2021-01-12
碌碌下openrice,突然彈個半價優惠出黎,二話不說就訂左枱。今次終於唔係一枝公食飯,搵到個女伴陪我打躉👏🏻。一到埗個場唔算多人,店員帶左我去最寬敞既卡位坐。cafe內仲掛緊聖誕既佈置,尤其喜歡廚房門口既設計同店Logo,都有小心思。但各位食客請注意,有位濃妝超大con既店員都相當之「西」,你嗌咩做咩佢都會反你白眼,完全沒有當你是一回事🥲。我諗有比佢服務過既朋友都會知我講邊個,因為我朋友一到就同我相同感覺,所以冇乜重要野都唔好召喚佢,等佢休息下🥲。嗌左個lunch set同tea set。意粉一黎就心心眼,見到配料同汁醬既份量都好足。但食入口真係比一般更一般,蟹肉似係罐頭蟹肉,個sauce都幾稀幾淡,麵硬度適中。暖笠笠既花茶,冷氣好凍,嗌左兩次店員熄細啲都「好呀」就冇理,必須嗌熱飲🥲。可以見到個茶壺都幾污糟,明顯係經過歲月既茶漬黎。對於每個星期都必食蛋糕既我,呢個cheese cake老實講個味道怪怪地,叫朋友試試佢都係咁講,睇黎唔係我味蕾出錯🥲。因為味道出錯,真係唔可以用好味黎形容,最後食剩一半。食到得返幾條先記得影,可見呢個薯條同魚手指係真係OK,熱既,證明即炸。最後就係放置左成
嗌左個lunch set同tea set。
蟹肉雜菌忌廉闊條麵
戴安娜&花旗蔘茶
可以見到個茶壺都幾污糟,明顯係經過歲月既茶漬黎。
Newyork cheese cake
魚手指配薯條
最後就係放置左成個鐘都冇人執既對面枱,究竟間餐廳老闆有幾窮先要understaffed到咁🥲希望疫情快過,餐廳就唔洗刻薄員工,同快快處理下西面大眼妹🥲。