的壁畫(〃^∇^) 我們被安排在近窗邊的梳化位置放眼看~附近多半是一家大細!但環境倒不算很吵耳,沒怎聽到小朋友的哭聲反倒是去拿食物時遇上不排隊的人就是了~這裡有自助沙律吧~可按自己的喜好選擇想吃的沙律菜還有配的醬另外還有煙燻三文魚、火腿、辣肉腸等等的冷盤三文魚很肥美~煙燻的程度剛剛好,不會太鹹。其他的除了辣肉腸外都比較淡味(´・ω・`) 海鮮的話只有3款~青口、蝦和螺螺在拿第2轉時吃到有沙.......蝦的話倒是很鮮甜,而且也頗大隻的耶熟食方面的選擇不算特別多~ヽ(・д・` )咖哩的話覺得一般,可能是因為配的薄餅不是煙煙韌韌的關係,所以不是太喜歡這裡有羊肉吃,沒有太大的羊羶味。其他的肉脂肪比例都很高還有中式點心~燒賣不是乾巴巴的那種、小籠包的皮

但這次我家那位建議先吃了午餐才入迪士尼玩

(〃^∇^) 我們被安排在近窗邊的梳化位置

反倒是去拿食物時遇上不排隊的人就是了~
這裡有自助沙律吧~可按自己的喜好選擇想吃的沙律菜還有配的醬

另外還有煙燻三文魚、火腿、辣肉腸等等的冷盤

(´・ω・`) 海鮮的話只有3款~青口、蝦和螺

熟食方面的選擇不算特別多~ヽ(・д・` )

這裡有羊肉吃,沒有太大的羊羶味。其他的肉脂肪比例都很高

還有中式點心~燒賣不是乾巴巴的那種、小籠包的皮很厚,但包著不少湯汁

另外這裡也有湯可以飲,分別有西式和中式各一款。
日式方面的食物也有~冷麵汁甜甜的不錯,而且是蕎麥麵來喔 (≧︶≦*)

麵豉湯偏鹹了點點。刺身的話不算太新鮮
相對之下,甜品的款式選擇比較多。

除了有蛋糕之外,也有奶凍、泡芙、布甸之類 (。´_`) 但這裡的蛋糕吃起來都很膩

然後木糠布甸是綠茶口味來的喲~還有米奇老鼠樣的窩夫,但個樣有點詭異
另外也有Star War系列的甜品!! (也是有窩夫的,不過想拿時已經沒有了)

全部我們吃過的甜品來說,我自己覺得咖啡糕是最好吃的!因為咖啡味夠濃 (o゚▽゚)o

最後還吃了曲奇~有米奇頭,也有Star War角色們的頭

口味亦不一樣的喲~燕麥口味的很香,倒是曲奇吃落不會太甜喇
每位均有一杯飲品~這裡的咖啡不算很香,但加落咖啡的奶是溫的喔 (・ω・`)

口感變得很滑~而且完全不用落糖也可以

我家那位點的是熱檸檬茶~紅茶和檸檬則是分開上的。
2016-12-10
2016-08-30 10403 浏览
係迪士尼玩足一日 夜晚當然要食埋自助餐先圓滿今次揀米奇廚師餐廳 主要價錢相對平而我地亦吾打算要見人偶食物款式比一般自助餐吾算多 中規中矩當然食物造型都偏可愛/卡通我中意既係魚生/壽司部分份量十足 樣樣都好足料三文刺身好肥美 而且供應源源不絕吾怕吾夠食熱食方面呢個豬仔包 其實佢係义燒包包皮好軟身 入面D义燒甜甜地好味我見樂園入面餐廳都有得買 不過幾十蚊一籠係呢度勁食抵D甜品我覺得呢個WINNE THE POOH 朱古力MOUSE好可愛吾會太甜 但朱古力味就不太濃味道一般 始終迪士尼既自助餐主要sell氣氛如果會員有折個時黎食都抵既 至少魚生真係正

係迪士尼玩足一日 夜晚當然要食埋自助餐先圓滿

吾會太甜 但朱古力味就不太濃
味道一般 始終迪士尼既自助餐主要sell氣氛
如果會員有折個時黎食都抵既 至少魚生真係正
2016-08-07 8575 浏览
晚上6時已入座,限時兩個鐘,完餐後8點仲可搭shuttle bus回樂園睇晚上煙花,時間安排得剛剛好6時入座餐廳只有四成滿,食物種類很多,有日式的刺身:三文魚,吞拿魚,八爪魚,甜蝦,中華沙律,芝麻醬豆腐等,鮮味亦可。中餐稀見有小籠包,蒸餃子,燒賣蝦餃等點心。西式有牛排及羊架等,羊架更為推薦,好香羊味,食左兩件東南亞咖哩:不單止有肉,更有咖哩魚及素食可選,辣度為適中。甜品要更有分中西式,小型朱古力噴泉,現時更有Star Wars主題的甜品,受小朋友歡迎特別讚賞,工作人員禮拜好,refill食物的速度很快,能有效保持食物的溫度及新鮮

東南亞咖哩:不單止有肉,更有咖哩魚及素食可選,辣度為適中。

2016-08-06
生日