2023-09-08
有朋友推介旺角樓上鋪有間意大利菜好好食。於是去咗旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室Station 3 Cafe。港鐵站E2出口,步行大約3至5分鐘,交通非常方便。店內裝飾簡約時尚,主打聚會一齊玩board game ,最岩多人聚會 kill time 的好地方! 大部份board game 都岩4-10 人一齊玩,美中不足的是2-3人遊戲略少,但遊戲娛樂性足,也足夠玩一二小時~ 店內職員也友善!我哋order咗兩個套餐,套餐包一杯飲品,加多38元仲有沙律菜和甜品。(1) 意式鮮茄肉丸燴意粉肉丸爽口彈牙,個人覺得比ikea 的更出色,有一刻想再追加單點肉丸!! 醬汁感覺上偏向用現式意粉醬煮成,醬汁比較多,啖啖都沾到。(2) 卡邦尼煙肉雑菌意粉這碟意粉煮得比較爽口,醬汁濃郁,煙肉同雜菌份量也多,好味~飲品:藍莓乳酪和青蘋果梳打,最啱夏天飲,喝了令人舒服。玩遊戲都係一個燒腦的過程,玩玩下也追加了雞翼薯角等小食補充元氣,之後再打過!😂
於是去咗旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
Station 3 Cafe。
港鐵站E2出口,步行大約3至5分鐘,交通非常方便。
(1) 意式鮮茄肉丸燴意粉
(2) 卡邦尼煙肉雑菌意粉
這碟意粉煮得比較爽口,醬汁濃郁,煙肉同雜菌份量也多,好味~
飲品:藍莓乳酪和青蘋果梳打,最啱夏天飲,喝了令人舒服。